Jump to content

Στιούαρτ Γουντς (Stuart Woods)


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Ο Στιούαρτ Γουντς γεννήθηκε το 1938 στο Μάντσεστερ της Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι από τους καλύτερους εν ζωή συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων στην χώρα του. Είναι κυρίως γνωστός για την σειρά αστυνομικών θρίλερ με ήρωα τον Stone Barrington, η οποία αριθμεί 30 βιβλία και έχει φανατικό κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για την μικρότερη σειρά με ήρωα τον Will Lee. Επίσης η μίνι τηλεοπτική σειρά Chiefs του 1983 με πρωταγωνιστές τους Charlton Heston και Keith Carradine βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα που κέρδισε και το βραβείο Edgar για το καλύτερο πρώτο μυθιστόρημα το 1982!

Στα ελληνικά, δυστυχώς, έχουν μεταφραστεί μόλις 4 βιβλία του: 

(πάλι καλά βέβαια!)

1. Run Before The Wind - Σταθερή πορεία (εκδόσεις Bell)
2. White Cargo - Λευκό φορτίο (εκδόσεις Bell)
3. Palindrome - Πάλιντρομ (εκδόσεις Palindrome)
4. Deep Lie - Μυστική βάση Λιέπαγια (εκδόσεις Bell)

Σχόλιο για το Λευκό φορτίο, που μόλις τελείωσα:

Το Λευκό Φορτίο είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που διαβάζω και καλύτερη αρχή δεν θα μπορούσε να γίνει. Το βιβλίο διαβάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, μιας και χτες το άρχισα καταβροχθίζοντας τριακόσιες σελίδες με ελάχιστα διαλείμματα και σήμερα απλώς τελείωσα τις υπόλοιπες σαράντα. 

Η ιστορία έχει να κάνει με έναν αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο, τον Γουέντελ "Κατ" Κάτλετζ, που μετά από χρόνια δουλειάς αποφασίζει να κάνει μια κρουαζιέρα δυο χρόνων στον Νότιο Ειρηνικό μαζί με την οικογένειά του. Όμως κάπου στην Κολομβία, την χώρα της Κοκαΐνης, η οικογένεια Κάτλετζ θα δεχθεί επίθεση από αγνώστους στο σκάφος και μετά από λίγες ώρες ο ίδιος θα ξυπνήσει σοβαρά τραυματισμένος στο μισοβουλιαγμένο πλέον σκάφος του, με τις δυο γυναίκες της ζωής του να κείτονται σε λίμνες αίματος λίγο πιο πέρα. Με τα πολλά, ο ίδιος θα γλιτώσει, με την βοήθεια των Αρχών, και θα γυρίσει πίσω στο σπίτι μόνος, γεμάτος ενοχές. Μια μέρα όμως θα δεχθεί ένα τηλεφώνημα από την κόρη του, που πίστευε ότι ήταν νεκρή. Μόνο μια λέξη άκουσε, αλλά αυτή στάθηκε αρκετή για να μαζέψει χρήματα και ν'αρχίσει την αναζήτησή του στην επικίνδυνη Κολομβία. Και οι έρευνές του θα τον οδηγήσουν από τα παλάτια εμπόρων ναρκωτικών στα σκοτεινά σοκάκια γεμάτα μαχαιροβγάλτες και την ζούγκλα του Αμαζονίου. 

Πραγματικά πολύ ευκολοδιάβαστο και συναρπαστικό θρίλερ, που διαβάστηκε απνευστί και με ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Προσωπικά δέθηκα πολύ με την αναζήτηση του Κατ στην Κολομβία για την μονάκριβη κόρη του, μιλάμε ο τύπος μπλέχτηκε με εμπόρους ναρκωτικών, την CIA και διάφορους άλλους περίεργους τύπους, έκανε κάμποσες παρανομίες, έμαθε να πιλοτάρει και σκότωνε δίχως ενοχές αυτούς που διέλυσαν την ζωή του. Μυστήριο, δράση και αγωνία θα βρει κανείς στο βιβλίο σε ικανοποιητικές ποσότητες και κάποιες σκηνές ήταν σίγουρα πολύ δυνατές. Η γραφή πολύ καλή, βοήθησε στην γρήγορη και ξεκούραστη ανάγνωση, οι χαρακτήρες δίχως ιδιαίτερο βάθος αλλά όχι αδιάφοροι και η ατμόσφαιρα σούπερ.

Σίγουρα δεν είναι άριστο, όλο και κάποιες ευκολίες στην πλοκή και διάφορα άλλα προβλήματα θα βρει κανείς, όμως το προτείνω άνετα στους φαν του είδους που θέλουν να διαβάσουν κάτι αγωνιώδες και ευκολοδιάβαστο στην παραλία.

8.5/10

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Στιούαρτ Γουντς (Stuart Woods)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..