Jump to content

Ιστορίες Μέσα και Έξω από το Χρόνο


gOLan TrEVIzE
 Share

Recommended Posts

Ιστορίες μέσα και έξω από τον χρόνο

των Γιάννη Παπαθανασίου και Ηλία Σερετόπουλου

 

Σελίδες: 198

Διαστάσεις: 21Χ14

Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο

Κατηγορία: φαντασία, συλλογή διηγημάτων

 

Το Σ/Κ 12-13 Δεκεμβρίου το βιβλίο θα παρουσιαστεί στις Όψεις του Φανταστικού στο Bullet Café Club και από την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο στα σημεία πώλησης.

 

 

Είναι ο χρόνος κάτι σχετικό;

«Ίσως να είναι και κάτι άσχετο, μια απλή υποσημείωση, που χάνει την αξία της μόλις ξεπεραστεί από τον ίδιο τον χρόνο. Άρα μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο. Που σε παγιδεύει, σε παρασύρει, σε γυροφέρνει και πριν καταλάβεις τι έχει γίνει, πάει γέρασες και το παιχνίδι τελείωσε. Πώς έπαιξες όμως και τι ιστορίες άφησες πίσω σου, πώς κινήθηκες στον χρονικό τυφώνα και τι είχες να πεις όταν η μαύρη τρύπα της φαντασίας σου στάθηκε απέναντί σου; Τι παραμύθι ξεφούρνισες τότε;»

Ο Γιάννης και ο Ηλίας συνομιλούν λέγοντας ο ένας στον άλλο ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα ή και έξω από τον ίδιο τον χρόνο.

«Σαν ένα απόγευμα που πίνεις τον καφέ στη βεράντα σου με έναν φίλο λέγοντας και ακούγοντας ιστορίες, εμείς οι δυο πήγαμε λίγο πιο μακριά τη βεράντα μας, κάπου στα μισά του χρόνου και κάπου ανάμεσα στις εναλλακτικές μας πραγματικότητες, και λίγο πιο μακριά τον καφέ μας, κάπου όπου ο χρόνος δεν έχει ταξιδέψει ακόμη»

Και κερνάνε καφέ κι εσένα αν θέλεις να διαβάσεις αυτές τις ιστορίες και να ταξιδέψεις μαζί τους με αυτή την άχρονη βεράντα, που η θέα της ξεκινά από τη Γερμανία του Χίτλερ και φτάνει ως τα πέρατα του μακρινού διαστήματος.

 

Ο Ηλίας Σερετόπουλος

ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η πρώτη του συλλογή διηγημάτων «Οκτώ όνειρα και ένας εφιάλτης» κυκλοφόρησε το 2012. Πρόσφατα συμμετείχε στις ανθολογίες «Θρύλοι του Σύμπαντος III και  IV» των Συμπαντικών Διαδρομών. Η ιδέα για τη συνεργασία με τον Γιάννη Παπαθανασίου προέκυψε αυθόρμητα μετά από τρακάρισμα μαζί του σε κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου. Η αρχική ανταλλαγή βωμολοχιών συνεχίστηκε με εκτόξευση εκατέρωθεν ανέκδοτων διηγημάτων τους και μέχρι να έρθουν οι ασφαλιστικές κατέληξαν στη διαπίστωση ότι η φαντασία τους πηγάζει από το ίδιο πηγάδι έμπνευσης.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου

μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά ζει και αυτός και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική στη Θεσσαλονίκη και Διεθνείς Σχέσεις στο Νόττινγχαμ. Το πρώτο του βιβλίο «Η Αρχή του Απείρου» κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2013 από τις Συμπαντικές Διαδρομές και επίσης συμμετείχε και αυτός στις ανθολογίες «Θρύλοι του Σύμπαντος III και  IV» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Η συνεργασία με τον Ηλία Σερετόπουλο επιβεβαιώθηκε και στις μπασκετικές αλάνες του Χαλανδρίου αφού η ασυνεννοησία τους σε θέματα τακτικής του εν λόγω παιχνιδιού άφησε ανοικτό το δρόμο για ελπίδα περισσότερης επιτυχίας μέσω των συγγραφικών προσεγγίσεων.

post-2423-0-22850800-1449667698_thumb.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε πολύ,βέβαια ελπίζουμε σε όποια/όποιον το πάρει να της/του αρέσει ακόμα περισσότερο το εσωτερικό!

Edited by papello
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα αν και δεν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των ιστοριών. Ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο γραφής για έλληνες συγγραφείς σε ορισμένες από αυτές (π.χ στο "Οι συνέπειες του ύπνου"), αξιέπαινη προσπάθεια !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

https://www.facebook.com/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%93-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%97-%CE%A3%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-1663932363866166/

 

 

Παραπάνω είναι η διεύθυνση της σελίδας στο facebook για όσους θέλουν να δουν περισσότερες λεπτομέρειες, ευχαριστούμε. 'Οπως επίσης ευχαριστούμε και τον HANGMAN για την κριτική του.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..