Jump to content

Πίτερ Β. Μπρετ (Peter V. Brett)


Blacksword
 Share

Recommended Posts

Ο Peter V. Brett, γεννήθηκε το 1973 στην Νέα Υόρκη της Αμερικής. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία και ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο απ’ όπου πήρε και το πτυχίο του.

Είναι ένας αρκετά νέος συγγραφέας καθώς μέχρι στιγμής έχει εκδώσει μόνο μία σειρά, το Demon Cycle, που αποτελείτε από πέντε βιβλία και μερικές μικρές ιστορίες ακόμα, με το πρώτο του βιβλίο, The Painted Man (The Warded Man στην Αμερική), να έχει εκδοθεί το 2008, ενώ το τελευταίο της σειράς αναμένετε να κυκλοφορήσει το 2017.

 

=======================================

 

The Painted Man

 

Σε ένα κόσμο όπου την Νύχτα κυριαρχούν οι δαίμονες ο Peter V. Brett στο συγγραφικό ντεμπούτο έχει κάνει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα όμως παρόλα αυτά με άφησε στο τέλος με ανάμεικτα συναισθήματα. Όχι επειδή είναι κακό αλλά γιατί το βρήκα λίγο «απλoϊκό», αν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη.

 

Η ιστορία είναι μια πολύ γνωστή και κλασική coming-to-age περιπέτεια με τους τρεις πρωταγωνιστές να προσπαθούν να γίνουν ήρωες μέσα από απλά αγροτόπαιδα που όμως στην πορεία θα δουν ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύανε.

 

Οι ιδέες του να προσθέσει δαίμονες να έρχονται από το κέντρο της γης (The Core) μόλις δύσει ο ήλιος και μαγικά σύμβολα που φτιάχνουν φράγματα (Wards) εναντίων τους είναι, μπορώ να πω αρκετά ωραία. Όμως παρόλο που η γραφή του είναι απλή, εύκολη και με καλή ανάπτυξη στους χαρακτήρες είναι πολύ μακριά από την τελειότητα και αυτό, δυστυχώς, φαίνεται πολύ.

Αυτό είναι γιατί μετά την μέση του βιβλίου «τρέχει» περισσότερο από πρέπει αφήνοντας έτσι πολλά πράγματα στην άκρη, και ειδικά με τον Painted Man και το πώς γίνεται με ενόχλησε αρκετά έτσι όπως τον παρουσίασε ο Brett.

Φυσικά στο τέλος μου άρεσε ο χαρακτήρας, όπως και οι υπόλοιποι, αλλά ένιωθα ότι πολλές φορές έπαιρνε τον «εύκολο» δρόμο και αυτό, πιστεύω, είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του βιβλίου για μένα.

 

Γενικά παρόλο τα προβλήματα του δεν είναι άσχημο βιβλίο αλλά δεν είναι, επίσης, και κάτι που να ξεχωρίζει εντελώς. Ελπίζω μόνο να βελτιώνεται κάπως στα επόμενα γιατί τις ιδέες τις έχει, μένει μόνο να κάνει δυνατές ιστορίες.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Πίτερ Β. Μπρετ (Peter V. Brett)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..