Jump to content

0. Ο Έντι Τζόουνς θέλει μια μπύρα


Recommended Posts

MadnJim

Όνομα Συγγραφέα: MadnJim

Είδος: Funny SciFi - διασκευή ανέκδοτου

Βία; Όχι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 1010

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Από αυτό ξεκίνησαν όλα! Θέλησα κάποτε να κάνω μια διασκευή ενός γνωστού ανέκδοτου γράφοντας το παρακάτω. Αυτό που δεν ήξερα τότε ακόμα ήταν πως από αυτό θα γεννιόταν ένας από τους πλέον αγαπημένους μου χαρακτήρες, ο Έντι Τζόουνς, και πολλές μετέπειτα απίθανες περιπέτειές του. Φυσικά άλλαξαν και πολλά έκτοτε, με βασικότερο την προσθήκη του αχώριστου συντρόφου του Έντι, του υπολογιστή του Αϊόου. Το ανεβάζω με μεγάλη αγάπη γιατί πραγματικά αποτελεί έναν σταθμό για μένα, για να δείτε από που ξεκίνησε όλο αυτό το παιχνίδι των ονομάτων και το σύμπαν του Έντι, και το αριθμώ με το μηδέν στον τίτλο του για να πάρει τη δικαιωματική του θέση ως πρίκουελ των υπολοίπων. Enjoy... :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 

Ο ΕΝΤΙ ΤΖΟΟΥΝΣ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΠΥΡΑ

 

          Ο Έντι Τζόουνς βγήκε από το Νεφέλωμα του Γκοουφίγκερ και είδε από μακρυά τον Γαλαξία. Αναστέναξε χωρίς να το καταλάβει. Τα τελευταία τρία  χρόνια έψαχνε στις αχανείς εκτάσεις πέρα από το Νεφέλωμα για τον μυθικό πλανήτη Χουερισίτ, που οι θρύλοι λένε πως αποτελείται από ατόφιο κάρβουνο. Και το κάρβουνο μετά και την καταστροφή της Γης το 2020 ήταν εξαιρετικά σπάνιο και πανάκριβο και στους Πέντε Γαλαξίες της Συνομοσπονδίας του Σεϊμαϊνέιμ.

          Το μονοθέσιο σκάφος του έτριζε λες και θα διαλυόταν από στιγμή σε στιγμή. Βασικά αυτό ακριβώς φοβόταν ο Έντι, γι' αυτό και μόλις αντίκρυσε τον Γαλαξία χάρηκε. Δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τον Χουερισίτ, αντίθετα είχε μπλέξει σε μερικές περιπέτειες που αν μπορούσε να αποφύγει θα το έκανε ευχαρίστως. Όπως η καταιγίδα μετεωριτών όταν δοκίμασε να προσγειωθεί σε κείνο τον ξερόβραχο λίγα έτη φωτός από τα σύνορα με το Νεφέλωμα, που του διέλυσε την κεραία και δεν είχε πλέον κανέναν τρόπο επικοινωνίας με τους πολιτισμούς της Συνομοσπονδίας. Γι' αυτό και όταν του επιτέθηκαν οι πειρατές Κιλφορφάν αναγκάστηκε να μπει στον Δακτύλιο του Αργιουνάτς, που τον απέφευγαν όλοι εξαιτίας της υψηλής ακτινοβολίας. Σώθηκε σαν από θαύμα, αν και τελικά το σκάφος του παρότι τελευταίο μοντέλο και εξοπλισμένο με κάθε λογής ασπίδες και διακόπτες ασφαλείας, έμοιαζε όταν βγήκε σαν σκουπίδι από την μάντρα παλιοσίδερων του πλανήτη Γκάρμπατζ 3.

          Τώρα όμως οι περιπέτειές του τελείωναν. Πολύ σύντομα θα έφτανε στο Ηλιακό μας σύστημα και θα έδενε στις προκυμαίες του Διαστημικού Σταθμού του Ήλιου. Δεν έβλεπε την ώρα να αράξει στο μπαράκι του Αφροδίτιου φίλου του Αμφρομβίνους, και να πιει μια παγωμένη Άμστελ παρέα με δυο τρίστηθες καλλονές από τον πλανήτη Θριτίτς που ήταν διάσημος για τις χαμηλών ηθών γυναίκες του. Ρύθμισε στην κονσόλα του μερικούς διακόπτες, γύρισε κανά δυο άλλους, κοπάνησε μία με τη γροθιά του στο γυροσκόπιο, κι όλα ήταν έτοιμα. Έγειρε πίσω στην πολυθρόνα του και άφησε τον υπολογιστή να οδηγήσει το σκάφος στην πορεία που του είχε ορίσει. Χρειαζόταν τουλάχιστον δυο ώρες μέχρι να μπει σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο όπου εκεί θα έπρεπε να αναλάβει αυτός να δέσει το σκάφος στην προβλήτα, και μέχρι τότε τι καλύτερο από έναν υπνάκο για να είναι φρέσκος όταν θα έφτανε.

          Όλα έγιναν όπως τα είχε υπολογίσει. Προσγείωσε το σκάφος του, και κατέβηκε στον Ηλιακό Διαστημικό Σταθμό Σοχότ, για να παραλάβει αμέσως από την τοπική αστυνομία ένα υπέρογκο πρόστιμο επειδή λέει το αστρόπλοιό του δεν πληρούσε τις προδιαγραφές εμφάνισης και καθαριότητας. Προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι μόλις είχε επιστρέψει από ένα τρίχρονο ταξίδι στα βάθη του Σύμπαντος, κι αυτοί τότε του κόψανε άλλο ένα πρόστιμο για τουρισμό χωρίς άδεια από τον Κυβερνήτη Γουοναμπικίνγκ. Παραιτήθηκε ξέροντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλει άκρη μαζί τους, και χωρίς φράγκο στην τσέπη της στολής του χώθηκε στα στενοδιάδρομα ελπίζοντας πως τουλάχιστον ο φίλος του ο Αμφρομβίνους θα τον κέρναγε μια παγωμένη μπύρα που τόσο λαχταρούσε.

          Έφτασε στο μπαράκι και μπήκε συνοφρυωμένος. Δεν ήξερε τι θα μπορούσε πια να κάνει έτσι ταπί που ήταν. Στο σκάφος του δεν είχε καύσιμα, αλλά και να είχε ήταν σε πολύ κακή κατάσταση για να ξαναβγεί στο διάστημα. Κοίταξε μια τρίστηθη Θριτιτσιανή που καθόταν στα πόδια ενός χοντρού από τον πλανήτη Γουιαρολφατχίερ και βλαστήμησε μέσα από τα δόντια του σιγανά. Ήταν σε πλήρες αδιέξοδο, μπροστά του δεν έβλεπε καμία επιλογή.

          Ο Αμφρομβίνους μόλις τον είδε χάρηκε. Βγήκε από τη μπάρα του και τον αγκάλιασε σφιχτά και με τα τέσσερα πλοκάμια του. Χάρη στον Έντι είχε το μπαρ του, του είχε πληρώσει πριν χρόνια εκείνο το πρόστιμο για τα νοθευμένα ποτά που έδινε στους Λεσμαϊντδανερόκ, και τον θεωρούσε αδερφό του από τότε.

          «Έλα» του είπε, «κάτσε να σε κεράσω κάτι αδερφέ μου»

          Ο Έντι κάθισε σ' ένα σκαμπό για ανθρώπους και χαμογέλασε για πρώτη φορά απ' όταν κατέβηκε από το σκάφος του.

          «Δε φαντάζεσαι φίλε μου Αμφρομβίνους πόσο έχω πεθυμήσει μια παγωμένη Άμστελ» του απάντησε.

          Ο Αμφρομβίνους τον κοίταξε με τα πολυεδρικά του μάτια και γέλασε. Δυο άλλοι πελάτες, κάτι περίεργα πλάσματα σαν σαλιγκάρια χωρίς το καβούκι από τον πλανήτη Νοσιελσνέιλς, γνωστά για την φάλτσα φωνή τους, γύρισαν και παρακολούθησαν την συζήτηση με περιέργεια.

          «Αδερφέ μου, δεν έχω Άμστελ!» είπε ο μπαρτέντερ ακόμα γελώντας.

          «Καλά δεν πειράζει» μουρμούρισε ο Έντι μετά από λίγα δευτερόλεπτα σκέψης. «Δώσ' μου μια Χάινεκεν»

          «Χαχαχα, ούτε Χάινεκεν έχω!»

          «Μια Λεβενμπρόι τότε»

          «Ούτε Λεβενμπρόι!»

