Jump to content

Now you see it...


Recommended Posts

Τι γνώμη έχετε για ιστορίες που περιστρέφονται γύρω από χαρακτήρες σε αληθοφανείς πραγματικότητες, που τελικά καταλήγουν με μία τρομερή αποκάλυψη του ψέματος; Χθες στο Mega είχε μία τέτοια ταινία, που εκτυλισσόταν μέσα σε ένα καθαρά εικονικό αλλά ρεαλιστικό παιχνίδι, θυμίζοντας το Matrix. Η ιστορία είχε πολλές ανατροπές που κατά καιρούς σε έκαναν να απορείς αν μπορούσε να την ακολουθήσεις, αλλά το τέλος ήταν τέλειο, όταν οι χαρακτήρες ξυπνούν μέσα στο δωμάτιο και λένε τις εντυπώσεις από το παιχνίδι!

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα την ταινία υποθέτω. Π.χ το Brainscan είναι μια τέτοια ταινία, η οποία όμως πραγματικά σε εκπλήσει το τέλος, και είναι καλοφτιαγμένη κτλ κτλ. Πολλές ταινίες προσπαθούν τόσο πολύ να σε πέισουν, που στο τέλος δεν βγαίνει νόημα(πχ Haute Tension).

Link to comment
Share on other sites

Atrelegis, το Existenz λες; Αν ναι κάπου στη μέση με κούρασε, όταν βρίσκονταν μέσα στο παιχνίδι, μέσα στο παιχνίδι μέσα στο παιχνίδι, όπου και όλα ήταν εντελώς γραμμικά, το τέλος όμως ήταν καταπληκτικό. Γενικά η ενθυλακωμένη πραγματικότητα είναι ένα αρκετά καλό τρικ για ένα συγγραφέα, αρκεί να τη χειριστεί κάποιος σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Μ' αρέσουν αυτά τα σενάρια. Πολύ. Έως πάρα πολύ...

Αρκεί φυσικά να είναι καλοφτιαγμένη η ταινία/βιβλίο.

Το Existenz μου φάνηκε μέτριο αν και είχε καλή ιστορία. Άλλοι το μισούν, γούστα είναι αυτά. Πάντως προτιμώ το 13th Floor.

Link to comment
Share on other sites

Και το 13th floor και το Existenz μου άρεσαν πάρα πολύ. Για το τελευταίο οι γνώμες είναι διχασμένες αλλά εγώ είμαι από τους fans.

Γενικά συμφωνώ με τη Nienna. Κι εμένα μου αρέσουν αυτά τα σενάρια πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια καλό είναι να μπορείς να κρατάς αυτά τα σενάρια σε μία σειρά. Είνια κάπως δύσκολο να κρατήσεις μία καλή απόδοση της σκηνής της αποκάλυψης μέσα στο βιβλίο, κάτι που η ταινία μπορεί να κάνει με ελάχιστο κόπο. Είναι δύσκολο να αποδώσεις κάτι τόσο χαοτικό. Εμένα μου πήρε μισή μέρα να αποδόσω μόνο το συναίσθημα που νιώθει κάποιος όταν αποκαλύπτει ότι όσα έζησε ήταν ψέμα ή η επιστροφή στην πραγματικότητα! :dazzled:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..