Jump to content

Beowulf: Return to the Shieldlands (2016)


Ιρμάντα
 Share

Recommended Posts

Όσον αφορά στη σειρά του James Dormer Beowulf: Return to the Shieldlands θα (ήθελα να) είχα να πω περισσότερα πράγματα, πλην όμως μου φάνηκε η πεμπτουσία της μετριότητας. Μέτριο σενάριο, μέτριες ερμηνείες, σκηνοθετικά και μουσικά (αν εξαιρέσουμε το συμπαθές θέμα αρχής) επίσης μέτριο.

Τα γραφικά των τεράτων τουλάχιστον είναι σχετικά επιτυχημένα.

Έχω μία φυσική συμπάθεια στο δυτικό-ευρωπαϊκό μεσαιωνικό σάγκα. Καμιά φορά ένα τοπίο, ένα σπαθί, ένα κάστρο (ας είναι και καλύβι που λέει ο λόγος) είναι ικανά να μου δημιουργήσουν τόσο θετική προδιάθεση ώστε να συγχωρήσω πολλές ατέλειες, και να αφεθώ να παρασυρθώ από την εποχή και την ιστορία. Ο Μπέογουλφ, το δανέζικο έπος, έχει «υποφέρει» σε πολλών σκηνοθετών τα χέρια, έχει γνωρίσει άπειρες μεταφορές στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη –κι έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς μάστορες τόσο της φανταστικής, όσο και της ιστορικής λογοτεχνίας. Με κάποιο τρόπο, δυστυχώς, η συγκεκριμένη μεταφορά κατάφερε να είναι από τις πιο αδιάφορες, μολονότι η αρχική ιστορία εμπλουτίζεται με ένα πλήθος νέων στοιχείων, ίντριγκας και συνομωσίας και θεωρητικά θα έπρεπε να είναι πιο ενδιαφέρουσα. Αλλά όλα δείχνουν ατάκτως ερριμμένα, ασύνδετα, όσο και οι φυλές που απαρτίζουν τον ανθρώπινο κόσμο της εποχής (υπάρχουν και τα mudblood τέρατα, σας θυμίζει άραγε κάτι το λασποαίματος;) Οι έγχρωμοι (μία από τις φυλές) δεν ταιριάζουν διόλου στο συγκεκριμένο πλαίσιο. Μάλιστα, ο ακρογωνιαίος λίθος του μύθου, το Γκρέντελ, εισάγεται στην πλοκή τόσο αργά και σε τόσο δευτερεύουσα θέση που δεν καταφέρνεις να το εκτιμήσεις όσο του πρέπει. Επίσης οι μάχες δεν με έπεισαν διόλου.

Γενικά, μία προσπάθεια που θα ήθελα πραγματικά να με είχε εντυπωσιάσει περισσότερο.  Και μιλάει κάποιος που ήταν πολύ θετικά προκατειλημμένος. (Από όσο έμαθα, η σειρά ακυρώθηκε για δεύτερη σεζόν.)

 

 

 

Edited by Dreamer
Προστέθηκαν τα έτη που κυκλοφόρησε η σειρά στον τίτλο του topic
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Την είχα δει αυτή την σειρά όταν ξεκίνησε. Αυτό που με είχε κάνει να την αντιπαθήσω ήταν οι μέτριες ερμηνείες των ηθοποιών και το low badget των σκηνικών. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η διακόσμηση του Herot. Πολύ χρυσάφι ρε παιδί μου για εκείνο τον λασπότοπο.

 

Ωραία η υπόθεση με τα τέρατα ακόμα και αν δεν είχαν σχέση με το original αγγλοσαξονικό έπος.

 

Την είδα μέχρι το τέλος και δεν το μετάνιωσα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Beowulf: Return to the Shieldlands (2016)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..