Jump to content

Ντραγκόμιροφ


Recommended Posts

Silvertooth

Όνομα Συγγραφέα: Μάγδα
Είδος: Contemporary Fantasy
Βία; Ναι
Σεξ; Ούτε για δείγμα :(
Αριθμός Λέξεων: 4.995 + 209

Αυτοτελής; Ναι

Αρχείο: Ντραγκόμιροφ.pdf και Ντραγκόμιροφ.doc

Σχόλια: Διήγημα για το Write-Off #88

 • Like 7
Link to post
Share on other sites
Ballerond

Καλησπέρα Μάγδα,

 

Διάβασα το διήγημα σου το οποίο τολμώ να ομολογήσω ότι κύλησε πολύ γρήγορα κι ευχάριστα. Έχεις ένα ιδιαίτερο ταλέντο στην ροή της πλοκής, ειδικά αν παρεμβάλλεται συχνά από διαλόγους τους οποίους χειρίζεσαι πολύ καλά (κι από παλιότερα σου έργα).

 

Έβαλες ένα ωραίο lore στην ιστορία όσον αφορά τους Εριτούς και τους Ερίτοντες δαίμονες, κάτι το οποίο σίγουρα μπορεί να υποστηριχτεί και σε μεγαλύτερη ιστορία. Το μοναδικό αρνητικό που έχω να πω είναι ότι τελειώνει πολύ απότομα και σε σημείο όπου ένιωσα ότι θα κορυφωθεί η ιστορία. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με όριο λέξεων ή χρόνου, πάντως μου χάλασες όλο το φινάλε για το οποίο με προετοίμαζες.

 

Σε κάποια σημεία ομολογώ κι όλας ότι έχασα λίγο την ροή της πληροφορίας όσον αφορά για το τι σημαίνει εριτοφόρος και εριτός, αλλά στο σημείο που άρχισα να τα καταλαβαίνω, εκεί μου το έκοψες τελείως.

 

Καλή επιτυχία!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
jjohn

Καλησπέρα και από μένα Μάγδα,

 

Σόρρυ για την καθυστέρηση,  πέσανε δουλειές και  κάτι τσίπουρα ενδιάμεσα :p

 

Σε γενικές γραμμές, θα συμφωνήσω με τον μοδεράτορα.  Είναι μια καλή ιστορία, απλά μοιάζει σαν να μην πρόλαβες να την περάσεις επιμέλεια. Υπάρχουν π.χ τυπογραφικά, προτάσεις που ακούγονται αδύναμες και γενικά πώς το λέμε την σηκώνει λίγη  δουλίτσα! Κατά τα άλλα, μου άρεσε  -κλασικά- και το χιουμοράκι όπου υπήρχε :)

 

Στα της ιστορίας τώρα,  ήταν μία  καλή σχετικά πλοκή, αλλά  όντως  όλη η ιστορία κινείται σε πιο αργούς ρυθμούς και το τέλος έρχεται αρκετά γρήγορα και  βιαστικά.   Το σημείο με την επεξήγηση των διαφόρων τύπων  χρηστών θα ήθελα να το δω λίγο με περισσότερη πληροφορία!  Επίσης,  ξεπέταξες ελαφρώς το σημείο με το όνομα ;)

 

Αυτά! Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσες στην εισαγωγή μου!

Καλή επιτυχία

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Silvertooth

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε την ιστορία, όντως έχετε δίκιο στις παρατηρήσεις σας και απολογούμαι που δεν την δούλεψα περισσότερο (είχα κάποια τρεχάματα δυστυχώς).

 

Γγιάννη, εμείς ευχαριστούμε για την εισαγωγή και την παρέα/παράταση/μπρίζωμα-να-γράψουμε την εβδομάδα που γράφαμε!

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
Old man & SiFi

Μάγδα, είναι φανερό ότι δεν σου έφτασε ο χωροχρόνος.

Έχεις δώσει μια καλογραμμένη ιστορία με κάποια λαθάκια που είμαι σίγουρος ότι δεν θα είχες κάνει αν δεν είχες πίεση χρόνου.

Έχεις αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά –πάλι– στριμώχτηκες αφού χρειαζόταν πολύ περισσότερος χώρος να τις αναπτύξεις, να μας δώσεις λεπτομέρειες  και να τις δέσεις καλύτερα μεταξύ τους. Δυστυχώς, για μένα (που δεν τα πάω και πολύ καλά με την φάντασυ), αυτά ήταν απαραίτητα για να μπω πιο βαθειά στην ιστορία σου και να την απολαύσω.

Ελπίζω να την ξαναπιάσεις, να κάνεις κάποιες διορθώσεις, να την αναπτύξεις και να την κλείσεις πιο καθαρά και πειστικά, ώστε ακόμα και κάποιος μπούφος (σαν κι εμένα) να καταλάβει περισσότερα και να την ευχαριστηθεί!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...
Ιρμάντα

Γεια Μάγδα,

όμορφη ιστορία, υπερβολικά πολλές ιδέες (καλές ιδέες). Όμως δείχνει να μην την επιμελήθηκες, για την ακρίβεια δείχνει περισσότερο σαν να πρόκειται για την περίληψη/ σχεδιάγραμμα μίας κανονικής ιστορίας που ακόμη δεν έχει γραφτεί. Στις τελευταίες τρεις σελίδες μάλιστα ένιωσα κάπως να με κουράζει, κυρίως γιατί είχε τόσο λίγο χώρο να εκφράσει τις ιδέες σου που με ζάλιζε λίγο. Όλη η κοσμοθεωρία με τους εριτούς και ερίτοντες έχει ενδιαφέρον αλλά θέλει κάποιο χρόνο για να τη χωνέψουμε, για να αποδώσει και να μας συγκινήσει.

