Jump to content

James Schannep - Μολύνθηκες


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

810711138_..jpg.b85a169b642796c3ba81d8bb5b19ef3c.jpg

Στοιχεία έκδοσης:

Τίτλος: Μολύνθηκες (Infected)
Συγγραφέας: James Schannep
Εκδόσεις: Οξύ
Μεταφράστρια: Μαρία Μουντοκαλάκη
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2018

Quote

Εσύ, αγαπητέ Αναγνώστη, είσαι ο βασικός πρωταγωνιστής σε αυτό το βιβλίο. Θα ζήσεις, θα πεθάνεις, θ' αναστηθείς σύμφωνα με τις ίδιες σου τις αποφάσεις. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου θα βρεθείς αντιμέτωπος με κάποιες επιλογές, και δεν υπάρχει επιστροφή, γι' αυτό πρέπει να διαλέξεις σοφά.
Ο καθένας έχει το δικό του σχέδιο για το τι θα έκανε για να επιβιώσει, εάν και εφόσον έρθει ποτέ η Αποκάλυψη των Ζόμπι. Τώρα έχεις την ευκαιρία να δεις ποια στάση θα κρατούσες εσύ ενάντια στις λεγεώνες των απέθαντων - χωρίς να χρειαστεί να ειδοποιήσεις το Κέντρο Πρόληψης κι Ελέγχου Νόσων...
Τρεις διαφορετικές πλοκές. Πάνω από πενήντα διαφορετικά είδη τέλους.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς διαδραστικών βιβλίων Click your poison.

Είναι το πρώτο βιβλίο του είδους που πέφτει στα χέρια μου και δηλώνω ικανοποιημένος και σίγουρα ψυχαγωγημένος. Αν μη τι άλλο, ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα: Ένα διασκεδαστικό βιβλιοπαίχνιδο με ζόμπι. Όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι ένα βιβλίο που το διαβάζεις από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά ένα βιβλίο που διαβάζεις την πρώτη σελίδα, και με βάση την επιλογή που θα κάνεις, προχωράς και στο επόμενο κεφάλαιο, όπου και πάλι πρέπει να επιλέξεις πως θα προχωρήσεις, μέχρι τελικά ή να σε κατασπαράξουν τα ζόμπι, ή να γίνεις ο ίδιος ζόμπι και να αρχίσεις να κατασπαράζεις εσύ άλλους ανθρώπους, ή να την σκαπουλάρεις, αφού στο μεταξύ έχεις εξολοθρεύσει ένα κάρο ζόμπι και αφού πήγε η ψυχή σου στην Κούλουρη πέντε και έξι φορές. Και αυτό μπορεί να γίνει κυριολεκτικά δεκάδες φορές, αφού υπάρχουν διαφορετικές επιλογές στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Δυστυχώς την πρώτη φορά τα ζόμπι με κατασπάραξαν, αλλά τουλάχιστον προσπάθησα πολύ να αποφύγω τις κακοτοπιές. Έπρεπε να φτάσω στην πέμπτη προσπάθεια μέχρι τελικά να τη γλιτώσω. Όσον αφορά τη γραφή, είναι απλή και ευκολοδιάβαστη, αρκετά χαβαλετζίδικη, με χιούμορ και γραφικές περιγραφές σκηνών βίας και αιματοχυσιών. Γενικά είναι ένα πολύ χαβαλετζίδικο και διασκεδαστικό βιβλίο, ό,τι πρέπει για να περάσει ευχάριστα και... παιχνιδιάρικα η ώρα. Αλλά προτείνω να μην "παίξετε" πολλές φορές μαζεμένες (δυο ή τρεις είναι καλά, νομίζω), γιατί μπορεί να βαρεθείτε από το επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Πολύ ευχαρίστως θα διάβαζα και άλλα παρόμοια βιβλία του είδους (π.χ. το "MURDERED" του ίδιου συγγραφέα).

8/10

Edited by BladeRunner
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Upcoming Events

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..