Nihilio Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 On 9/29/2019 at 12:36 PM, Steel Guardian said: 3. The Historian/Ο Ιστορικός - Elizabeth Kostova (Εκδόσεις Λιβάνης): Το άφησα στη σελίδα 94/653. Πολύ ιντριγκαδόρικη ιδέα, αλλά εντελώς "στεγνή" και άψυχη γραφή, ίσως και λίγο άγαρμπη, χωρίς καθόλου συναισθήματα. Επιπλέον ήταν σαν η συγγραφέας να μην είχε ακούσει ποτέ τη συμβουλή "show don't tell". Μετά τη σελίδα 100 το ίδιο άψυχη γίνεται και η πλοκή... Επίσης, έχει μία από τις πιο "λέτε για τους άντρες, αλλά ούτε και οι γυναίκες ξέρετε να γράφετε το άλλο φύλλο" (ή "κόρη μου, σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί ίσως να είμαι γκέυ αλλά να μη το παραδέχομαι") σκηνές που έχω διαβάσει. Τα Malazan 6-7 πάνε σφαίρα, τα 9-10 ικανοποιητικά, το 5 φτιάχνει πολύ στο δεύτερο μισό. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrex Posted December 31, 2019 Share Posted December 31, 2019 Πριν από αρκετό καιρό παράτησα περίπου στη μέση το Σιλμαρίλλιον του Τόλκιν. Ίσως να φταίει και η εποχή που το έπιασα, αλλά δυσκολευόμουν να το ευχαριστηθώ. Ανατρίχιασα σε μερικά σημεία με το γράψιμό του, αλλά το όλο βιβλίο είναι μία εξιστόρηση των γεγονότων και των πολέμων της Μέσης Γης αρκετά πριν τον καιρό του Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Ουσιαστικά, γίνεται απλά μία παράθεση των γεγονότων χωρίς σαν αναγνώστης να ένιωσα κάποιο ενδιαφέρον για τα γεγονότα ή για το πού θα καταλήξει η ιστορία. Ίσως το ξαναπιάσω κάποια άλλη στιγμή, που θα είμαι και προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσω. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts