Jump to content
Sign in to follow this  
Elli Sketo

Ο Σούπερ Βαλάντης

Recommended Posts

Elli Sketo

Είδος: όπερα επιστημονικής φαντασίας.
Βία;/Σεξ; μία δύο μπούφλες πέφτουν, τίποτα σπουδαίο
Αριθμός Λέξεων: 2049
Αυτοτελής; Ναι.
Σχόλια: Για το WriteIn Short Story Live #4, με θέμα "Η μακρυά πορεία", από τον Ballerond. Κάθε ομοιότητα με αληθινά γεγονότα ή πρόσωπα είναι απολύτως συμπτωματική.


Ο Σούπερ Βαλάντης
 

Η ημέρα δεν ξεκινήσε καλά. Η πρώτη ατυχία ήρθε μαζί με το ταξίδι. Ήλπιζα ότι θα βγω στην τουαλέτα του πλοίου αλλά τελικά κατέληξα στην τουαλέτα ενός αεροπλάνου.
Η πόρτα άνοιξε και οι επιβάτες άρχισαν να κατεβαίνουν τη σκάλα και να επιβιβάζονται στο λεωφοριάκι της Ολυμπιακής το οποίο θα τους μετέφερε στο κεντρικό κτήριο του αεροδρομίου. Ο Βαλάντης ξεμύτισε από το αεροπλάνο και τράβηξε μια γενναιόδωρη τζούρα αέρα. Είχε να περπατήσει στον “Ελληνικό Αερολιμένα Αθηνών” πάρα πολλά χρόνια και η νοσταλγία έφερε ένα δάκρυ στα μάτια του. Το ταξίδι και αυτή τη φορά είχε ολοκληρωθεί άψογα. Βέβαια, μεταφέρθηκε σε λάθος τουαλέτα αλλά κανένας δεν είχε καταλάβει ότι ξαφνικά η πτήση είχε ένα άτομο παραπάνω-οπότε όλα καλά. Τα αεροδρόμια εκείνης της εποχή θυμίζουν περισσότερο σταθμό ΚΤΕΛ παρά τον θάλαμο αποσυμπίεσης που έχει συνηθίσει. Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους έχει αλλάξει πολύ περισσότερα από όσα ο κόσμος αντιλαμβάνεται, όμως η επίθεση στους  Δίδυμους Πύργους θα πρέπει να περιμένει.
Για την ώρα έχει να αποτρέψει ένα ναυάγιο
Κατεβαίνοντας, έκλεισε το μάτι στην αεροσυνοδό που στεκόταν δίπλα στο λεωφορείο. Βγήκα από το αεροδρόμιο και ξεκίνησα αμέσως για το λιμάνι.
Στον Πειραιά, έμεινε λίγο να χαζεύει το Σαμίνα. Ήξερε ότι αυτό το τενεκεδένιο πλεούμενο θα βυθιζόταν στις 26 του μήνα, σέρνοντας μαζί του στον  πάτο 81 ζωές και για την αφεντιά του μόνο είχε κάνει ολόκληρο ταξίδι στον χρόνο. Τούτη ‘δω η ψαρόβαρκα θα είναι το τρίτο του κατόρθωμα.
Πρώτα έσωσε τον Κέρτ Κομπέιν από αυτοκτονία, ύστερα την πριγκίπισσα Νταϊάνα από τους παπαράτσι και τώρα που ένιωθε πιο σίγουρος για τον εαυτό του ήταν έτοιμος να αποτρέψει το πιο δημοφιλή ναυάγιο στην σύγχρονη ιστορία της ελληνικής ναυσιπλοΐας. Αν δεν ήταν τόσο γαμάτος θα ανησυχούσε.
Με ένα απλό “Το έχεις αγορίνα μου,” στον εαυτό του, επιβιβάστηκε στο Σαμίνα.

Οι πρώτες ώρες στο καράβι κύλησαν ανώδυνα.

