Jump to content

Η Εισβολή των Μεγάλων


Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Δήμητρα Κουτουζή
Είδος: Ηρωική Φαντασία
Βία; Ναι
Σεξ; Οχι
Αριθμός Λέξεων: 3.690
Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Συμμετοχή στον 50οστό Διαγωνισμό Διηγήματος


Αρχείοhttps://docdro.id/K7XICFp

Η Εισβολή των Μεγάλων.pdf

Edited by Mesmer
Προσθήκη pdf
 • Like 4
Link to post
Share on other sites
 • Mesmer locked this topic
 • Mesmer unlocked this topic
DinoHajiyorgi

Πλοκή

Η ιστορία αυτή έχει μια ενδιαφέρουσα και πλούσια πλοκή που μάλλον προδίδεται επειδή προσπαθεί να χωρέσει σε ένα διήγημα. Έτσι καταλήγει σε μια άνιση δομή. Πηδάει από μια ιδιωτική στιγμή (όπως η εκπαίδευση της Έιντας) σε μια επική πληροφόρηση των παρελθόντων συμβάντων. Δεν αφήνει τις σκηνές να αναπνεύσουν αρκετά, και αμέσως μετά μιας στιγμής μάνας-κόρης, έχουμε το κλασσικό «ταξίδι της ηρωίδας» να βρει τη σωτηρία, με την μάγισσα (η οποία ζει πολύ-πολύ-βαθιά στη γη) να χαρίζει δωρεάν όλες τις απαντήσεις, χωρίς να ζητά από την Έιντα έστω έναν άθλο, ή να λύσει έναν γρίφο. Δεν έχει χώρο το διήγημα, οι γίγαντες είναι ήδη προ των πυλών. Αποτέλεσμα των συντομεύσεων είναι να μην συγκινηθώ ως θα’πρεπε για τον θάνατο του Τάιβου, της Μπλάιθ, μα για ποιον θα προλαβαίναμε να νοιαστούμε; Και με το που μαθαίνουμε για τον αδερφό του Μαργκρέιβ, είναι σε λίγο ελεύθερος οπότε μικρή η απόσταση αγανάκτηση-λύτρωση για να ικανοποιήσει.

 

Κοσμοπλασία

Υπάρχει, είναι πλούσια και απαιτεί κεφάλαια ανάπτυξης.

 

Γλώσσα

Δεν έχω να πω.

 

Χαρακτήρες

‘Όπως είπα και στην Πλοκή, οι χαρακτήρες εδώ απλά χρησιμεύουν για να διεκπεραιώσουν το διήγημα. Χάνεται η ευκαιρία για τις Μάγισσες να παίξουν σημαντικό ρόλο ως ενδιαφέρουσες και δυνατές ανταγωνίστριες / κακές της ιστορίας.

 

Διεκπεραίωση

Δίνω βούλα και σφραγίδα στην διεκπεραίωση στο ζητούμενο του διαγωνισμού.

 

Τίτλος

Δεν μου άρεσε ο τίτλος γιατί δεν μου άρεσε η ονομασία των γιγάντων σε «Μεγάλους». Τους δίνει μια σπουδαιότητα που οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να επιδιώκουν να δώσουν.

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Η ωραία κοιμωμένη

Λίγο παιδική, λίγο ανορθόγραφη, με φαντασία,.

Μου άρεσε το ηθικό δίδαγμα στο τέλος της ιστορίας, ότι δεν μπορούμε να σώσουμε

κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μας, παρόλα τα αλτρουιστικά αισθήματά μας.

 

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
John Ernst

Χαίρομαι που σε βλέπω σε διαγωνισμό, είναι για εμένα ωραίο που βλέπω καινούρια πρόσωπα. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.

 

Spoiler

 

Πλοκή

Η ιστορία σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η υπόθεση και το πως εκτυλίσσεται, το πως μας δίνεις την προϊστορία, οι ανατροπές σου που είναι πετυχημένες. Όχι κάτι πρωτότυπο, σίγουρα, αλλά ωραία δοσμένο, είναι πλοκή που μένει στο μυαλό.

Κοσμοπλασία

όμορφος κόσμος, ωραίες εικόνες. Έχεις φαντασία και την αξιοποιείς. Μου άρεσε η πόλη και η επίθεση των γιγάντων, μου άρεσε η εικόνα με το φύλλο που μετατρέπεται σε πύλη για υπόγεια σπηλιά. Όλα καλά βαλμένα και δουλεμένα, δικαιώνουν το είδος της φαντασίας.

