Jump to content

Ματωμένη Πανσέληνος: Το Ξύπνημα του Βορρά - Χρήστος Παραλόπουλος


Witch King of Angmar
 Share

Recommended Posts

Με χαρά ανακοινώνω πως εδώ και έναν μήνα περίπου κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς Ματωμένη Πανσέληνος. Το «παιδί» μου και εγώ ήμασταν στο Fantasticon και στην Έκθεση του Ζαππείου. Η ιστορία ξεκινά στα Ενωμένα Βασίλεια και τους Χίλιους Ποταμούς και η υπόθεση του πρώτου βιβλίου εξελίσσεται γύρω από 8 συντρόφους και την αποστολή διάσωσης ενός σημαντικού προσώπου και παράλληλα να κατασκοπεύσουν τις δυνάμεις της Τρέλας και του Αιώνιου Θανάτου. Τα έξι συνολικά βιβλία της σειράς μιλάνε για έναν κόσμο καταδικασμένο να επιβιώσει!

 

Η υπόθεση όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο:Μόνο οι Λευκοί Λυκάνθρωποι θυμούνται πως πέρα από τα Μαύρα Βουνά, οι δυνάμεις της Τρέλας και του Αιώνιου Θανάτου ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τον κόσμο, με τους Ανθρώπους να αναλώνονται στα ανούσια παιχνίδια εξουσίας τους. Οι δυνάμεις του Τίποτα επέστρεψαν και μαζί τους ο Βορράς Ξυπνά. Οχτώ γενναίοι σύντροφοι θα τολμήσουν να βαδίσουν από το Φως στο Σκοτάδι, σε μια αποστολή κατασκοπείας και σωτηρίας, εκεί που ένας κόσμος ερειπίων και αρχαίου μίσους ζει και αναπνέει. Ζωές θα συντριβούν και ήρωες θα γεννηθούν, πριν την Τελική μάχη με το θάνατο του Παλιού και τη γέννηση του Καινούργιου.

 

Το βιβλίο μέχρι να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία μπορείτε να το παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα του iwrite.

 

Από κριτικές δέχομαι από εποικοδομητικές μέχρι κράξιμο  :p

 

matomeni-panselinoscover.jpg

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πάει καιρός που το διάβασα, αλλά τώρα καταφέρνω να βρω καιρό να πω δυο λόγια.

 

Τα καλά νέα είναι ότι ο συγγραφέας όχι μόνο έχει πολύ ωραία κοσμοπλασία, αλλά δείχνει και να την ξέρει καλά. Έχει μύθους και ιστορία, κι έχει κι αυτό το κάτι το ελαφρά ελληνικό, με τα ονόματα, που μ' αρέσει πάρα πολύ. 
 
Τα κακά νέα είναι ότι έχει άπειρους χαρακτήρες που δεν τους αφήνει να ανασάνουν, σε σημείο που τους μπερδεύω και δεν ξέρω ποιος είναι ποιος, η αποστολή τους είναι λίγο αόριστη, και το πιο σημαντικό, έχω την αίσθηση ότι διαβάζω μια περίληψη του  τι έγινε κι όχι την αφήγησή της. Θα μπορούσε όλο αυτό να είναι όχι 300 σελίδες αλλά 1300 αν το άφηνε να πει αυτά που έχει να πει. 
 
Να δώσω ένα παράδειγμα: οι διάλογοι είναι δύο ειδών. 
 
α) Ο συνηθισμένος διάλογος 

"χχχ" είπε ο χχχ
"ψψψ" είπε ο ψψψ.

 

 

 
και β) ο συνοπτικός διάλογος
 
 
ο χχχ είπε στον ψψψ πως χχχ κι ο άλλος το αρνήθηκε, αλλά ο χχχ έκαμψε την αντίστασή του.

 

 

 
Αυτά τα δύο είδη δεν είναι καλά διανεμημένα στο κείμενο.  Θα έπρεπε το πρώτο είδος να υπερτερεί και το δεύτερο να χρησιμοποιείται μόνο σε ανούσιες κουβέντες που ωστόσο πρέπει να τις δούμε για να μην μείνουμε στον αέρα σχετικά με την πλοκή.  Στο Ξύπνημα, ο δεύτερος τύπος διαλόγου είναι τέσσερις φορές πιο συχνός από τον πρώτο κι αυτό εντείνει την εντύπωση της περίληψης που είπα πιο πάνω.
 
Θα διαβάσω το επόμενο βιβλίο; Σίγουρα. Θέλω να δω πού θα πάει όλο αυτό. Η πλοκή και οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων, όσες κατάφερα να πιάσω, είναι δυνατές. Αλλά θα ήθελα λίγο καλύτερη αφήγηση για να πειστώ να διαβάσω και το τρίτο βιβλίο.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Ματωμένη Πανσέληνος: Το Ξύπνημα του Βορρά - Χρήστος Παραλόπουλος

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..