          Ο Έντι άρχισε να εκνευρίζεται. Κοίταζε τον Αμφρομβίνους να ξεκαρδίζεται ενώ έπρεπε κανονικά να του έχει γεμίσει κιόλας ένα ψηλό ποτήρι με κρύα κεχριμπαρένια μπύρα.

          «Βάλε μου μια Κάιζερ τότε» είπε διστακτικά περιμένοντας νέο κύμα γέλιου.

          Ο Αμφρομβίνους κράταγε με δυο πλοκάμια του την κοιλιά του και χτυπούσε με τα άλλα δύο τον πάγκο του έχοντας αφρίσει κυριολεκτικά από τα γέλια.

          «Δεν έχω ούτε Κάιζερ Έντι» του είπε τραυλίζοντας μέσα στα χαχανητά του.

Ο Έντι δεν πίστευε στην γκαντεμιά του. Τι ήθελε στο κάτω κάτω; Μια παγωμένη μπύρα! Πόσο δύσκολο είναι αυτό; Όλα του πήγαιναν εξαιρετικά στραβά, δεν είχε ιδέα για το τι θα έκανε μετά, μόνο μια μπύρα ζήτησε, τόσο κακό είναι να θέλει μια παγωμένη μπύρα;

          «Αμφρομβίνους φίλε μου, δεν είναι καθόλου αστείο» είπε σιγανά προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του, «βάλε μου μια μπύρα σε παρακαλώ, ότι μάρκα έχεις, δεν πειράζει...»

          «Χαχαχα, Έντι αδερφέ μου δεν κατάλαβες, δεν έχω καθόλου μπύρα!»

          Ο Έντι έμεινε για λίγο να τον κοιτάζει αμίλητος προσπαθώντας να επεξεργαστεί αυτό που ο φίλος του μόλις του είχε πει. Δεν είχε καθόλου μπύρα! Αδύνατον!

          «Αμφρομβίνους σταμάτα για λίγο να γελάς και πες μου, που θα βρω να πιω μια μπύρα;» τον ρώτησε με τα τελευταία του αποθέματα ενέργειας.

          «Στον Ήλιο; Πουθενά!» του απάντησε και κάθισε στο πάτωμα εξαντλημένος από τα γέλια.

          Ο Έντι σηκώθηκε και σαν ρομπότ πήγε στην πόρτα και βγήκε έξω. Οι δύο πελάτες που παρακολουθούσαν τη συζήτηση κοιτάχτηκαν απορημένοι.

          «Τι έπαθε τώρα αυτός;» αναρωτήθηκε με τη φάλτσα φωνή του ο ένας.

          «Απογοητεύτηκε μάλλον» του απάντησε ο άλλος εξίσου παράφωνα.

          «Γιατί;» ξαναρώτησε ο πρώτος.

          Ο άλλος το σκέφτηκε λίγο πριν απαντήσει. Ξαφνικά το κατάλαβε! Πετάχτηκε όρθιος και τσίριξε εντελώς φάλτσα με την ιδιαίτερα παράφωνη προφορά του:

          «Το βρήκα, το βρήκα γιατί ήταν τόσο απογοητευμένος!»

          «Γιατι, πες μου κι εμένα»

          «Γιατί δεν έχει στον Ήλιο μπύρα»..-

                                                                                                      By MadnJim

 

Υ.Γ. (για όποιον τυχόν δεν το έπιασε):

Η τελευταία φράση είναι παραφθορά του γνωστού "Δεν έχει στον ήλιο μοίρα"... :)


  • Like 2
Link to post
Share on other sites
SymphonyX13

Το γέλιο που είχα ρίξει όταν την είχα πρωτοδιαβάσει έρχεται δεύτερο μόνο πίσω από τα "γερόντια" όσον αφορά ιστορία σου φίλε μου. Και τώρα που ξαναδιάβασα ατάκες του στυλ "...Κοίταξε μια τρίστηθη Θριτιτσιανή που καθόταν στα πόδια ενός χοντρού από τον πλανήτη Γουιαρολφατχίερ..." με έπιασε πάλι υστερία!! :rofl2: :rofl2:

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Blacksword

Αρκετα καλή και αυτή αν και δεν το έπιασα το φινάλε στην αρχή. Πάντως πρέπει σίγουρα να κάνεις μια ιστορία με το πως βρίσκει τον Αϊόου ο Έντι. Νομίζω θα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα η συνομιλία τους. :)

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..