Popular Post Ιρμάντα Posted March 13, 2017 Popular Post Share Posted March 13, 2017 (edited) Γεια σας, μικρά και μεγάλα ζωάκια του δάσους του Σέργουντ! Η ΣΑ #5 του SFF.gr σας καλωσορίζει! Πλάκα, κοντύλι φέρατε;Σας έλειψα; Πώς περάσατε όλον αυτόν τον καιρό; Παίξατε στις φωλιές σας, μάθατε κυνήγι, μάθατε να κρύβεστε από τους κακούς –κακούς ανθρώπους που μας βαλσαμώνουν;Λοιπόν, σας έχω κάτι νόστιμο για αυτή τη φορά. Κάτι με παραμύθια, και μαγικά πλάσματα, και μαγικά αντικείμενα.Θυμάστε την ΣΑ1, http://community.sff.gr/topic/16751-%CF%83%CE%B1-1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1/ με τα πακετάκια των εικόνων (πολύ μου άρεσαν) που παίξαμε πριν 9 μήνες περίπου;Η ΣΑ5 έχει επίσης πακετάκια, και νομίζω θα την απολαύσετε εξίσου….Όλοι μας, καλά μου παιδιά, έχουμε υπόψη το είδος εκείνο που καλείται fairy tales retold. Ξαναειπωμένα παραμύθια δηλαδή. Συγγραφείς ολκής π.χ. Tanith Lee και Mercedes Lackey έχουν καταπιαστεί να ξαναπούν γνωστά παραμύθια με τρόπο άγνωστο. Φυσικά εμείς θα το περιπλέξουμε λίγο το πράγμα, σωστά;Παρακάτω ακολουθούν τα πακέτα σας.Το κάθε πακέτο περιλαμβάνει τα εξής: Δύο παραμύθια Ένα μαγικό αντικείμενο Καλείστε λοιπόν να φτιάξετε μία ιστορία περιπλέκοντας στοιχεία από τα δύο δοθέντα παραμύθια (θα είναι πολύ γνωστά, πιστέψτε με) –και κάπως, με κάποιον τρόπο, να εισάγετε στην ιστορία σας το μαγικό αντικείμενο.Διευκρινίσεις: Μπορεί να σας βγει μικρό ή μεγάλο παραμύθι. Δεν υποχρεούστε σε συγκεκριμένο μέγεθος Μπορεί να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ επακριβώς την πλοκή των παραμυθιών. Ένας συνδυασμός Χιονάτης και Τριών Γουρουνακίων, ας πούμε, δεν σημαίνει ότι θα περιλαμβάνει όλα τα πρόσωπα και από τα δύο παραμύθια. Για παράδειγμα: Η Χιονάτη βρίσκει καταφύγιο στο λημέρι των εφτά Νάνων, όπου εκτρέφονται τρία γουρουνάκια με τα τάδε (ιδιαίτερα; μαγικά;) χαρακτηριστικά. Δεν έχει σημασία να το πάμε μέχρι το φιλί του πρίγκιπα και το φύσημα του λύκου. Μας ενδιαφέρει μία ολοκληρωμένη ιστορία με cross over. Ακόμη και ένα απλό στιγμιότυπο, μα να είναι ολοκληρωμένο. Το μαγικό αντικείμενο που θα δοθεί δεν θα επιλεγεί από τις υποθέσεις των δυο παραμυθιών. Δεν θα βάλουμε ας πούμε μαγικό καθρέφτη με τη Βασίλισσα του Χιονιού. Σκοπός μας είναι να ταιριάξετε τρία στοιχεία: δύο παραμύθια, ένα αντικείμενο. Να φτιάξετε εσείς το ταίριασμά τους. Οποιαδήποτε άλλη απορία, ρωτάτε και απαντάω στο παρακάτω λινκ: ….και τώρα, ήρθε η ώρα για τα πακετάκια σας:Πακέτο Δεδομένων 1: claimed by eLisa Η μικρή γοργόναΗ κοκκινοσκουφίτσαΈνα μαγικό βιολί Πακέτο Δεδομένων 2: claimed by Ballerond Κείμενο άσκησης: http://community.sff.gr/topic/17107-σα-5-απαντήσεις-και-σχολιασμοί/?p=308548 Η Χιονάτη και οι Εφτά ΝάνοιΟ Αλαντίν και το Μαγικό ΛυχνάριΜαγικά Παπούτσια Πακέτο Δεδομένων 3: claimed by Silvertooth Η Βασίλισσα του ΧιονιούΟι Δώδεκα ΜήνεςΈνας μαγεμένος σκούφος Πακέτο Δεδομένων 4: claimed by Nihilio Η κόρη του ΜυλωνάΤα τρία γουρουνάκιαΜία μαγική σέσουλα Πακέτο Δεδομένων 5: claimed by jjohn Κείμενο άσκησης: http://community.sff.gr/topic/17107-σα-5-απαντήσεις-και-σχολιασμοί/?p=308419 Ο Πρίγκιπας ΒάτραχοςΗ ΣταχτοπούταΈνα μαγικό ημερολόγιο ή γριμμόριο (Βιβλίο των Σκιών) Πακέτο Δεδομένων 6: claimed by Νίκη Κείμενο άσκησης: http://community.sff.gr/topic/17107-σα-5-απαντήσεις-και-σχολιασμοί/?p=308533 Ο πιστός ΙωάννηςΗ Πεντάμορφη και το ΤέραςΈνα ξόρκι παραίσθησης Πακέτο Δεδομένων 7: claimed by elgalla Κείμενο άσκησης: http://community.sff.gr/topic/17107-σα-5-απαντήσεις-και-σχολιασμοί/?p=307641 ΡαπουνζέλΗ λίμνη των ΚύκνωνΜία μαγική (ίσως, μαντική;) τράπουλα Πακέτο Δεδομένων 8: claimed by Deathania Τα κόκκινα παπούτσιαΟ μαγικός αναπτήραςΣκουπόξυλο που πετάει Για αρχή, αυτά. Μακάρι η προσέλευση να είναι τέτοια που να χρειαστεί να ανεβάσω και άλλα πακέτα.