Jump to content

Χαρτί και καλοκαίρι.

nemo

Recommended Posts

Χαρτί και καλοκαίρι

Χαρτί και καλοκαίρι θα σ’ τα πω όλα.

Χαρτί. Γιατί κανένα υλικό δεν μας μοιάζει πιο πολύ.

Καλοκαίρι. Γιατί μοιάζει σαν να ‘ναι έξω απ’ το χρόνο.

Καλοκαίρι. Ιδέα κι όχι εποχή. Μόνο με παγωτά μετριέται.

Με δέρμα κουρασμένο απ’ τα φιλιά του ήλιου.

Με ζέστη και γέλια.

Με ξεχασμένες σαγιονάρες στην άμμο και στην αυλή.

Χαρτί. Πόσο πολύ αντέχει στο χρόνο.

Πόσο πολλές μορφές μπορεί να πάρει, από βαρκούλα μέχρι διάταγμα κυβερνητικό.

Και πόσο εύκολα καταστρέφεται σε μια χούφτα μέσα ή σε μια στάλα φωτιά.

Κι όχι πως χάνεται. Τίποτα δε χάνεται.

Σφαίρα πικρή γίνεται και στάχτη. Χωρίς ύπαρξη πια, αλλά το νόημα ίδιο μένει.

Καλοκαίρι. Ήλιος μπλεγμένος στα μαλλιά, θάλασσα ανάμεσα στα δάχτυλα. Σαν σεντόνι μαγικό που θα σε τυλίξει και πάλι παιδί θα σε κάνει.

Χαρτί. Ζωγραφιές και λέξεις το πρόσωπό του. Σύμβολα και σημειώσεις το κορμί του.

Καλοκαίρι. Εσύ. Μπλε παραθυράκι που μπάζει καυσαέριο. Πεταλούδα πάνω σε λεωφορείο. Κασκόλ ξεχασμένο, μα αγαπημένο. Σαν να ήρθες από αλλού. Και μου ‘χουν λείψει τα ταξίδια σου. Ένα χαρτάκι αφημένο για να καταλάβεις πως ήρθα. Εγώ.

Χαρτί. Εγώ. Φθαρμένο. Νοτισμένο. Δεν έχω πολλά να σου πω. Τα πήρε μαζί του το καλοκαίρι. Τα έκρυψε στις ντουλάπες και τις αποθήκες του. Ιδρώτας, δάκρυα, βροχή. Εσύ.

Θέλω ξανά να σου τα πω. Κι ας μην είναι να ‘ρθεις. Μα χαρτί και καλοκαίρι να μου τα πεις κι εσύ.

• Like 1

• 3 weeks later...

Μου αρέσει το λογοπαίγνιο χαρτί και καλοκαίρι, που παραπέμπει στο χαρτί και καλαμάρι.

Και τα στιγμιότυπά σου.

Και η αντίθεση, καλοκαιράκι χαλαρό, χαρτί που καταγράφει το χρόνο, ενώ το καλοκαίρι είναι εκτός χρόνου.

Θυμήθηκα σε κάτι παλιά μυθιστορήματα που μετρούσαν τα χρόνια με τις εποχές, ή τους μήνες. Μία νέα δεκαοκτώ Μαΐων, ή Μετρούσε πια εξήντα καλοκαίρια.

Keep up the good work!

Μου αρέσει το λογοπαίγνιο χαρτί και καλοκαίρι, που παραπέμπει στο χαρτί και καλαμάρι.

Και τα στιγμιότυπά σου.

Και η αντίθεση, καλοκαιράκι χαλαρό, χαρτί που καταγράφει το χρόνο, ενώ το καλοκαίρι είναι εκτός χρόνου.

Θυμήθηκα σε κάτι παλιά μυθιστορήματα που μετρούσαν τα χρόνια με τις εποχές, ή τους μήνες. Μία νέα δεκαοκτώ Μαΐων, ή Μετρούσε πια εξήντα καλοκαίρια.

Keep up the good work!

Κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω αυτό το κομμάτι... μετρώντας καλοκαίρια. Και στιγμιότυπα.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και τη διάθεση να αφήσεις το σχόλιό σου! Ελπίζω να σου δημιουργήσω ανάλογες εικόνες και με επόμενα κομμάτια!

• Like 1

Τέσσερις λέξεις, ένα χαμόγελο (από τα μεγάλα). Cassandra Gotha. Σε ευχαριστώ.