Jump to content

Taboo (2017)


Ballerond
 Share

Recommended Posts

Δεν είδα topic για την συγκεκριμένη σειρά και ξαφνιάστηκα.

Θεωρώ ότι ανήκει στον κλάδο του fantasy αν και έχει και στοιχεία horror.

 

Η σειρά παρουσιάζει την πορεία ενός ιδιαίτερου, λίγο ψυχοπαθη, λίγο κάφρου, λίγο απ' όλα Άγγλου, ο οποίος στις αρχές του 18ου αιώνα κληρονομεί από τον πατέρα του ένα κομμάτι γης.

Αυτό γίνεται η ερίδα ανάμεσα σε αυτόν, την μεγαλύτερη εταιρία εμπορίου (κι όχι μονο) της εποχής, της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και των ΗΠΑ. Pretty much everyone.

 

Ο κεντρικός χαρακτήρας, James Delany, επιστρέφει στην γενέτειρα του μετά από την ξαφνική του εξαφάνιση στην Αφρική, όπου όλοι τον θεωρούσαν νεκρό. Μετά τον θάνατο του πατέρα του, κληρονομεί ένα κομμάτι Γης στις όχθες του Ειρηνικού, με το όνομα "nootka sound".

Κι εκεί ξεκινάει το πανηγύρι.

 

Η σειρά θυμίζει σε στυλ και ύφος αρκετά τα Black Sails & Game of Thrones. Έχει περισσότερο dark ύφος καθώς από πίσω κρύβονται στοιχεία μαγείας, νεκρομαντείας και κανιβαλισμού.

Ο Tom Hardy είναι υπέροχος και πραγματικά σε πείθει για την παράνοια του πρωταγωνιστή.

 

Σε όσους αρέσουν έντονες, δραματικές και σκοτεινές ιστορίες εποχής, το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Είναι στο 5ο επεισόδιο νομίζω

Edited by Dreamer
Προστέθηκαν τα έτη που κυκλοφόρησε η σειρά στον τίτλο του topic καθώς και το τρέιλερ της σειράς
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι ανήκει στον κλάδο του fantasy αν και έχει και στοιχεία horror.

 

Βασικά εγώ την βλέπω σαν ιστορικό τύπου με στοιχεία υπερφυσικού. Εκτός αυτού όμως η σειρά είναι τρομερά ατμοσφαιρική και, παρ' όλο που το πρώτο επεισόδιο είναι λίγο "βαρετό", σε κάνει να θέλεις να συνεχίζεις από επεισόδιο σε επεισόδιο. Το μόνο κακό είναι ότι θα τελειώσει με το 8ο επεισόδιο, οπότε, ελπίζω, να γίνει κανένα θαύμα και να ανανεωθεί. :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εμάς μας αρέσει αυτή η σειρά και μας έχει κρατήσει μέχρι τώρα. Καλό που δεν έχει άπειρα επεισόδια για να μην καταλήξει να πλατειάζει. Τώρα αν ανανεωθεί δεν ξέρω πού θα μπορούσανε να το πάνε. Βασικά το πρώτο επεισόδιο μου φάνηκε το λιγότερο βαρετό. O Tom Hardy παίζει σαν να είναι μονίμως βαριά μαστουρωμένος αλλά φαντάζομαι πως αυτό ισχύει για τον χαρακτήρα οπότε όλα οκ :p

Edited by Eugenia Rose
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πέρασαν τα οχτώ επεισόδια ήδη και ο πρώτος κύκλος έκλεισε πολύ δυνατά! Μια, ίσως, από τις πιο ατμοσφαιρικές σειρές που υπάρχουν σήμερα, με εξαιρετικές ερμηνείες από τον Tom Hardy, παρ' όλο που μούγκριζε υπερβολικά :D , όπως και τον - εξαιρετικό - Jonathan Pryce αλλά και από το υπόλοιπο καστ. Να δούμε τι άλλο θα ετοιμάσουν τώρα γιατί ο Steven Knight, δημιουργός και σεναριογράφος της σειράς μαζί με τον Tom Hardy, έχει πει ήδη ότι έχει στα σχέδιά του άλλους δύο κύκλους!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ατμοσφαιρική και ωραιες ερμηνείες, άκρως επιτυχημένη. Κατά τη γνώμη μου,η σειρά πρέπει να σταματήσει εδώ, οι παραπάνω κύκλοι θα προσθέσουν περιττές λεπτομέρειες και εικόνας με αποτέλεσμα να κουράσει και να χαθεί το μυστήριο των 8 αρχικών επεισοδίων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είχε πολλα ενδιαφέροντα στοιχεία:

 

Το σενάριο εκτος απο δυνατές ατάκες είχε και κατι ευθείες ερωτήσεις ανάμεσα στους χαρακτηρες που δεν το βλέπεις συχνά γιατί η σειρα γεμίζει τηλεοπτικό χρονο με το να το πανε γύρω γύρω. "Τι θες απο μενα;"' έλεγε ο Χάρντι όταν σκουραινε το πραμα και παίρναμε απάντηση.

 

Εκτος αυτού η σειρα έκανε ωραίες προικονομιες σε σχέση με τις αμαρτίες των χαρακτήρων. Ο Χάρντι λεει οτι όσοι μαζεύει κοντα του ειναι "καταραμένοι" και εκτος απο κάποιους που τους λες αποβράσματα της κοινωνίας, η σειρα σου κρύβει πολυ πράγμα. Ειδικά με τον μπάτλερ ας πουμε το πήγαν πολυ καλα για το παρελθόν του και ο ίδιος έπαιξε πολυ συγκινητικά.

 

Το προβλημα μου ειναι ως συνήθως με τους γυναικείους χαρακτηρες. Απο τη Winter μεχρι την Τσάπλιν όλες ειναι damsels in distress που περιμένουν απο τον Χάρντι να δουν χα·ίρι, σωθήκαμε.

 

Ασε που και τους χαρακτηρες που τους έγραψαν και καλα δυναμικούς σα να μην ήξεραν τι να τις κάνουν μετα. Πχ είχα μεγάλες ελπίδες για την Αμερικάνα, αλλα μην την είδατε, περισσότερο screen time είχε η θάλασσα παρα αυτή :p

 

Το γενικό πρόσημο ειναι θετικό πάντως, και χάρηκα που 1η φορα ειδαμε το Λονδίνο της εποχής τοσο ρεαλιστικά βρωμικο. Ακομη και χαρακτηρες θέλανε οινόπνευμα να καθαρίσει όλη αυτή η μουργα, μπράβο για την αυθεντικότητα τους :D

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Taboo (2017)
  • 2 years later...

 

Αν μιλάμε για ατμοσφαιρική σκηνοθετική άποψη! Οι ακόλουθες σκηνές ΔΕΝ είναι από τον Δράκουλα...

Spooky01.thumb.png.6922083a0e266db8d8ca4b8f4583ded0.png

 

Spooky02.thumb.png.b5a0c9e3ee3fb6485f9ef48fd123ff0c.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..