Βολεμένος σε έναν από τους καναπέδες του σαλονιού αποφάσισε να προσθέσει 6-7 χιλιάδες λέξεις στο αριστούργημα που έγραφε εκείνη την περίοδο.
Ο πρωταγωνιστής του, ένας κοσμογυρισμένος εξωγήινος ο οποίος για κατασκοπευτικούς λόγους είχε μεταμφιεστεί σε διαστημόπλοιο, υπέφερε από αέρια λόγω των πυρήνων νετρονίων που είχαν προσθέσει στη μηχανή του. Το αποτέλεσμα ήταν κάθε φορά που το πλήρωμα επιχειρούσε διαγαλαξιακό άλμα τους μετέφερε άθελά του στην Αρχή του Χρόνου. Βέβαια, μέσω της σουρεαλιστικής υπερδιόγκωσης του χωροχρόνου, κατάφερνε να τους επιστρέφει στην κοντινότερη χωροχρονική πραγματικότητα σε σχέση με εκείνη που είχαν αφήσει πίσω τους. Για την ώρα κανένας από το πλήρωμα δεν είχε υποψιαστεί τίποτα. Μόνο η γάτα είχε εξαφανιστεί σε ένα ταξίδι, μαζί με τον μάγειρα - και ποιος τον χέζει τον μάγειρα; Αυτή τη φορά όμως η κοντινότερη πραγματικότητα στην οποία μπορούσε να τους μεταφέρει είχε μια εξελικτική ανωμαλία, με αποτέλεσμα το ανθρώπινο είδος να προέρχεται από τις στρουθοκαμήλους. Ο πρωταγωνιστής ήταν σε δίλημμα: να επιστρέψει το πλήρωμα στην στρουθοκαμηλική του πραγματικότητα ή να τους αφήσει να περιφέρονται άσκοπα στην Αρχή του Χρόνου;
Ο Βαλάντης έτριψε τα χέρια του. Μπορεί από τότε που δημιούργησε τη χρονομηχανή να έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία της ανθρωπότητας αλλά είναι πολύ καλός ο πούστης. Συγγραφέας έπρεπε να είχε γίνει. Ίσως και να γινόταν ο “σημαντικότερος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας της εποχής του”! Η αλήθεια να λέγεται, ο Βαλάντης είναι άριστος σε πάρα πολλά πράγματα. Εξαιρετικός χορευτής, πολύ καλός μουσικός, μοναδικός συγγραφέας και φυσικά υπάρχει και η αστροφυσική! Κανονικά, θα έπρεπε να βγαίνει ένα Γενικό Βραβείο Νόμπελ το οποίο θα του το αποδίδουν κάθε χρόνο.