Στα παρακάτω links θα βρείτε κάποια προτεινόμενα αναγνώσματα περί της τέχνης του retelling fairy tales και επίσης μερικά παραμύθια, για την περίπτωση που κάποιο σας φαίνεται άγνωστο ή δεν το θυμάστε.....Και ακόμη δύο, επειδή ζητήθηκε Πακέτο Δεδομένων 9: claimed by Rhialto Κείμενο άσκησης: http://community.sff.gr/topic/17107-σα-5-απαντήσεις-και-σχολιασμοί/?p=308544 Το μολυβένιο στρατιωτάκιΟ Τζακ και η ΦασολιάΈνα μαγικό μαχαίρι /σπαθί Πακέτο Δεδομένων 10: claimed by Christos.Antonaros Ο ατρόμητος ραφτάκοςΗ πριγκίπισσα και το ρεβίθιΈνα μαξιλάρι που χαρίζει προφητικά όνειρα Ελπίζω να έχει τώρα παιχνίδια για όλα τα ζωάκια...andersen.pdfgrimm-fairytales.pdfhttp://www.grimmstories.com/el/grimm_paramythia/indexhttp://inkandquills.com/2015/09/19/how-to-write-fairy-tale-retellings/http://paramithakia.blogspot.gr/2011/10/blog-post.htmlhttp://odaimontislogotexnias.blogspot.gr/2014/12/blog-post_21.htmlhttp://www.elniplex.com/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9Έχετε χρόνο να ανεβάζετε απαντήσεις και σχόλια μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, 14/04. Απαντήσεις και σχόλια ανεβαίνουν εδώ: http://community.sff.gr/topic/17107-%CF%83%CE%B1-5-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF/Καλή σας επιτυχία! Edited April 30, 2017 by Ιρμάντα 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjohn Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 (edited) Oh Mon Dieu!!!!!!! Merci mademoiselle!!! --- Καπαρώνω το 5 με την σταχτοπούτα και τον βατραχο. Edited March 13, 2017 by Ιρμάντα Άλλαξα από 4 σε 5. Το πακέτο με τη Σταχτοπούτα και το Βάτραχο είναι το 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted March 13, 2017 Author Share Posted March 13, 2017 Μπράβο, μπράβο, εύγε jjohn! Άντε, να παραδειγματίζεστε και οι υπόλοιποι! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 (edited) Η Λιμνη των Κυκνων δεν ειναι παραμυθι, το ξερεις, ε; That said, το παιρνω. Edited March 13, 2017 by elgalla 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Με γκουστα!! Καπαρώνω το δύο με την Χιονάνη και οι 7 Βαρβάτοι...εεε... οι 7 νάνοι 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Με γκουστα!! Καπαρώνω το δύο με την Χιονάνη και οι 7 Βαρβάτοι...εεε... οι 7 νάνοι Και μετα λες για μενα, ρε. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted March 13, 2017 Author Share Posted March 13, 2017 Η Λιμνη των Κυκνων δεν ειναι παραμυθι, το ξερεις, ε; That said, το παιρνω. Έχω βρει αυτό http://ithaque.gr/swan_lake/ αλλά δεν ξέρω αν είναι πριν ή μετά το μπαλέτο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 (edited) Μετά, το μπαλέτο είναι εμπνευσμένο απο πολλά διαφορετικά ρωσικά παραμύθια, αλλά κατά βάση πρωτότυπη ιστορία, όπως τα κόκκινα παπούτσια ή η μικρή γοργόνα του άντερσεν. Ασχέτως, πάντως, να διαβάσεις το Black Swan της Mercedes Lackey, θα το λατρεψεις πιστεύω! Edited March 13, 2017 by elgalla 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLisa Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Καλησπέρα! Μου αρέσουν τα δύο πρώτα, οπότε μπορώ να έχω το Πακέτο 1 εγώ; από τα υπόλοιπα σε κανένα δεν γνωρίζω και τα δύο παραμύθια, όχι πως είμαι απολύτως βέβαιη και για την μικρή γοργόνα, αλλά θα το ψάξω. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvertooth Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Θα ήθελα να γράψω για το 3ο πακέτο 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted March 13, 2017 Author Share Posted March 13, 2017 ...Μπράβο καλοί μου φίλοι! Αν συνεχίσουμε έτσι, με βλέπω να ανεβάζω καινούρια πακέτα από αύριο.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted March 14, 2017 Author Share Posted March 14, 2017 Αχέεεμ, πατάτε και μια εδώ: http://community.sff.gr/calendar/event/211-%CF%83%CE%B1-5-fairy-tales-retold/ Να μετρηθούμε, που λέει ο λόγος. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Ερώτηση, με αφορμή το ομολογουμένως όμορφο παραμύθι της Αταλάντης: Θα πρέπει να είναι γραμμένες οι ιστορίες σε στυλ παραμυθιού; Με κάποια γλώσσα συγκεκριμένη, με στυλ συγκεκριμένο; 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Οχι, δεν νομιζω, το θεμα ειναι fairy tale retold κι αυτα μπορουν να ειναι τοσο συγχρονα ή τοσο κλασικα οσο θέλουμε. Π.χ. της Ειρηνης ο Πετρος και ο Πανας είναι πολυ διαφορετικό απο αυτο που εγραψα εγω. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκη Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 (edited) Αχ, τι ωραία άσκηση! Θέλω να προσπαθήσω κι εγώ! Δεν ξέρω ποιο να διαλέξω όμως: μου αρέσουν και το 8 και το 6 (ερώτηση: τα κόκκινα παπούτσια είναι αυτό το φοβερά τρομαχτικό παραμύθι του Άντερσεν με το κορίτσι που πήγε στην εκκλησία και στην κηδεία της προστάτιδάς της μεκάτικόκκινα παπούτσια και μετά τιμωρήθηκε χορεύοντας χωρίς να μπορεί νασταματήσει ; Το 8 πάλι μου φαίνεται πολύ δύσκολο! Άντε, θα διαλέξω το 6 με την πεντάμορφη και το τέρας και τον Πιστό Ιωάννη (το οποίο λιγουρεύτηκα και πρώτο) κι όποιον πάρει ο Χάρος! Εξάλλου, αν τα κόκκινα παπούτσια είναι αυτό του Άντερσεν δεν το πολυσυμπαθώ το συγκεκριμένο παραμύθι. Edited March 17, 2017 by Νίκη 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLisa Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Καλημέρα σε όλους! Ιρμάντα, καλή μας δασκάλα, δεν είχα καθόλου χρόνο αυτές τις μέρες και χθες βράδυ πρωτοσκέφτηκα για την άσκηση... θέλω λοιπόν να καταθέσω έναν προβληματισμό. φαντάζομαι πως οι περισσότεροι σκέφτονται για το πακετάκι τους ότι τους δυσκολεύει τη ζωή εκτός Ballerond από σένα, δεν θα είχες δικαιολογία, το λυχνάρι του Αλλαντίν είναι εκ φύσεως πασπαρτού και την elgalla, που έχει ήδη γράψει τελοσπαντων εγώ έχω το εξής θέμα η κοκκινοσκουφίτσα στα μάτια μου είναι ένα παραμύθι παιδικό ενώ η μικρή γοργόνα από την άλλη είναι ένα παραμύθι τραγικό με εντελώς ενήλικες προεκτάσεις... (για να μη θίξω το ασύμβατο των δυο σκηνικών, πυκνό δάσος-βυθός της θάλασσας ) ο προβληματισμός μου λοιπόν αφορά το κροσοβερ των δυο ή που θα τρολάρω και υπάρχουν άνθρωποι με καλύτερο χιούμορ από το δικό μου εδώ μέσα ή που δεν θα μου βγει ακριβώς παραμύθι... παιδικό... και ερωτώ, από τα πράγματα που έχω στο νου μου έως