Γλώσσα

Με δυσκόλεψες πολύ. Ξεκινώ από το βασικό, ορθογραφικά λάθη. Για να καταφέρω να το διαβάσω μπήκα στη διαδικασία να το διορθώσω στον κειμενογράφο μου. Δεν ξέρω που γράφεις, σε κομπιούτερ ή κινητό, αλλά βρες κειμενογράφο, θα αποφύγεις λάθη ασυγχώρητα για άνθρωπο που κάνει συγγραφή.

Πέρα από τα ορθογραφικά έχεις και πολλά εκφραστικά λάθη. Σκάλωνα κάθε δεύτερη πρόταση, προσπαθώντας να φανταστώ πως θα ήταν η σωστή έκφραση. Θέλεις πολλή δουλειά για να βελτιώσεις τη γλώσσα σου, η λύση είναι μία- πολύ διάβασμα λογοτεχνίας -πολύ γράψιμο -πολλή-πολλή δουλειά.

Δομή

Αν εξαιρέσεις το ελαφρώς απότομο τέλος, η δομή του κειμένου σου είναι αρκετά καλή. Εισαγωγή-κρύφωση-λύση έχουν την απαραίτητη έκταση. Εκεί που υστερείς είναι στις παραγράφους, μία περίοδος πρέπει να βγαίνει ως φυσική συνέχεια της προηγούμενης κι αυτό δεν το καταφέρνεις. Και οι διάλογοι δεν έχουν λογική σειρά πάντα.

Χαρακτήρες

Έχεις αρκετούς χαρακτήρες και μια μέτρια ανάπτυξη καθενός (δεν το βρίσκω κακό, έδωσες περισσότερο βάρος στην υπόθεση και έβαλες τους χαρακτήρες σε δεύτερη μοίρα, σεβαστό αυτό). Εκείνο που δε μου άρεσε είναι που δεν κατανόησα τις προθέσεις τους. Παράδειγμα 1: η μάνα διαισθάνεται ότι έρχονται οι γίγαντες και δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει την κόρη της. Παράδειγμα 2: η μάγισσα λέει μια ιστορία και καθιστά τις υπόλοιπες μάγισσες στόχο, για ποιο λόγο; Παράδειγμα 3: η Έιντα, αν και η ίδια μάγισσα, δε λυπάται να εξολοθρευτούν οι μάγισσες.

Διεκπεραίωση

μέσα στο θέμα, πιστή και στο είδος που επέλεξες. Μια πρώτη γεύση από τη δουλειά σου. Εύχομαι να δούμε και συνέχεια

 

 

Καλή επιτυχία

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
dagoncult
Spoiler

Το καλό ήταν ότι η Εισβολή των Μεγάλων πήγαινε μπροστά χωρίς καθυστερήσεις. Μου φάνηκε σαν να ήξερες τι θέλεις να γράψεις και πού ακριβώς να οδηγήσεις την ιστορία σου. Από εμένα μπράβο γι' αυτό.

Υποθέτω πως αν το διήγημα απλωνόταν σε περισσότερες λέξεις μάλλον θα ανέπνεε καλύτερα.

Οπωσδήποτε την βρήκα εντός θέματος.

Ωστόσο υπήρξαν αμήχανες στιγμές εδώ κι εκεί που με πέταξαν έξω (με το ΜΠΑΜ να είναι η χαρακτηριστικότερη από αυτές).

Μου άρεσε η ιδέα ότι οι μάγισσες κρατάνε τον γίγαντα σαν 'καύσιμο' μαγείας. Γενικά, θα ήθελα να ήξερα κάτι παραπάνω για αυτές, από τη στιγμή που παίζουν τέτοιο ρόλο στην υπόθεση.

Ωραία η εικόνα που ο Μαργκρέιβ περπατάει προς τον λόφο με την Έιντα στο χέρι, την είδα στο μυαλό μου. :thmbup:

Και το τέλος μου άρεσε. Το βρήκα κάπως κυνικό.

Έχει ορθογραφικά/συντακτικά λάθη η ιστορία και πιστεύω πως θέλει ένα καλό (αλλά καλό) πέρασμα από διορθωτή κειμένου. Όπως είναι τώρα υστερεί σ' αυτόν τον τομέα.

