Jump to content

The Avatar Series - Forgotten Realms


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα τόπικ σχετικά με ένα τόσο σημαντικό γεγονός στα φου-ρου όσο η Πτώση των Θεών;
 
Πάμε γενικότητες:
 
The Avatar Series:

 

--> The Avatar Trilogy:
    --> Shadowdale - Η Κοιλάδα των Σκιών (pen name: Richard Awlinson, actual writer: Scott Ciencin)
    --> Tandras - Τάντρας (pen name: Richard Awlinson, actual writer: Scott Ciencin)
    --> Waterdeep -Βαθιά Νερά (pen name: Richard Awlinson, actual writer: Troy Denning)

 

--> The Avatar Sequels:
    --> Prince of Lies - Π Πρίγκηπας του Ψεύδους (James Lowder)
    --> Crucible: The Trial od Cyric the Mad - Η Δίκη του Σάιρικ (Troy Denning)

 

 

Η ιδέα είναι ότι κάποιος από τους θεούς κλέβει της Δέλτους της Μοίρας, πινακίδες στις οποίες αναγράφονται οι νόμοι των θεών. Ο Αρχι-θεός Άο τους τιμωρεί όλους μέχρι να του επιστραφούν, κάνοντάς τους θνητούς. Στην πάλη για επάνοδο στα Υψηλά Πεδία, μπλέκονται και τέσσερις μισθοφόροι, με δικά τους προβλήματα αυτοί. Γενικά ένας ρομαντικός αχταρμάς.

 

 

Διάβασα το πρώτο, και θεωρώ ότι είναι μακράν το πιο κακογραμμένο βιβλίο φου-ρου που έχω διαβάσει (τα άλλα ήταν Dark Elf Trilogy, Icewind Dale Trilogy, Cleric Quintet και Erevis Cale Trilogy). Μία απερίγραπτη μάπα. Απερίγραπτη. Οι λογοτεχνικές ικανότητες του συγγραφέα είναι μισό σκαλί μεγαλύτερες από 14χρονο που είδε μια ταινία κι επειδή δε μπορεί να γυρίσει μια ταινία μόνος του γράφει ένα βιβλίο. Θα αντέξω το επόμενο βιβλίο, μόνο και μόνο για να φτάσω στο τρίτο που το έγραψε ο Τρόι Ντέννινγκ. Το καλό που του θέλω αυτός τουλάχιστον να διαβάζεται.

Όχι τίpοt' άλλο, αλλά η ιδέα είναι πολύ καλή. Κρίμαααααας, κριμαςκριμαςκριμαςκρίμας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

O.T.
Έχω εδώ και καιρό την απορία: γιατί συνεχίζεις να διαβάζεις φου-ρου αφού το βλέπεις ότι δε σου αρέσουν; Τόσο φοβερές είναι οι ιδέες; Εγώ την εποχή που έφαγα τον μισό Σαλβατόρε αμάσητο είχα τουλάχιστον τη δικαιολογία ότι ήμουν καινούρια στο φάντασυ και δεν ήξερα άλλους συγγραφείς.
Link to comment
Share on other sites

Για τον ίδιο λόγο που άλλοι διαβάζουν Ιστορία. Για να μην κάνω τα ίδια λάθη κι εγώ. Τώρα να τα καταφέρνω... θα σε γελάσω! :p

 

Να μη  λέω ψέματα, είναι κι αυτό που μου δίνει κίνητρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τέλειωσα και το δεύτερο, το Τάντρας. Σάμπως και να βελτιώθηκαν λίγο τα πράγματα. Ή μάλλον ισορρόπησαν. Εντυπωσιακές εικόνες που βρωμίζονται από βλακώδη σχέδια μάχης. Ο Άντον αποκτά αξία λίγο μικρότερη ενός επίπλου, αλλά ο Ελμίνστερ είναι πιο μ@λ@κ@ς από ποτέ. Η Μίντναϊτ συμπεριφέρεται σαν ηλίθια κι όλοι όσοι τους κυνηγούν είναι κακοίιιιιιι, πιο κακοί κι από τον πανίσχυρο μεγιστάνα. Ωστόσο είναι κλάσεις ανώτερο της Κοιλάδας των Σκιών. Ελπίζω σε μια μικρή βελτίωση στο επόμενο (Βαθιά Νερά), βασιζόμενη στο ότι αλλάζει κι ο συγγραφέας.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα,τα έχω κάπου πεταμένα στον σκληρό,αλλά έλπιζα ότι θα ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπή αναγνώσματα για να περάσει η ώρα.

