Jump to content

Ο μοιροκράτης


Recommended Posts

Asgaroth

Είδος: φαντασία
Βία; σε επίπεδο αναφερόμενων μαχών
Σεξ; όχι
Αριθμός Λέξεων: 2.645 χωρίς τίτλο και εισαγωγή
Αυτοτελής; ναι
Σχόλια: Για το Write off #73 - Asgaroth vs gismofbi

 

 

 

Ο μοιροκράτης.doc

Ο μοιροκράτης.pdf

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
elgalla

Χα, θα σου κάνω και ποδαρικό εσένα! 

Η ιδέα μου άρεσε πάρα πολύ, όπως και το πώς την εξέλιξες. Έπαιξες ωραία μπάλα με την εισαγωγή, έστησες ωραία τους δυο χαρακτήρες σου, ο πανικός του μοιροκράτη μπροστά στο άγνωστο με άφησε με μια γλυκόπικρη γεύση, όπως και το τέλος σου. Αν ένα αρνητικό θα είχα να προσάψω στην ιστορία σου, αυτό είναι μάλλον ότι η γραφή σηκώνει αρκετή δουλειά για να έρθει σε επίπεδο αντάξιο της υπόθεσης. Κάποιες επαναλήψεις, κάποιες άστοχες επιλογές λέξεων, λαθάκια στη στίξη κ.ά. Τίποτα που δεν διορθώνεται με λίγη άπλα χρόνου στη διάθεσή σου και όρεξη να το ξεσκονίσεις. Μπράβο και καλή επιτυχία στο write-off! 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Morfeas

Ωραία ιστορία, ενδιαφέρον θέμα! Δεν ξέρω αν μου άρεσε τόσο το θέμα της ιστορίας, όσο η διάθεσή σου να το ανατρέψεις

(Στον κόσμο σου υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν το προδικασμένο της ανθρώπινης τύχης, όταν κάποιοι άλλοι λαμβάνουν προφητείες για το μέλλον)

 

Μου άρεσε η φιλοσοφική διάσταση του διηγήματος.

Από τα μέσα και μετά ήταν πολύ ενδιαφέρον (το πρώτο κομμάτι με τους πειρατές και τον πόλεμο δε με κέρδισε είναι η αλήθεια κι ούτε μου φάνηκε και τόσο σημαντικό, περισσότερο για να εντάξει τον αναγνώστη στον κόσμο νομίζω).

 

Υπέροχη Ατάκα:

 

 

Μια τέτοια ανακάλυψη θα εξευγένιζε την ανθρωπότητα, θα πλούτιζε τον άνθρωπο. Όχι με την έννοια του υλικού πλούτου...Όχι αγαπητέ. Αν ο άνθρωπος καταλάβαινε πως η αριστεία μπορεί να προέλθει από τον ταπεινό χαλκό και να γίνει χρυσός, θα καταλάβαινε την ματαιότητα του πλούτου και θα κυνηγούσε την αριστεία της ψυχής του...

 

 

Τέλος, το τέλος αν και αναμενόμενο ήταν καλό.

Αν και εδώ ίσως να προτιμούσα κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον, μια ανατροπή ενδεχομένως ή μια πιο δραστική αλλαγή.

 

Μπράβο σου και καλή επιτυχία στο παιχνίδι!

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Mesmer

Αν κι έχουμε δει αρκετές μορφές της Μοίρας, μου άρεσε ο τρόπος που την παρουσιάζεις εδώ, μέσω του μοιροκράτη. Έχει τον δικό του τρόπο, τις δικές του ανησυχίες και, το βασικότερο, όταν έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσει το δικό του έργο, δεν φοβάται τις συνέπειες. Αυτό, όμως, που θα ήθελα να δω περισσότερο είναι ο λόγος για τον οποίο άλλαξε η στάση του, κάτι που θα τον κλονίσει για τα καλά. Η μικρή του περιπέτεια μακριά από το κάστρο έχει ως σκοπό να μας δείξει ακριβώς αυτό: το πώς άλλαξε το μυαλό του.

 

Γενικά, πάντως, είχε αρκετό ενδιαφέρον η εξέλιξη της ιστορίας, επειδή κινήθηκε σε διαφορετικό επίπεδο από αυτό που πίστευα. Αρχικά φαντάστηκα ότι θα έπρεπε να αρχίσει τις μικρορυθμίσεις ώστε να εκπληρωθούν οι προφητείες του, αλλά αυτός βάδισε σε διαφορετικά μονοπάτια. Μου άρεσε αυτό.

 

Η γραφή σηκώνει κάποια βελτίωση. Είχα κάπως την αίσθηση ότι σε περιόρισε το ύφος της εισαγωγής. Προσπαθούσες να το διατηρήσεις, κι έτσι δεν είχε την άνεση που θα έπρεπε να έχει. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί.

Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας. Δυστυχώς γνωρίζω και εγώ πως σχετικά το πασάλειψα σε επίπεδο γραφής καθώς έφτασα κάπου με μια ιδέα και μέσα σε 1,5 μέρα έγραψα άλλη καθώς την απέρριψα λόγω σεναριακών κενών που προέκυπταν. Ήταν ομολογώ πρόκληση η εισαγωγή και το να προσπαθήσω να ενώσω τις τελείες με πειστικό τρόπο αλλά σε επίπεδο σεναρίου είμαι ικανοποιημένος με το που έφτασε η ιστορία. Μάλλον μπορούσα να αξιοποιήσω τον έξτρα χώρο για να κάνω πιο πειστική την μεταστροφή του μοιροκράτη με επιπρόσθετα γεγονότα.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..