Jump to content

Αγαπημένες παιδικές σειρές και ταινίες


Disco_Volante
 Share

Recommended Posts

Όλοι μας, λίγο έως πολύ, μεγαλώσαμε βλέποντας παιδικές σειρές και ταινίες. Ειδικά αυτοί που έζησαν την παιδική τους ηλικία στα 90s, θεωρώ ήταν πολύ ευλογημένοι. Αρχίζω παραθέτοντας τις δικές μου αναμνήσεις και ελπίζω να μοιραστείτε κι εσείς τις δικές σας.

 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί το Star είχε έναν πλούσιο μαραθώνιο παιδικών σειρών. Θυμάμαι ξύπναγα από τις επτά και καθόμουν μέχρι τη μία. Σίγουρα έξι ώρες είναι πολύ αλλά όλο το πρόγραμμα ήταν απλά τέλειο και δεν μπορούσες να αφήσεις εύκολα κάτι εκτός. Δε θυμάμαι ακριβώς τη χρονική σειρά αλλά μέσα από τη συχνότητα του Star είδα τα εξής:

 

  • Transformers G1 (ακόμα και σήμερα ο Devastator στέκεται αγέρωχος στο πάνω ράφι της βιβλιοθήκης).  
  • G.I. Joe A real American Hero
  • Thundercats
  • Ghostbusters
  • Pingu (ε, να γελάσουμε και λίγο!)
  • Wheeled warriors
  • Defenders of the earth
  • M.A.S.K
  • Saber rider
  • Spiderman
  • Batman
  • Silverhawks
  • Dragon Ball
  • Sailor Moon (OK, ντρέπομαι λίγο αλλά είχε εξωγήινους με ενδιαφέρουσα πλοκή)
  • Voltron
  • Action Man

 

Σίγουρα υπήρχαν κι άλλα αυτή τη στιγμή η μνήμη μου δε με βοηθά. Θυμάστε κάποιο άλλο;

 

Ευτυχώς τότε η δράση δεν ήταν μόνο τα Σαβ/κα. Υπήρχε ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, ονόματι New Channel, το οποίο κάθε μεσημέρι από τις 2 μέχρι τις 5 έπαιζε μεταγλωττισμένες Ιαπωνικές παιδικές σειρές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ιάπωνες τη δεκαετία του 80 έβγαζαν το ένα διαμάντι πίσω από το άλλο. Κατά τη γνώμη μου, οι σειρές τους όρισαν αυτό που λέμε σήμερα space opera, καθώς πολλές από αυτές ήταν καλύτερες και από κανονικές ταινίες. Η κορυφαία στο είδος θεωρώ πώς ήταν το Space battleship Yamato που στην Αμερική κυκλοφόρησε με το όνομα Star Blazers. Όποιος αρέσκεται στο να διαβάζει ή να γράφει Ε.Φ και δη space opera πρέπει οπωσδήποτε να δει έστω κάποια από τα επεισόδια αυτής της σειράς. Πριν μερικά χρόνια την είδα ξανά για να τη θυμηθώ και συνειδητοποίησα ότι στο Star Trek The next generations έχουν δανειστεί (για να μην πω έχουν κλέψει) πολλά στοιχεία.

 

Αλήθεια, εσείς ποιες σειρές θυμάστε από την παιδική σας ηλικία και ποιες θωρείτε τις καλύτερες; Δεν είναι κρίμα που τα σημερινά παιδιά στερούνται αυτά τα ερεθίσματα; Απλά ανοίξτε έναν τηλεοπτικό οδηγό και δείτε τι προβάλει εν έτη 2016 το Star το Σαβ/κο...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Τι μου θύμισες τώρα ρε Βαγγέλη...

Τα περισσότερα από όσα αναφέρεις είναι και στην δικιά μου λίστα... και η Sailor Moon, και δεν καταλαβαίνω γιατί ντρέπεσαι.