Όλα ξεκίνησαν από το μπάνιο
Η χρονομηχανή απαιτεί ρύθμιση ώστε στην επιστροφή να μη βρεθώ σε κάποιο παράλληλο σύμπαν άσχετο με το δικό μου. Γιαυτό μπορώ να επισκέπτομαι κάθε χρονική περίοδο μόνο μία φορά και και γιαυτό επιλέγω τους στόχους μου με σύνεση. Για παράδειγμα, Έχει ήδη σημειώσει ότι πρέπει να επισκεφτεί το 2004 και να ποντάρει 100 ευρώ στην εθνική Ελλάδος στην αρχή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Επιβάλλεται επίσης να ρυθμίζω τη μηχανή κάθε τόσο ώστε να μην επιστρέψω στην εποχή μου πριν ολοκληρώσω την αποστολή. Αυτό είναι μία δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που χάθει ο χρονοβραστήρας αν και φυσικά κανένας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ταξίδια χωρίς το Κβαντικό Χαλάκι.
“Όλα τα έχω σκεφτεί ο πούστης,“ αναφωνεί κλείνοντας την πόρτα της τουαλέτας πίσω του. Από την εσωτερική τσέπη του μπουφάν του βγάζει ένα χρονοβραστήρα ο οποίος είχε σχήμα κότας. Το display μετρά αντίστροφα και σύμφωνα με το κοτόπουλο έχει άλλα 18 λεπτά. Έχει υπολογίσει να κάνει άλλα 2 reset ώστε την ώρα του ναυαγίου να μη χρειάζεται να τρέχει στις τουαλέτες και να ρυθμίζει τον χρονοβραστήρα. Γυρίζει το κεφάλι της κότας κάμποσες φορές μέχρι που τα πράσινα νούμερα στην οθόνη δείχνουν 120’. Βάζει στο κινητό του ξυπνητήρι, τραβάει το καζανάκι για ξεκάρφωμα και βγαίνει από την τουαλέτα.
Στον νιπτήρα μια κοπέλα με κοιτά παραξενεμένη. Από τη βιασύνη μου είχα μπει στις γυναικείες τουαλέτες αλλά ο Βαλάντης είναι πολύ κουλ για να ντραπεί.
“Ήταν όλες πιασμένες απέναντι”, της λέει χαμογελαστός καθώς πλένει τα χέρια του άνετος.
Η κοπέλα ανταποδίδει το χαμόγελο χωρίς να απαντήσει. Ο Βαλάντης δεν κρατήθηκε. Απλώνει το χέρι του και συστήνεται με περίσσια χάρη.
“Βαλάντης,” λέει και όταν βλέπει ότι η κοπέλα δεν παίρνει το χέρι του, της το βουτάει και το φιλάει με πάθος.
“Δεν το ξέρεις ακόμα,” πρόσθεσε, “Αλλά απόψε θα σου σώσω τη ζωή”.
Η κοπέλα τραβιέται αηδιασμένη, μου αστράφτει ένα ξεγυρισμένο σκαμπίλι και απομακρύνεται από τις τουαλέτες με βιαστικά βήματα.
Ο Βαλάντης τρίβει το πιγούνι του χαμογελώντας
“Ά ρε τζαναμπέτη,” μονολογεί στο είδωλό του, “Βγάζεις το ζώο μέσα τους.”

Η δεύτερη κακοτυχία και η αρχή των πρώτων δεινών της αποστολής ήρθε στην καφετέρια.
“Τι θα πάρετε;” τον ρωτά απότομα μια κοπελιά που δείχνει να πνίγεται στη δουλειά.
