Jump to content

Το Πέτρινο Βιολί

elgalla
Mesmer
Message added by Mesmer

Νικήτρια ιστορία στον 43ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας.

Μοιράστηκε την πρώτη θέση με την ιστορία: Στα Δεσμά του Λύκου - Morfeas

Recommended Posts

Με συγχωρείς για την ένταση, απλώς κι εμένα μου φάνηκε το δικό σου ύφος λίγο "θα σε βάλω στη θέση σου τώρα" και, ναι, ειρωνικό. Αλλά ο γραπτός λόγος είναι δισδιάστατος, οπότε όπως παρερμήνευσες κι εσύ το δικό μου (φυσικά και δεν κάνω χάρη σε κανέναν απαντώντας), έτσι παρερμήνευσα κι εγώ το δικό σου. Δεν ζήτησα να μου αναφέρεις τους λόγους που σου άρεσαν άλλες ιστορίες, απλώς είπα ότι ιστορίες που εσένα σου άρεσαν εμένα δεν μου άρεσαν κι αυτό είναι αναμενόμενο γιατί κάθε αναγνώστης έχει διαφορετικές προτιμήσεις και τον ενοχλούν διαφορετικά πράγματα. Αυτό είναι λογικό και σημαίνει μονάχα πως για όλους μας υπάρχουν εκεί έξω αναγνώστες που θα αγαπήσουν όσα γράφουμε. Αισιόδοξο το βρίσκω. Αυτό δεν σημαίνει πως όποιος τα βρίσκει όλα καταπληκτικά έχει απόλυτο δίκιο ή πως όποιος βρίσκει τα πάντα λάθος έχει δίκιο ή πως όποιος βρίσκει ένα λάθος έχει δίκιο. Έχω διαβάσει τόνους σχόλια 2μιση χρόνια τώρα εδώ μέσα και πάντα τα σκέφτομαι και τα λαμβάνω υπόψη, θεωρώντας πως κάτι μπορώ να πάρω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, νομίζω πως μάλλον το έχασα στην απάντησή μου περισσότερο απ' ό,τι στην ίδια την ιστορία.

Αυτό που ήθελα να πω, λοιπόν, και ίσως τώρα βγάλει μεγαλύτερο νόημα και σου φανεί λιγότερο επηρμένο ( :p ) ήταν ότι θεωρώ τις τύψεις ικανό κίνητρο. Εγώ, προσωπικά. Το ότι τους αφιέρωσα μόνο τρεις γραμμές και δεν το ανέπτυξα όπως έπρεπε είναι σαφώς δική μου αποτυχία και κανενός άλλου. Αλλά δεν πιστεύω πως το πρόβλημα είναι με το κίνητρο καθεαυτό, αλλά με τον τρόπο που το απέδωσα. Αν το είχα γράψει καλύτερα και του έδινα λίγο χώρο να ανασάνει, είμαι βέβαιη πως θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο πειστικό από έναν χρησμό μιας μάντισσας, π.χ. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορεί πάλι να μη λειτουργούσε γι' αυτούς που δεν λειτούργησε εξαρχής. Αλλά αυτή ήταν η ιδέα μου (ότι το έκανε λόγω τύψεων) και θα προσπαθήσω να φτιάξω αυτήν πριν αποφασίσω για τα καλά ότι δεν δουλεύει και την αλλάξω εντελώς. Τώρα, εντάξει, αν δω ότι δεν σώζεται με τίποτα, προφανώς και θα ακολουθήσω κάποια άλλη κατεύθυνση, όπως αυτές που προτείνατε εσύ κι ο Solonor. Και, ρε παιδί μου, εννοείται πως δεν θεωρώ καν ότι έφτυσα έξω απ' την πόρτα που έγραφε ο Ντοστογιέφσκι, μην το παίρνεις δηλαδή τοις μετρητοίς, ήταν απλώς ένα παράδειγμα για τις τύψεις σαν κίνητρο και τίποτα παραπάνω. Σε φάση, οι άνθρωποι κάνουν παράλογα πράγματα λόγω τύψεων. Να φέρω ένα από προσωπική εμπειρία: μου συνέβη στο σχολείο, κάποτε, να πέσει ένα μεγάλο κάρφωμα από κάποιον για αντιγραφές σε διαγώνισμα, και όλοι πίστευαν πως το έκανα εγώ και σταμάτησαν να μου μιλάνε. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς, το άτομο που το είχε κάνει, με πήρε τηλέφωνο και μου το παραδέχτηκε, ζητώντας μου συγγνώμη. Δεν είχε κανέναν λόγο να το κάνει και, αν δεν το έλεγε σε μένα, δεν θα μάθαινε ποτέ κανείς την αλήθεια γιατί όλοι πίστευαν πως έφταιγα εγώ. Το έκανε μόνο και μόνο γιατί ένιωθε άσχημα, παρότι ήταν εντελώς παράλογο μιας και την επόμενη χρονιά θα επέστρεφε στο ίδιο σχολείο με μας.

