Jump to content

Δυο ξένοι από το Γιγούντ


Zaratoth

Recommended Posts

Zaratoth

Kόσμος(Σύμπαν): Πικρή Στροφή
Είδος: fantasy
Βία; Κάτι ψιλά
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 2414
Αυτοτελής; Ναι, αν και μπορεί να επεκταθεί
Σχόλια: Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ευθυμία, τόσο για την έμπνευση όσο και για την υπερπολύτιμη βοήθεια στο σουλούπωμα της ιστορίας και στο να μείνει εντός canon της κοσμοπλασίας. Ευχαριστώ και τον Μπάμπη (Rhialto) για το feedback που μου έδωσε. Ανεβάζω το κείμενο σε αρχείο, γιατί βαριέμαι να περάσω χειροκίνητα τις μορφοποιήσεις εδώ.

Δυο ξένοι από το Γιγούντ.pdf

  • Like 5
Link to post
Share on other sites
WILLIAM

Ωραίο κομμάτι, καλογραμμένο και κρατά το ενδιαφέρον.

Δείχνει σαν να πρόκειται να έχει συνέχεια.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Χα!  Κι εγώ θέλω  κάάάποια στιγμή να γράψω μια ιστορία για κάποιον  επαγγελματία δολοφόνο. 

 

Γενικά  το διήγημα είναι  ένα καλό παράδειγμα sword & sorcery  κα πέρασα καλά μαζί του

 

Αλλά:  

 

Θεωρώ ότι κυλάει κάπως γρήγορα. Για παράδειγμα όταν  φτάνω στο σημείο με το

 φίδι λέω α ωραία θα δω μια καλή σκηνή δράσης.   Μετά όμως πέφτει το μάτι μου στον αριθμό των σελίδων και λέω Αμ δε...

    Πιστέυω τα παίρνει ένα-δύο χιλιάρικα ακόμη.  Μην φοβάσαι να προσθέσεις λεπτομέρειες  και τέτοια  γιατί αυτά είναι που θα τραβήξουν τον αναγνώστη και θα τον κάνουν να νιώσει κομμάτι της ιστορίας. Αν μη τι άλλο,  μπορείς να το δεις και σαν  προθέρμανση για τον Νοέμβριο.

 

Πάμε τώρα στο θέμα της γλώσσας. Το θετικό είναι ότι  τα καταφέρνεις αρκετά καλά με τις περιγραφές  και είναι όλες(μα όλες όμως :p)   όμορφες και πετυχημένες. Εδώ, δεν το κρύβω, σε ζήλεψα ελαφρώς :p Anyway,  νομίζω θέλεις λίίίγη δουλίτσα για   το πως μεταδίδεις τις σκέψεις του  χαρακτήρα στον αναγνώστη. Θα  ήθελα οι σκέψεις του να  έχουν πιο μεγάλο ρόλο στην αφήγηση  ούτως ώστε

 να νιώσω 'δικό μου' τον Μεσνούτ και όταν γίνει το μοιραίο να νιώσω  αυτό το κάτι παραπάνω :)  

 

Επίσης,  μερικά περασματάκια ακόμα νομίζω θα μπορούσες να κάνεις  για να βελτιώσεις την φυσικότητα και την ροή του λόγου.

π.χ το παρακάτω που είναι και το τελευταίο που συγκράτησα:

 

 

Μπορεί να απέτυχε, να ήθελε να παρατήσει την αποστολή  στη μέση, αλλά δεν επρόκειτο να προδώσει τον πελάτη του. Παρόλο που εξαιτίας του  ηταν αυτή  τη στιγμή σε τόσο δεινή θέση

 

Εδώ έχω τις εξής παρατηρήσεις:

1.Η τελευταία πρόταση παρόλο...    εμένα μου χάλσε λίγο την συνέχεια.  Για  δοκίμασε να το αντικαταστήσεις το παρόλο με κάποια άλλη λέξη. Καλό μου ακούγεται το  το κι ας 

2.δεν επρόκειτο να προδώσει τον πελάτη του.  Εδώ  'παίξε'  λίγο την  σειρά των λέξεων. Δες π.χ  "αλλά τον πελάτη του δεν   θα τον πρόδιδε"

3. Μπορεί να απέτυχε.  Δεν είμαι ειδικός στους χρόνους, αλλά νομίζω το σωστό είναι μπορέι να είχε αποτύχει

 

 

 

Συνοψίζοντας, ναι, μου άρεσε, αλλά μου άφησε την ίδια εντύπωση που μου είχε αφήσει ο  'λύκος και το κοράκι' που είχα διαβάσει πριν μερικά χρονάκια.

Δηλαδή κάτι καλό που θα μπορούσε να γίνει γαμάτο με λίγη δουλειά ακόμη ^_^

 

Καληνύχτα!

 

Α ναι ξέχασα να γράψω τα παρακάτω:

Παρατήρηση #1:

 

Περιέργως δεν με πείραξε ιδιαίτερα ότι δεν μάθαμε παραπάνω για τον φυλακισμένο ή γιατί τον ήθελε  νεκρό και εγώ γενικά γκρινιάζω με κάτι τέτοια.    Μου  έβγαλε μια αίσθηση νουαρίλας λόγω του κλεισίματος  που μου άρεσε

 

Παρατήτηση #2:

 

Θα περίμεναν έναν  επαγγελματια δολοφόνο να κάνει λίγο καλύτερο research για το στόχο του.  Το ότι δεν έκανε ούτε μέρα προετοιμασία δεν μου φάνηκε πολύ πειστικό...

 

Edited by jjohn
  • Like 3
Link to post
Share on other sites
Cassandra Gotha

Απολαυστικό, σίγουρα, και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

 

Ό,τι λέει ο Τζέι-Τζον Τζο-Τζον.

Έμεινα ευχαριστημένη, αν και θέλει γεμίσματα και λίγη δουλειά ακόμη. Ο λόγος είναι πολύ στεγνός, οι προτάσεις πολύ κοφτές και δεν δημιουργούν την ένταση που χρειάζεται, στη σκηνή δράσης ιδίως.

Η Ναρού επίσης, έχει δίκιο ( :p ).

Η παρατήρηση #2 του Τζέι-Τζον Τζο-Τζον με βρίσκει ιδιαιτέρως σύμφωνη. (Έτσι, στην τύχη μπαίνεις στις σπηλιές των συμβολαίων σου εσύ; :p )

Αν μπορέσω, θα σου στείλω αναλυτικές σημειώσεις, αλλά δεν ξέρω αν τις θες (αν θα το ξαναπεράσεις, δηλαδή).

 

edit: Διόρθωση της προφοράς ψευδώνυμου  :cc_jockey: 

Edited by Cassandra Gotha
  • Like 3
Link to post
Share on other sites
Zaratoth

Καταρχήν, ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας που το διαβάσατε και σχολιάσατε.

 

Για να μην σας δουλεύω με "ίσως" και "πιθανώς", δεν κόβω να το ξαναπιάνω, εδώ κοντά τουλάχιστον. Έλιωσα πάνω του σε διορθώσεις επί διορθώσεων και πέρασε διάφορες μορφές και έχω καταλήξει πως αυτή μου αρέσει αρκετά. Ναι, δέχεται πιθανώς αρκετές ακόμα διορθώσεις, αλλά δεν μου βγαίνει τόσο η όρεξη να λιώσω πάνω από ένα fanfiction. Ήδη έχω θέμα συγκέντρωσης σε ένα project, τουλάχιστον ας είναι σε δικό μου project που μπορώ να το εκμεταλλευτώ κάπως (όχι πως βλέπω να έχω κάτι προς εκμετάλλευση ποτέ μου, καθώς είναι σχεδόν 99,99% χόμπι, αλλά έχει φάση το όνειρο).

 

Το ότι σας έκανε να περάσετε καλά, μου φτάνει και μου περισσεύει. :)  Ίσως κάποτε υπάρξει συνέχεια, αλλά μην δέσετε και κόμπο πως θα ασχοληθώ. Με περιμένει και το έτερο fanfiction του Warhammer 40k.

 

Υ.Γ. Ρε τύπε, που θυμήθηκες το "Ο Λύκος και το Κοράκι"; Το σκέφτομαι κάποιες φορές σε φάση "α, είχα γράψει και αυτό, θέλει σουλούπωμα και sequel" και μετά ξαναμπαίνει στον πάγο. xD

  • Like 3
Link to post
Share on other sites

1.  Άννα,  πλιζ νο τζέι-τζον.    Προτιμώ το  Τζου-τζον ή το Τζο-τζον   :B):  

 

2. Καλή συνέχεια με το άλλο προτζεκτάκι. Και μην αγχώνεσαι για το αν θα αξιοποιηθεί κάπου ή όχι.  Πρώτον, η συγγραφή είναι ωραίο πράμα και δεύτερον  -που ξέρεις;-   μπορεί να σου χρειαστεί κάποτε για να   ρίξεις σε κάνα φάντασι γκομενάκι :p

 

3. Ε, τους περισσότερους στο φόρουμ τους έχω στιγματισμένους στο μυαλό μου με κάποιο διήγημα τους που είχα διαβάσει. Μ' εσένα έτυχε να 'ναι αυτό. 

Edited by jjohn
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..