τώρα, θα μπορούσε πρώτον να είναι διήγημα, όχι παραμύθι απαραίτητα; και δεύτερον, θα μπορούσε η έννοια του λύκου για παράδειγμα, να είναι υπονοούμενη μονάχα; να είναι εσωτερικοί φόβοι που κατατρέχουν της ηρωιδα ας πούμε; αλλά και γενικώς, πολλά από τα στοιχεία να είναι υπονοούμενα; θα θεωρείτο κάτι τέτοιο retold; 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Χεχ, ψαξε να βρεις την εκδοχη του Perault, ελιζα, και θα αλλαξεις γνωμη για την κοκκινοσκουφιτσα! Να πω την αληθεια, εμενα καποια πακετα μου φαινονται πανδυσκολα, οπως το δικο σου, και αλλα οτι γραφονται απο μονα τους, πχ δωδεκα μηνες και βασιλισσα του χιονιου, πιστος ιωαννης και πενταμορφη. Αλλα η ιδεα της ασκησης δεν ειναι να γραψουμε παραμυθια, τοσο, οσο να ανασκευασουμε με εφευρετικο τροπο ηδη γνωστες ιστοριες. Και η Ιρμαντα κι εγω και αλλοι συγγραφεις, καλυτεροι κι απο τις δυο μας, εχουμε γραψει fairy tales retold σε συγχρονο σεττινγκ, για παραδειγμα. Οποτε μη σκας και let yourself go crazy. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLisa Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 εκδοχή του Perault λοιπόν... θα το ψάξω και αυτό ο πιστός Ιωάννης με την πεντάμορφη μου φαίνεται κι εμένα εύκολο παρόλο που δεν ξέρω την ιστορία του πιστού Ιωάννη... λόγω του μαγικού αντικειμένου (ξόρκι παραίσθησης) θαρρώ... αυτό ακριβώς που μου προτείνεις λέω να κάνω κι εγώ, άλλωστε για άσκηση γράφω ;) Σ΄ευχαριστώ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Να πάρω το πακέτο #4; 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjohn Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 (edited) Μπονζούρ ή που θα τρολάρω και υπάρχουν άνθρωποι με καλύτερο χιούμορ από το δικό μου εδώ μέσα Επιδοκιμάζουμε το τρολλάρισμα απ'όπου και αν προέρχερται Γράψε εσύ Λίζα και ό,τι σου βγει βγήκε --- Επίσης με τούτα και με 'κείνα και το πόσο νταρκ είναι η κοκκινοσκουφίσα μου θυμήσατε μια τετραλογία τραγουδιών από μία Γιαπωνέζικη extreme progressive/symphonic μπάντα kadenzza Έχουμε κάτι σαν κοκκινοσκουφίτσα αλλά ο λύκος είναι λες και έχει βγει από τα criminal minds. Τέλος πάντων, ταϊζει στη μικρούλα την σάρκα της μάνας της, της δίνει για νερό αίμα από την μάνα της και άλλα τέτοια. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, σωστή δόση θεατρικότητας, θα σας πιάσει ρίγος σε σημεία, αλλά στο τρίτο τραγούδι στο τέλος πετάγεται αυτό το παρακάτω τρίστιχο και καταστρέφει τα πάντα... I can suck the cock of your god I can fuck your sacred god... And then the wolf ate up little red riding hood... woot?da faq? --- Τέσπα άρχισα κι εγώ εψές να σκέφτομαι τι μπορεί να γράψω όταν και το πήρα απόφαση ότι ιστορία για write-off γιοκ Νομίζω έχω εύκολο πακέτο, αλλά θα δούμε! Edited March 20, 2017 by jjohn 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted March 22, 2017 Author Share Posted March 22, 2017 Καλημέρα σε όλους! Ιρμάντα, καλή μας δασκάλα, δεν είχα καθόλου χρόνο αυτές τις μέρες και χθες βράδυ πρωτοσκέφτηκα για την άσκηση... θέλω λοιπόν να καταθέσω έναν προβληματισμό. φαντάζομαι πως οι περισσότεροι σκέφτονται για το πακετάκι τους ότι τους δυσκολεύει τη ζωή εκτός Ballerond από σένα, δεν θα είχες δικαιολογία, το λυχνάρι του Αλλαντίν είναι εκ φύσεως πασπαρτού και την elgalla, που έχει ήδη γράψει τελοσπαντων εγώ έχω το εξής θέμα η κοκκινοσκουφίτσα