Jump to content

Η Μάσκα της Εξιλέωσης - Δημήτρης Στατήρης


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Από το συγγραφέα της συλλογής διηγημάτων "Απρόσκλητοι Επισκέπτες από την Άβυσσο"

 

 Η Μάσκα της Εξιλέωσης

νουβέλα τρόμου

Συγγραφέας: Δημήτρης Στατήρης

 

 

post-532-0-55628700-1401992342.jpg

 

 

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές 2013

Σελίδες: 148

ISBN 978-618-5002-26-8

Τιμή € 12,50

 

 

Από τη βιβλιονέτ:

 

"...Μέσα στον πίνακα χόρευαν αποπνικτικά ζοφερές φιγούρες στους ρυθμούς του ατέρμονου τρόμου, επιδιδόμενες σε ένα νοσηρό όργιο σεξουαλικής διαστροφής και θανατολάγνων πράξεων. Τραγοπόδαρα δαιμόνια που έβρισκαν ευχαρίστηση λογχίζοντας με τις τρίαινές τους ανυπεράσπιστους, αμαρτωλούς ανθρώπους. Αποκρουστικά πλάσματα, με τεράστια κεφάλια και μικροσκοπικά κορμιά, ή και το αντίθετο, που ανακάτευαν καζάνια γεμάτα από αιώνια καταδικασμένες ψυχές. Έκπτωτοι βασιλιάδες, με ανθρώπινα σώματα και κεφάλια ζώων, να σοδομίζουν αλύπητα άνδρες, γυναίκες, ακόμα και παιδιά. Κοντορεβιθούληδες καλικάτζαροι με πελώριες, γαμψές μύτες και γουρλωτά μάτια που παραβίαζαν μέχρι τελικής πτώσεως τα αιδοία πορνών και γυναικών του περιθωρίου με αιχμηρά παλούκια..."

Είμαστε πάντα αυτό που φαινόμαστε; Μπορεί ένας άνθρωπος που έχει αφιερωθεί στον Θεό να τα βάλει με σκοτεινές κι ανίερες δυνάμεις; Είναι δυνατόν να ξεφύγει κάποιος από το παρελθόν του; Στον Αδέσποτο, σ’ αυτό το μικρό ελληνικό χωριό, τα πάντα είναι δυνατά και τα πάντα ανατρέπονται. Μια επικών διαστάσεων διαμάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό έρχεται σαν κάτι το προκαθορισμένο και πραγματικά αναπόφευκτο, επενεργώντας λυτρωτικά για τους γενναίους κατοίκους του χωριού. Η πίστη των ανθρώπων στα ιδανικά τους δοκιμαζόταν, δοκιμάζεται και θα δοκιμάζεται όσο υπάρχει ζωή. Είναι όμως άραγε αυτή αρκετή όταν πραγματικά κάτι το βλοσυρό και ασύλληπτα τρομακτικό απειλεί τους ίδιους, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο με ολοκληρωτικό αφανισμό;

 

 

Διάβασα το βιβλίο πολύ προσεκτικά. Το πρώτο βιβλίο του Στατήρη ήταν γεμάτο με ωραίες εικόνες, αλλά η γραφή του ήταν αρκετά αδύναμη. Εκείνο ήταν συλλογή διηγημάτων. Δείχνει εδώ με μια νοβελέτα, ότι μάλλον είναι καλύτερος σε μεγαλύτερης έκτασης κείμενα. Ωστόσο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κάπως άτεχνα τη γλώσσα και κάποιες φορές και το στήσιμο του κάθε κεφαλαίου. Οι ιδέες του και οι εικόνες που σχηματίζει, τα κάδρα που φτιάχνει είναι πολύ εντυπωσιακά, σε κάνουν να ζηλεύεις. Αλλά χρειάζεται να γίνει καλύτερος στο καθαρά λογοτεχνικό και όχι στο δημιουργικό μέρος ενός μυθιστορήματος.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου Ευθυμία.Πιστεύω ότι ο κάθε συγγραφέας έχει δυνατά και αδύναμα σημεία χωρίς να ενστερνίζομαι πλήρως την άποψή σου για την ποιότητα γραφής μου.Παρόλα αυτά την λαμβάνω σίγουρα υπόψιν μου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου Ευθυμία.Πιστεύω ότι ο κάθε συγγραφέας έχει δυνατά και αδύναμα σημεία χωρίς να ενστερνίζομαι πλήρως την άποψή σου για την ποιότητα γραφής μου.Παρόλα αυτά την λαμβάνω σίγουρα υπόψιν μου.

Link to comment
Share on other sites

 

Στο δεύτερό του βιβλίο, ο Δημήτρης Στατήρης μας παρουσιάζει ακόμα μια ιστορία υπερφυσικού τρόμου. Η υπόθεσή της διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό χωριό στο οποίο, φαινομενικά, επικρατούν οι συνηθισμένες ανθρώπινες παρεξηγήσεις και διαμάχες. Στην πραγματικότητα όμως αυτές υποκινούνται από υποχθόνιες σκοτεινές δυνάμεις και καλά κρυμμένα μυστικά.

Μαγικές και δαιμονικές δυνάμεις κάνουν τη ζωή του χωριού ανάστατη και αναδεικνύουν την αιώνια σύγκρουση του καλού με το κακό. Μια ιστορία θρίλερ η οποία καταλήγει σε λουτρό αίματος…

Στα θετικά του βιβλίου οι τρομακτικές του περιγραφές

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έχω την τιμή να σας ανακοινώσω ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο μου βιβλίο με τίτλο <<Η ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΚΑΤΑΡΑ>>. Σας ευχαριστώ πολύ.

Edited by Δημήτρης Στατήρης
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

18:10 – 18:40 
Λογοτέχνες του Φανταστικού από τη Λάρισα
Θα γίνουν αναφορές και ανάγνωση στα βιβλία «Οι έμποροι των παθών»
του Γιάννη Καραούλη, «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του Κώστα Λιάπτσου,
«Ξυπόλυτος θεός» του Βασίλη Γιαβρή. 
Θα μιλήσουν για τα βιβλία τους και για το θέμα ο Δημήτρης Στατήρης, συγγραφέας των «Η μάσκα της εξιλέωσης» και «Απρόσκλητοι επισκέπτες από την άβυσσο» και η Γιώτα Σωτήρχου, συγγραφέας των «Το Μπουρανί Τυρνάβου» και «Το μεταναστευτικό και προσφυγικό βίωμα στη νεοελληνική δραματουργία». 22:10 – 22:30 
Παρουσίαση των 5 βιβλίων της καινούργιας σειράς των εκδόσεων 
μας, Petit. Θα μιλήσουν οι συγγραφείς, Δημήτρης Στατήρης, Κιάρα Καλουντζή, Γιάννης Τζομάκας, Ειρήνη Φράγκου, Φράνση Παπουτσάκη.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω στα «προσεχώς». Θα το πιάσω από του χρόνου, αν όλα πάνε καλά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Το άρχισα χθες και το τέλειωσα σήμερα. Καταπληκτική και εντυπωσιακή ιστορία με φόντο την ελληνική επαρχία και σκοτεινές ατμόσφαιρες που ισορροπούν αρμονικά με μακάβριες εικόνες και λουτρά αίματος. Θα προτιμούσα στα λόγια των χωρικών να μην συγχεόταν η τοπική διάλεκτος με τη γοτθική πομπώδη φρασεολογία, κυρίως στην αρχή, αλλά αμέσως μετά με ρούφηξε στον σκοτεινό κόσμο του Αδέσποτου και τις ακατανόμαστες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ως χωριό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..