Jump to content

Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Κέλλη - "Νεκρή Γραμμή" (2014)


RObiN-HoOD
 Share

Recommended Posts

Νομίζω πως η αστυνομική λογοτεχνία, το μυστήριο, το θρίλερ και όλα αυτά τα –για εμένα ξαδερφάκια του τρόμου– έχουν μια βασική ανάγκη: τους αληθινούς ανθρώπινους χαρακτήρες.

 

Αυτό ήταν αφελές: όλη η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος και το θέατρο έχουν αυτή την ανάγκη (ρε Ντίνο :rofl2: ). Ο Γρ. Ξενόπουλος λέει ότι "ο πρώτιστος του είδους σκοπός (της λογοτεχνίας) είναι να δημιουργήσει ανθρώπους ζωντανούς". Συγχαρητήρια και μόνο που το έβαλες στόχο, γιατί δεν είναι καθόλου αυτονόητο.

 

Πάρα πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά και με ψήνουν να διαβάσω το βιβλίο (θα το πάρω μέσα στις επόμενες μέρες, ήδη έχω διαβάσει λίγες σελίδες από την αρχή του στα όρθια και το βρήκα πολύ καλογραμμένο).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λες ε; Μπορεί και να έχεις δίκιο Κέλλυ, αλλά αυτό που εννοώ είναι οτι εκεί πρέπει να πέφτει το βάρος. Δεν χρειάζεται ούτε χτίσιμο κόσμων, ούτε καινούργιες γλώσσες, ούτε ιστορική έρευνα, όπως χρειάζεται να δωθεί βάση σε άλλα είδη. Και απο την στιγμή που δεν είναι αυτονόητο, πώς είναι και αφελές;

Τέλος πάντων, παιχνίδια με λέξεις.

Edited by DinMacXanthi
Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ότι είναι κάπως αφελές να λες ότι αυτό το χρειάζονται μόνο μερικά είδη της λογοτεχνίας και όχι όλα. Και επίσης ότι θα έπρεπε όλοι οι συγγραφείς να το βάζουν στόχο και να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Οπότε ναι, καταλήγουμε να χρειάζεται να δηλώσεις το αυτονόητο, αλλά είναι αυτονόητο για όλα τα είδη λογοτεχνίας. Τεσπά, αυτά είναι λεπτομέρειες διατύπωσης ή παιχνίδια με τις λέξεις, που λες κι εσύ. Η συζήτηση για το θέμα αυτό γίνεται εδώ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Πάντως το βιβλίο αυτό βγήκε εύκολα, βγήκε πιο εύκολα ακόμα κι από διηγήματα που έχω γράψει, δέκα και είκοσι φορές μικρότερα. Είχε έρθει πραγματικά η ώρα του.

 

 

Όλα ωραία, πολύ ωραία πράγματα μας λες. Αλλά αυτό εδώ πέτυχε κέντρο. Νά 'σαι καλά! (Σήμερα τέλειωσα κι εγώ κάτι που είχε έρθει η ώρα του, και ένιωσα ακριβώς έτσι κατά τη συγγραφή του).

 

Edited by Cassandra Gotha
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..