Jump to content

Γκρεγκ Χούργουιτς (Gregg Hurwitz)


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

266909715_GreggHurwitz.jpg.6d669a6036492c218e8df75193c3d3f8.jpg

Ο Gregg Hurwitz είναι ένας πολύ γνωστός και πολυδιαβασμένος Αμερικανός συγγραφέας θρίλερ, γεννημένος το 1973 στο Σαν Φρανσίσκο. Τα πρώτα του βιβλία είχαν αρκετή επιτυχία (The Kill Clause, The Programm, Trust No One, They're Watching, You're Next, The Survivor κλπ), αλλά έγινε κυρίως γνωστός χάρη στη σειρά βιβλίων Orphan X, που από το 2016 αριθμεί ήδη έξι βιβλία (και πάει για το έβδομο, και σίγουρα θα κυκλοφορήσουν και άλλα). Επίσης έχει γράψει διάφορα κόμικς για την DC και την Marvel, ενώ έχει γράψει επτά επεισόδια της σειράς επιστημονικής φαντασίας "V" (2009-2011), καθώς και τα σενάρια των ταινιών "The Book of Henry" (2017) και "Sweet Girl" (2021).

Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα παρακάτω:

717240039_.jpg.2f59e70da70b8f74ea61c2b6691d172f.jpg   159870241_.jpg.63dfb5ac9f69d800d3c158e422bfac20.jpg

*You're Next - Είσαι ο επόμενος (Λογείον, 2013)
*Orphan X - Ορφανό Χ (Αναγνώστης, 2021)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Είσαι ο επόμενος (You're Next, 2011)

717240039_.jpg.2f59e70da70b8f74ea61c2b6691d172f.jpg

Τον Ιούλιο του 2013 οι εκδόσεις Λογείον εγκαινίασαν την αστυνομική τους σειρά με το συγκεκριμένο θρίλερ. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη επιλογή. Λίγα λόγια για την ιστορία πρώτα: Πρωταγωνιστής είναι ο Μάικ Γουίνγκεϊτ, μεγαλωμένος σε ορφανοτροφείο, αφού σε ηλικία τεσσάρων ετών ο πατέρας του, εμφανώς αναστατωμένος, τον άφησε σ'ένα σχολείο και δεν βρέθηκε κάποια οικογένεια να τον υιοθετήσει. Τώρα, είναι ένας επιτυχημένος κατασκευαστής, υπεύθυνος για την δημιουργία μιας οικολογικής κοινότητας. Είναι παντρεμένος, έχει ένα κοριτσάκι, όλα είναι ιδανικά... πλην ίσως της έρευνας που συνεχίζει για την εύρεση της ταυτότητας των γονιών του, δίχως κάποιο αποτέλεσμα. Ξαφνικά αρχίζουν τα προβλήματα, ένα μεγάλο θέμα προκύπτει στην δουλειά του και κάποιοι τύποι φαίνεται να τον παρακολουθούν. Μέχρι που αυτοί οι τύποι δεν θα μείνουν απλά στην παρακολούθηση, αλλά θα κυνηγήσουν τόσο αυτόν όσο και την οικογένειά του. Γιατί όμως; Έχει να κάνει με το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε στην εργασία του ή με τον ίδιο και το παρελθόν του; Και ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί που τον κυνηγούν και έχουν τόσα μέσα για να τον κάνουν να φαίνεται ως ένας εγκληματίας φυγάς; Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβετε τον λόγο του όλου κυνηγητού, μέχρι ο συγγραφέας να τον αποκαλύψει. Η έκπληξη αυτή είναι αρκετά δυνατή και ενδιαφέρουσα σίγουρα! Από κει και πέρα, η πλοκή είναι καλοδουλεμένη, με σασπένς και αγωνία και η δράση μπόλικη με πολλές δυνατές σκηνές. Σίγουρα θα δυσκολευτείτε ν'αφήσετε από τα χέρια σας το βιβλίο. Η γραφή είναι πολύ καλή και ευκολοδιάβαστη, οι χαρακτήρες καλά σκιαγραφημένοι σε σημείο να ενδιαφέρεσαι γι'αυτούς και η ατμόσφαιρα σούπερ. Είχα καιρό να διαβάσω παρόμοιου είδους θρίλερ και γι'αυτό ίσως να είμαι τόσο ενθουσιασμένος, όμως και πάλι θεωρώ ότι πρόκειται για ένα πολύ δυνατό βιβλίο. Και πιστεύω ότι όλο και κάποιος παραγωγός, σκηνοθέτης ή σεναριογράφος θα το έχει στα υπόψιν του, εύκολα μπορεί να γίνει μια ταινία της προκοπής. Τέλος, η ελληνική έκδοση αρκετά προσεγμένη (αν και πρόσεξα κάποια πολύ λίγα λαθάκια που όμως δεν ενοχλούν) και η μετάφραση πολύ καλή. Η τιμή επίσης, για την ποιότητα της έκδοσης και τον αριθμό των σελίδων, σίγουρα ικανοποιητική.

