Jump to content
Sign in to follow this  
chrismad

Το άτακτο λαγουδάκι

Recommended Posts

chrismad

Όνομα Συγγραφέα: Chris Mad

Είδος: παραμύθι Ηλικίας 4 - 10 ετών

Βία; (Όχι)

Σεξ; (Όχι)

Αριθμός Λέξεων:  1302

Αυτοτελής; (Ναι)

Σχόλια:  Αυτοτελή παραμύθι.

 

                                                                    Το άτακτο λαγουδάκι

 

Μια φορά και ένα καιρό, ήταν σε ένα ξέφωτο στο δάσος, το χωριό των λαγών. Εκεί είχαν τις φωλιές τους, πολλές οικογένειες λαγών, που ζούσαν στα σπίτια τους, που ήταν τρύπες στο έδαφος.

Μία οικογένεια από αυτέ, ήταν και αυτή της ιστορίας μας. Είχαν πολλά παιδιά, η μαμά λαγουδίνα όλη μέρα φρόντιζε τα μικρά της και ο μπαμπάς πήγαινε να φέρει τροφή για όλους.

Αυτή η οικογένεια είχε και ένα μικρό, που ήταν πολύ άταχτο. Όλο έτρεχε γύρω γύρω και έκανε πολύ φασαρία. Ενοχλούσε και τις άλλες οικογένειες, που συνέχεια έκαναν παράπονα στον μπαμπά και την μαμά του.

Οι κακόμοιροι γονείς, το έβαζαν τιμωρία αλλά αυτό δεν ησύχαζε. Μια μέρα το λαγουδάκι, έφυγε από το σπίτι κρυφά και άρχισε να τρέχει γύρο από το χωριό. Χωρίς να το καταλάβει μπήκε στο δάσος και έχασε τον δρόμο του.

«ααα τώρα μπορώ να γνωρίσω τον κόσμο, θα κάνω την βόλτα μου και θα γυρίσω μετά στο σπίτι» σκέφτηκε και άρχισε να περπατά και να κοιτά τα καινούργια πράγματα γύρο του.

Η ώρα πέρασε και το λαγουδάκι άρχισε να πεινά. Σκέφτηκε λοιπόν να γυρίσει στο σπίτι του. Τότε κατάλαβε ότι είχε απομακρυνθεί πολύ και δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο να γυρίσει, έτσι συνέχισε να περπατά μήπως βρει κάποιον, να του πει από πού έπρεπε να πάει.

Εκεί που πήγαινε συνάντησε τον κύριο σαλίγκαρο.

«Καλημέρα κύριε» του είπε « μήπως ξέρετε που είναι το χωριό των λαγών;»

Ο κύριος σαλίγκαρος, γύρισε αργά αργά και τον κοίταξε, με την βαριά αργή φωνή του, όπως και το περπάτημα του, και του απάντησε «Καλημέρα σου. Όχι δεν έχω πάει ακόμα εκεί, εγώ έρχομαι από μακριά εκεί που είναι ο πεσμένος κορμός» .

Το λαγουδάκι σήκωσε το κεφάλι του και είδε τον πεσμένο κορμό λίγο ποιο πίσω «Ααα καλά αυτός για να κάνει δύο μέτρα θα πρέπει να κάνει τούμπες στην κατηφόρα»

Γύρισε την πλάτη του και έφυγε.  Προχώρησε στο δάσος και ξαφνικά, του έπεσε στο κεφάλι ένα βελανίδι «Οοχχχ με σκότωσες» φώναξε πιάνοντας το κεφάλι του και κοίταξε να δει από πού ήρθε. Ψηλά στο δέντρο, είδε έναν σκίουρο να τον κοιτά «Άστο κάτω αυτό είναι δικό μου» φώναξε ο σκίουρος «μην το ακουμπήσεις, γιατί θα κατέβω και θα μαλώσουμε»

«Δεν το θέλω, έλα να το πάρεις» του απάντησε το λαγουδάκι. Ο σκίουρος κατέβηκε και έπιασε το βελανίδι, το λαγουδάκι όμως πρόλαβε και έβαλε το πόδι του και τον σταμάτησε «Θα στο αφήσω, αν μου πεις που είναι το χωριό των λαγών»

Ο σκίουρος γέλασε δυνατά, σχεδόν έπεσε στο χώμα από τα γέλια «Καλά, δεν ξέρεις που είναι το σπίτι σου; χα χα, το δικό μου είναι εκεί στο δέντρο, στην τρύπα χα χα» και γυρνώντας προς την κορφή των δέντρων φώναξε «ακούστε ρε, αυτός δεν ξέρει που είναι το χωριό των λαγών» αμέσως γέλια και κεφάλια, από άλλα σκιουράκια εμφανίστηκαν ανάμεσα στα κλαδιά των δέντρων.