Ζήτησα “Έναν capuccino μέτριο με μαύρη και το Άστρα και Αστροφυσική Σήμερα”. Ήταν ένα τεύχος πολύ σπάνιο το οποίο ασχολήθηκε με το τηλεσκόποιο Χαμπλ και ήθελα πάρα πολύ να το προσθέσω στην συλλογή μου. Η κοπέλα τον στραβοκοίταξε, πρώτων γιατί το έτος ήταν 2000 και η εσπρεσιέρα μόλις είχε κάνει την εμφάνισή της στην καφετέρια του καραβιού και δεύτερων γιατί ο τύπος δεν είχε καν τα κότσια να ζητήσει το περιοδικό που πραγματικά χρειαζόταν. Μου έδωσε έναν capuccino γλυκό με λευκή ζάχαρη και ένα Άστρα και Όραμα με δώρο μια ονειροπαγίδα. Μου ζήτησε 2.900 δραχμές και ρώτησε τον επιβάτη δίπλα του τι θα ήθελε.
Ένοιωσα το αίμα να μου ανεβαίνει στο κεφάλι.
“Εμ, δεσποινίς;” της είπα προσπαθώντας να διατηρήσω την ψυχραιμία μου.
Η κοπέλα με αγνόησε.
“Ζήτησα τα Άστρα και Αστροφυσική.”
Η κοπέλα έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει τον φραπέ του επόμενου πελάτη.
Αγανακτισμένος, ο Βαλάντης χτυπάει το χέρι του στον πάγκο με δύναμη. Πλέων είναι η ατραξιόν του καραβιού και όλα τα βλέμματα του σαλονιού έχουν στραφεί πάνω του.
“Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει με ποιόν έχεις να κάνεις,” λέει μέσα από τα δόντια του.
Η κοπέλα τον κοιτά με απάθεια.
“Κύριος,” είπε μηχανικά, “και ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ να είσαι δε με νοιάζει. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται” του λέει και δείχνει μια ταμπέλα που είναι ακουμπισμένη μπροστά από την ταμειακή μηχανή.
Ο Βαλάντης τη βουτάει, την σπάει στο γόνατό του και ρίχνει τα κομμάτια με μίσος στο πάτωμα.
“Εγώ όμως δεν έχω απομακρυνθεί από το ταμείο!” φωνάζει και πετά με δύναμη το Άστρα και Όραμα του Σεπτεμβρίου στον πάγκο κάνοντας την ονειροπαγίδα κομμάτια.
“Σου ζήτησα το Άστρα και Αστροφυσική αργόστροφη νοικοκυρά!” τσίριξε. Ένιωθε το πρόσωπό του να καίει και την καρδιά του να χτυπά σαν τρελή.
“Φιλαράκι, καλό θα ήταν να ηρεμήσεις λίγο,” του προτείνει με την ίδια μηχανική φωνή ένα παλικάρι που στέκεται πίσω από το ταμείο. Ο κόσμος στο σαλόνι μου πέταξε μερικά αποδοκιμαστικά σχόλια και ένα-δύο άτομα σηκώθηκαν να υπερασπιστούν τους υπάλληλους της καφετέριας.
“Νομίζω ότι πρέπει να σας αφήσω όλους εδώ μέσα να πνιγείτε!” ξεφωνίζει ο Βαλάντης πετώντας τον capuccino του στους επιβάτες που τον πλησιάζουν.
“Κύριε,” λέει ατάραχος ο ταμίας “θα σας συνιστούσα να φύγετε.”
“Θα κάνω ότι με γουστάρει, ακούς καλοπληρωμένο κομπιουτεράκι;”
Λίγη ώρα αργότερα δύο ναύτες με “συνόδευαν” σε μια καμπίνα. Μετά από πολλαπλές απειλές για μήνυση αποφάσισαν να μη με κλειδώσουν αλλά με ενημέρωσαν ότι δε θα μπορώ να βγω από την καμπίνα του μέχρι το καράβι να δέσει στην Πάρο.

