Jump to content

Φορητοί υπολογιστές κατάλληλοι για συγγραφείς


Unicron
 Share

Recommended Posts

Έχοντας δουλέψει πάνω σε αρκετές δεκάδες φορητούς υπολογιστές, είτε ως χρήστης είτε ως επιδιορθωτής, νομίζω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο να δούμε ποια είναι τα καλύτερα laptop για συγγραφείς. Με άλλα λόγια, ποια laptop εκεί έξω ταιριάζουν σε άτομα που περνάνε πολλές ώρες πληκτρολογώντας κείμενο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά για ένα τέτοιο laptop είναι τα παρακάτω:

(1). Μεγάλη αυτονομία μπαταρίας. Σίγουρα πληκτρολογώντας μόνο κείμενο η μπαταρία του φορητού θα πρέπει να κρατάει τουλάχιστον 4 με 5 ώρες, έτσι ώστε ο χρήστης να μην είναι αναγκασμένος να τρέχει από πίσω με το φορτιστή.

[Παρεμπίπτοντος, η ίδια αρχή της αυτονομίας έχει εφαρμογή και στα αυτοκίνητα. Σήμερα κανένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έχει αυτονομία πάνω από 350-400 χλμ. Αλήθεια, απορώ πως μερικοί άνθρωποι αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αν το σκεφτεί κανείς δεν βγάζει κανένα νόημα! Αν κάποιος μένει στον 5ο όροφο πολυκατοικίας θα πρέπει να αγοράσει μπαλαντέζα με 60 μέτρα καλώδιο για να φορτίζει τον ηλεκτρικό κουβά του;;; Και αν χαλάσει; Όλα τα εξαρτήματα είναι πανάκριβα! Επίσης, αυτοκίνητο που δεν μαρσάρει, δε σπινάρει, δεν καίει λάστιχο και δεν μυρίζει βενζίνη δεν είναι πραγματικό αυτοκίνητο! Είναι απλά μια μεγάλη version από τα παιχνίδια με μπαταρίες που δίνουν στα μικρά παιδιά!]

3awuG3V.jpg

 

2. Αξιοπρεπές πληκτρολόγιο. Και όχι, όλα τα laptop δεν έχουν της ίδιας ποιότητας πληκτρολόγια! Θυμάμαι πριν χρόνια μας είχαν δώσει δωρεάν τη σχολή κάτι laptop Turbo-X, μάλλον από κάποια χορηγία του Πλαισίου.

VyAr4lJ.jpg

Το πληκτρολόγιο σε αυτά ήταν επιεικώς για την καρότσα του Datsun του Ταμτάκου! Τα πλήκτρα ήταν τόσο σκληρά που σε πονούσαν τα δάχτυλά σου ακόμα και για να πληκτρολογήσεις το password των windows, άσε που πολλές φορές το spacebar και το enter έμεναν πατημένα! Σε κάθε πάτημα ακουγόταν ένας απαίσιος ήχος (ντουπ-ντουπ), καθώς τα πλήκτρα χτυπούσαν πάνω στο σασί του laptop. Επίσης το όλο πληκτρολόγιο έβγαζε μια φτηνή αίσθηση πλαστικίλας χειρότερη και από το πειρατικό καράβι της Playmobil! Πραγματικά ο κατασκευαστής πρέπει να παιδεύτηκε πάρα πολύ για να το κάνει τόσο άχρηστο. Ίσως βέβαια ο σχεδιαστής να ήταν τόσο σχετικός με το αντικείμενό του όσο

- αυτός που σκέφτηκε να χτίσει πυρηνικό αντιδραστήρα χωρίς τσιμεντένιο περίβλημα

4cxJSx6.jpg

- ο αρχιτέκτονας που έχτισε το κτήριο της Ρικομέξ

TbdR2DT.jpg

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ίσως το Πλαίσιο ξεφορτώθηκε στις σχολές, με δήθεν χορηγίες, laptop που απλά δεν αγόραζε κανένας. Για να είμαι δίκαιος, υπάρχει κάποιος που θα άξιζε ένα τέτοιο laptop, μόνο και μόνο για τα σάπια σενάρια που σερβίρει

Spoiler

9DODuqH.jpg

 

