Jump to content

Οι πρώτες δεκαπέντε ζωές του Χάρι Όγκοστ - Claire North


Recommended Posts

Το βιβλίο αυτό προτάθηκε για τη ΛΑΦ στο μήνα επιστημονικής φαντασίας, ως πάρα πολύ καλό βιβλίο του είδους. Αν το έχει διαβάσει κάποιος ας μας πει τη γνώμη του, μέχρι τουλάχιστον να το ξεψαχνίσουμε στη λέσχη. 

 

oi-protes-dekapente-zoes-toy-hari-ogkost

 

Μερικές φορές χρειάζονται περισσότερες από μία ζωές για να διηγηθείς μια ιστορία. Ό, τι κι αν κάνει, ό, τι αποφάσεις κι αν πάρει, κάθε φορά που πεθαίνει ο Χάρι, επιστρέφει στο μέρος απ' όπου ξεκίνησε, ένα παιδί με όλη τη γνώση μιας ζωής που έχει βιωθεί κιόλας δεκαπέντε φορές. Τίποτα δεν αλλάζει ποτέ - μέχρι τώρα.
Καθώς ο Χάρι πλησιάζει στο τέλος της ενδέκατης ζωής του, ένα κοριτσάκι εμφανίζεται στο πλάι του κρεβατιού του. "Παραλίγο να σας χάσω, Δρ. Όγκοστ", λέει, "Πρέπει να στείλω ένα μήνυμα".
Αυτή είναι η ιστορία τού τι κάνει ο Χάρι μετά, αλλά και τι έκανε πριν, πώς προσπαθεί να σώσει ένα παρελθόν που δεν μπορεί να αλλάξει κι ένα μέλλον που δεν μπορεί να επιτρέψει να συμβεί.

 

Περισσότερα σύντομα!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θετικότατες εντυπώσεις. Καλογραμμένο και δεν με πειράζει το tell, αν και υπάρχει μπόλικο. Όταν το τελειώσω θα επιστρέψω με περισσότερα σχόλια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω τελειώσει ακόμα και αυτό το βιβλίο με έχει διχάσει. Δεν έχω αποφασίσει αν μου αρέσει ή όχι. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά τον Ιούνιο του 2017 και έτρεξα άμεσα να το αγοράσω, όπως κάνω συνήθως με τα βιβλία που μου κινούν το ενδιαφέρον. Έπρεπε, όμως, να περάσουν τόσα χρόνια για να το διαβάσω τελικά, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Είχα όρεξη για μια περιπετειώδη ιστορία επιστημονικής φαντασίας με λίγες φιλοσοφικές προεκτάσεις, και τούτο το βιβλίο ήταν ό,τι έπρεπε. Εντάξει, κακά τα ψέματα, αυτού του είδους οι ιστορίες με ταξίδια στον χρόνο ή με ανθρώπους που ζουν τη ζωή τους ξανά και ξανά θα έλεγα ότι δεν πείθουν απόλυτα, ενώ τα διάφορα χρονικά παράδοξα και λάθη είναι στην ημερήσια διάταξη (έτσι είναι η φύση αυτών των ιστοριών!), όμως νομίζω ότι η συγγραφέας έκανε πολύ καλή δουλειά, σίγουρα έκανε μια κάποια έρευνα για να παρουσιάσει μια ιστορία όσο γίνεται περισσότερο πειστική και αληθοφανής. Η πλοκή προσφέρει δράση, αγωνία και ένταση, ο βασικός πρωταγωνιστής που αφηγείται και την ιστορία είναι εξαιρετικά καλοδουλεμένος και εν γένει συμπαθητικός, ενώ και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Και, βέβαια, δεν λείπουν κάποιοι προβληματισμοί φιλοσοφικής φύσεως, χωρίς η συγγραφέας να κουράζει ή να νουθετεί. Όσον αφορά τη γραφή, είναι πάρα πολύ καλή, ευκολοδιάβαστη και εθιστική, βοηθάει πολύ στη γρήγορη ανάγνωση του βιβλίου, ενώ προσφέρει και αναγνωστική απόλαυση.

8.5/10

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..