Η τελευταία κακοτυχία ήρθε πριν το μοιραίο.
Παγιδευμένος στην καμπίνα του, ο Βαλάντης πετάει το Άστρα και Όραμα στον καναπέ. Το ωροσκόπιο του έλεγε ότι αυτό τον μήνα πρέπει να προσέξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις αλλά δεμπορεί να θυμηθεί σε τι φάση βρισκόταν ο δεκατετράχρονος του εαυτός με την Φιλίτσα το 2000. Κοιτά το ρολόι του και αποφασίζει ότι είναι ώρα να δράσει. Έπρεπε να ενημερώσω τον καπετάνιο ότι αν δεν άλλαζαν πορεία το πλοίο θα βυθιζόταν. Το δύσκολο θα ήταν να δραπετεύσω. Όλα τα άλλα τα είχα σχεδιάσει στην εντέλεια. Ανοίγει διακριτικά την πόρτα της καμπίνας του. Στο διάδρομο κάθεται ένας άντρας με την πλάτη γυρισμένη. Στα χέρια του κρατά ένα ραδιοφωνάκι από το οποίο ακούγεται ζωντανά η μετάδοση κάποιου αγώνα.
Έβγαλα το μεταλλικό συρτάρι από το κομοδίνο του δωματίου του και το έφερα με όση δύναμη είχα στο κεφάλι του ανυποψίαστου ναύτη. Ο άντρας κουνήθηκε ανεπαίσθητα, έφερε το χέρι του στο κεφάλι του και έκανε να σηκωθεί. Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Είμαι επιστήμονας και άνθρωπος των τεχνών - όχι κανένας γορίλλας! Πως θα πάλευα με το συρτάρι αν χρειαζόταν; Αδίκως ανησύχησα όμως γιατί ο ναύτης έκανε μισό βήμα και σωριάστηκε με τα μούτρα στην κόκκινη μοκέτα του διαδρόμου. Αγκομαχώντας, ο Βαλάντης τον σέρνει μέχρι το δωμάτιο, τον ξαπλώνει στο κρεββάτι και κλειδώνει την πόρτα.
Τώρα άρχιζε το εύκολο κομμάτι. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι μου είχε μείνει λίγος χρόνος και ότι δεν ήξερα που βρίσκεται η γέφυρα. Μέσα στη βιασύνη του μπαίνει στην καφετέρια όπου ένα δύο επιβάτες τον δείχνουν και ψιθυρίζουν μεταξύ τους. Το άγχος τον κυριεύει. Σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, το Σαμίνα θα κοιμόταν με τα ψάρια. Προσπάθησα να προσανατολιστώ φωνάζοντας στους διαδρόμους ότι το πλοίο θα βυθιστεί από στιγμή σε στιγμή χτυπώντας τις πόρτες από τις καμπίνες. Κάποιος έπρεπε να τους ενημερώσει. Η κοπέλα που είχε συναντήσει στο μπάνιο το μεσημέρι αποδεικνύεται ότι είναι η ανθυποπλοίαρχος και τον παίρνει στο κατόπι. Μερικοί ακόμα εργάτες και ναύτες προσπαθούν να τον σταματήσουν πάση θυσία.
Αποφάσισα ότι ο μόνος τρόπος να βρω το δρόμο μου προς τη γέφυρα ήταν να βγω στο κατάστρωμα. Ένας λοστρόμος που κατάφερε να τον ακολουθήσει ως εκεί πετάγεται από τις σκάλες και ο Βαλάντης στον πανικό του πηδάει από το μπαλκόνι στην τέντα του κάτω καταστρώματος. Νιώθει λίγο σαν υπερ-ήρωας.
Το πλοίο ήταν πλήρως αποδιοργάνωμένο. Το πλήρωμα ως επί των πλείστων κυνηγά τον Βαλάντη πάνω- κάτω ενώ οι επιβάτες βρίσκονται σε απόλυτη αφασία. Άλλοι προσευχόνται στα γόνατα λες και παίζουν στον Τιτανικό, άλλοι βανδαλίζουν αμάξια στο γκαράζ και άλλοι πηδάνε από το πλοίο για να κολυμπήσουν μέχρι το λιμάνι. Ο Βαλάντης κοιτά το κινητό του. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς  του, σε 7 λεπτά θα γινόταν η σύγκρουση. Αμέσως μετά ένας τρομερός ήχος ήρθε από την καρίνα του πλοίου. Οι υπολογισμοί του ήταν λάθος.
Μουρμουρίζοντας ένα απηυδισμένο “Γαμώτο”, βγάζει το κεφάλι της κότας, το γυρνά μέχρι τα νούμερα να μηδενιστούν και αφήνει το Σαμίνα στο παρελθών.