Το λαγουδάκι νευριασμένο, αλλά και ντροπιασμένο από όλο αυτό φώναξε στο σκιουράκι «θα μου πεις που είναι το χωριό των λαγών;» τότε ανάμεσα στα γέλιο του, το σκιουράκι του απάντησε «χα χα το χωριό των λαγών; Χα χα δεν ξέρω. Τι με νοιάζει εμένα χα χα»

Το λαγουδάκι με τα αυτιά του κατεβασμένα και την τρίχα του σηκωμένη, ξεκίνησε να ψάξει να βρει το χωριό του.

Συνέχισε μέσα στο δάσος, χωρίς να μάθει τίποτα, μέχρι που άρχισε να πέφτει το βράδυ, τότε φοβισμένο γιατί δεν είχε μείνει άλλη φορά μόνο του το βράδυ, έψαξε να βρει κάπου να περάσει την νύχτα.

Λίγο ποιο κάτω, είδε έναν κούφιο πεσμένο κορμό και αποφάσισε να περάσει εκεί την νύχτα. Πλησίασε και κοίταξε μέσα, είχε πολλά φύλλα και ήταν άδειο «Αα ωραία» σκέφτηκε «εδώ μπορώ να περάσω την νύχτα μου» μπήκε μέσα και ξάπλωσε στα φύλλα. Με την κούραση που είχε τον πήρε ο ύπνος.

Ήταν η μέση της νύχτας, όταν ξύπνησε από κάποιους θορύβους, κάπου μακριά άκουσε μία κραυγή από έναν λύκο που τον έκανε να ανατριχιάσει «Δεν είναι τίποτα» σκέφτηκε «να μην φοβάμαι, θα είναι μακριά» και πριν προλάβει να τελειώσει την σκέψη του, μια άλλη φωνή τον έκανε να ανατριχιάσει και να πεταχτεί. «Αχ μαμά μου που είσαι» είπε ψιθυριστά « έλα πάρε με και θα είμαι καλό παιδί, δεν θα κάνω αταξίες ξανά».

«Σταμάτα ρε να κοιμηθούμε» ακούστηκε μια φωνή δίπλα του που τον έκανε να πεταχτεί, μέχρι που χτύπησε το κεφάλι του στην επάνω μεριά του κορμού «δεν φτάνει που μου ήρθες στο σπίτι μου, δεν με αφήνεις να κοιμηθώ κιόλας» του είπε η φωνή από δίπλα, γύρισε αργά και ρώτησε με τρεμάμενη φωνή «Ποιος είσαι εσύ?»

«Ο κουνάβις  ρε, δεν ξέρεις σε ποιανού το σπίτι μένεις;»

«Συγγνώμη κύριε κουνάβι, αλλά δεν σας πήρα είδηση. Έχω χαθεί από το σπίτι μου, στο χωριό των λαγών και ξέμεινα στο δάσος» είπε απολογητικά το λαγουδάκι .

«Καλά κοιμήσου τώρα και αύριο θα ψάξουμε μαζί να βρούμε το χωριό σου. Άντε μην σου ρίξω καμιά βρόμα στην μούρη και τρέχεις νυχτιάτικα» είπε ο κουνάβις και του γύρισε την πλάτη.

Το κακόμοιρο το λαγουδάκι, κούρνιασε στην ακρούλα του και προσπάθησε να μην ξανά κουνήσει, είχε ακούσει από τους γονείς του, για την βρόμα που ρίχνουν τα κουνάβια ότι είναι πολύ επικίνδυνη.

