Jump to content

The Macht Trilogy - Paul Kearney


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Πριν από, αχουμ-χουμ, τέσσερα χρόνια, ως συνεργάτης του free press περιοδικού Bookmarks, πήρα συνέντευξη από τον Paul Kearney, έναν Ιρλανδό στρατιωτικό, μέλος της Mountaneering Society και των Officer Training Corps (πάει να πει ειδικός στο στρατιωτικό σκαρφάλωμα). Εκείνη την εποχή έγραφε ακόμη το Corvus, το δεύτερο μέρος της τριλογίας των Μαχτ. Ομολογώ ότι είχα κάπως αγχωθεί, το πρώτο μέρος, το The Ten Thousand, μου άρεσε τόσο που έτρεμα στην ιδέα μιας χλιαρής συνέχειας, πόσο μάλλον όταν το Ten Thousand ήταν γραμμένο ως stand-alone νουβέλα.

 

Επειδή κάθε βιβλίο αξίζει ένα σεντονάκι σχολίων και ύμνων από μόνο του, θα γράψω εδώ κάποια βασικά και θα επιστρέψω για τα σχολιάσω ένα-ένα.

 

Η τριλογία των Macht αποτελείται από τα βιβλία The Ten Thousand (2008), Corvus (2010) και The Kings of Morning (2012). Διαδραματίζεται σε έναν κόσμο με δύο φεγγάρια, σε δύο ηπείρους. Στη μία ήπειρο, την ανατολική κατοικεί ένας σκληροτράχηλος λαούς, οι Macht, που μοιάζουν με τους Έλληνες της κλασσικής περιόδου. Στην δυτική ήπειρο, όπου κυριαρχεί η αυτοκρατορία των Ashur, ένα συνονθύλευμα από φυλές με έντονα μη-ανθρώπινα χαρακτηριστικά (μακρόστενα πρόσωπα, βιολετιά μάτια, χρυσαφί ή γκρίζο δέρμα), το οποίο ο ίδιος ο συγγραφέας το παρομοιάζει με τη δυναστεία των Αχαιμενιδών. Οι δύο αυτοί κόσμοι συγκρούονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και κοντά στην καρδιά όλων αυτών των γεγονότων είναι ένας μισθοφόρος Μαχτ, ο Rictus.

 

Ως εδώ οι περιγραφές. Για υπόλοιπα, είπαμε, ένα ποστάκι για κάθε βιβλίο ξεχωριστά. Τους αξίζει.

 

 

Και μερικά εξώφυλλα:

 

The Ten Thousand

 

post-532-0-01485000-1409296548_thumb.jpeg

 

Corvus

 

post-532-0-40958500-1409296632_thumb.jpg

 

The Kings of Morning

 

post-532-0-37827800-1409296763_thumb.jpg

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..