(3). Θερμοκρασία. Γράφοντας απλά κείμενο η θερμοκρασία του laptop θα πρέπει να παραμένει σχετικά χαμηλά και να μην κινδυνεύεις να ξεφλουδιστεί το δέρμα σου όπως στον Ναζί με την καπαρντίνα από το Indiana Jones 1.

fMfn5Wv.jpg

 

(4). Στάθμη θορύβου. Το στοιχείο αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με το προηγούμενο. Αν και εφόσον ο χρήστης καθαρίζει τακτικά (τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο) τον ανεμιστήρα του laptop τότε αυτός θα πρέπει να είναι ήσυχος, έως αθόρυβος, και να μην ακούγεται λες και κάποιο Harrier εκτελεί κάθετη απογείωση!

kSawBKn.jpg

 

(5). Αντοχή. Μου είχε φέρει κάποιος για επιδιόρθωση ένα laptop το οποίο δεν άναβε. Όταν τον ρώτησα τι συνέβη μου απάντησε πως ένα μεγάλο βιβλίο έπεσε επάνω στο γραφείο που ήταν το laptop και εκείνο έσβησε. Επαναλαμβάνω, το βιβλίο δεν έπεσε πάνω στο laptop αλλά επάνω στο γραφείο με αποτέλεσμα, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, να βραχυκυκλώσει η μητρική του. Για την ιστορία, το laptop ήταν ένα Acer Aspire. Για όσους δεν γνωρίζουν υπάρχουν αρκετά laptop που αντέχουν ακόμα και πτώσεις, ενώ συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμα κι αν κάποιος ρίξει υγρό πάνω στο πληκτρολόγιο (δείτε παρακάτω).

 

Μερικές προτάσεις:

Παρακάτω αναφέρω μερικά συγκεκριμένα μοντέλα laptop που πληρούν όλα τα αναφερθέντα κριτήρια.

Μακράν του δεύτερου, από άποψης ποιότητας πληκτρολογίου, είναι η σειρά Thinkpad της Lenovo, με όλα σχεδόν τα μοντέλα μέχρι το 2013-2014. Όποιος έχει δουλέψει πάνω στο εικονικό πληκτρολόγιο των Thinkpad καταλαβαίνει τι εννοώ. Σε ultra portable ξεχωρίζω σίγουρα τα μοντέλα Χ60/Χ61 και Χ200/Χ210/Χ220, ενώ σε full size laptop έχουμε τα Τ60/Τ61 και Τ400/Τ410/Τ420. Αξίζει εδώ να αναφέρω, πως όλα αυτά τα laptop έχουν ειδικούς νεροχύτες κάτω από το πληκτρολόγιο έτσι ώστε αν χυθεί κάποιο υγρό επάνω τους αυτό θα αποστραγγιστεί από τις ειδικές οπές στο κάτω μέρος, ακόμα κι αν είναι σε λειτουργία! Από άποψη στιβαρότητας και αντοχής δεν χρειάζονται πολλά λόγια καθώς έχουν φτιαχτεί σαν τανκ για να αντέξουν για πολλές δεκαετίες.

VDJ9QN9.jpg

hjZxBRd.jpg

3ZCUIU0.jpg

Σε παρόμοια ποιότητα είναι και πολλά laptop της DELL, όπως τα μοντέλα Ε4300, Ε6400, Ε6500 της σειράς Latitude αλλά και τα Μ4600/Μ4700/Μ4800/Μ6600/Μ6700/Μ6800 της σειράς Precision. Βέβαια τα τελευταία με βάρος περί τα 5-6 κιλά είναι περισσότερο desktop replacements παρά laptops!

lYvJkST.jpg

Από Acer και HP δεν έχω μεγάλη προσωπική εμπειρία αλλά σίγουρα δεν είναι του επιπέδου DELL και Lenovo.

