Jump to content

Write off #71 (Cassandra Gotha vs Nihilio)


DinMacXanthi
 Share

Recommended Posts

Καλημερα και καλωσήρθατε στο Write-off #71 :friends:

 

Άννα και Μιχάλη, η παράγραφος στην οποία βασίζεστε βρίσκεται μέσα στο spoiler. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε όποιο σημείο του διηγήματος θέλετε, και περιμένουμε τις ιστορίες σας ως την Κυριακή, 26.01.14

Το μέγεθος των ιστοριών έχει μέγιστο όριο τις 3500 (χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας την κάτω παράγραφο και τον τίτλο)

 

Καλή επιτυχία σ'εσάς και καλή ανάγνωση σε όλους εμάς!

 

 

 

 

«Όπως διαβάσες στην αγγελία, εξειδικευόμαστε στις επιδιορθώσεις».

«Ξέρετε, εγώ οικονομικό έχω τελειώσει».

Ο ανθρωπάκος χαμήλωσε τα σκούρα γυαλιά του, με κοίταξε και μου έκλεισε το –ροζ, καλά είχα παρατηρήσει νωρίτερα, ήταν ροζ– μάτι. Έβγαλε από την τσέπη του ένα χρυσό ρολόι με αλυσίδα και το έτεινε προς το μέρος μου. «Μπορείς να μου πεις τι ώρα είναι, σε παρακαλώ;»

Είπα να μην αρνηθώ στην αλλόκοτη πρόταση. Μου είχαν ζητηθεί πολύ χειρότερα πράγματα από εργοδότες σε συνέντευξη. Το ρολόι ήταν ένα κομψοτέχνημα από χρυσάφι, χαραγμένο με γράμματα που θα χρειαζόμουν μεγεθυντικό φακό για να διαβάσω. Πάντα μου άρεσαν τα μικρά παλιά πράγματα, ίσως γι’ αυτό μου είχε τραβήξει τόσο την προσοχή η περίεργη αγγελία.

«Οχτώ και τέταρτο», είπα απλά. Οι  δείκτες του έμοιαζαν κι αυτοί καμωμένοι από χρυσάφι και άφηναν ένα ευχάριστο κουδούνισμα με κάθε δευτερόλεπτο.

Ο ανθρωπάκος κούνησε το κεφάλι του καθώς το πήρε πίσω.

«Πανέμορφα, κάτι μου λέει ότι η δουλειά θα σου ταιριάζει γάντι. Από ‘δω παρακαλώ».

Προχωρήσαμε στο διάδρομο προτού ξαναμιλήσει.

«Έχεις υπόψη σου τι κάνουμε εδώ και γιατί σε χρειαζόμαστε;»

Ανασήκωσα τους ώμους, και είπα ένα βιαστικό όχι.

«Λοιπόν, η δουλειά μας όπως σου είπα είναι οι επιδιορθώσεις. Επιδιορθώσεις μαγικών αντικειμένων. Αφόρτιστα ραβδιά, φθαρμένοι μανδύες προστασίας, ραγισμένους φακούς αληθινής όρασης. Και άλλα… πιο περίεργα πράγματα. Είναι επιστήμη, είναι τέχνη, αλλά είναι και έμφυτο ταλέντο».

Σταμάτησε να προχωράει όταν αντιλήφθηκε ότι είχα μείνει παραπίσω. Γύρισε να με κοιτάξει.

«Μαγικά αντικείμενα;» οι λέξεις άφησαν το στόμα μου χωρίς να μπορώ καν να τις κατανοήσω. «Εγώ, ξέρετε–»

«Ναι, είπαμε οικονομικό», έκανε ο ανθρωπάκος και χαμογέλασε. «Κι εγώ το ίδιο, ξέρεις, κάποτε… Αν και σε πολύ διαφορετική σχολή από τη δική σου. Δεν είσαι εδώ τυχαία. Οι αγγελίες μας έχουν την ικανότητα να καταλήγουν στα σωστά χέρια, κι εσύ έφτασες την στιγμή που σε χρειαζόμασταν».

«Πώς…» δίστασα, «πώς είστε σίγουρος ότι μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο;»

«Το ρολόι που σου έδωσα ήταν σταματημένο εδώ και χρόνια». 