στα μάτια μου είναι ένα παραμύθι παιδικό ενώ η μικρή γοργόνα από την άλλη είναι ένα παραμύθι τραγικό με εντελώς ενήλικες προεκτάσεις... (για να μη θίξω το ασύμβατο των δυο σκηνικών, πυκνό δάσος-βυθός της θάλασσας ) ο προβληματισμός μου λοιπόν αφορά το κροσοβερ των δυο ή που θα τρολάρω και υπάρχουν άνθρωποι με καλύτερο χιούμορ από το δικό μου εδώ μέσα ή που δεν θα μου βγει ακριβώς παραμύθι... παιδικό... και ερωτώ, από τα πράγματα που έχω στο νου μου έως τώρα, θα μπορούσε πρώτον να είναι διήγημα, όχι παραμύθι απαραίτητα; και δεύτερον, θα μπορούσε η έννοια του λύκου για παράδειγμα, να είναι υπονοούμενη μονάχα; να είναι εσωτερικοί φόβοι που κατατρέχουν της ηρωιδα ας πούμε; αλλά και γενικώς, πολλά από τα στοιχεία να είναι υπονοούμενα; θα θεωρείτο κάτι τέτοιο retold; Στη θέση σου θα δοκίμαζα να το κανω μεν παραμυθένιο αλλά να ρίξω το βάρος στις ψυχολογικές προεκτάσεις των ηρώων. Εννοώ, ας πούμε, η Κοκκινοσκουφίτσα είναι σε μεγάλη πόλη, έχεις φόβους, ανασφάλειες κ.λπ. αλλά για κάποιο λόγο (που καλά θα είναι να είναι παραμυθικός λόγος) φοράει κόκκινα. Αν έχει κακή ψυχολογία βλέπει λύκους, γύρω της, ας είναι και φανταστικοί τελικά. Για σκέψου το και έτσι....γενικά, προσπαθούμε να μην ξεφύγουμε από το πνεύμα του παραμυθιού... Να πάρω το πακέτο #4; Όχι άστο κάτω. Πάρτο. Θα μαι καλή. ....έμεινε το όγδοο πακέτο. Ψήνομαι να το πάρω εγώ....χμχμχμχμχμ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjohn Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 (edited) Για κάποιον περίεργο λόγο μου έχει έρθει η όρεξη να γράψω ιστορία όπου το σταχτοπουτανάκι γίνεται ντίρλα από το αμπσέντι που βρίσκει στο ντουλάπι απ'τη μητριά της, αρχίζει να βλέπει νεράϊδες και πιστεύει ότι έχει πάει σε κάποια δεξίωση, όπου βρήκε κάποιον sugar daddy που στο τέλος γίνεται βράχος. Και την επόμενη μερα πάει στο δάσος και ξεκινά να φιλά ό,τι βάτραχο βρίσκει μπροστά της. Μόνο το γκριμόριο δεν ξέρω πού κολλάε σε όλα αυτά... Edited March 24, 2017 by jjohn 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted March 24, 2017 Author Share Posted March 24, 2017 (edited) jjohn....Βρίσκει μαγικά βιβλία στο ντουλάπι της μητριάς της; Φαντάζεται ότι η νεράιδα κάνει ξόρκια κρατώντας κάποιο γριμόριο; Και πιο ευφάνταστος μπορείς να γίνεις... Edited March 24, 2017 by Ιρμάντα ορθογραφικά Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daethania Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 το πακετάκι Νο8, που 'ναι ορφανό και κλαίει, μπορώ να το πάρω εγώ, s'il vous plaît? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκη Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Εγώ σκέφτηκα να βάλω τη πεντάμορφη να ζηλεύει το γάμο της πριγκήπισσας και του πρίγκηπα απ' το παραμύθι του πιστού Ιωάννη, καθώς η ίδια έχει παντρευτεί ένα τέρας, και αυτά τα περιέργα (φτερωτό άλογο, ρούχα από φωτιά, το πέτρωμα του Ιωάννη) να είναι ξόρκια παραίσθησης από την αντίζηλο πεντάμορφη. Δεν μπορώ όμως ν' αποφασίσω τι απ' όλα αυτά θα είναι ξόρκι. Επειδή έχω μπλέξει με αυτό, μήπως θα ήταν καλύτερα να βάλω να είναι ο πιστός Ιωάννης υπηρέτης της Πεντάμορφης και του Τέρατος και να έχει υποστεί και αυτός ξόρκι ώστε να έχει τερατώδη μορφή αλλά το δικό του να είναι ξόρκι παραίσθησης και να μην είναι τέρας. Τι λέτε; 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts