Jump to content

Αμείλικτη κατάρα - Δημήτρης Στατήρης


Δημήτρης Στατήρης
 Share

Recommended Posts

  • 8 months later...

Η αμείλικτη κατάρα του φίλου Δημήτρη Στατήρη: Ενα διήγημα που συνδυάζει όλα τα στοιχεία του τρόμου μέσα σε λίγες σελίδες. Υπάρχει η σκοτεινή ατμόσφαιρα, υπάρχουν σκηνές gore, υπάρχουν στοιχεία κοσμικού τρόμου, υπάρχει και η επιρροή από τη λαογραφία, όπως επίσης και από τις ιστορίες που λέγονται γύρω από τη φωτιά. Το προτελευταίο στοιχείο δεν είναι καινούργιο καθώς και στα προηγούμενα βιβλία του, ο Δημήτρης φαίνεται να έχει επιρρεαστεί - ακόμη και στο ύφος της γραφής του- από την παράδοση της ελληνικής υπαίθρου. Θεωρώ πολύ σημαντικές αυτές τις ιστορίες γιατί δυστυχώς υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κοινού-κυρίως αποτελούμενη από νέα παιδιά που ζουν στις μεγάλες πόλεις- η οποία θεωρεί εσφαλμένα ότι το φανταστικό δεν έχει θέση στην ελληνική πραγματικότητα. Αυτοί αγνοούν ότι η ελληνική παράδοση ενσωματώνει πολλά στοιχεία φαντασίας. Σε αυτό ευθύνεται κατά τη γνώμη μου το σχολείο, διότι αν κρίνω από τη δική μου εκπαίδευση, δεν γίνεται ούτε μία αναφορά στο γεγονός ότι η ύπαιθρος στο παρελθόν έβριθε από τρομακτικούς θρύλους.

Edited by AlienBill
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το τελείωσα πριν λίγο, με τις καλύτερες των εντυπώσεων! Η σκηνή λίγο πριν το τέλος, μου έφερε λίγο το τέλος του The Beyond του Fulci. Έχω διαβάσει 2 από τα 3 βιβλία του συγγραφέα και μου άρεσαν πολύ. Σύντομα θα πάρω και το "Απρόσκλητοι επισκέπτες...". Θέλει ένα κλικ για να γίνει σούπερ, αλλά είμαι σίγουρος πως θα το βρει με τον χρόνο. :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..