Τώρα αυτό για την ασφάλεια που λες, θα ήθελα να μου το εξηγήσεις κάποια στιγμή, ίσως σε pm, γιατί η ίδια πραγματικά δεν έχω καμία τέτοια συνείδηση ή πρόθεση. Προσπαθώ όσο μπορώ να πειραματίζομαι μ' αυτά που γράφω και να δοκιμάζω καινούρια πράγματα, με περισσότερη ή λιγότερη επιτυχία. Αλλά ίσως δεν εννοείς καν αυτό, οπότε αν βρεις λίγο χρόνο κάποια στιγμή, θα ήθελα να το κουβεντιάσουμε.

• Like 1

Αταλάντη, συννενοηθήκαμε, και ξανάφτιαξε η μέρα μου!!!

Αυτό που λες, θα το συζητήσουμε, απλά, όχι σήμερα, βεβαίως-βεβαίως. :flowers:

• Like 1

Γεια σου Αταλαντη,

Το οτι πηγε στα βραχια να παιξει μου εκανε μαλλον ομορφη εικονα και επομενως δεν εφθασα στο συνειρμο 'αν δεν το προσεξεις δεν σε προσεχει'. Αποτελεσμα?περιμενα ενα μαγεμενο βιολι να προστατευει το ευ ζειν του κατοχου γενικοτερα. Και το σχολιο μου ηταν διοτι εφοσον επιτρεπει το θανατο του γιου του κατοχου καταλαβα οτι τελικα δεν προστατευεται το ευ ζειν αλλα υπαρχει μια μαλλον εξειδικευμενη προστασια (λ.χ. φυσικες επιθεσεις μονο?) κατι που δεν ειναι συμβατο με μαγεμενο αντικειμενο αλλα με..ασφαλιστηριο συμβολαιο:)

Τωρα βλεπω οτι οκ το εχεις καλυψει το στορυ απο ολες τις αποψεις απλα ηθελε λιγη δουλιτσα να φανει η σκεψη σου.

Υγ σορυ για την ελλειψη τονισμου, δν γραφω απο pc..

• Like 1

• 1 month later...

Διαβάζοντας την ιστορία σου αυτή πρέπει να πω μου άρεσε πολύ η ιδέα του βιολιού. Την πλοκή γενικά την βρήκα αρκετά καλή, όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα που ένιωσα, παρά εντόπισα, είναι ότι δεν συνδέθηκα με τους χαρακτήρες τόσο πολύ όσο θα ήθελα για να με μαγέψει αρκετά αυτή η ιστορία. Όπως επίσης και στο κλείσιμό της ήθελα ακόμα κάτι παραπάνω καθώς το ένιωσα κάπως "απότομο". Γενικά πάντως είναι μια όμορφη ιστορία και η γραφή σου αρκετά ικανοποιητική.

• Like 1

• Mesmer featured this topic