 

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Ballerond

Δήμητρα, καλησπέρα, και μπράβο για την συμμετοχή σου!

 

Να ξεκινήσω με μερικές απροσεξίες στην αρχή όσον αφορά την γραμματική και το συντακτικό (αρκετά ορθογραφικά που θέλουν προσοχή, επαναλήψεις, αλλαγή χρόνου και ΟΓ). Επίσης η στίξη θέλει διόρθωση όπως κι η δομή του κειμένου όσον αφορά αποσιωπητικά, εισαγωγικά κτλ. Αυτά είναι πράγματα που θα τα μάθεις με την εμπειρία και το γράψιμο, μην ανησυχείς. Επίσης, δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία στην λογοτεχνία για να δείξουμε ένταση σε μία σκηνή. Το κάνουμε περιγράφοντας την σκηνή με σωστές λέξεις και φράσεις, χωρίς να καταφεύγουμε στην προφορικότητα των κεφαλαίων.

 

 Η απεικόνιση των γιγάντων μοιάζει να λειτουργεί σαν αγέλη παρ' όλο που υπονοοείς ότι υπάρχει ολόκληρο βασίλειο δικό τους (ο Όμπορ ήταν φιλειρηνικός, τον σκότωσε ο κακός Μάργκρειβ, όλοι ακολούθησαν τον κακό, θέλουν να σφάξουν τους πάντες, χαμένος αδερφός). Το τέλος τα αλλάζει λίγο, εκεί που νομίζουμε ότι θα ζήσουν όλοι χαρούμενοι, αλλά και πάλι η ανάπτυξή τους είναι πολύ επιφανειακή. Κανείς άλλος δεν είχε σκεφτεί την Άστρα με το που έμαθαν για την άνοδο του Μάργκρειβ; Μου φαίνεται σαν απομηχανής θεός μία πανάρχαια και παντοδύναμη μάγισσα. Επίσης πόσο εύκολα αποκαλύφθηκαν οι μάγισσες που κρατούσαν αιχμάλωτο τον αδερφό του Μάγκρειβ; Καμία προστασία; Καμία άμυνα; Απλά ξεριζώνουμε μερικά χόρτα και τις βρίσκουμε;
 

Όταν αποκαλύπτεται η δύναμη της Έιντα γράφεις: "Ήταν σαν να ξεκαθάρισαν όλα στο μυαλό της" τι ξεκαθάρισε; Μία δύναμη που σκάει από το πουθενά, φαντάζομαι ήταν ο εύκολος τρόπος για να εισάγεις την ιδιαιτερότητα της Έιντα στην ιστορία σου. Επίσης, οι ενδιάμεσες σκηνές με την μητέρα της δεν προσδίδουν τίποτα στην ροή του κειμένου καθώς είναι πολύ διεκπαιρεωτικές, ειδικά αφού στο τέλος δεν αλλάζει κάτι. Σαν να προσπαθείς να μας βάλεις το δράμα με το ζόρι μιας κι η Έιντα δεν σώζει κανέναν στο τέλος.

 

Το χιλιάδες μου φαίνεται λίγο υπερβολικό για αριθμός γιγάντων. Θα είχαν κατακτήσει ήδη τον κόσμο, θα είχαν αλλάξει την ισορροπία της φύσης. 

Νομίζω ότι έχεις μερικά καλά στοιχεία στην ιστορία σου, κάθε κομμάτι της θέλει κι από μία ανάπτυξη για να μπορέσεις να τα αποδώσεις ομοιόμορφα.

Να αναπτύξεις περισσότερο την Έιντα, να δώσεις χρώμα και πνοή στην σέκτα των μαγισσών και, κυρίως, να κάνεις τους γίγαντες να ξεχωρίζουν. Μου θύμισε λίγο Attack on Titan η συγκεκριμένη ιστορία, αν το έχεις δει το anime.

 

Καλή επιτυχία :)

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Mesmer

Δήμητρα, καλώς μας ήρθες!

