Jump to content

Westworld (2016, 2018, 2020, 2022)


Blacksword
 Share

Πως σας φάνηκε η σειρά;  

1 member has voted

  1. 1. Με πόσα αστέρια θα βαθμολογούσατε την σειρά;

    • ★★★★★ (Εξαιρετική)
      0
    • ★★★★☆ (Πολύ καλή)
    • ★★★☆☆ (Καλή)
      0
    • ★★☆☆☆ (Μέτρια)
      0
    • ★☆☆☆☆ (Κακή)
      0


Recommended Posts

Είπα να κρατηθώ μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το καταφέρω μιας και το Westworld πρόκειται, ίσως, για την καλύτερη σειρά αυτής της χρονιάς προσφέροντας όχι μόνο μεγάλες ανατροπές στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας αλλά και ποιότητα.

Η σειρά είναι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 1973 από τον Michael Crichton, και σε παραγωγή του Jonathan Nolan (Person of Interest) με τον ίδιο επίσης να έχει σκηνοθετήσει το πρώτο και το τελευταίο επεισόδιο.

 

Φυσικά το πρώτο επεισόδιο είναι τόσο "mind-bending" που πραγματικά σε αφήνει άφωνο (όποιος έχει δει το Inception του αδερφού του, Christopher Nolan, νομίζω θα καταλάβει τι εννοώ). Ενώ τα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς, με λίγα ακόμα για να ολοκληρωθεί η σεζόν, είναι επίσης πολύ δυνατή αλλά αρκετά... ανατρεπτική.

Στο καστ της σειράς δύο πολύ μεγάλα και δυνατά ονόματα, Ed Harris και Anthony Hopkins, που την ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο!

Edited by Ghost
Προστέθηκε νέο trailer (το παλιό δεν λειτουργούσε).
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δράση, μυστήριο, εκπλήξεις, πολλά ωραία πραγματάκια που είναι σίγουρο ότι θα εξιτάρουν τόσο τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, όσο και αυτούς που λατρεύουν τα γουέστερν. Προσωπικά μου αρέσουν και τα δυο είδη, οπότε... μάντεψε: Η σειρά με έχει ξετρελάνει. Στα πρώτα επεισόδια ίσως τα πράγματα να κινούνται κάπως αργά και σε σημεία να είναι λιγάκι μπερδεμένα, όσο όμως προχωράει η πλοκή, αυξάνεται και το ενδιαφέρον. Τα όλα σκηνικά είναι εξαιρετικά, οι ερμηνείες πολύ ικανοποιητικές, οι σκηνές δράσης ωραία γυρισμένες, η όλη ατμόσφαιρα σούπερ, και η μουσική επένδυση εξαιρετική. Πιθανότατα δεν είναι για όλα τα γούστα, τόσο όσον αφορά την ιστορία αυτή καθαυτή όσο και τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται, όμως εμένα μου αρέσει πάρα μα πάρα πολύ. Πριν από λίγο είδα το έβδομο επεισόδιο και η αλήθεια είναι ότι έμεινα κάγκελο με αυτά που έγιναν στο τέλος (και με τον τρόπο που έγιναν...). Φυσικά δεν έχουν λυθεί όλες μου οι απορίες και ελπίζω στα επόμενα τρία επεισόδια που απομένουν μέχρι το φινάλε της σαιζόν, να γίνω σοφότερος. Υ.Γ. Κάπου είδα ότι θα υπάρξει και δεύτερη σαιζόν!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή παραγωγή, κοστούμια, ερμηνείες και μια ιστορία διαφορετική από ότι άλλο έχουμε δει.

Θα έλεγε κανείς ότι η σειρά τα έχει όλα για έναν λάτρη της Ε.Φ και όχι μόνο, αλλά τελικά εμένα δεν με κέρδισε.

Είδα μέχρι το 6ο επεισόδιο πιέζοντας τον εαυτό μου να νοιαστεί για τους χαρακτήρες, για το τι θα γίνει στην συνέχεια. Αυτό λόγο και της καλής παραγωγής, και των πολύ καλών ερμηνειών. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Απλά δεν μου έκατσε να το βάλω μέσα στα θέματα που με ενδιαφέρουν. Δεν μπορώ όμως σύμφωνα με αυτά που είδα να καταφερθώ αρνητικά προς την σειρά. Είναι τεχνικά άρτια. 

Link to comment
Share on other sites

Ομολογουμενως εξαιρετικη παραγωγη. Ομως μετα απο 5 επεισοδεια την σταματησα. Η εντυπωση που μου εδωσε ειναι: style over substance. Μπορει οπτικα, σκηνοθετικα και απο ερμηνειες να ειναι εξαιρετικη αλλα ουτε ειδα ουτε ειδα καν να διαφαινεται καποια καινουργια η εστω καπως διαφορετικη προσεγγιση στο θεμα του Artificial intelligence. Ισως φταιει οτι εχω διαβασει αρκετα βιβλια με αυτο το θεμα και θελω κατι περισσοτερο απο τα τηλεοπτικα κλισε οσο ωραια και αν παρουσιαζονται.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησε μία σειρά πολλά υποσχόμενη, με πολύ καλό cast, παραγωγή, σκηνοθεσία κτλ. Το σενάριο ξετυλίγεται αρκετά αργά με πολλά σημεία τα οποία αναπτύσσονται παράλληλα.

