Jump to content

Τα δάκρυα της Φωτιάς - Φίλιπ & Φράνσις Χαρτ


Philip Hart
 Share

Recommended Posts

Τα δάκρυα της Φωτιάς (Ενωμένος Καθρέφτης - Βιβλίο Ι)

Συγγραφείς: Φίλιπ Χαρτ, Φράνσις Χαρτ

ISBN: 978-6188304505

Σελίδες: 486

Έτος έκδοσης: 2017

Amazon: €16,70 ― Ta dakria tis Fotias (Υπάρχει απόσπασμα από το πρώτο κεφάλαιο)

Ibookstore (ebook): €6,99 ― Τα δάκρυα της Φωτιάς (Μπορεί κανείς να κατεβάσει σαν δείγμα το πρώτο κεφάλαιο δωρεάν)

 

* * *

 

Μια σκιά που ελοχεύει μέσα στο σκοτάδι εδώ και δεκαοκτώ χρόνια τη Λυδία και τον Ντάνιελ Κώλντγουελ θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα θανάσιμο δίλημμα. Είναι διαφορετικοί από τους άλλους, είτε το πιστεύουν, είτε όχι, και όταν θα βρεθούν κυνηγημένοι από έκπτωτους αγγέλους σε ένα παράλληλο κόσμο από τον δικό μας, θα πρέπει να παραδεχτούν στους εαυτούς τους την αλλόκοσμη φύση τους αν θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί. ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ. ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ για να βρεθεί η λύτρωση μέσα από τα δάκρυα της Φωτιάς. Θα μπορέσουν άραγε να δουν το Φως μέσα στο ίδιο τους το Σκοτάδι, όταν ακόμη και η ελπίδα είναι νεκρή; 

 

 

TaDakriaTisFotias_sff01.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, δεν είχα αρκετό χρόνο εχθές ώστε να μιλήσω λίγο παραπάνω για το βιβλίο και να κάνω μια εισήγηση (προφανώς πέρα από την περίληψη), οπότε χίαρ άι εμ. :) Τα δάκρυα της Φωτιάς είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας του Ενωμένου Καθρέφτη. Είναι dark και epic (-- για άλλους high) fantasy μυθιστόρημα. Η ιστορία ακολουθεί δυο αδέλφια, δίδυμα, τον Ντάνιελ και τη Λυδία Κώλντγουελ, οι οποίοι ζούσαν μέχρι πρότινος σε ένα ορφανοτροφείο στη Σκωτία, έχουν υπερφυείς δυνάμεις ―παρόλο που δεν το γνωρίζουν― ή δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, και με κάποιον τρόπο καλούνται να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο είναι, την Αλιενόρ. Η Αλιενόρ, η Άλλη, είναι ένα μέρος με ψευδομεσαιωνική μορφή, το οποίο κατοικείται από ένα σωρό αλλόκοσμες υπάρξεις· αγγέλους, δαίμονες, σειρήνες, ανθρώπους με χαρίσματα, ξωτικά με φωτεινά κορμιά. Σε αυτό το ταξίδι η Λυδία και ο Ντάνιελ θα προσπαθήσουν διεκδικήσουν το παρελθόν τους, την ιστορία τους, να μάθουν γιατί έφυγαν στη Γαία κυνηγημένοι, ποιο ήταν το μήνυμα της Προφητείας που ειπώθηκε για αυτούς από τη μάνα τους πριν πεθάνει, καθώς και να αφυπνίσουν το Φως ―ό,τι κι αν αυτό σημαίνει στ' αλήθεια, και πρόκειται να το κάνουν ακόμη και θυσιάζοντας τους εαυτούς τους, κι όλα αυτά σε έναν κόσμο που οι σκοτεινές δυνάμεις που τον κυριαρχούν τους θέλουν νεκρούς, που ποτέ δεν ξημερώνει, που τα όνειρα και η πραγματικότητα δε διαχωρίζονται πάντα, που η αδικία δε βρίσκει ποτέ δικαιοσύνη, και που τα δάκρυα πολλές γιάνουν με τους πιο αξιοπερίεργους τρόπους.

Edited by Philip Hart
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν ανεβάζεις εδώ ένα απόσπασμα από το πρώτο κεφάλαιο;

Επίσης, από ποιον εκδοτικό είναι;

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Ballerond said:

Γιατί δεν ανεβάζεις εδώ ένα απόσπασμα από το πρώτο κεφάλαιο;

Επίσης, από ποιον εκδοτικό είναι;

Χαίρεται. Για δύο λόγους, γιατί δεν είδα κάποιον άλλον να ανεβάζει κάποιο απόσπασπα στο αντίστοιχο (του) τόπικ, κι επίσης γιατί είναι τόσο απλό να μπει κάποιος στο amazon και το διαβάσει από εκεί απλώς πατώντας στο look inside feature, που δεν το σκέφτηκα. 

