Jump to content

A Quiet Place (2018)


SymphonyX13
 Share

Recommended Posts

Άλλη μια ταινία τρόμου  του 2018 που περιμένω ανυπόμονα τον ερχομό της στις σκοτεινές αίθουσες. Άκρως ενδιαφέρουσα ιδέα για μετααποκαλυπτικό σκηνικό. Ελπίζω να επαληθεύσει τις προσδοκίες μου.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το "Ένα ήσυχο μέρος" όπως αναφέρω και στο πιο πάνω ποστ, το περίμενα ανυπόμονα. Το τρέιλερ είχε καταφέρει να κεντρίσει απόλυτα το ενδιαφέρον μου. Απέφυγα να ακούσω περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά λίγες μέρες πριν την δω, έμαθα ότι από την ταινία απουσιάζουν σχεδόν τελείως οι διάλογοι, κάνωντας την, στην ουσία μια βουβή ταινία, από διαλόγους,όχι από ήχο γιατί αυτός είναι εκωφαντικός. Μάλλον η χρήση του είναι εκωφαντική, όπως και η απουσία του σε σημεία. Αυτή ακριβώς η χρήση ή μη, του ήχου, όπως και της μουσικής, καταφέρνει μαζί με ένα έξυπνο, σφιχτό σενάριο και την καταπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών που μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού, να φτιάξουν μια ταινία με τόση ένταση και αγωνία, που σε σημεία γίνεται ανυπόφορη. Πόσο συχνά έχετε δει ταινία στον κινηματογράφο και το κοινό πολλές φορές να είναι απόλυτα.. ήσυχο;.(για να παίξω λίγο με τον τίτλο της ταινίας) Υπήρξαν στιγμές που πραγματικά μέσα στην αίθουσα δεν ακουγόταν απολύτως τίποτα. Ούτε μουρμουρητά, ούτε ψίθυροι, ούτε καν θόρυβοι μασουλήματος των διάφορων σνακ. Λες και οι θεατές είχαν μπει και αυτοί στον κόσμο της ταινίας όπου κάθε θόρυβος, μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμος. Δεν θα πω κάτι παραπάνω, υπέροχη ταινία για εμένα, που σίγουρα θα πρότεινα στους φίλους του τρόμου, να την δουν στην σκοτεινή αίθουσα...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Την είδα κι εγώ. Κι εμένα μου φάνηκε αρκετά καλή, χωρίς όμως να με ενθουσιάσει. Θα συμφωνήσω ότι σε κάποιες σκηνές υπήρχε απίστευτη ένταση και πως όντως και στην αίθουσα που είδα εγώ την ταινία το κοινό ήταν πολύ ήσυχο και απορροφημένο.
Να αναφέρω μόνο πως παρά το γεγονός ότι υπάρχει ελάχιστη ομιλία στην ταινία γίνεται "κουβέντα" μέσω νοηματικής, με υποτίτλους, οπότε ας μην τη φοβηθούν όσοι νόμιζαν ότι δεν υπήρχει καθόλου διάλογοι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστή παρατήρηση, καθώς αναφερομουν σε απουσία διαλόγων με την μορφή ομιλιας.Επρεπε να το είχα διευκρινίσει καλύτερα!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το A Quiet Place θα μπορούσε να μεταφραστεί άνετα ως μια από τις κορυφαίες ταινίες της χρόνιας. Μια μίξη επιστημονικής φαντασίας με τρόμο που σε κρατάει συνεχώς σε μια κλιμακούμενη ένταση που χτίζεται σιγά-σιγά μέσω των ελάχιστων διαλόγων, αποκορυφώνοντας με ένα εκπληκτικό φινάλε που αλλάζει όλα τα δεδομένα!

9/10

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..