Για προϊόντα της Apple δεν πρόκειται καν να αναφερθώ. Όποιος αγοράζει laptop με 1000+ ευρώ είναι απλά τρικαράγκιοζας και κεφαλαία όλα τα γράμματα. Όταν βλέπω σε καφετέριες άτομα με laptop της Apple που μάλιστα έχουν κολλήσει και αυτοκόλλητα στο πίσω μέρος γιατί είναι εναλλακτικοί χιπστεροκάγκουρες μου έρχεται να κάνω εμετό από τα μάτια! Ρε καραγκιόζη, για μόστρα το πήρες! Έσκασες 1000+ ευρώ για ένα laptop που ούτε παιχνίδια παίζει ούτε μπορεί να κάνει σοβαρή υπολογιστική δουλειά ωρών (όπως αριθμητική ολοκλήρωση). Άρα τι στο Δία κάνει τόσο καλά και κοστίζει μια περιουσία;;; Εγώ πέρυσι το καλοκαίρι έδωσα 650 ευρώ και πήρα αχρησιμοποίητο DELL Precision M6800 του 2013 (ναι, έξι ετών παλιό!!!) και κάνει τα πάντα και πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε καινούριο laptop της Apple.

Αν κάποιον τον ενδιαφέρει να έχει ένα laptop μόνο για να γράφει κείμενο (σαν ηλεκτρονική γραφομηχανή) τότε με 30-50 ευρώ μπορεί να βρει οποιοδήποτε Thinkpad από 2000-2005 που να κάνει άριστα αυτή τη δουλειά. . Επίσης καλύτερο θα ήταν να προτιμηθούν παλαιότερα μηχανήματα με aspect ratio οθόνης 4:3 που επιτρέπει περισσότερες σειρές κειμένου απ’ ότι το μεταγενέστερο 16:9. Προσωπικά το αγαπημένο μου είναι ένα Thinkpad T20 με Windows 98 SE!

 

eXWoPgp.jpg

Edited by Unicron
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι ειδικός στο θέμα αλλά έχω να κάνω πέντε παρατηρήσεις, όσα και τα σημεία που έθιξες, κυρίως εξαιτίας των παρομοιώσεών σου.

1. Το οικολογικό σαν έννοια δε θα λέει τίποτα ε; Να μην επιβαρύνει το περιβάλλον. Εξάλλου δεν είναι για ταξίδια είναι καθαρά αυτκίνητα πόλεως αυτά. Παρεμπιπτόντως 4 με 4,5 ώρες αυτονομία δεν έχει ούτε ολοκαίνουριο λάπτοπ ακόμα και αν διαβάζεις μόνο όχι να γράφεις που όσο να' ναι ανεβάζει κάπως την κατανάλωση της μπαταρίας.

2.Αυτή τη στιγμή σου γράφω από ένα λάπτοπ σαν αυτό που έβαλες στη φωτογραφία, το οποίο είναι ήδη κοντά έξι ετών και είναι μια χαρά, και τα πλήκτρα και όλα. Σαν επαγγελαματίας πρέπει να σου πω ότι όλοι οι υπολογιστές του γραφείου είναι από το Πλαίσιο και αποδείκτηκαν αξιοπιστοι και σε αντοχή και σε απόδοση, ο πιο παλιός είναι τώρα 13 ετών και ακόμα ρολάρει.

.Δεν ξέρω πόσων ετών ήσουν το 1999 αλλά να σε ενημερώσω ότι κανένα κτήριο ειδικά τότε δεν ήταν προετοιμασμένο για τέτοιο σεισμό και ότι ο ΓΟΚ περιλάμβανε ειδικά αντισεισμικά στάνταρ μόνο για την Κεφαλλονιά και την Ζάκυνθο εξαιτίας του παρελθόντος. .Σήμερα βέβαια είναι αλλιώς αυτά.

3. Ο τύπος δεν κάηκε από τη ζέστη ε; 

4. Πόσο πρακτικό είναι αυτό αν δεν είσαι ειδικός στους υπολογιστές;

5. Εντάξει να μην ίσαι και τελείως αφηρημένος, άμα το ρίξεις κάτω θα χαλάσει, ε αυτό εννοείται, τα προσέχουμε αυτά τα πράγματα, δεν τα ρίχνουμε κάτω!

Link to comment
Share on other sites

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να τονίσω πως όλες οι παρομοιώσεις είχαν καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα.

Αυτό με την οικολογία είναι τελικά μεγάλο παραμύθι. Ναι σίγουροι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης παράγουν υδρογονάνθρακες και άλλους ρύπους όμως το ποσοστό όλων των ρύπων όλων των αυτοκινήτων του πλανήτη είναι πολύ μικρό σε σχέση με τους αντίστοιχους ρύπους που παράγει η ίδια η φύση (π.χ., ενεργά ηφαίστεια, πηγές, κλτ.).