 

 

Edited by Mesmer
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Η εισαγωγή με έφτιαξε, είναι πολύ ωραία, λογικά δύσκολη, και κάτι που δεν έχω ξαναγράψει. Το ξεκίνησα, σιγά-σιγά, και αύριο που θα έχω όλη μου την ησυχία θα πάρει μπρος για τα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό στέκει και σαν φλασάκι.

 

Ναι, αυτό θα έλεγα κι εγώ. Προλαβαίνει να συμβεί κάτι έστω και μέσα σε τόσο λίγες λέξεις.

Link to comment
Share on other sites

Έχετε ένα Παρασκευσαββατοκύριακο για να μας παρουσιάσετε τα πονήματά σας. Στο μεταξύ, εγώ βάζω τώρα στο νου μου ελαττωματικά μαγικά αντικείμενα, πώς θα ήταν και τι θα έκαναν... Πχ ένα ραβδι που στα ντουζένια του πετούσε γλώσσες φωτιάς αλλα τώρα έχει ξεθυμάνει τόσο η μαγεία του που βγάζει μόνο κύματα ζεστου αέρα και το χρησιμοποιούν για σεσουάρ... Μια πρώτη σκέψη, κανένας άλλος καμιά ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Ο χαλασμένος μαγικός σκούφος. Αντι να σε κάνει αόρατο, σε κάνει φούξια φωσφοριζέ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δε μας μίλησες για απολαβές και ασφαλιστικό πρόγραμμα, ως τυπικός εργοδότης :p

Αλλά θα το διορθώσω εγώ στη δική μου ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Din, έχουμε και την αυριανή; Δηλαδή αύριο βράδυ ανεβάζουμε;

Link to comment
Share on other sites

Ναι, περιμένουμε τις ιστορίες σας ως αύριο το βράδυ.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, προλαβαίνω (γιατί για νωρίτερα,πολύ δύσκολο). Έχω γράψει λίγο παραπάνω απ' το μισό, πηγαίνει πιο αργά από ό,τι περίμενα.

Link to comment
Share on other sites

Είδος: Fantasy

Αριθμός λέξεων: 2242

Βία: Όχι

Σεξ: Όχι

Αυτοτελής: Ναι

 

 

Τίτλο δεν βρήκες;

Link to comment
Share on other sites

 

 

Είδος: Fantasy

Αριθμός λέξεων: 2242

Βία: Όχι

Σεξ: Όχι

Αυτοτελής: Ναι

 

 

 

Τίτλο δεν βρήκες;
Οχι
Link to comment
Share on other sites

Οι 2 ιστορίες ανέβηκαν, ο "ειδικευμένος μάγος" της Cassandra και "εκείνη-της-οποίας-το-όνομα-δεν-πρέπει-να-ειπωθεί" του Nihilio. Ένας moderator θα φτιάξει και το poll στο 1ο ποστ, διαβάζουμε και ψηφίζουμε όλη την εβδομάδα ως τις τελευταίες ώρες της Κυριακής.

 

Καλή μας ανάγνωση!

Link to comment
Share on other sites

Cassandra

 

Λοιπόν, εδώ έχουμε μια όμορφη ιστορία, που κύλησε πολύ ομαλά ως το τέλος. Ήταν ανάλαφρη, εύθυμη και γραμμένη μ’ έναν απλό τρόπο που σε τραβάει να συνεχίσεις.

 

Από εκεί και πέρα, υπήρχαν κάποια θέματα που πιστεύω ότι θα μπορούσαν να είχαν δουλευτεί περισσότερο για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

 

 

Καταρχάς, το διήγημα μοιάζει με το πρώτο κεφάλαιο μιας μεγαλύτερης ιστορίας. Το ξύπνημα της μάγισσας, αν θες, που από εκεί ξεκινάει η περιπέτειά της. Θα μου πεις πως το ότι σταμάτησε εδώ η ιστορία σου δεν σημαίνει ότι σταματάει και της Ουρανίας, και μπορούμε να φανταστούμε χίλιες-μύριες περιπέτειες που θα μπορούσε να μπλεχτεί. Όμως, όλη η ιστορία εξελίχτηκε πολύ ομαλά, δεν έγινε τίποτα το ανησυχητικό, δεν υπήρχε το «κακό» στοιχείο, που να μας κάνει να νιώσουμε αγωνία για το τι θα συμβεί. Έτσι, φτάνουμε στο τέλος κι είναι σαν κάτι να μας λείπει, κι αυτό δίνει την αίσθηση του ανολοκλήρωτου.

