Jump to content

7 ρούνοι - Αναστασία Μιτάκη


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Όνομα σειράς: 7 Ρούνοι

 

Συγγραφέας Αναστασία Μιτάκη

 

Τίτλος πρώτου βιβλίου: Τάι Σότα

 

post-532-0-75446300-1411989385.jpg

 

 

Εκδόσεις Ownbook, 2013

Σελ. 342

ISBN 978-618-80507-3-0

 

 

Από τη Βιβλιονέτ:

 

Για πέντε χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι που ζουν στον πλανήτη Βένους αγνοούν τα πάντα για τη μαγεία. Οτιδήποτε σχετικό με την ύπαρξη των μάγων ανάγεται πια στη σφαίρα του μύθου και αντιμετωπίζεται με απιστία ή σαρκασμό. Όμως το μαγικό τάγμα των Μόρκχετ μεθοδεύει τα υποχθόνια και σκοτεινά του σχέδια για τον έλεγχο και, στο τέλος, τον αφανισμό του ανθρώπινου γένους, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο πλήγμα εναντίον όλης της ιεραρχίας των θεών. Προς υπεράσπιση των ανθρώπων που έχουν γίνει θύματα ανάμεσα στη διαμάχη θεών και μάγων, έχει δημιουργηθεί ο κύκλος των Νάαττι Άβουτον. Μάγοι που προέρχονται από το μυθικό βασίλειο της Χέλιεμ και το τάγμα των Βίτχετ, το οποίο εκπροσωπεί τη θετική και ευεργετική δύναμη της μαγείας. Για χίλια χρόνια αποτρέπουν τις υπερφυσικές εγκληματικές ενέργειες εναντίον της ανθρωπότητας.
Ένας όμως από τους ελάχιστους ανθρώπους που γνωρίζουν για την ύπαρξη των μάγων, ο βασιλιάς Κόβινταν, τυφλωμένος από το πάθος του για εξουσία, συμμαχεί με τους Μόρκχετ.
Αυτή η ανίερη συμμαχία θα εμπλέξει τις ανθρώπινες αυτοκρατορίες στον πόλεμο του Τάι Σότα που θα εκθέσει δια παντός τον μαγικό κόσμο και θα φανερώσει το άγριο μίσος των Μόρκχετ ενάντια στους θεούς.
Οι αδυναμίες των ανθρώπων, οι συγκρούσεις των μαγικών δυνάμεων αλλά και οι θεϊκές παρεμβάσεις θα αλλάξουν τη μοίρα του κόσμου για πάντα. Μόνο ένας μπορεί να επέμβει στο πεπρωμένο. Ο αινιγματικός Λούσιαν, μοναχικός και πλήρως ανένταχτος, έχει στην κατοχή του ένα σπανιότατο κληροδότημα, το σπαθί Νόκελ, που έχει τη δύναμη να ελέγξει την πηγή της ενέργειας της Βένους, το ιερό Καϊπάλα, και να δώσει σε αυτή τη διαμάχη ένα τέλος!

 

 

==========

 

 

Αν έπρεπε να πω μόνο ένα πράγμα γι' αυτό το βιβλίο τότε θα ήταν η κλασσική παρατήρηση που κάνω και στον εαυτό μου: μπορεί να είσαι τρελά ερωτευμένος με την κοσμοπλασία σου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι αναγνώστες σου είναι υποχρεωμένοι να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτήν. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουμε κάθε φορά το κάθε κομμάτι της κοσμοπλασίας είναι που απογειώνει ή καταβαραθρώνει ένα κείμενο.

 

Στο Τάι Σότα, δε χωράει τίποτε άλλο, εκτός από την κοσμοπλασία. Θα μπορούσε να έχει ωραίους χαρακτήρες (βλέπουμε ψήγματα της τρίτης τους διάστασης εδώ κι εκεί). Θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρουσα πλοκή (αλλά δε μπορεί να κορυφώσει, γιατί διακόπτεται κάθε τόσο από εξηγήσεις και κόντρα εξηγήσεις). Θα μπορούσε να έχει και ενδιαφέρουσα αφήγηση, αλλά κάθε τόσο σταματάει για να εξηγήσει αυτό ή εκείνο το μέρος της κοσμοπλασίας και -μαντέψτε- σκοντάφτει. Οι περιγραφές της εν λόγω κοσμοπλασίας είναι συνήθως κλινικές, ελαφρά δημοσιογραφικές, σα να διαβάζεις εγκυκλοπαίδεια. 

 

Ελπίζω στο δεύτερο βιβλίο να ξεπεράσει αυτήν την εμμονή, γιατί αλήθεια φαίνεται να είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Απλά είναι αδύνατον να την ευχαριστηθεί κανείς με όλες αυτές τις διακοπές και παρεμβολές και επεξηγήσεις.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η απορία μου είναι πού τα ξετρυπώνεις όλα αυτά -και πότε προφταίνεις να τα διαβάσεις! Το συγκεκριμένο νομίζω θα το ψάξω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..