Jump to content

Μύθος - Βίβιαν Φόρτη


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Μύθος

post-532-0-30854200-1340054116_thumb.jpg

 

Βίβιαν Φόρτη

Διόπτρα, 2012

552 σελ.

ISBN 978-960-364-500-9

Το να ερωτευτείς τον καθηγητή σου είναι οπωσδήποτε κλισέ, αλλά και πώς μπορείς να το αποφύγεις όταν το βλέμμα του είναι τόσο σοφό και διαπεραστικό;

Η Δάφνη Δημητριάδη, δευτεροετής φοιτήτρια στην Αμερική, θα ερωτευτεί με την πρώτη ματιά τον εντυπωσιακό καθηγητή Φοίβο Κρίστιαν. Αγνοώντας τα σημάδια της λογικής και ακολουθώντας το ένστικτό της, θα δέσει τη ζωή της με το επικίνδυνο πεπρωμένο του. Το πεπρωμένο και τη βαριά ευθύνη να ανήκεις στον μυστηριώδη κύκλο των Δώδεκα.

Μέσα από τις σελίδες του Μύθου, ξεδιπλώνεται μια σύγχρονη ερωτική ιστορία κεντημένη με την ελληνική μυθολογία, αγωνία και δυνατά συναισθήματα. Η Βίβιαν Φόρτη ανοίγει μια ελάχιστη χαραμάδα για έναν κόσμο θρύλων, σε ένα βιβλίο που δεν θα μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου!

 

 

==================

Χρωστάω και δημοσίως μια συγνώμη στη Βίβιαν Φόρτη: κάποιος, κάπου, κάποτε, μου είχε πει ότι το βιβλίο δεν είναι καλό κι εγώ αφελώς τον είχα πιστέψει. Το διήγημά της στην ανθολογία του Will o' Wisps "Ιστορίες της γιαγιάς Ιτιάς : αφηγήσεις θρύλων της ελληνικής υπαίθρου" μου άρεσε πολύ και με έφερε στα συγκαλά μου: ποτέ μην υιοθετείς την άποψη κάποιου άλλου - ειδικά αν πρόκειται για βιβλίο, διάβασε και βγάλε μόνος σου τα συμπεράσματά σου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μύθος είναι τέλειος; Όχι. Αλλά σίγουρα δεν είναι το δυάστερο που περίμενα. Από τον λίγο χρόνο που τη γνωρίζω, κατάφερα να διακρίνω την ίδια την Βίβαν πίσω από την ηρωίδα της, τη Δάφνη: ένα μαχητικό, κομψό κορίτσι από οικογένεια, που δε σηκώνει και πολλά-πολλά. Η ίδια η ιστορία είναι τυπική του είδους που υπηρετεί: φοιτήτρια ερωτεύεται καθηγητή, που είναι κάτι παραπάνω από θνητός. Η ματιά στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας (και η χρήση αυτου στην πλοκή και την κοσμοπλασία) είναι αναζωογονητική κι ενδιαφέρουσα κι η γλώσσα απλή και ξεκάθαρη, ταιριαστή με την ιδιοσυγκρασία της Δάφνης.

Ωστόσο και με κάθε ειλικρίνεια, το κείμενο είναι young adult, πάει να πει not my cup of tea. Δε μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω τις αρετές του. Και θα διαβάσω και τα άλλα δύο βιβλία της σειράς, για να δω πώς θα τελειώσει όλο αυτό.

 

Link to comment
Share on other sites

Εχω διαβάσει τα δύο πρώτα τον Μύθο και τον Ερεβο και ενώ το πρώτο μου άρεσε το δεύτερο με χάλασε κάπως γιατί καταναλώθηκαν πολλέεεεεες σελίδες στον 5τρόπο ζωής των αρχαιων Ελλήνων και ειδικά στον γάμο της Δάφνης εις βάρος της δράσης που περίμενες στο δεύτερο βιβλίο και γι αυτό το λογο δεν αγόρασα το τρίτο. Οταν το διαβάσεις πες μου αν τελικά έκανα καλά ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..