Jump to content

Αγγελική Ράδου/Αντώνης Αντωνιάδης - Δαιμόνιος Βάκχος


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

b203106.jpg

Εκδόσεις Polaris, 2015

Εντελώς τυχαία αγορά, μιας και στο ίντερνετ δεν βρήκα πουθενά κριτικές, καλές ή κακές, για να έχω μια εικόνα και να δω αν αξίζει τον κόπο. Απλά τσίμπησα λίγο από την περίληψη της ιστορίας (και την λέξη "θρίλερ"), μου τράβηξε την προσοχή το όμορφο εξώφυλλο και σκέφτηκα ότι τα (λιγότερα από) δέκα ευρώ για τριακόσιες τόσες σελίδες, δεν είναι δα και τόσα πολλά. Τελικά πέρασα πολύ καλά!

Η ιστορία ξεκινά με μια γυναίκα να χτυπάει με το αυτοκίνητο της έναν γυμνό άντρα που πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά της στον δρόμο. Ο άνδρας πέθανε, όχι όμως αποκλειστικά λόγω του ατυχήματος. Κάποιοι φαίνεται ότι τον ευνούχισαν και προσπάθησαν να τον φάνε ζωντανό! Ο Φάνης Βασιλείου, αστυνομικός του τμήματος Ξάνθης, θα αναλάβει την υπόθεση και θα χωθεί σε μια ιδιαίτερα τρομακτική ιστορία. Μια δημοσιογράφος, η Αθηνά Σγουρού, που ψάχνει την μεγάλη είδηση, θα μπλεχτεί και αυτή. Αυτοί και όσοι άλλοι αναμιχθούν στην όλη υπόθεση, θα δουν ότι έχουν να κάνουν με κάτι πραγματικά σκοτεινό, κάτι αρχέγονο...

Λοιπόν, αρκετά ενδιαφέρον και καλογραμμένο θρίλερ που αγγίζει έντονα και το στοιχείο του τρόμου, σε κάποιες λίγες σκηνές στις αρχές και στην μέση της ιστορίας και ιδιαίτερα στην δυνατή κλιμάκωση στο τέλος. Η ιστορία δεν περιπλέκεται και τόσο πολύ, είναι όμως τέτοια που κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, έχει την αγωνία της και το σασπένς της, υπάρχουν κάποιες μικρές εκπλήξεις και αποκαλύψεις στην πλοκή, όπως και λίγες σκηνές έντασης και βίας. Και η ατμόσφαιρα είναι αρκούντως σκοτεινή. Φυσικά υπάρχουν και ατέλειες, όπως μια μικρή κοιλίτσα λόγω της ερωτικής έξαρσης κάποιων χαρακτήρων, συν κάτι σεναριακές ευκολίες και μια μικρή βιασύνη σε κάποια σημεία, μικρό το κακό όμως.

Γενικά είναι ένα καλό ελληνικό θρίλερ που γέρνει περισσότερο προς το αστυνομικό, με κάποιες ενδιαφέρουσες πινελιές τρόμου. Μου άρεσε πολύ που η ιστορία διαδραματιζόταν στην επαρχία και ότι χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την πλούσια ελληνική μυθολογία. Τέλειο δεν είναι, σίγουρα όμως πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει μια ματιά. Και αν μη τι άλλο η τιμή δεν σε αποτρέπει!

8/10

Edited by BladeRunner
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πιθανότατα είμαι πολύ απαιτητική από αυτό το βιβλίο, αλλά ήθελα κάτι περισσότερο. Το φύλαγα να το διαβάσω κάποια στιγμή που ήθελα κάτι πολύ καλό κι ίσως να φταίει κι αυτό.

Η ιστορία είναι καλή, η πλοκή ήθελε λίγο γυάλισμα, οι χαρακτήρες επίσης ήθελαν λίγο γυάλισμα. Οι οπτικές γωνίες είναι αδύναμες, με την έννοια ότι ξεκινάμε με δύο φωνές (του Φάνη και της Αθηνάς) και σε κάποια σημεία, εντός του κομματιού, γυρίσεις και βλέπεις τα πράγματα από την οπτική γωνία άλλου ήρωα (του Σκοτ ή της Νάσιας). Η επιλογή της περιοχής και του θέματος (που με είχαν κάνει να το ξεκινήσω με πάρα πολύ μεγάλες προσδοκίες) είναι εξαιρετική και πολύ ελπιδοφόρα.

Το μεγάλο θέμα είναι πως κάποια πράγματα έπρεπε να τα δούμε να γίνονται κι όχι να τα μαθαίνουμε σε κατεβατά επί κατεβατών περιγραφής. Κι όταν λέω "κάποια πράγματα" εννοώ πράγματα που σκιαγραφούν τον χαρακτήρα κάθε ενός από τους ήρωες. Ο κανόνας show don't tell θα έκανε αυτό το βιβλίο να λάμπει, η απουσία του μετριάζει τον αντίκτυπο που έχει πάνω στην ψυχολογία του αναγνώστη. Ένα θρίλερ χρειάζεται ένταση κι οι περιγραφές το αποδυναμώνουν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..