Jump to content

Ultimate Character Sheet


Alexz
 Share

Recommended Posts

Συνεχίζοντας τη συζήτηση προηγούμενου θέματος εδώ, έφτιαξα αυτό το θέμα προκειμένου να ανεβάζω εκδόσεις ενός word document, με ερωτήσεις - προκαθορισμένες απαντήσεις.

Το έγγραφο το χρησιμοποιώ για τη δημιουργία χαρακτήρων (κυρίως μυθοπλασίας - φαντασίας) και μέχρι στιγμής έχει περίπου 60 ερωτήσεις με προκαθορισμένες απαντήσεις στα περισσότερα απ' αυτά τα πεδία. Εδώ να σημειώσω ότι δίπλα από την κάθε ερώτηση, έχω πεδία σε λίστα, τα οποία μπορείτε εύκολα να τα επιλέξετε εσείς, χωρίς να χρειαστείτε να τα γράψετε.  

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει περίπου 70 ερωτήσεις, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχει διαμορφωθεί, επιτρέπει την δημιουργία χαρακτήρων σε λιγότερα από 5 λεπτά (τουλάχιστον τόσο παίρνει σε εμένα).

Η συγκεκριμένη έκδοση που ανεβάζω (v0.3) καλύπτει κυρίως ερωτήσεις σχετικά με την εμφάνιση του χαρακτήρα, ενώ ήδη έχουν προστεθεί πεδία οικογένειας & συμπεριφοράς, τα οποία δεν έχω κάνει όμως έρευνα, ώστε να τοποθετήσω έτοιμες απαντήσεις. Στην έκδοση 0.4 που θα υπάρχουν περίπου 100+ ερωτήσεις & απαντήσεις, θα υπάρχουν προκαθορισμένα πεδία και εκεί.

Στόχος μου είναι να συμπληρώσω περίπου 300 ερωτήσεις + απαντήσεις και έπειτα να προσθέσω και μερικές προαιρετικές ερωτήσεις, που θα επιτρέπουν τον χαρακτήρα να έχει levels, όπως σε D&D, για όσους σκέφτονται να ασχοληθούν με LitRPG συγγραφή.

Μόλις έχω κάποια νέα έκδοση, θα την ανεβάζω εδώ. Εάν θέλετε να προστεθούν κάποια πεδία πιο άμεσα σε σχέση με κάποια άλλα, με ενημερώνετε για να δω αν μπορώ να τα κάνω κατά προτεραιότητα.

 

 

ultimate character creation v0.3.docx

Edited by hidedora
Προστέθηκε το character sheet χωρίς εξώφυλλο.
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ανεβάζω και το εξώφυλλο εδώ ?

[το εξώφυλλο αφαιρέθηκε]

Edited by hidedora
αφαίρεσα το εξώφυλλο.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

To εξώφυλλο προδίδει την αδυναμία στα rpg!

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι κοπελιές θα πρέπει να επιδεικνύουν τα κάλλη τους (τα οποία είναι πάντα πληθωρικά αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα); Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει κανείς το μη πρακτικό του θέματος και το μη ρεαλιστικο επίσης.

 

Λοιπόν, όπως είπα ξανά, νομίζω ότι το παρακάνεις με τις ερωτήσεις, είναι υπερβολικά πολλές.

Link to comment
Share on other sites

@WILLIAM οι ερωτήσεις υπάρχουν για όποιον θέλει αυτή τη λεπτομέρεια. Δεν είναι απαραίτητο να τις συμπληρώσει κάποιος όλες ή ακόμη και να χρησιμοποιήσει το character sheet.

Αφαίρεσα και το εξώφυλλο, μην θεωρηθεί προσβλητικό περιεχόμενο.

Edited by hidedora
Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται ότι αφαιρεί λίγο την πνοή το να καθίσεις και να τα σημειώσεις όλα αυτά από την αρχή. 

Δε λέω ότι δεν εξυπηρετούν τέτοιες σημειώσεις.

Ε όχι προσβλτηικό δε νομίζω απλά σχολίασα τη στάνταρ τεχνοτροπία τους.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, WILLIAM said:

Μου φαίνεται ότι αφαιρεί λίγο την πνοή το να καθίσεις και να τα σημειώσεις όλα αυτά από την αρχή. 

Εγώ πιστεύω το αντίθετο, ίσως είναι επειδή έχουμε και διαφορετικά ερεθίσματα. Για παράδειγμα, είμαι fun των ιαπωνικών LN, ρωσσικών LitRPG κοκ και συνηθίζεται στην αρχή να υπάρχει ένα μονοσέλιδο character sheet με τους κύριους πρωταγωνιστές & ανταγωνιστές. Στην αρχή έλεγα για ποιο λόγο υπάρχει, μετά όμως κατάλαβα πως επηρεάζουν τον χαρακτήρα μέσα στην πλοκή και έτσι τον κάνουν μοναδικό.

Το πρώτο anime που είδα (όταν ήμουν δημοτικό), ήταν ο καμπαμαρού. Παρά το κάλτ της υπόθεσης (ιδιαίτερα με τη μετάφραση όπως ήταν), αυτό που μου έμεινε στο μυαλό μου, ήταν η μακαρονάδα που ήθελε να φάει και πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει η πλοκή της υπόθεσης (παραθέτω και το βίντεο για όσους θυμούνται ? 

https://www.youtube.com/watch?v=rUL5Gkj3UtQ

Επίσης τα character sheets μπορούν να βοηθήσουν εάν γράφεις ένα έργο συλλογικά, μιας και κάτα κάποιο τρόπο έχεις "συμφωνήσει" ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και πως θα συμπεριφερθεί.

Το μεγάλο μειονέκτημα που είδα στην ανάπτυξη χαρακτήρα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της πλοκής, είναι η κατά κάποιο τρόπο "παντοδυναμία" του χαρακτήρα να ξεπερνά όποιο εμπόδιο βρίσκει. π.χ. μπορεί σε κάποιο σημείο να είναι πιο έξυπνος απ' ότι θα έπρεπε, ενώ θα έπρεπε απλά να είναι πιο τυχερός.

Edited by hidedora
Link to comment
Share on other sites

Στην παρούσα έκδοση του character sheet προστέθηκαν ερωτήσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Κοντινή Οικογένεια
  • Μακρινή Οικογένεια
  • Συμπεριφορές
  • Στόχοι και Προσδοκίες

Στην επόμενη θα προσθέσω δυνάμεις & αδυναμίες, καθώς και ικανότητες.

ultimate character creation v0.6.docx

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..