Ο δρόμος του ήρωα είναι τελικά μακρύς
συμπλήρωσε στο ημερολόγιο του και το έκλεισε. Σκέφτεται μία μέρα να αποκαλύψει στον κόσμο τα κατορθώματά του - αλλά όχι ακόμα. Η κοινή γνώμη δεν είναι έτοιμη για τον Σούπερ Βαλάντη. Έπειτα, σκλεφτεται ότι, μπορεί να έσωσε τον Κομπέιν από αυτοκτονία αλλά κράτησε μόνο 10 λεπτά. Ο μουσικός κατέληξε στο ότι ο παλαβός που εμφανίστηκε από το πουθενά ήταν δημιούργημα της φαντασίας του, είπε “Πρέπει να κόψω τα ναρκωτικά” και ύστερα αυτοκτόνησε.
Ήταν μια πρόοδος αλλά ακόμη και ο Βαλάντης δεν το χαρακτήρισε ποτέ 100% επιτυχία.

Ύστερα κάτι παρόμοιο έγινε με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, της οποίας τη λιμουζίνα είχε πάρει από πίσω φωνάζοντάς της να φορέσει ζώνη αλλά και πάλι το μόνο που κατάφερε ήταν να πείσει τον οδηγό.

Αυτό το τελευταίο με το Σαμίνα είναι όσο πιο κοντά έχει φτάσει στο να γίνει πραγματικός ήρωας, όπως ο γενναίος Ροργκ στην επική οκταλογία που γράφει.

Κουρασμένος, κοιτάζει το εργαστήρι του και αναστενάζει. Θα μπορούσε να τα παρατήσει όλα και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα - να γράψει “το σημαντικότερο έργο επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία”. Όμως η ανθρωπότητα τον χρειάζεται. Θα προσπαθήσει ξανά και ξανά και ξανά αν χρειαστεί.
“Το έπος μπορεί να περιμένει λίγο”, μονολογεί.

Γύρισε το κεφάλι της κότας ώσπου η οθόνη έδειξε 11 Σεπτεμβρίου 2001, πάτησε στο Κβαντικό Χαλάκι και εξαφανίστηκε.

 

 
  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites
Morfeas

Αστείο κείμενο, περίπου στο επίπεδο που μας συνηθίσει. Κύλησε γρήγορα, είχε ωραίες ιδέες, έβγαλε γέλιο, σε όλα τα επίπεδα ανάγνωσης, καλή τελική ατάκα, έπρεπε νομίζω ο χαρακτήρας να think big, or go home που λένε κι οι φίλοι μας οι αμερικάνοι. Μπορεί να μην είναι φωσφοριζέ σκουπίδια για μένα, αλλά ήταν ένα πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα και μου φτιαξε τη διάθεση. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
kkets

Πάρα πολύ καλό και ωραίο χιούμορ. Μερικά λαθάκια βιασύνης μπορούν να διορθωθούν με μια ακόμη ανάγνωση. Επίσης με μπέρδεψε λίγο η αλλαγή προσώπου, ίσως και να μην χρειαζόταν. Κατί μου θυμίζει αυτός ο Βαλάντης ρε γαμώτο! 

 

Καλή επιτυχία!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
elgalla

Εντάξει, τι να πω, γέλασα πολύ, το "Άστρα και Όραμα" ήταν το highlight της ιστορίας, για μένα, ο Βαλάντης μεγάλη μορφή και θέλω να δω και άλλες του περιπέτειες, πιο μεγάλες, πιο σπουδαίες, πιο εκρηκτικές, καταλαβαίνεις. Αν αυτό το πράγμα με τους χρόνους που τους μπερδεύεις όλη την ώρα το έκανες επίτηδες, σε προσκυνώ, σε αγαπώ και σου σκάω ένα φιλί από μακριά. Αν όχι, χαλάλι, ταιριάζει τόσο σ' αυτό που έχεις κάνει που, ειλικρινά, πέτα την τεχνική απ' το παράθυρο για μια φορά (αλλά μην το ξανακάνεις :p )

Ωραιότατο ήταν και σε βλέπω να μας παίρνεις τα σώβρακα για μια ακόμη φορά στο write-in.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elli Sketo

 Αν αυτό το πράγμα με τους χρόνους που τους μπερδεύεις όλη την ώρα το έκανες επίτηδες, σε προσκυνώ, σε αγαπώ και σου σκάω ένα φιλί από μακριά. 

 

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τα σχόλια. 

Απαντώ για την αλλαγή προσώπου σε περίπτωση που σε νοιάζει να το δεις - αν διαβάσες μόνο όσα είναι σε πλάγια γραμματοσειρά - σε πρώτο πρόσωπο - θα διαβάσεις στην ουσία αυτά που έγραφε στο ημερολόγιο του ο Σούπερ Βαλάντης. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
elgalla

Όχι, αυτό το κατάλαβα, λέω για τους χρόνους, που γυρνάς από αόριστο σε ενεστώτα σε κάποια σημεία ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cassandra Gotha

Αυτό δεν μ' άρεσε (αντίθετα με άλλα σου διηγήματα). Δηλαδή, ο τύπος παραείναι γελοίος για να τον πάρω στα σοβαρά, κι αν δεν τον πάρω στα σοβαρά, πώς θα γελάσω; Μου έβγαλε, βέβαια, τη διάθεση να του ρίξω μερικές γρήγορες, να έχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι τον πήρα στα σοβαρά (για να διασκεδάσω θα τον έδερνα, φάση).