Να αναφέρω επίσης και το Spiral Zone... παραδεχόμενος ότι μου είχε "χαρίσει" μερικούς εφιάλτες.

Από ταινίες, σίγουρα πολλές από τις ιαπωνικές δημιουργίες του '80, αν και αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιον τίτλο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συχνά είχα τον πειρασμό να αρχίσω να ξυπνάω τα Σάββατα για να δω τα κινούμενα σχέδια, αλλά το κρεβατάκι μου ήταν πάντα πιο γλυκό. Οπότε για μένα ήταν αυτά που παιζόντουσαν μεσημέρι, και κυρίως αυτά στα κρατικά κανάλια:

 

-Αμερικάνικος Δράκος

-Κιμ Απίθανη

-Αντικαταστάτες

-Κούσκο

-Διάλειμμα

-Πεπερ-Αν

-Φινέας και Φερμπ

 

Βέβαια κάποια στιγμή πήραμε dvd με σκληρό δίσκο και μπορούσαμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε, οπότε είδα και κάποια πρωινά στο alter πχ. fantastic four και winx (ορίστε, δεν έχω δει sailor moon αλλά εγώ ψιλοντρέπομαι για winx). Αν και το καλύτερο στο alter ήταν το Code Lyoko. Γαλλικής παραγωγής με ένα υπερβολικά επαναλαμβανόμενο pattern, αλλά ήταν καλό το άτιμο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ μεγάλωσα με X-Men, Rambo, Gargoyles, Aladdin, Darkwing Duck, Mighty Ducks και Pokemon κυρίως. Πιο μετά, στο γυμνάσιο, είχα τα Yu-Gi-Oh!, Justice League και Batman Beyond.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γεννημένος το 1992, μπορώ να πω ότι πρόλαβα και είδα καλά πράγματα στην τηλεόραση, σε Star, Alter και ΕΡΤ κυρίως. Ξέρω ότι έχασα πολλά και διάφορα, αλλά αν κοιτάξει κανείς τι παιδικά υπάρχουν τώρα στο Star (π.χ.), ε, όσο να'ναι νιώθω τυχερός.

 

ΣΕΙΡΕΣ:

Κινούμενα σχέδια: Pokemon (φανατικά!), The Smurfs (τα γνωστά Στρουμφάκια δηλαδή), The Flintstones, Recess (Το διάλειμμα), Timon & Pumbaa, Bob The Builder (Μπομπ ο Μάστορας) και φυσικά μπόλικα Looney Tunes (Bugs Bunny, Sylvester και Tweety, Yosemite Sam, Wile E. Coyote και The Road Runner, Duffy Duck, Taz και δεν συμμαζεύεται...).
Άλλες: Power Rangers και Cebollitas ("Οι Ατρόμητοι" στα ελληνικά -μεγάλο κόλλημα!).

 

ΤΑΙΝΙΕΣ:

Κινούμενα σχέδια: The Lion King, Monsters Inc., Toy Story 1 & 2, Shrek, Finding Nemo, Ice Age, Chicken Run...

Κανονικές: Goonies, Hook, Honey I Shrunk the Kids, E.T. the Extra-Terrestrial, Home Alone 1 & 2, Dennis the Menace, Matilda, The Little Rascals, The Addams Family, Babe, Beethoven, Casper, The Carate Kid, Jumanji κλπ...

Φυσικά πολλές από αυτές τις ταινίες τις είδα και πιο μεγάλος ενώ άνετα τις βλέπω ακόμα και τώρα. Άλλωστε είναι περισσότερο οικογενειακές.

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θυμάμαι ότι έβλεπα τα πρώτα μου παιδικά στον Ant1 τότε που ακόμα τα έπαιζε και θυμάμαι ότι εκεί είχε και το Dragon Ball αλλά ίσως και να κάνω λάθος.

