Jump to content

Shattered Sigil Trilogy - Courtney Schafer


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Shattered Sigil Trilogy

Courtney Schafer

 

#1 - The Whitefire Crossing

#2 - The Tainted City

#3 - The Labyrinth of Flame

 

 

--------------------

 

 

Μια από τις άτυχες σειρές της NightShade, που έμειναν ανολοκλήρωτες μετά την πτώχευση της εταιρείας. Όπως και η Dogsland Trilogy, και αυτή κατάφερε να ολοκληρωθεί με μέσα της συγγραφέως (crowdfunding για τη Schafer, νέος εκδοτικός -Word Horde- για τον McDermott). Έβαλα κι εγώ ένα ποσό για την ολοκλήρωση του Shattered Sigil, πράγμα που σας διαβεβαιώ, θα πει πως ευχαριστήθηκα πολύ το πρώτο βιβλίο.
 
 
 
post-532-0-74349400-1450352207.jpg
 
Το The Whitefire Crossing περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες του ορειβάτη-οδηγού Ντεβ, ο οποίος έχει ως ειδικότητα να διασχίζει με ασφάλεια την ομώνυμη απειλητική οροσειρά, η οποία χωρίζει δύο αντίπαλα κράτη: τη Νίναβελ και την Αλάθια. Αναλαμβάνει σ' ένα επικίνδυνο ταξίδι να απομακρύνει από τη Νιναβελ ένα νεαρό αγόρι, τον Κίραν. Αλλά δεν ξέρει πόσο και με ποιος μάγους εμπλέκεται ο Κίραν, όπως δεν ξέρει και πώς ο ίδιος θα εμπλακεί σε μια μάχη δυνάμεων που ξεπερνούν το φυσιολογικό.
 
Το βιβλίο διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή, πρώτα και κύρια. Καλοί χαρακτήρες, εξίσου καλή κοσμοπλασία. Η Σάφερ είναι επαγγελματίας ορειβάτης, οπότε ξέρει τι λέει, εκεί που πρέπει να το πει. Αλλά σε αντίθεση με άλλους συγγραφείς που προσπαθούν να κάνουν την τρέλα τους συγγραφιλίκι, η Σάφερ είναι αφηγήτρια. Δεν είναι απλά κάποιος που αποφάσισε να γράψει μια ιστορία για το χόμπι του, είτε του αρέσει να γράφει είτε όχι. Στη Σάφερ αρέσει η γραφή και την τιμά, η πένα της αποδεικνύεται ικανή να αφηγηθεί μια ιστορία με αρχή-μέση-τέλος και κυρίως με κορυφώσεις σωστές κι ενδιαφέροντα επεισόδια. Η κοσμοπλασία της είναι επίσης ειλικρινής κι ακολουθεί την ιδέα, χωρίς η μία να ζορίζει την άλλη και χωρίς διενέξεις μεταξύ τους.
 
Είναι ένα βιβλίο που τιμά το φάνταζι με την ύπαρξή του κι όχι το αντίθετο. Ανυπομονώ να διαβάσω το δεύτερο και το τρίτο κι εύχομαι στη συγγραφέα  ένα καλύτερο συμβόλαιο για τα επόμενα βιβλία της.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..