Το κακό είναι στα πρώτα 5 επεισόδια, όπως αναφέρανε κι οι παραπάνω, η πλοκή προχωράει αρκετά αργά και σε σημεία μένει πολύ στάσιμη. Γίνονται μερικά ακατανόητα πράγματα και αργούν να εξηγηθούν.

Ήμουν έτοιμος να το παρατήσω, αλλά στο 6ο επεισόδιο η σειρά ανέβηκε και στο 7ο ακόμα παραπάνω. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είδα το πρώτο επεισόδιο και εντυπωσιάστηκα αρκετά. Μέχρι και το τέταρτο, όμως, επεισόδιο, όπου βρίσκομαι τώρα, έχω βαρεθεί τη ζωή μου. Και, λυπάμαι, αλλά η τεχνική αρτιότητα δεν αρκεί για να με κρατήσει. Ελπίζω να έχει δίκιο ο Ballerond και να ανεβαίνει. Θα του τη δώσω την ευκαιρία.

Link to comment
Share on other sites

Ο Hopkins στο 7ο επεισόδιο δίνει, πραγματικά, ρέστα! Η έκφραση του μόνο όταν πάνε να του την κάνουν αρκεί για να καταλάβεις ότι είναι πολλά παραπάνω απ' όσα δείχνει... Η συνέχεια αναμένετε πολύ... ιδιαίτερη και ανατρεπτική.

 

westworld-episode-7-ford-700x321.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το 8ο επεισόδιο ήταν απαράδεκτο. Τα ρίξαμε όλα πάλι στο μπλέντερ κι ότι βγάλει το παρασκεύασμα.
Δυστυχώς ότι καλό έκανε το 6ο και το 7ο, τα σκάτωσε το 8ο.

Link to comment
Share on other sites

  • Management

Εμένα πάντως μου "θυμίζει" LOST η όλη κατάσταση... με τα αντίστοιχα ups and downs που θα έχει.

Link to comment
Share on other sites

Την ξεκίνησα και εγώ αν και ήμουν αρνητικός στην αρχή αλλά θα συμφωνήσω με τους απο πάνω. Πολύ καλή σείρα σε πολλά πράγματα.

 

Ναι συμφωνώ και εγώ στο οτι στην μέση πάει αργά αλλά προσωπικά δεν με χάλασε τόσο πολύ. Γούστα είναι αυτά. Αλλά ναι αντικειμενικά πάει λίγο αργά.

 

Δεν εχω δει το 8ο ακόμα οπότε οτι λεω ειναι για μεχρι το 7ο.

Link to comment
Share on other sites

Το 8ο επεισόδιο ήταν απαράδεκτο. Τα ρίξαμε όλα πάλι στο μπλέντερ κι ότι βγάλει το παρασκεύασμα.

Δυστυχώς ότι καλό έκανε το 6ο και το 7ο, τα σκάτωσε το 8ο.

 

Όντως δεν είχε την ένταση που είχαν το 6ο και το 7ο, αλλά γενικά ήταν στο ίδιο κλίμα με τα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς. Πιστεύω κάπως έτσι θα πάει και το 9ο για να έρθει ένα πιο "επικό" φινάλε (αν δεν το παρατραβήξουν δηλαδή).

Edited by Blacksword
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως μου "θυμίζει" LOST η όλη κατάσταση... με τα αντίστοιχα ups and downs που θα έχει.

Και μενα αυτο μου θυμιζει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τώρα που ολοκληρώθηκε η σαιζόν μπορώ να πω χωρίς αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις ότι είναι μια από τις καλύτερες σειρές του Φανταστικού που έχω δει. Σε προηγούμενο ποστ (#2) είπα κάποια πραγματάκια για ποιο λόγο με έχει ενθουσιάσει αυτή σειρά, και δεν θέλω να ξαναπώ τα ίδια. Η όλη ιστορία τελειώνει μ'έναν πολύ δυναμικό τρόπο στο τελευταίο επεισόδιο (που είναι και το μεγαλύτερο σε διάρκεια), πολλά ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις, οι αποκαλύψεις και οι εκπλήξεις είναι κάμποσες, η δράση πολλή και η βία αρκετά έντονη. Σαν σειρά θέλει υπομονή και προσοχή στα γεγονότα που διαδραματίζονται (μιας και υπάρχουν διαφορετικά timelines). Επίσης οι ρυθμοί είναι άλλοτε αργοί και άλλοτε πιο έντονοι. Σίγουρα δεν είναι για όλα τα γούστα, κάποιοι μπορεί να βαρεθούν, κάποιοι άλλοι ίσως και να κουραστούν, προσωπικά όμως μου άρεσε πάρα πολύ. Και χαίρομαι που θα υπάρξει και δεύτερη σαιζόν.