Βρες για παράδειγμα ένα Χ200 με την 9-cell μπαταρία (σε καλή κατάσταση) και θα δεις πως έχει αυτονομία πάνω από 5 ώρες. Το δικό μου βγάζει περίπου 5.4 ώρες μόνο στο word.

Δεν αντιλέγω, μπορεί οι υπολογιστές του Πλαισίου να είναι πολύ αξιόπιστοι. Αυτό που ισχυρίστηκα είναι πως τα πληκτρολόγιά τους είναι συνήθως κακής ποιότητας. Και πάλι δοκίμασε ένα πληκτρολόγιο από παλιό Thinkpad και θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά.

Απ’ όσο γνωρίζω, μετά από χρόνια (κάπου στο 2003) το πόρισμα των ειδικών έλεγε πως η κατασκευή του κτηρίου της Ρικομέξ ήταν εντελώς λάθος και πως ο αρχιτέκτονας είτε ήταν παντελώς άσχετος είτε έκανε επίτηδες προχειροδουλειά για να βγάλει κέρδος. Ας παραθέσω και μια σχετική αστεία φωτογραφία που είχα βρει πριν από καιρό

md9zgpi.jpg

Όχι δεν κάηκε από τη ζέστη! Είπαμε οι παρομοιώσεις ήταν για χιούμορ!

Τα καλά laptop, τουλάχιστον μέχρι το 2013-2014, ήταν έτσι φτιαγμένα ώστε ο χρήστης να μπορεί να καθαρίζει τον ανεμιστήρα εύκολα, δίχως να πρέπει να λύσεις το μισό laptop. Κάποτε είχε πέσει στα χέρια μου ένα laptop που το άναβες και μέσα σε 10 λεπτά έφτανε στους 100 βαθμούς και έσβηνε. Θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις και ως εστία ψησίματος! Όταν το άνοιξα, βρήκα τις γρίλιες του ανεμιστήρα γεμάτες χνούδια, τρίχες, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Πρακτικά ο ανεμιστήρας δεν λειτουργούσε και έτσι ανέβαζε θερμοκρασία.

Κι όμως, μια φορά καθώς σηκώθηκα δεν πρόσεξα το καλώδιο του φορτιστή το παρέσυρα και έπεσε από το γραφείο (πτώση σε πάτωμα από ύψος πάνω από μισό μέτρο) ένα Τ60 που είχα. Όχι μόνο δεν χάλασε αλλά ούτε έσβησε!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά και εγώ είχα την ατυχία να μου ρίξουν το λάπτοπ και δεν έπαθε τίποτα αλλα΄γενικώς δεν τα ρίχνουμε αν θέλουμε να μακροζωίσουν!

Πλάκα πλάκα αυτή η αψίδα έχει αντοχή, αμαδεν την ρίχνουν με τίποτα!

Link to comment
Share on other sites

Το καλοκαίρι ανακαίνισα το γραφείο μου, ώστε να είναι πιο βολικό για productivity. Να πω την αλήθεια τα τελευταία 3 - 4 χρόνια αγόρασα περίπου πέντε λαπτοπ, αλλά στο τέλος κατέληξα να τα συνδέω όλα με εξωτερικό monitor και πληκτρολόγιο.

Το setup που έχω τώρα είναι η παρακάτω οθόνη: https://www.skroutz.gr/s/12453844/LG-34UC99-W.html η οποία βολεύει πολύ για multitasking, ιδιαίτερα αν χρειάζεται να γράψεις κάτι. 

20170817122917_lg_34uc99_w.jpeg

Πληκτρολόγιο - ποντίκι χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο (δεύτερη φορά που το αγοράζω μιας και το πρώτο τα τίναξε...) το https://www.skroutz.gr/s/7957279/Microsoft-Wireless-Desktop-3050.html. Είναι εξαιρετικά βολική η απόσταση των πλήκτρων και τα Enter - Backspace είναι στο πλάτος - μέγεθος που με βολεύουν περισσότερο.