 

Από εκείνη την εποχή έβλεπα επίσης το Thundercats και ένα άλλο με έναν νεαρό καρατερά που έτρωγε με το κιλό ρύζι (μη μου ζητήσετε όνομα δεν θυμάμαι τίποτα άλλο από αυτόν, μόνο αυτή τη σκηνή  :p ) και ναι έβλεπα και εγώ Sailor Moon χαχα :p .

 

Πιο μετά θυμάμαι έβλεπα Action Man (ναι και είχα και κούκλες :lol: ), Pokemon και Yu-Gi-Oh!.

 

Τώρα για πιο πρόσφατα πρέπει να πω ότι έλιωσα στο Kung Fu Panda στο στρατό χαχα.

 

Edit: Τελικά τον καρατέρα τώρα που το έψαξα είναι ο Kabamaru όπως και για το Dragon Ball καλά θυμόμουν ότι ήταν στον Ant1.

 

Edited by Blacksword
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εκείνα τα παλιά κινούμενα σχέδια της MGM που έδειχνε τότε η κρατική τηλεόραση (εχμ, γεννήθηκα το 1972, οπότε μιλάμε για τέλη δεκαετίας του '70 και αρχές του '80), ήταν καταπληκτικά. Επίσης, έβλεπα πιτσιρίκος "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος", "Στρουμφ", "Πίπη Φακιδομύτη", "Μπόλεκ και Λόλεκ", "Αστυνόμος Σαΐνης", "Μάγια η μέλισσα", "Μίκι Μάους", "Χάιντι". Πιθανότατα κι άλλες που δεν θυμάμαι πια, πέρασαν τόσα χρόνια. Ακόμα, αν και την είδα σχετικά πρόσφατα πριν κάνα δυο χρόνια, την animated σειρά "Conan the adventurer" του '92-'93. Α! Και πριν μερικά χρόνια λατρεύαμε να βλέπουμε με τη γυναίκα μου "Πανδώρα και Πλάτωνα" τα ερωτευμένα φραουλόπουλα. :)

Edited by MadnJim
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω....

Γενικά,  έχω δει παιδικά για δέκα ζωές :D

 

Ενδεικτικά:

  • Τα  άπαντα της Disney . Ό,τι έβγαζε η ρουφιάνα εγώ εκεί να το στηρίξω(εκτός από πολύ καινούργια). Αδυναμίες: Λέσχη του Μίκυ, Διάλειμμα, Αμερικάνικος Δράκος που είπε η Μάγδα (fun fact: Είδαμε το τελευταίο επεισόδιο πριν προβληθεί στην Αμερική!)  
  • Οτιδήποτε είχε να κάνει με μονομαχίες:    Pokemon, Yu-Gi-Oh, Medabots,  Digimon, beyblades
  • Σκούμπι Ντου. Παίζει  αυτός να είναι ο λόγος που μ'αρέσει τόσο το αστυνομικό.
  • Ατρόμητοι. Ναι ρε φίλε! Το 'Όλε-Ολά' έχει χαραχτεί για πάντα στην μνήμη μου. 
  • Power Rangers  τα πάντα. 
  • Looney Tunes,  αν και πάντα  μ' άρεσαν περισσότεροι οι της Disney
  • Ρακούνς που έβαζε το κανάλι 6.  Με αυτό το  παιδικό έχω αλλόκοτη σχέση. Το  έβλεπα, αλλα ακόμα και τώρα δεν  είμαι σίγουρος ότι μ'άρεσε :p Αλλά έχω δει άπειρα επεισόδια.
  • Rurouni Kenshin. Αυτό το -προφανώς- όχι παιδικό το έβαζε το Μακεδονία TV  τα βράδια εάν ενθυμούμαι καλά με τον τίτλο Σαμουράι Χ.    Απλά έπος. Εννοείται ότι το  κατέβασα και το είδα  με το που έβαλα ADSL
  • powerpuff girls (Όποιος έχει πρόβλημα να τα βάλει με την  buttercups ...αν τολμάει!)                    
  • ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ                                      
  • Αστυνομος Σαϊνης  που μόλις ανέφερε ο Σπύρος

Θα συμφωνήσω με τον Βαγγέλη ότι  τώρα έχει χαλάσει λίγο το feeling.  Πέτυχα το καλοκαίρι ένα παιδικό στο star( Slugterra νομίζω το ελέγανε).    Καλύτερα να μην το περιγράψω..