 

Επίσης, ο χαρακτήρας της Ουρανίας δεν με έπεισε και πολύ. Αν και είχε τις αμφιβολίες της αρχικά, τα δέχτηκε όλα πολύ εύκολα. Κι όταν πια πήρε το κολάι, άρχισε να το παίζει ειδήμων. Αν και θα χρειαζόταν περισσότερος χώρος για να την αναπτύξεις καλύτερα, πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο συνεπής στο ρόλο που της έδωσες.

 

Τέλος, να πω ότι η ιδέα με τα χαλασμένα μαγικά αντικείμενα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα.

 

Αυτά από μένα προς το παρόν. Πάω να βρω λίγο χρόνο και για τον Nihilio :p

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έχω προς το παρόν διαβάσει μόνο της Άννας το διήγημα και με του μικρού και φαρμακερού θα ασχοληθώ αργότερα.

Γενικά πολύ ωραία γραμμένο, αν και συμφωνώ με τον Άγγελο για το ότι δε συμβαίνει τίποτα με τρομερό σασπένς και επίσης ότι μοιάζει με αρχή άλλου, μεγαλύτερου κειμένου και σαν να σταματάει απότομα. Καταπληκτική και πολύ γλυκιά η φράση “Όλα τα χαλασμένα ρολόγια έχουν πρόβλημα αυτοπεποίθησης.” και η εξήγησή της.

Τα επίθετα "Λαμπάδα" και "Νυχτερινός", εμένα, που πιάνω πολλές ταυτότητες στα χέρια μου κάθε μέρα λόγω δουλειάς, δε με πείθουν και πολύ ως αληθινά, εκτός και αν σκοπεύεις ο κόσμος τους να είναι πολύ παραμυθένιος και όλοι να έχουν ονόματα-παρατσούκλια (αλλά τότε σαν να μην κολλάνε τα περί βιογραφικών, "εγώ οικονομικό έχω τελειώσει", βαρέα και ανθυγιεινά κλπ. Ή μήπως το πας προς Πράτσετ; Δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για τον κόσμο σου). Ειδικά το "Νυχτερινός" δε μου κάθεται καθόλου.

 

 

Επειδή ακριβώς ήταν πολύ καλογραμμένο, τα λίγα που μου χτύπησαν άσχημα τα αναφέρω εδώ:

 

"Στοιβαγμένα όπως-όπως, το γέμιζαν ως απάνω ασυνήθιστα αντικείμενα περασμένων εποχών." "μια νότα ανοιξιάτικης αύρας με κύκλωσε ευχάριστα, που υπέθεσα ότι οφειλόταν" :και στα δύο αυτά σημεία θα ήταν πολύ πιο εύκολο για τον αναγνώστη να ακολουθήσει το κείμενο αν ανέφερες κοντά κοντά τους όρους της πρότασης που αναφέρονται στο ίδιο πράγμα. Παναπεί "Το γέμιζαν όπως όπως ασυνήθιστα αντικείμενα περασμένων εποχών στοιβαγμένα ως απάνω", διότι όπως το έχεις, η φράση "το γέμιζαν ως απάνω" είναι λίγο πιο άσχετη με τα άλλα δύο και διακόπτει κάπως τη ροή του νοήματος. Και στη δεύτερη πρόταση "με κύκλωσε ευχάριστα μια νότα ανοιξιάτικης αύρας, που υπέθεσα ότι οφειλόταν..." : το "υπέθεσα ότι οφειλόταν" είναι μέσα στη μέση και διακόπτει. Απλούστατη συντακτική διορθωσούλα.

 

 "Γύρισα και κοίταξα τη μικρή στρογγυλή πόρτα από όπου μπήκα": "από όπου είχα μπει", αφού το "γύρισα και κοίταξα" συνέβη μετά από το "μπήκα".

"η μυρωδιά που με έκανε να φτερνιστώ όταν μπήκαμε": "που με είχε κάνει". Το ίδιο. Μη σου πω ακόμα και "όταν είχαμε μπει".

"Κανονικά θα είχα κάνει μεταβολή και θα έφευγα τρέχοντας.": "θα είχα φύγει", αφού πάει μαζί με το "θα είχα κάνει μεταβολή". Αυτό το αβυσσαλέο μίσος για τον υπερσυντέλικο το έχω δει και στο "Μετρό 2034", αλλά δεν το καταλαβαίνω. Κάποια γεγονότα συμβαίνουν στο παρελθόν και κάποια άλλα έχουν συμβεί πριν από αυτά και τα γράφουμε σε άλλο χρόνο, that's all.