Θα ήθελα να ξανάβλεπα τους δαίμονες αυτούς και τους δαιμονοφόρους σε μία άλλη ιστορία, πιο εξελιγμένους, πιο πλούσιους.

 

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου!

Edited by Ιρμάντα
 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Sigma Ori

Λοιπόν, Μάγδα, ήρθε η ώρα να σχολιάσω κι εγώ.

 

Ζηλεύω πάρα πολύ το world building που κάνεις (και εδώ και σε άλλες ιστορίες σου). Όμως, όπως ειπώθηκε ήδη, ήταν μεγάλη η ποσότητά του για το μέγεθος της ιστορίας. Ειδικά όταν ο πρωταγωνιστής είναι κάποιου είδους «εξαίρεση» στους κανόνες του σύμπαντος, νομίζω η έκταση ενός διηγήματος δύσκολα είναι αρκετή για να εκτιμήσουμε το πόσο σημαντική είναι αυτή η εξαίρεση.

 

Οι χαρακτήρες που εμφανίστηκαν προς το τέλος ήταν αρκετά forgettable, αλλά αυτό (όπως και το προηγούμενο «πρόβλημα») είναι κάτι που λύνεται αν δώσεις περισσότερο χώρο. Η τελική μάχη μοιάζει αρκετά κινηματογραφική και θα ήταν πολύ ωραίο payoff αν είχε πριν το κατάλληλο buildup (σε μορφή μυθιστορήματος, ή σειράς μυθιστορημάτων, για παράδειγμα).

 

Κατά τ' άλλα, επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου ότι η δική σου ιστορία θα μου άρεσε περισσότερο από τη δική μου.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Γεια σου Μάγδα, η ιστορία σου είναι η πρώτη που διαβάζω, και προχωρώ μετα φόβου στον σχολιασμό.( είμαι εντελώς καινούργια και δεν είμαι εξοικειωμένη  με το σαβουάρ φερ  στο φόρουμ)

Πρέπει, να ομολογήσω, ότι  δυσκολεύτηκα αρκετά  να «μπω» στο νόημα, γιατί σαν αναγνώστης χρειάζομαι  να έχω κάποιες πληροφορίες διαθέσιμες από την αρχή   ώστε να καταφέρω να κατανοήσω, και  να συγκρατήσω κάποια περιστατικά.

 Το ότι δεν είχες χρόνο να ασχοληθείς με την επιμέλεια ίσως να έπαιξε ρόλο, αλλά χρειάστηκε να διαβάσω το πρώτο μέρος δύο φορές, μέχρι να μπορέσω να ακολουθήσω την πλοκή.

 Μου δημιουργήθηκε  η αίσθηση ότι στρίμωξες μια μεγάλη ιδέα σε πολύ μικρό χώρο. Επίσης νομίζω ότι υπάρχει μια αντίφαση στο σημείο που εξηγείς την εριτότητα, σχετικά με το αν είναι κληρονομική ή αποτέλεσμα συμφωνίας.

 Πέρα από αυτά, η  «μυθολογία»  είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και έχει πολύ ωραία σημεία. Η ιστορία κύλησε πολύ ευχάριστα από ένα σημείο και μετά. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι οι ζωντανοί διάλογοι που προχωρούν την πλοκή, και κάποιες ασήμαντες λεπτομέρειες σχετικά με τους ήρωες εδώ κι εκεί, που τους κάνουν ρεαλιστικούς, και δημιουργείται ευχάριστη αντίθεση.        

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Silvertooth

Καλως ήρθες Χαρά! Και μην ανησυχείς για το σαβουάρ φερ του φόρουμ, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο.
Είναι τιμή μου που αυτή είναι η πρώτη ιστορία του φόρουμ που διαβάζεις (αν και για την συγκεκριμένη ιστορία, θα το προτιμούσα να διαβάζονταν κάποια στιγμή στο μέλλον - διορθωμένη).
Γενικά ισχύουν οι παρατηρήσεις σου, το μόνο σημείο που θα ήθελα να σταθώ είναι ότι η εριτότητα είναι ταυτόχρονα και κληρονομική και μπορεί να επιτευγχθεί και με συμφωνία.
Συγκεκριμένα (αν και αυτό δε το αναφέρω στο κείμενο), όταν κάποιος κάνει συμφωνία με ερίτοντα, χρησιμοποιεί το αίμα του ως σφραγίδα. Το οποίο αίμα περνάει στα παιδιά του, και κατά συνέπεια η συμφωνία ισχύει και γι αυτά.
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο λοιπόν! Καλή αρχή να έχεις, θα χαρούμε να διαβάσουμε τις ιστορίες σου! ;)

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για το καλοσόρισμα!

Μάλλον όταν το διάβασα "κόλλησε" το κεφάλι μου στο σχήμα "ή το ένα, ή το άλλο" οπότε  σε παρακαλώ αγνόησε το εν λόγω σχόλιο.

Ελπίζω στο κοντινό μέλλον να διαβάσω την ιστορία σου, όπως θέλεις να είναι,γιατί εχει πολύ ενδιαφέρον.

Ανυπομονώ να διαβαστεί κάποια ιστορία  μου, και να πάρω το πολυπόθητο φιντμπακ, (απλά δε μου φάνηκε πολύ σωστό να το κάνω με το "γειά σας".) 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..