Jump to content

Anders De La Motte - Παιχνίδι


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Ο Σουηδός Άντερς Ντε Λα Μοτ (γεννημένος το 1971), είναι πρώην αξιωματικός της αστυνομίας της Στοκχόλμης, πρώην διευθυντής ασφαλείας μιας μεγάλης εταιρείας πληροφορικής και τώρα συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες ως σύμβουλος ασφαλείας. Όμως στο ευρύτερο κοινό είναι γνωστός για την τριλογία Παιχνίδι (Game), η οποία αποτελείται από τα παρακάτω βιβλία:

1. Game - Παιχνίδι (2014, εκδόσεις Κλειδάριθμος)
2. Buzz - Βόμβος (2014, εκδόσεις Κλειδάριθμος)
3. Bubble - Φυσαλίδα (2015, εκδόσεις Κλειδάριθμος)

Σχόλιο για το Παιχνίδι, το πρώτο βιβλίο της Τριλογίας, που μόλις τελείωσα:

3AA1B8BA231B23DEA2D1758D0D303D43.jpg

 

Τον τελευταίο καιρό οι εκδόσεις Κλειδάριθμος έχουν βγάλει κάποια πραγματικά ενδιαφέροντα θρίλερ και η αλήθεια είναι ότι πλέον τις εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια, μιας και όσα δικά τους έχω διαβάσει μ'έχουν αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο. Και το Παιχνίδι δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού με την σειρά τού μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο νεαρός Χένρικ "ΧΠ" Πέτερσεν, προσωρινά άνεργος που για να τα βγάζει πέρα κάνει διάφορες μικροαπατεωνιές και δουλεύει ανασφάλιστα όταν βρίσκει δουλειά. Δεν είναι κακό παιδί, ούτε χαζός, αλλά από την μια η τεμπελιά του και από την άλλη οι διάφορες ατυχίες της ζωής τον έχουν φτάσει σ'αυτό το σημείο. 

Που λέτε, εκεί που ο ΧΠ ταξίδευε με τον προαστιακό, βρίσκει σ'ένα κάθισμα ένα περίεργο κινητό, χωρίς καμία μάρκα ν'αναγράφεται πάνω του. Προσπαθεί να παίξει μαζί του και ν'αποφασίσει αν θα το κρατήσει ή αν θα το πουλήσει, μέχρι που ένα μενού τον προσκαλεί στο Παιχνίδι. Αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για φάρσα, αλλά ύστερα αποφασίζει να παίξει - έτσι και αλλιώς δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει και του αρέσουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τότε είναι που θα μπλέξει σε μια θεόμουρλη ιστορία, όπου σιγά-σιγά θ'αναλαμβάνει αποστολές που σταδιακά αλλάζουν επίπεδο δυσκολίας. Και τελικά τίποτα αθώο δεν κρύβεται πίσω από το Παιχνίδι και τις παράξενες αποστολές. Και σε κάποιο σημείο θα μπλεχτεί η αστυνομικός αδερφή του και τότε τα πράγματα θα σκουρύνουν για τα καλά...

Μιλάμε για ένα πραγματικά εθιστικό θρίλερ και ο τρόπος που είναι γραμμένο βοηθάει πάρα πολύ στην γρήγορη, εύκολη και ξεκούραστη ανάγνωσή του. Οι χαρακτήρες είναι αρκετά ενδιαφέροντες και κινηματογραφικοί, η δράση κάμποση και ικανοποιητική και η ατμόσφαιρα σούπερ. Μην περιμένετε βαθύτερα φιλοσοφικά νοήματα ή τρομερό βάθος στους χαρακτήρες, σίγουρα όμως να περιμένετε ένα ευχάριστο θρίλερ με καταιγιστικούς ρυθμούς, κινηματογραφική δράση και ενδιαφέρουσες ανατροπές στην πλοκή. Ελπίζω λίαν συντόμως να κυκλοφορήσει και το δεύτερο βιβλίο γιατί θέλω να διαβάσω την συνέχεια πάση θυσία!

8.5/10

Edited by BladeRunner
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Βόμβος

167B492427518E0CF3447C35843A6B8B.jpg

Μετά από έξι μήνες αναμονής, επιτέλους έπιασα στα χέρια μου το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας Παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησα χτες αργά το βράδυ και πριν από λίγα λεπτά το τελείωσα, θέλοντας άμεσα να πιάσω το τρίτο και τελευταίο μέρος για να δω τι θ'απογίνει ο ΧΠ! Tι κρίμα, όμως, θα πρέπει να περιμένω κάτι μήνες μέχρι να κυκλοφορήσει. Ελπίζω μόνο να μην περιμένω πάλι τόσο πολύ!

Λοιπόν, η κινηματογραφική πλοκή, οι καταιγιστικοί ρυθμοί, η δράση και οι εκπλήξεις κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους και στο βιβλίο αυτό, όπως θα περίμενε κανείς, και θα ικανοποιήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτόν που θέλει να διαβάσει ένα δυνατό θρίλερ για να περάσει απόλυτα ψυχαγωγικά την ώρα του. Βέβαια για να φτάσει κανείς στο δεύτερο βιβλίο, θα πρέπει αναγκαστικά να διαβάσει το πρώτο, μιας και το ένα εννοείται ότι συνδέεται με το άλλο. Και αν άρεσε σε κάποιον η τρέλα του πρώτου βιβλίου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα του αρέσει και αυτή του δευτέρου. Όπως έγινε και με μένα.