 

Αλλά αυτά δεν είναι τίποτα. Ωραίο, δροσερό και με όρεξη γραμμένο. Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Yay, Write-off! Έχω μέχρι Κυριακή; Όλο αυτό το διάβασμα για το πανεπιστήμιο δεν μου αφήνει καθόλου χρόνο για διασκέδαση. Ελπίζω να προλάβω να ψηφίσω...

Link to comment
Share on other sites

Nihilio

 

Πολύ διαφορετική η πορεία της ιστορίας σου από της Άννας. Άφησες στην άκρη όλα τα διαδικαστικά, τόσο τα συναισθηματικά/ψυχολογικά, όσο και θέματα εκπαίδευσης, και μπήκες κατευθείαν στο ψητό. Απ’ αυτήν την άποψη και μ’ αυτήν την εισαγωγή, μάλλον θα μου άρεσε περισσότερο να δοθεί πιο πολύ βάρος στα διαδικαστικά, επειδή μου φάνηκε ότι πήγαινε προς τα εκεί, κι επίσης ενδιαφερόμουν να μάθω και το όριτζιν ενός ολοκαίνουριου μάγου.

 

Η ίδια η ιστορία έτρεξε με αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Για τα λόγο αυτό δόθηκε μεγαλύτερη σημασία στα δρώμενα και άφησε στην απέξω κάποιες πληροφορίες για τον ίδιο τον κόσμο της που ίσως να τη ζωντάνευε περισσότερο. Μιλάω κυρίως για τις διαστάσεις και αντικείμενα που προέρχονταν απ’ αυτές, που μοιάζουν να είναι αρκετά σημαντικά για τους συμμετέχοντες, αλλά εμείς δεν μαθαίνουμε και πολλά. Βέβαια, ο ρόλος των πληροφοριών ίσως να μην είναι και τόσο ουσιαστικός σ’ αυτήν την ιστορία.

 

Μου φάνηκε ότι η ιστορία ήθελε να έχει ένα κάπως υποκοσμικό ύφος, που θα χρειαζόταν λίγη περισσότερη βρομιά για να δουλέψει καλύτερα. Και πάνω σ’ αυτό δεν κατάλαβα γιατί λυπήθηκες τις βρισιές. Δηλαδή, ακούγαμε για τις πιο ευφάνταστες βρισιές, αλλά δεν τις βλέπαμε. Δώσε μπινελίκι στο λαό!

 

Και τώρα το κρίσιμο κομμάτι του παιχνιδιού...  :p

 

Από τη μια έχουμε το όριτζιν στόρι μιας μάγισσας κι από την άλλη το βάπτισμα του πυρός ενός μάγου. Γέρνω προς τη μεριά του όριτζιν. Επίσης, πιστεύω πως η Άννα εκμεταλλεύτηκε καλύτερα το κομμάτι της εισαγωγής. Οπότε, Cassandra Gotha για μένα.

 

Ευχαριστούμε για τις ιστορίες!

Edited by Mesmer
Link to comment
Share on other sites

Μικρός και φαρμακερός:

Steampunk! Καθόλου κακή ιδέα! Θα έλεγα πως κι αυτό είναι σαν αρχή κάποιου μεγαλύτερου και επίσης δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για τον κόσμο-κόσμους όπου συμβαίνουν όλα αυτά (ίσως λιγότερες κι από της Άννας). Εκεί με τις εξηγήσεις του πώς λειτουργεί η μηχανή με έχασες λίγο, αλλά αρκετή πλάκα η "μεταγραφή" των βρισιών. Επίσης μάλλον η εισαγωγή θα προτιμούσες να λείπει ή να είναι αλλιώς, γιατί θα ταίριαζε στην ιστορία σου να είναι πιο έμπειρος αυτός ο επιδιορθωτής μαγικών αντικειμένων και να έχει να λέει και να θυμάται άλλους πελάτες και μπλεξίματα, κατά τα γνώριμα και αγαπητά κλισέ του νουάρ. Παραβλέπω το ότι, αυστηρά κρίνοντας, δεν έχει υπόθεση (αλλά είναι και πολύ μικρό), εστιάζω στην πλάκα (που έχει) και σου δίνω την ψήφο μου.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Write off #71 (Cassandra Gotha vs Nihilio)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..