Jump to content

Elysium Online [ Ηλίας Κυριαζής ]


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

30325212.jpg

 

Το 2021, οι άνθρωποι μπορούν να ψηφιοποιηθούν πριν τον θάνατό τους, δηλαδή να μεταφέρουν τις μνήμες και την προσωπικότητά τους σε ψηφιακή μορφή σε ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, το Elysium. Όταν κάποιος ζωντανός συνδέεται στο δίκτυο, μπορεί να έχει διαδραστική επικοινωνία με τους νεκρούς αγαπημένους τους. Όλοι περιμένουν την επίσημη κυκλοφορία του. Αλλά τα πράγματα πρόκειται να πάνε στραβά.
Υπενθυμίζουμε ότι το καταπληκτικό αυτό κόμικ κυκλοφόρησε το 2014 στα αγγλικά, μετά από μια πολύ επιτυχημένη καμπάνια και κατάφερε να αποσπάσει τα βραβεία Comicdom Awards Καλύτερου Κόμικ, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερου Σχεδίου και Καλύτερης Αυτοέκδοσης.

 

 

Εκδόσεις: Webcomics 

Σενάριο και σχέδιο: Ηλίας Κυριαζής

Είδος: Επιστημονική φαντασία/Περιπέτεια/Κοινωνικό

 

Κριτική:
 
Πολύ ωραίο κόμικ, που συνδυάζει το κοινωνικό δράμα, το θρίλερ τρόμου, την επιστημονική φαντασία και την περιπέτεια, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι άκρως ενδιαφέρον και συναρπαστικό. Η κεντρική ιδέα είναι ιντριγκαδόρικη και η εκτέλεση σίγουρα ικανοποιητική. Η ιστορία κυλάει με γρήγορους ρυθμούς, είναι πολύ καλογραμμένη και έξυπνη, προσφέρει συναίσθημα, δράση και εκπλήξεις σε χορταστικές ποσότητες. Επίσης, από ένα σημείο και μετά, η αγωνία βαράει κόκκινο. Όσον αφορά το σχέδιο, είναι πολύ καλό και ιδιαίτερο, με τις σκηνές καταστροφής να είναι έντονες και δυναμικές. Τα χρώματα είναι ζωντανά και πολύ όμορφα. Από κει και πέρα, θα ήθελα το τέλος να ήταν πιο "απλωμένο", νομίζω ότι λίγες σελίδες παραπάνω θα βοηθούσαν περισσότερο ώστε να κλείσει η ιστορία -ας πούμε- με πιο ομαλό τρόπο. Γενικά πρόκειται για ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον κόμικ, που θίγει κάποια σοβαρά ζητήματα για την ζωή και τον θάνατο, ψυχαγωγώντας παράλληλα τον αναγνώστη με μια συναρπαστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας.
 
Υ.Γ. Η έκδοση άψογη απ'όλες τις απόψεις.
 
8.5/10

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..