Δεν έχω σκοπό να πω τίποτα για την πλοκή, απλώς συνεχίζει από το σημείο που τελείωσε η προηγούμενη ιστορία, μπορώ να πω όμως ότι θα χορτάσετε τρελά σκηνικά, κυνηγητά, παγίδες, ανατροπές και όλα αυτά τα καλούδια. Η γραφή φυσικά παραμένει απόλυτα ευκολοδιάβαστη και εθιστική, με χιούμορ και ατάκες που βγάζουν γέλιο, σε κάνει να διαβάζεις το βιβλίο υπερβολικά γρήγορα, και η αφήγηση μας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθούμε τόσο τις κινήσεις του ΧΠ όσο και αυτές της αστυνομικίνας αδερφής του, που θα παίξει με την σειρά της και πάλι μεγάλο ρόλο στην όλη ιστορία. Αν δείτε ότι κάπου στην μέση η πλοκή κάνει μια μικρή κοιλιά, μετά την εκρηκτική αρχή, μην ανησυχήσετε, είναι κάτι απαραίτητο για τον χαμό που θα γίνει στη συνέχεια.

Αυτά! Όσοι διαβάζετε με μανία θρίλερ, ρίξτε σας παρακαλώ μια ματιά στο Παιχνίδι. Μπορεί βέβαια το στιλ γραφής και το ύφος του συγγραφέα να μην ταιριάζει σε όλους, δεν λέω, αλλά είναι από τα πιο σύγχρονα τεχνο-θρίλερ που κυκλοφορούν στην γλώσσα μας. Έχει νέες τεχνολογίες, μια διαφορετική εικόνα για το ίντερνετ και κάποιες φρέσκες ιδέες.

Περιμένω πως και πως το τρίτο και, δυστυχώς, τελευταίο βιβλίο της σειράς.

8.5/10

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Φυσαλίδα

b199842.jpg

Φαίνεται οι εκδόσεις Κλειδάριθμος με άκουσαν και έβγαλαν σχετικά γρήγορα το τρίτο βιβλίο της σειράς, μιας και πέρασαν λιγότεροι από τρεις μήνες από την κυκλοφορία του δεύτερου βιβλίου. Έτσι είχα κάπως πιο φρέσκα τα γεγονότα που προηγήθηκαν και δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να χωθώ στο παρανοϊκό σύμπαν του Παιχνιδιού.

Όπως είναι λογικό, δεν μπορώ να πω και πολλά για την πλοκή του βιβλίου που μόλις τελείωσα, γιατί εκτός του ότι δεν θα καταλάβετε και πολλά, υπάρχει πιθανότητα να μαρτυρήσω σημαντικά γεγονότα των προηγούμενων δυο βιβλίων. Αυτό που μπορώ να πω όμως ότι πολλά αναπάντητα ερωτήματα βρίσκουν επιτέλους απαντήσεις, πολλά κομμάτια του παζλ μπαίνουν στην θέση τους, πολλές εκπλήξεις κάνουν την εμφάνισή τους, πολλοί χαρακτήρες αποκαλύπτονται ως προς τις αληθινές τους προθέσεις και σχέσεις με το Παιχνίδι, αποκαλύψεις που η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα υποψιαζόμουν.  Από κει και πέρα η δράση παραμένει χορταστική, από την αρχή μέχρι το τέλος, οι σκηνές έντασης και τα κυνηγητά δείχνουν να μην έχουν όριο, η αγωνία βαράει κόκκινο για την τελική κατάληξη, τόσο της ιστορίας όσο και των αγαπημένων πρωταγωνιστών, του τρομερού Χένρικ "ΧΠ" Πέτερσον και της αδερφής του, Ρεμπέκα.

Η γραφή παραμένει το ίδιο εθιστική και ευκολοδιάβαστη, με το γαμάτο στιλ που μας συνήθισε ο συγγραφέας, δηλαδή με το χιούμορ, το βρισίδι και την αμεσότητα των περιγραφών. Σίγουρα με αυστηρά λογοτεχνικά κριτήρια δεν παίρνει και το πρώτο βραβείο η γραφή, όμως η συγκεκριμένη είναι η πλέον ταιριαστή για την τρέλα και την παράνοια της Τριλογίας. Οι χαρακτήρες είναι ζωντανοί και κινηματογραφικοί και η ατμόσφαιρα απίθανη.

Αυτό ήταν, δυστυχώς, το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς, πιθανότατα η τελευταία φορά που θα διαβάσω τα κατορθώματα του ΧΠ και τις προσπάθειες της Ρεμπέκα να βάλει σε μια σειρά την ζωή της και να συμμαζέψει κάπως την τρέλα του αδερφού της. Και οι δυο θα μου λείψουν (ειδικά ο άτιμος ο ΧΠ), όπως επίσης θα μου λείψει και ο παρανοϊκός κόσμος του Παιχνιδιού. Κάπου είδα βέβαια ότι οι εκδόσεις Κλειδάριθμος πήραν τα δικαιώματα μετάφρασης στα ελληνικά του MemoRandom, ενός ακόμα τεχνολογικού θρίλερ, οπότε τουλάχιστον δεν θα μου λείψει η γραφή του συγγραφέα.

Υ.Γ. Τώρα συνειδητοποίησα ότι διάβασα 541 σελίδες από χθες αργά το βράδυ! Μιλάμε για ΤΟΝ εθισμό με την συγκεκριμένη σειρά!

8.5/10

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Διάβασα το πρώτο βιβλίο της σειράς και επιβεβαιώνω τα περί εθισμού! Θα μπούμε σε έξοδα... ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσω την συνέχεια!!! Κι ας μου φάνηκε ο πρωταγωνιστής λίγο μπετόστοκος. :p 9/10 από μένα!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μετά το διάβασμα και του βομβου δηλώνω φαν. Τρομερή δράση... Πολύ δυνατό

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Upcoming Events

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..