Τώρα μάλλον θα τα αποφύγω.

Γενικά το Forgotten Realms,ενώ έδωσε τρομερά PC RPG,χωλαίνει πολύ στο θέμα νουβέλα...

Link to comment
Share on other sites

Τέλος το τρίτο το Βαθιά Νερά. Και ναι, είναι όντως καλύτερο από τα δύο πρώτα. Τελειώνει κάπως βιαστικά, ειδικά

ο θάνατος του Κέλεμβορ

περνάει στο βρόντο, αλλά αυτά τα βιβλία έχουν πάντα συγκεκριμένο αριθμό σελίδων (στο πρωτότυπο), οπότε θεωρώ ότι δεν του περίσσευαν πλέον σελίδες για να το ολοκληρώσει με αντάρες-νταβαντούρια, που λέει κι ο μπαρμπα-Γιώργος.

Link to comment
Share on other sites

Τελείωσα και τον Πρίγκιπα του Ψεύδους. Του έβαλα τρία αστεράκια στο goodreads αλλά το αδικώ. Είναι το καλύτερο βιβλίο φου-ρου που έχω διαβάσει ποτέ , καλύτερο ακόμη κι από την τριλογία του Έρεβις Κέιλ. Αφήγηση, δράση,λογική. Απλά πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Τελείωσα και τη Δίκη του Σάιρικ, που θα πει ότι ολοκλήρωσα την σειρά.

 

Για τη Δίκη του Σάιρικ, ήταν σαφώς καλύτερη από την πρώτη Άβαταρ προσπάθεια του Ντέννινγκ, ωστόσο με τα προβλήματά της. Κάποιες φορές απλά δεν παλευόταν η τόση ίντριγκα κι η τόση βλακεία του Μάλικ.

 

Για την πενταλογία ολόκληρη, χμ. Αν καταφέρει κανείς να ξεπεράσει τον σκόπελο των πρώτων τριών βιβλίων και δε δώσει και πολύ σημασία στο πέμπτο τότε μπορεί αν περάσει κάπως ευχάριστα.

 

 

(Πωπω, δεν το πιστεύω ότι έγραψα κάτι τόοοοσο βιτριολικό. Καλύτερα να το έθαβα σε μια μπανιέρα οξύ... :p )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η παρακάτω περιγραφή έιναι spot-on για τα συγκεκριμένα βιβλία, τουλάχιστον τα τρία πρώτα:

 

 Οι λογοτεχνικές ικανότητες του συγγραφέα είναι μισό σκαλί μεγαλύτερες από 14χρονο που είδε μια ταινία κι επειδή δε μπορεί να γυρίσει μια ταινία μόνος του γράφει ένα βιβλίο. 

 

Πάρα πολύ καλές ιδέες, που τον καιρό που παίζαμε RPG σε εκείνη τη χρονική περίοδο μας μάγευαν και μας έκαναν να φτιάχνουμε πολύ καλές ιστορίες και περιπέτειες. Λογοτεχνικά είναι για τα σκουπίδια. Αν κάποιος έχει περιέργεια, καλύτερα να διαβάσει μια σύνοψη από τη Wikipedia.

 

Μια @#$%^! σκηνή κακού γραψίματος που έχει χαραχτεί στη μνήμη μου σαν παράδειγμα για αποφυγή είναι κάπου σε μια μάχη, που ένας στρατιώτης κοίτεται θανάσιμα πληγωμένος και ο φίλος του προσπαθεί να τον παρηγορήσει.

 

Και... του λέει ένα αστείο και γελάνε.

 

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ! ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ! Πως του λέει ένα αστείο και γελάνε. Δεν έχει διάλογο, δεν περιγράφει τίποτα, δεν γράφει το αστείο, απλά γράφει "...και του είπε ένα αστείο και γέλασαν". !!!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Είχα διαβάσει κάποτε το πρώτο, είχε μια φάση, αλλά δεν με έπεισε να συνεχίσω με τη σειρά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..