Jump to content

Ν. Κ. Τζεμισίν (N.K.Jemisin)


Recommended Posts

Μόλις τελείωσα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας The Broken Earth. Είπα αφού έχει πάρει και Hugo θα είναι κάτι καλό. Ε, όχι απλά καλό αλλά θεωρώ το βιβλίο The Fifth Season από τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Καταρχήν ήταν μια ανάσα δροσιάς η ύπαρξη πρωταγωνίστριας μιας κάποιας ηλικίας και πολλών εμπειριών. Η εναλλαγή από τρίτο σε δεύτερο πρόσωπο κρατάει το ενδιαφέρον. Ένα από τα χαρακτηριστικά που αυτό μου άρεσαν περισσότερο ήταν που δίνει τις πληροφορίες με το σταγονόμετρο χωρίς να χάνεσαι στο κόσμο που κατασκεύασε. Επίσης τελειώνει με ωραιότατο cliff hanger. Πρέπει να τρέξω πάλι στο βιβλιοπωλείο για το δεύτερο μέρος της τριλογίας. Κάπου πήρε το μάτι μου και άρθρο ότι γίνονται συζητήσεις για μεταφορά του βιβλίου στη τηλεόραση  :dance2:  :dance2: Ζούμε ωραίες εποχές για το φανταστικό!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Λατρεύω. Το Hundred Thousand Kingdoms της ξαναζωντάνεψε μέσα μου τον πόθο και το πάθος για το φάνταζι, που είχε αρχίσει να ψοφάει μετά από τόσα χρόνια «ρεαλιστικού» γκρίττι γκρίζου ευρωπαϊκού ψευτομεσαίωνα. Όντως, ωραίες εποχές.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Ν. Κ. Τζεμισίν (N.K.Jemisin)
  • 5 weeks later...

711446971_HowLongtilBlackFutureMonth.thumb.jpg.08f9dd6ce8a244d30a30163ce28fa47d.jpg

How Long 'til Black Future Month? (Εκδόσεις Orbit)

Έχω διαβάσει το comic Far Sector της Jemisin (που μου άρεσε παρα πολυ), αλλά αυτή εδώ η συλλογή είναι η πρωτη φορά που διαβάζω "κανονικό" βιβλιο της. Σίγουρα θα υπάρξει και δεύτερη.

Στην ουσία περιπου τα μισά διηγήματα της συλλογής είναι επιστημονικής φαντασίας και τα αλλά "σκετης" φαντασίας.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι οτι αν και η συλλογή έχει πολλά διηγήματα (22 αν θυμάμαι καλά) κανένα απο αυτά δεν είναι κακό. Σίγουρα μερικά δεν δούλεψαν καλά για εμένα η με άφησαν αδιάφορο, αλλά αυτά ηταν μονο 2-3 και θα έλεγα οτι κυρίως δεν δούλεψαν λόγω γούστου και όχι λόγω ποιοτητας.

Απο την αλλη οφείλω να ομολογήσω και οτι λιγες ηταν οι ιστορίες που θεωρησα πραγματικα εξαιρετικές. Οι περισσότερες ηταν καλες, όμως είχα την εντύπωση οτι αν είχαν περισσότερο χώρο (αλλες λίγο και αλλες πολύ) να απλωθούν θα ηταν καλύτερες.

Σε κάθε περιπτωση όμως έμεινα συνολικά αρκετά ευχαριστημένος και θέλω σίγουρα να δω και πως θα είναι η δουλεια της Jemisin στη φόρμα/μέγεθος του μυθιστορήματος.

 

Edited by Ghost
Προστέθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..