Jump to content

Paper Girls [ Brian K. Vaughan - Cliff Chiang ]


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

post-2246-0-33410100-1472985344.jpg post-2246-0-27501800-1472985352.jpg

 

Paper Girls, Vol. 1 (4/2016)
Paper Girls, Vol. 2 (11/2016)

 

Σενάριο: Brian K. Vaughan
Σχέδιο: Cliff Chiang 
Χρώματα: Matt Wilson
Lettering: Jared K. Fletcher

 

Αυτές τις μέρες είδα και απόλαυσα την πρώτη σαιζόν της σειράς Stranger Things, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και τρόμου αλά 80's, με παιδιά-πρωταγωνιστές, έντονη νοσταλγική διάθεση, και πάει λέγοντας. Έτσι ήθελα να διαβάσω κάτι παρόμοιο, είτε σε βιβλίο, είτε σε κόμικ. Και άρπαξα αμέσως τον πρώτο τόμο της νέας σειράς του Brian K. Vaughan, που είναι ακριβώς της ίδιας αισθητικής και δημιουργεί πάνω-κάτω τα ίδια νοσταλγικά συναισθήματα. 

 

Η ιστορία διαδραματίζεται κατά το Halloween του 1988 και πρωταγωνιστούν τέσσερα δωδεκάχρονα κορίτσια που μοιράζουν εφημερίδες κάθε πρωί με τα ποδήλατά τους, για να βγάλουν κάνα έξτρα χαρτζιλίκι. Το πρωινό της 1ης Νοεμβρίου, όμως, θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Τα τέσσερα κορίτσια θα βρεθούν αντιμέτωπα με διάφορα υπερφυσικά μυστήρια, με την μικρή τους πόλη να δέχεται κατά κάποιο τρόπο επίθεση από κάτι περίεργους τύπους.

 

Δράμα των προαστίων, ιστορία ενηλικίωσης, υπερφυσικά μυστήρια, φαντασία και επιστημονική φαντασία, είναι μερικά από τα συστατικά στοιχεία της σειράς αυτής. Η ιστορία είναι γεμάτη με διάφορες περίεργες και κουλές καταστάσεις, η δράση είναι έντονη από την αρχή μέχρι το τέλος, το μυστήριο μπόλικο, οι εκπλήξεις ενδιαφέρουσες και τα αναπάντητα ερωτήματα σίγουρα αρκετά. Επίσης την διαφορά κάνει το γεγονός ότι έχουμε τέσσερα κορίτσια στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ συνήθως σε τέτοιες ιστορίες τα αγόρια είχαν την τιμητική τους. Το σχέδιο είναι πάρα πολύ καλό, μας μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο στην δεκαετία του '80 και στα προάστια μιας Αμερικάνικης πόλης. Επίσης τα χρώματα είναι εξαιρετικά.

 

Γενικά πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα νέα σειρά κόμικ, που προσφέρει φαντασία, δράση και νοσταλγία. Σίγουρα η πλοκή κρύβει πολλά μυστήρια και αναπάντητα ερωτήματα, όμως υποθέτω ότι θα γίνουμε σοφότεροι όταν κυκλοφορήσουν οι συνέχειες. Ο πρώτος τόμος περιέχει τα τεύχη 1-5, ενώ ο δεύτερος, που αναμένεται τέλη Νοεμβρίου στην Αμερική, περιέχει τα τεύχη 6-10. Είναι σίγουρα μια από τις σειρές που θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον. 

 

8.5/10

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..