 

Γενικός βαθμός 1ης σαιζόν: 9/10

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η σεζόν αυτή έκλεισε, όπως είχα προβλέψει, πολύ δυνατά αλλάζοντας εντελώς το μέλλον των χαρακτήρων αλλά και της ιστορίας. Ήταν μια σεζόν που πήρε αρκετά το χρόνο της να αναπτυχθεί αλλά εξελίχθηκε πολύ καλά κρατώντας το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Είχε βέβαια την βοήθεια δύο μεγάλων ονομάτων, του Harris και του Hopkins, που κράτησαν την ποιότητα σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη σεζόν όμως, σκεπτόμενος το μέλλον της σειράς, δεν μπορώ παρά να έχω μερικές αμφιβολίες αν θα γίνει ξανά το ίδιο και στις επόμενες σεζόν αν δεν δυναμώσει η ιστορία αρκετά.

Γενικά, θα έλεγα ήταν μια αρκετά καλή πρώτη σεζόν στα επίπεδα που είχαν τότε και οι πρώτες των Black Sails και Penny Dreadful, και ίσως κάτι παραπάνω.

 

Για όσους απόλαυσαν το intro της σειράς πάρτε το και σε μια γεύση αλά Game of Thrones:

https://www.youtube.com/watch?v=gplMlejOgKA

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είμαι κι εγώ μ' αυτούς που έμειναν πολύ ευχαριστημένοι με τη σειρά. Πολύ καλογυρισμένη, εξαιρετικές ερμηνείες, ιστορία που κρατάει το ενδιαφέρον (αν και εξελίσσεται λίγο αργά στην αρχή), πολλές και ωραίες ανατροπές. Κάτι που με ξένισε λίγο εκείνα που γίνονταν μέσα στα δωμάτια με τους γυάλινους τοίχους, αλλά κανείς δεν τα έπαιρνε χαμπάρι. Εντάξει, μικρή λεπτομέρεια σε όλο αυτό το εφετζίδικο θέαμα.

 

Η ανατροπή με τα διαφορετικά

 

 

timelines είναι αρκετά κλασική, αλλά δόθηκε πάρα πολύ καλά και έξυπνα, και δεν με χάλασε καθόλου. Απ' τη μία γίνεται η αναφορά στις «τέλειες αναμνήσεις» που βιώνουν οι hosts στο στόρι της Μέιβ, αλλά αξιοποιούνται εξαιρετικά στο στόρι της Ντολόρες.

 

 

 

Προσωπικά, βρήκα πιο ενδιαφέρουσες τις πιο δευτερεύουσες ιστορίες, όπως της Μέιβ και του Γουίλιαμ, παρά την κεντρική, της Ντολόρες.

 

Δεν ξέρω αν μ' αρέσει η ιδέα του δεύτερου κύκλου. Ο πρώτος έκλεισε με ωραίο, οριστικό τρόπο και δεν ξέρω αν μπορεί να συνεχιστεί το ίδιο καλά στα πλαίσια του πάρκου Westworld. Προβλέπω να το πηγαίνουν σε τίποτα military και rise of the machines και θα είναι ξενέρωμα. Ελπίζω να διαψευσθώ.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Η σειρά αυτή, πριν τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύο τελευταία επεισόδια, με δίχασε όσο καμία άλλη.

Έβλεπα κάτι που είχε πολύ προσεγμένη παραγωγή, πολύ καλές ερμηνείες, ιδέα που ήταν ψαγμένη και άγγιζε πολύ ευαίσθητα θέματα αλλά με χαλούσε η εκτέλεση. Από την μία ήθελα να μου αρέσει, από την άλλη με κούραζε αυτή η αφυσικότητα κάποιων πραγμάτων και τα ερωτηματικά που γεννούσε και άρχιζε να μου θυμίζει τον "οτινανισμό" του Lost.

 

Ευτυχώς, πραγματικά ευτυχώς, το τέλος με αποζημίωσε. Το πήγε εκεί που έπρεπε, απάντησε στα περισσότερα ερωτήματα, έδειξε ένα μεγαλειώδες σχέδιο του Φορντ και έκλεισε πολύ υποσχόμενο. Ούτε εγώ ξέρω τι θα δείξουν 2η σεζόν και πως θα το πάνε, αλλά η 1η με ικανοποίησε πολύ κι ας με κούρασε στην αρχή.

 

Σίγουρα μία σειρά που συζητιέται πολύ και θα συζητιέται για πολύ καιρό.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Westworld (2016, 2018, 2020, 2022)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..