20180320165833_microsoft_desktop_3050_ae

Από τα laptop που έχω, τα παρακάτω με έχουν βολέψει για διαφόρους λόγους, που θα εξηγήσω παρακάτω:

Laptop: Pipo W9 Laptop

https://www.pipo-store.com/pipo-w9.html

sku_424288_5.jpg

Low end λαπτοπ, αλλά κάνει την δουλειά του. Τα πλήκτρα του είναι ψεύτικα και γενικά η κατασκευή φέρνει σε λαπτοπ που φαίνεται ότι δεν θα σου κρατήσει πολύ. Το αγόρασα 170$ με έξοδα αποστολής. Ο αργός του επεξεργαστής είναι πλεονέκτημα για όσους γράφουν, μιας και καταναλώνει ελάχιστη μπαταρία. Χωρίς υπερβολές, όλο το κάτω μέρος από το πληκτρολόγιο είναι μπαταρία. Άνετα αντέχει 8-11 ώρες χρήσης. Ξεχνάς να το φορτίσει και είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Η οθόνη δεν είναι η καλύτερη, αλλά είναι best value for money για τα χρήματα που κοστίζει. 

Πλεονεκτήματα:

  • Μεγάλη μπαταρία
  • Ελαφρύ
  • Φθηνό

Μειονεκτήματα:

  • Ψεύτικη κατασκευή
  • Το πληκτρολόγιο δεν είναι στιβαρό όπως ένα κανονικό λαπτοπ.

Laptop: Dell Inspiron

https://www.skroutz.gr/s/16070750/Dell-Inspiron-7386-i7-8565U-16GB-512GB-FHD-W10.html

 20181009145512_dell_inspiron_7386_i7_856

Πολύ καλή οθόνη, στιβαρή κατασκευή, το πληκτρολόγιο είναι πολύ καλό. Παρότι φαίνεται λεπτό, είναι κάπως χοντροκομμένο και βαρύ, παρότι δεν του φαίνεται. Η μπαταρία του είναι το μεγάλο του μειονέκτημα για εμένα, μιας και είναι θέμα αν κρατάει 3,5 ώρες. Για λαπτοπ αυτής της τιμής, πιστεύω έπρεπε να κρατάει τουλάχιστον έξι ώρες.

Πλεονεκτήματα:

  • Οθόνη
  • Κατασκευή
  • Πληκτρολόγιο

Μειονεκτήματα:

  • Μπαταρία.

 

Laptop MSI GF63 8RC-052NL

https://www.skroutz.gr/s/15902807/MSI-GF63-8RC-052NL-i7-8750H-16GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1050-FHD-W10.html

20180924170932_msi_gf63_8rc_052nl_i7_875

Αυτό είναι το λαπτοπ που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή και το αγόρασα πρόσφατα. Είναι χοντροκομμένο και για τα χρήματα του περίμενα η κατασκευή να είναι πιο στιβαρή όταν το πιάνεις στα χέρια σου. Οθόνη εξαιρετική , πληκτρολόγιο όπως ακριβώς το θέλω και η μπαταρία του κρατάει περισσότερο από το dell inspiron που έχω. Είναι βαρύ και χοντροκομμένο, δεν ξέρω κατά πόσο βολεύει για μεταφορά. Βέβαια δεν είναι λαπτοπ για productivity, είναι gaming laptop. Παρόλα αυτά βολεύει για productivity και για απαιτητικές δουλειές. Με έχει βολέψει μιας και το έχω σαν σταθερό. Έχω συνδέσει την οθόνη και το πληκτρολόγιο που ανέφερα παραπάνω.

Πλεονεκτήματα:

  • Πληκτρολόγιο
  • Οθόνη
  • Μέτρια μπαταρία

Μειονεκτήματα

  • Βαρύ
  • Χοντροκομμένο

 

Εκτός από λαπτοπ, χρησιμοποιώ και ένα παλιό samsung galaxy tab 3 που έχω, στο οποίο έχω περάσει word και γράφω. Επειδή είναι παλιό, δεν έχω τίποτα περιττό πάνω του και το μόνο που έχει είναι το ms word. 

galaxy-tab-3-10-1.jpg&f=1

Είναι η χειρότερη αγορά που έχω κάνει, μιας και ήταν ακριβό όταν το αγόρασα και ο επεξεργαστής - ram σέρνονται. 