 

Νομίζω ότι εκτός από τα πλάγια, αλλάζουν τα πρόσωπα και σε φάσεις που δεν δικαιολογείται. Προτάσεις τύπου "του είπαν να καθίσει στη θέση μου".

Στην αρχή γράφεις  (το)"δημοφιλής" αντί για "δημοφιλές".

Οι εργαζόμενοι στην καντίνα του πλοίου μου φάνηκαν κυριολεκτικά μηχανικοί. Δηλαδή, ρομπότ. Δηλαδή, κανονικά, αν κάποιος πέταγε ένα περιοδικό προς το μέρος τους και έσπαγε μια ταμπέλα, δεν θα συνέχιζαν να χτυπάνε τον φραπέ, ξέρω 'γω;

Edited by Cassandra Gotha

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ballerond

Εντάξει Έλλη εγώ έλιωσα στα γέλια.

Άστρα και Όραμα.

Υπερεκρήξεις

Διαγαλαξιακές μάχες.

Βγαίνει από την τουαλέτα.

 

Ξεπερνάω τα τεχνικά θέματα λόγω του διαγωνισμού και μένω στην ουσία στο συγκεκριμένο. Να σαι καλά, μου έφτιαξες την διάθεση :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elli Sketo

Όχι, αυτό το κατάλαβα, λέω για τους χρόνους, που γυρνάς από αόριστο σε ενεστώτα σε κάποια σημεία ^_^

Το ίδιο πράγμα είναι. Όπου εχω italic είναι αοριστος και το ημερολόγιο του. Τα άλλα είναι ενεστωτας και η κανονική αφήγηση

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tiessa

Χε χε! Πολύ το διασκέδασα.

 

Και, παρόλο που η Άννα παραπάνω έχει δίκιο ότι δεν μπορεί να τους τα σπάει εκεί μέσα και οι υπάλληλοι να συνεχίζουν με τον φραπέ, δίνει κι αυτό ένα στίγμα σουρεάλ και υπερβολής που το κάνει να μοιάζει με κόμικς. Μου φαίνεται ότι θα το διασκέδαζα πάρα πολύ αυτό να το δω εικονογραφημένο. Δώσε κι άλλο :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
WILLIAM

Γέλασα πολύ με αυτή την ιστορία, το έχεις με το χιούμορ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
SymphonyX13

Aν εξαιρέσεις το γεγονός ότι χρησιμοποιείς απόλυτα τραγικά γεγονότα για την βάση της κωμικής ιστορίας σου, είναι καλογραμμένη και υπήρξαν σημεία που με έκαναν και γέλασα πολύ. Ωξύμωρη η παραπάνω πρόταση, το ξέρω. Κατά τα άλλα, πρέπει να έχεις δει αρκετές φορές,όπως εγώ(αν όχι σου συνιστώ να το κάνεις) το Top secret. :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rhialto

Η εναλλαγή τριτοπρόσωπης – προτωπρόσωπης αφήγησης δεν είναι τεχνικά σωστή αλλά στην προκειμένη περίπτωση την θεωρώ πετυχημένη. Ο πρωταγωνιστής σου αν και κωμικός είναι ιδιαίτερα αληθοφανής και συμφωνώ πως αυτή η ιστορία πρέπει να γίνει κόμικ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silvertooth
Συνήθως όταν ο πρωταγωνιστής είναι αντιπαθητικός δυσκολεύομαι αρκετά σε μια ιστορία, αλλά η κουτοπονηριά αυτουνού εδώ ήταν πραγματικά πολύ αστεία - με το τέλος να δίνει τη σωστή κορύφωση/αποκάλυψη.

Γενικά λοιπόν, κύλησε εύκολα και ευχάριστα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..