----

Και κλείνω  λέγοντας ότι το dragonball δεν μου άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ :p

Edited by jjohn
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, εδώ παίζουν τρελές αναμνήσεις. Τα περισσότερα από αυτά που έχουν αναφερθεί παίζουν και στη δική μου λίστα. Επιπλέον αναφέρω τα παρακάτω:

 

-Robin Hood

-Μόγλι

-Λούκι Λουκ

-Αστερίξ

-Lone Ranger

-He-Man

-Ducktales

-Χελωνονιντζάκια

-Καμπαμαρού

 

Μάλλον είναι πολλά ακόμη, αλλά είμαστε αρκετοί εδώ και θα τα θυμηθούμε όλα.

 

Ωραίες εποχές.

 

ΤΑΙΝΙΕΣ:

Toy Story 1 & 2

 

Τώρα κάνεις πλάκα, έτσι; Έχεις δει το 1 και το 2 και δεν έχεις το 3; Σίγουρα κάνεις πλάκα. Εκτός κι αν το βάζεις στην κατηγορία «θρίλερ αγωνίας για γερά νεύρα», οπότε πάω πάσο, έχεις δίκιο.

Αν δεν το έχεις δει, πάντως, βάλ' το στο πρόγραμμα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

ΤΑΙΝΙΕΣ:

Toy Story 1 & 2

 

Τώρα κάνεις πλάκα, έτσι; Έχεις δει το 1 και το 2 και δεν έχεις το 3; Σίγουρα κάνεις πλάκα. Εκτός κι αν το βάζεις στην κατηγορία «θρίλερ αγωνίας για γερά νεύρα», οπότε πάω πάσο, έχεις δίκιο.

Αν δεν το έχεις δει, πάντως, βάλ' το στο πρόγραμμα.

 

Όπα, όπα, το έχω δει, αλλά μόνο μια φορά και αυτή πριν 2-3 χρόνια, όντας κοτζάμ μαντράχαλος. Όμως εγώ ανέφερα παιδικές/οικογενειακές σειρές και ταινίες που είδα ως παιδί. Πάντως θέλω να ξαναδώ πολλές από αυτές τις ταινίες που ανέφερα (όπως και άλλες παρόμοιες που δεν έχω δει ποτέ), και ας είμαι πλέον 24 χρονών. Δεν είναι κακό, ε; :p

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μιας και το συζητάμε πιο είναι το αγαπημένο σας intro από αυτές τις σειρές; Εμένα είναι σίγουρα των Thundercats που είναι απλά επικό και πιστεύω ότι γι' αυτό και στο remake το κρατήσανε ίδιο.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έβλεπα πολλά παιδικά όταν ήμουν μικρός, προτιμούσα και εγώ να κοιμάμαι τα ΣΚ το πρωί. Έπαιζε φυσικά πολύ βιντεοκασέτα  :) Θυμάμαι πάντως να βλέπω το Μεξικάνικο Καρουζέλ στην Ερτ1 και το Γυμνάσιο Ντεγκράσι. Στο ίδιο κανάλι και τα Φρουτοπία, του Κουτιού τα Παραμύθια. Αλλά μάλλον όχι ακριβώς αυτό που λέμε παιδί, όντας στα...23! Ακόμα και σήμερα βλέπω στο youtube Ροζ Πάνθηρα, ενώ πρόπερσι έβλεπα καθημερινά στο Star τα Sylvester and Tweety Mysteries. Αυτά μάλιστα τα έγραφα στο σκληρό γιατί ήθελα και να τα έχω. Γενικά τα περισσότερα παιδικά τα έχω δει στο βίντεο γι' αυτό και μάλλον δεν μπορώ να θυμηθώ ποια είναι. 