Πρόσφατα αγόρασα και ένα logitech k480 multi device πληκτρολόγιο, ώστε να γράφω σε tablet και κινητό όταν ταξιδεύω και με βόλεψε περισσότερο από όλα να πω την αλήθεια.

logitech-bluetooth-multi-device-keyboardΤο κακό είναι ότι η κατασκευή του πληκτρολογίου δεν έιναι τόσο στιβαρή όσο θα το περίμενα και είναι βαρύ (παραδόξως). Όταν γράφω γρήγορα δεν πιάνει το F και το T, οπότε και με κάνει να μην το προτείνω, αν και ένα ελαφρύ tablet με ένα blue tooth πληκτρολόγιο να είναι η ιδανική περίπτωση, μιας και έχουν μεγάλη αυτονομία και είναι εύκολο και ελαφρύ στην μεταφορά.

Έχω δει και αρκετά reviews πάνω στο telcast tbook, το οποίο είναι αρκετά φθηνό (γύρω στο 200αρι με πληκτρολόγιο) και φαίνεται να είναι τρομερά καλύτερο από το pipo που είχα αγοράσει. Δεν ξέρω η οθόνη του αν είναι καλή, αλλά λένε ότι έχει καλή αυτονομία η μπαταρία.

Teclast-TBook-10S-2-in-1-Tablet-PC---Gol

Edited by hidedora
Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι ότι στο πρώτο λάπτοπ που ήταν notebook είχα πρόβλημα με το πληκτρολόγιο γιατί ήταν μικρό και συνέδεα ένα εξωτερικό αλλά με την οθόνη δεν είχα ποτέ θέμα. Από την άλλη εσύ δε γράφεις μόνο. Κάνεις και σχέδιο που θέλει αλλά μέσα και απαιτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνω σχέδιο πλέον, αλλά γράφω πολύ περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν, οπότε χρειάζομαι μεγαλύτερη οθόνη για να κάνω αναζητήσεις στην μία πλευρά και στην άλλη να γράφω ή να κρατάω σημειώσεις.

 

Παρόλα αυτά, το tablet με έχει βολέψει αρκετά για να γράφω με το πληκτρολόγιο, αν και δεν το περίμενα να πω την αλήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κοντά στα 7-8 χρόνια ένα λάπτοπ ΗΡ, συγκεκριμένα το G62. Έχει γίνει αργό σαφώς, λόγω φόρτου που έχει από ταινίες, σειρές κτλ (:suspiciouslookingleftandright:), αλλά έχει αποδειχθεί σκυλί.

Είναι αρκετά βαρύ οφείλω να ομολογήσω, καθώς κάθε φορά που έπρεπε να το κουβαλήσω στη σχολή για παρουσίαση, έπρεπε να πηγαίνω άδειος. Ούτε βιβλία, ούτε τίποτα. Το καλό ήταν ότι τότε το League of Legends δεν είχε τις απαιτήσεις που έχει τώρα, οπότε μπορούσα και να παίζω κατά την ώρα του μαθήματος.

Πλέον δεν το μετακινώ. Είναι στο γραφείο καθισμένο ολημερίς, η μπαταρία στο συρτάρι και συνδεδεμένο στην παροχή. Από θόρυβο δεν έχω κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού όταν προσπαθώ να γράψω κάτι της προκοπής, βάζω μουσική-ακουστικά και ο μήνας έχει 9 (John Ernst και William, θα σας στείλω σύντομα νέο κομμάτι διορθώσεων για να μου πείτε την άποψή σας).

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω ότι είναι ανούσιο να αναφέρεται εδώ (κατ' εμέ τουλάχιστον) είναι το θέμα του πληκτρολογίου. Το πληκτρολόγιο σε ένα λάπτοπ είναι πακέτο. Δηλαδή δεν το αλλάζεις εύκολα. Σαν γουρούνι στο σακί ένα πράγμα. Παρόλα αυτά, είναι και θέμα προσαρμογής, καθώς σε κάθε καινούριο πληκτρολόγιο είμαι λίγο σαν χιμπατζής για τους πρώτους 2, το πολύ, μήνες. Μετά λύνονται τα δάχτυλα.

Οι μόνοι υπολογιστές στους οποίους δεν μπόρεσα να προσαρμοστώ, ήταν αυτοί που είχαμε στο σχολείο, καθώς με μία φορά τη βδομάδα Πληροφορίκη, δεν είχα αρκετό χρόνο να εγκλιματιστώ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..