Την άλλη μέρα το πρωί, ξύπνησε από ένα δυνατό ταρακούνημα, ήταν ο κουνάβης «Έλα ρε τεμπέλη ξύπνα, να βρούμε το χωριό σου, γιατί δεν θα σε αντέξω άλλο βράδυ».

Το λαγουδάκι βγήκε από τον κορμό και τεντώθηκε να ξεπιαστεί. «Ξεκίνα» του λέει ο κουνάβης και θα βρούμε στον δρόμο κάτι να φάμε.

Μαζί ξεκίνησαν το μονοπάτι. Λίγο παρακάτω βρήκαν και έφαγαν μερικά καλά μανιτάρια και ρίζες. Τώρα με γεμάτο στομάχι συνέχισαν τον δρόμο τους και παρακάτω μετά από μια στροφή του μονοπατιού που ήταν λίγο ποιο αραιά τα δέντρα, πάνω σε ένα κλαδί, καθόταν ένα κοράκι.

«Για σου κόρακα» φώναξε ο κουνάβης «θέλω να μας κάνεις μια χάρη να πετάξεις ψηλά και να βρεις το χωριό των λαγών, για να πάει σπίτι του ο φίλος μας»

«Κρα μπα και γιατί να το κάνω αυτό; Εγώ τι κέρδος θα έχω; Δεν πάω πουθενά» ο κουνάβης τότε έβαλε το χέρι του μέσα στην γούνα του, έβγαλε ένα γυαλάκι που γυάλισε στις ακτίνες του πρωινού ήλιου. «Θα σου δώσω αυτό το πολύτιμο πετράδι» είπε ο κουνάβης και το κοράκι πέταξε προς το μέρος του, για να το αρπάξει τότε, με μια απότομη κίνηση ο κουνάβης, γύρισε την πλάτη του και φώναξε «Για δοκίμασε. Πρώτα θα μου πεις αληθινά που είναι και μετά θα στο δώσω».

Το κοράκι έκραξε νευριασμένα και πέταξε ανάμεσα στα κλαδιά των δέντρων, μέχρι που χάθηκε από τα μάτια τους.

«Έφυγε» είπε ο λαγουδάκι δεν θα μας το βρει. «μην φοβάσαι θα ξανάρθει, κανένα κοράκι δεν μπορεί να αντισταθεί σε κάτι που γυαλίζει»

Μετά από αρκετή ώρα και ενώ είχαν αρχίσει να βαριούνται, το κοράκι γύρισε «Κρα το είδα είναι από εκεί, δώσε μου τώρα το πετράδι μου» και έδηξε προς ένα πλαϊνό μονοπάτι.

«Όχι ακόμα» του απάντησε ο κουνάβης «ξέρεις δεν σε εμπιστεύομαι, θα στο δώσω μόλις το βρούμε πραγματικά» το κοράκι μουρμούρισε κάτι και ξεκίνησε πετώντας προς εκεί που είχε δείξει.

Μετά από πολύ ώρα, βγήκαν από το δάσος. Σε ένα ξέφωτο είδαν το χωριό των λαγών. Το λαγουδάκι έτρεξε στην φωλιά του, φωνάζοντας την μαμά και τον μπαμπά του. Εκείνοι βγήκαν από την φωλιά και έτρεξαν να το πάρουν αγκαλιά.

«Που ήσουν» είπε ο μπαμπάς «σε έψαχνα όλο το βράδυ στο δάσος, μας τρόμαξες, νομίζαμε ότι σε χάσαμε»

Το λαγουδάκι, τους είπε όλη την ιστορία και όλοι μαζί πήγαν προς το μέρος του κυρίου κουνάβι, που μόλις είχε δώσει το γυαλάκι στον κόρακα και εκείνος πέταξε μακριά να το πάει στην φωλιά του.

«Ευχαριστούμε κύριε κουνάβι που μας έφερες τον γιό μας» είπε ο μπαμπάς λαγός «είμαστε υποχρεωμένοι, αν θέλεις έλα να σε κεράσουμε μερικά καρότα.» και όλοι μαζί πήγαν στην φωλιά του λαγού για να φάνε και να γλεντήσουν την επιστροφή του άταχτου μικρού λαγού.

 

                                                                              simba-in-the-zoo_zpso1yafp7o.jpg

 

                                                                                                                                   By   chrismad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..