 

Μπράβο για το ωραίο θέμα  :thmbup:

Edited by Δημήτρης
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πώς το έλεγαν εκείνο με τις κούκλες στυλ Mappet, που ζούσαν υποτίθεται πίσω από τον τοίχο ενός τύπου, και σε μια πίσω αυλή ήταν και ένας ομιλών σωρός σκουπιδιών; Το θυμάται κανείς; Έχω στύψει το μυαλό μου, δεν μπορώ να το θυμηθώ κι ας το έβλεπα ανελλιπώς.

Link to comment
Share on other sites

Πώς το έλεγαν εκείνο με τις κούκλες στυλ Mappet, που ζούσαν υποτίθεται πίσω από τον τοίχο ενός τύπου, και σε μια πίσω αυλή ήταν και ένας ομιλών σωρός σκουπιδιών; Το θυμάται κανείς; Έχω στύψει το μυαλό μου, δεν μπορώ να το θυμηθώ κι ας το έβλεπα ανελλιπώς.

 

To "Fraggle Rock" είναι Σπύρο, αγαπημένη σειρά! :)

 

 

 

 

Και εγώ γεννημένος το 1972 όπως ο Σπύρος, μέγάλωσα με σειρές όπως(ξεκινώντας από τις πιο παλιές που μπορώ να θυμηθώ) τα Looney Tunes( με αγαπημένη μορφή τον Wille e. Coyote) τον Μickey Mouse ( αν και πάντα  προτιμούσα τον τσαντίλα τον Ντόναλντ) τον Ροζ Πάνθηρα και το "Μάπετ Σόου" από τα πασίγνωστα. Και μετά έχουμε και λέμε, "Διαστημόπλοιο Αργώ",

 

 

 

 

"Η μάχη των πλανητών",

 

 

 

 

η πολυαγαπημένη "Οδύσσεια του Διαστήματος",

 

 

 

 

ο "Αστυνόμος Σαίνης"

 

 

 

 

τα επίσης πολυαγαπημένα "Θάντερκατς"...

 

 

 

 

και τόσες ακόμα σειρές, που αν καταφέρω να τις θυμηθώ όλες, θα είναι τεράστιο το ποστ...

 

Ωπ, για λίγο να ξεχάσω και το "Σάγκμα"...

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο ρε Δημήτρη, το "Fraggle Rock"! Υπέροχη και πολυαγαπημένη σειρά, με τρελό χιούμορ.  :good:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλησπέρα παιδιά!

Να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρω τίποτα στο google.
Μια παιδική εκπομπή στον Ant1 με ένα σκηνικό διαστημοπλοίου που παρουσίαζε ο Σοφιανός (;) σας θυμίζει κάτι; 
Περίπου το 1990-1992.

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Παιδιά μήπως θυμάται κανένας ένα παιδικό στο σταρ με Καμελοτ φάση και βασιλιά Αρθούρο βασικά έδειχνε ένα παιδί που ήθελε να γίνει ιππότης στο καμελοτ 

έπαιζε κάθε ΣΚ στις 8:40 νομίζω σταρ 

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Γιαννης said:

Παιδιά μήπως θυμάται κανένας ένα παιδικό στο σταρ με Καμελοτ φάση και βασιλιά Αρθούρο βασικά έδειχνε ένα παιδί που ήθελε να γίνει ιππότης στο καμελοτ 

έπαιζε κάθε ΣΚ στις 8:40 νομίζω σταρ 

Κοίταξε σε αυτό το Link στο YouTube μήπως είναι αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..