Είμαι indie author, δεν έχω εκδοτικό οίκο. :)

Edited by Philip Hart
Link to comment
Share on other sites

Βρήκα σήμερα λίγο χρόνο κι ετοίμασα ένα pdf με το δείγμα του πρώτου κεφαλαίο, μετά την παρότρυνση του Ballerond. (Προσπάθησα να κάνω edit το αρχικό μου post, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορώ, οπότε αν κάποιος mod νομίζει ότι πρέπει και μπορεί να το διορθώσει τον ευχαριστώ εκ των προτέρων :) ).

ΤαΔάκρυαΤηςΦωτιάς(απόσπασμα).pdf

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Philip, θα το διαβάσω σύντομα και πιστεύω ότι καλά έκανες και το ανέβασες ;) Ήταν γενικά μία παρότρυνση από εμένα με σκοπό να σε μάθουμε λίγο και να δούμε ένα καλό δείγμα της γραφής σου :)

Επίσης, αν θες, μπορείς να ανεβάσεις ένα διήγημα στην ενότητα "Βιβλιοθήκη", αν έχει κάτι έτοιμο, για το οποίο θα ήθελες να ακούσεις την γνώμη και τον σχολιασμό μας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χαίρετε κι από έμένα. Κατ' αρχάς, καλοτάξιδο το βιβλίο σου (σας;). Εύχομαι, από καρδιάς, ό,τι καλύτερο. :)

Βλέποντας πως συνεργάστηκες με την Amazon ως indie author, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία, δεδομένου πως έχω ακούσει από επαγγελματία artist που δουλεύει στο εξωτερικό πως πολλοί νεαροί - ξένοι - συγγραφείς καταφεύγουν σ' αυτή τη μέθοδο έκδοσης: υπάρχει και η αγγλική εκδοχή του βιβλίου; Ή είναι μια καθαρά ελληνική πρόταση; 

Υγ: Ωραίο εξώφυλλο!

Edited by Mournblade
Link to comment
Share on other sites

Mournblade, γεια σου κι εσένα. :) Σε ευχαριστω για τις ευχές σου. Ο πληθυντικός στην παρένθεση ελπίζω να μην ήταν ευγενείας.. :D Για να απαντήσω στο ερώτημά σου, ναι, αυτή τη στιγμή είναι καθαρά μια ελληνική πρόταση, που παρόλα αυτα σκέφτομαι σοβαρά να μεταφράσω στα αγγλικά για να απευθυνθώ σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Αν έχεις κάποια άλλη απορία μπορείς να μου στείλεις dm, θα χαρώ να σου απαντήσω.

Υγ. Σε ευχαριστώ. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα αγαπητοί Philip & Francis !:)

Διάβασα εχτές το απόσπασμα του βιβλίου σας και σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου:

Ξεκινάτε με ένα ωραίο σετινγκ (Η Σκωτία). Με τράβηξε κατευθείαν στο κλίμα. Θεωρώ τη χρήση των διδύμων αδερφιών πολύ έξυπνη ως ιδέα, προσδίδει πόντους στο ξετύλιγμα της ιστορίας και σίγουρα προσδίδει αλατοπίπερο στο βιβλίο, τόσο από άποψης προσμονής στο πως θα εξελιχθεί η πλοκή όσο και στο πως θα ενισχυθεί το δέσιμο με τους χαρακτήρες. (Οι πολύπλευρες οπτικές γωνίες μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον με λίγα λόγια:p!).

Η γραφή σας διατηρεί μια συκρατημένη ωριμότητα, χωρίς να πέφτει στην παγίδα να παρουσιαστεί ανάλαφρη ή το άκρως αντίθετο, δύσκαμπτη. Λειτουργεί δηλαδή ώστε να νιώθω πως απευθύνεται σε εμένα, αλλά και σ' ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει κάποιος. 

Συμπερασματικά, το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό. Η αρχή του βιβλίου είναι αρκετά ιντριγκαδόρικη ώστε να θέλω να δω τι θα γίνει παρακάτω, επομένως, όπως καταλάβατε το βιβλίο έχει ήδη μπεί στη λίστα μου! (που είναι και το πιο βασικό, σωστά;) 

Σύντομα ευελπιστώ πως θα επανέλθω με τελικές εντυπώσεις. 

Υγ: Ωραίο το touch με το παγκάκι! Γέλασα πολύ! (Υποψιάζομαι πως πρόκειται για αληθινό γεγονός...)

Edited by Mournblade
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..