9.5/10 (αν ήμουν λίγο αυστηρότερος θα του έβαζα 8.5-9, τίποτα λιγότερο).

Κανείς άλλος εδώ μέσα που να έχει διαβάσει το βιβλίο;

Edited by Spark
Προστέθηκαν τα εξώφυλλα των βιβλίων.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το έχω διαβάσει και εγώ και συμφωνώ 100% με την κριτική σου.  Το αδικεί η βαθμολογία στο goodreads. Θα μπορούσε να γίνει πολύ καλή ταινία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η γραφη οντως ειναι πολυ καλη και γρηγορη και οι χαρακτήρες συμπαθητικοι και ανθρωπινοι με την Κατ να ειναι στην κορυφη.Αλλα δυστυχώς η πλοκη μονο μεχρι ενα σημείο ενδιαφέρουσσα.Απο κει κ πέρα μου θύμισε θριλεράκια ΒΕLL κακής διαλογής που τα διάβαζα πιτσιρικας με το τσουβάλι.Ειδικά όταν

μετα απο ολο εκεινο τον χαμο ο ηρωας επιβραβευεται με το καζινο και κατι δισεκατομυρια

ξενέρωσα πολυ.Ομως ηταν πολυ προσεγμένη η εκδοση και δε το μετανιωσα που το αγορασα.Αυτα :)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Το ξεκίνησα χθες και δεν μπορούσα να το αφήσω. Σε 1-1,5 ώρα έφτασα τις 160 σελίδες. Σήμερα η συνέχεια και λογικά αύριο-μεθαύριο θα το έχω τελειώσει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • BladeRunner changed the title to Gregg Hurwitz

Ορφανό Χ (Orphan X, 2016)

2136775685_.thumb.jpg.426b8cc71866041dfd537732512d2802.jpg

Τον Φεβρουάριο του 2014 διάβασα και απόλαυσα το "Είσαι ο επόμενος", το μοναδικό μέχρι πρόσφατα βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορούσε στα ελληνικά (νομίζω έχει εξαντληθεί) και ένα από τα πολύ καλά και δυνατά θρίλερ που μπορεί να διαβάσει κανείς στη γλώσσα μας. Οι εκδόσεις Αναγνώστης έκαναν την ευχάριστη έκπληξη να φέρουν στην Ελλάδα τη σειρά "Ορφανό Χ", ή τουλάχιστον το πρώτο βιβλίο. Λοιπόν, είναι χαλαρά ένα από τα καλύτερα περιπετειώδη θρίλερ που έχω διαβάσει, το οποίο από άποψη ποιότητας δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από βιβλία συγγραφέων όπως ο φοβερός Λι Τσάιλντ ή ο εξαιρετικός Ντέιβιντ Μπαλντάτσι. Πρόκειται σαφώς για ένα πολύ δυνατό και γεμάτο νεύρο περιπετειώδες μυθιστόρημα, που προσφέρει σε χορταστικές δόσεις δράση, δυνατές σκηνές, ένταση και αγωνία, χωρίς ιδιαίτερα πολλές υπερβολές, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι αυτού του είδους τα βιβλία είναι από γεννησιμιού τους μέσα στην υπερβολή. Η όλη ιστορία είναι οπωσδήποτε καθηλωτική και ενδιαφέρουσα, σε κρατάει στην τσίτα από την πρώτη μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία σελίδα, αφήνοντας στο τέλος κάποιους ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια, μιας και είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς. Η γραφή είναι πολύ καλή, άκρως ευκολοδιάβαστη και εθιστική, με ρεαλιστικές περιγραφές και φυσικούς διαλόγους. Επίσης ο βασικός πρωταγωνιστής είναι ένας αρκετά ενδιαφέρων τύπος με πολλές δεξιότητες, άνετα μπορεί να δεθεί κανείς μαζί του και να αγωνιά για την τύχη του. Νομίζω ότι είναι ένα βιβλίο που έχει όλο το πακέτο: Μια πολύ καλή και γεμάτη αγωνία πλοκή, αλλά και ωραία γραφή, με πολύ καλές περιγραφές στις σκηνές δράσης. Μακάρι να κυκλοφορήσουν και επόμενα βιβλία της σειράς, μιας και φαίνονται εξίσου ή ακόμα και πιο δυνατά από το πρώτο.

9/10

Edited by Spark
Κεντράρισμα του εξώφυλλου του βιβλίου.
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Γκρεγκ Χούργουιτς (Gregg Hurwitz)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..