 

Η ιστορία σου, όσον αφορά τη δράση και τα γεγονότα, είναι πολύ χορταστική. Φαίνεται ότι έχεις φαντασία, ότι σου αρέσει να φτιάχνεις κόσμους και ιστορίες. Το διήγημά σου περιέχει πολλά κλασικά στοιχεία, που συναντάμε συχνά στις ιστορίες του είδους. Το πολύ σημαντικό είναι ότι η ιστορία σου έχει μια συνέχεια, ότι είναι συνεπής στο παραμύθι που θέλει να πει, παρόλο το μεγάλο πλήθος των γεγονότων που συμβαίνουν. Δείχνει ότι είχες ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου αυτό που ήθελες να μας πεις κι ότι έβαλες τα δυνατά σου να το κάνεις με τον καλύτερο τρόπο.

Από την άλλη, όμως, όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα που δεν μένει χρόνος να αφομοιώσουμε τα γεγονότα, προτού να ξεκινήσει η επόμενη σκηνή. Οι μεταβάσεις πρέπει να είναι πιο ομαλές. Καθώς αυτό είναι το διήγημα με το οποίο σε γνωρίζω συγγραφικά και δεν ξέρω τις εμπειρίες σου με τη συγγραφή, υποθέτω ότι ή έπεσες στην παγίδα τού να προσπαθήσεις να κάνεις το διήγημα πιο ενδιαφέρον, εμπλουτίζοντάς το με πολλά γεγονότα, ή εκτίμησες λάθος τον αριθμό των λέξεων, οπότε δεν μπόρεσες να το αποδώσεις με τον τρόπο που ήθελες. Αυτή είναι μία από τις δυσκολίες των διηγημάτων: να μπορείς να κρατήσεις τις ισορροπίες ανάμεσα στα γεγονότα και τον τρόπο αφήγησης, ώστε να το διατηρήσεις στο μέγεθος που επιθυμείς. Πολύ περισσότερο σε έναν διαγωνισμό που ο αριθμός των λέξεων είναι περιορισμένος. Σκέψου, για παράδειγμα, αν μας έλεγες ακριβώς την ίδια ιστορία, αλλά με 10.000 λέξεις. Θα μιλούσαμε για ένα εντελώς διαφορετικό διήγημα. 

Ένα άλλο αρνητικό είναι ότι υπήρχαν αρκετά λάθη: ορθογραφικά, γραμματικά, αφηγηματικά. Πολλά από τα ορθογραφικά θα μπορούσες να τα είχες αποφύγει με τη χρήση του ορθογραφικού ελέγχου ενός καλού κειμενογράφου. Και ειδικά το ορθογραφικό κομμάτι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο ποιοτικό κομμάτι ενός διηγήματος και μπορείς ευκολότερα να παραβλέψεις άλλες ατέλειες. Κάποια άλλα λαθάκια, πχ στην αφήγηση ή στην στίξη, θα τα μάθεις σιγά-σιγά, γράφοντας και διαβάζοντας.

Εντάξει, νομίζω ότι σε ζάλισα με τα τεχνικά. Ελπίζω να μην το παράκανα.

Πάντως, διάβασα το διήγημά σου ευχάριστα. Ήταν ζωντανό, είχε ωραίες και επιβλητικές εικόνες, είχε σασπένς. Είχε και μια γερή σφαλιάρα εκεί στο τέλος. Πραγματικά, είχα μείνει για λίγη ώρα να κοιτάζω το κενό και να σκέφτομαι: Γουαδεφάκ!

Καλή επιτυχία!

Edited by Mesmer
Τραγικό ορθογραφικό
 • Like 2
Link to post
Share on other sites
Starbuck
Spoiler

Το κείμενό σου με δυσκόλεψε αρχικά ως προς τα ορθογραφικά, την σύνταξη και τις εναλλαγές, χρόνων. Ιδίως το πρώτο με πονάει κάπως λόγω ενός ψυχαναγκασμου που με ταλαιπωρεί 😛 γενικά μου άρεσε η ιστορία αν και στην αρχή νόμιζα ότι θα το διάβαζα πιο ευχάριστα εάν ήμουν ας πούμε έφηβη (ποτέ ξανά τέτοιο μανίκι) . Αυτό συνέβη λόγω της γραφής και όχι λόγω του περιεχομένου. Υπήρχαν πράματα που μπορούσες να τα πεις πιο περιεκτικά, με πυκνότερο νόημα και να κερδίσεις έτσι λέξεις για την περιγραφή και την ανάπτυξη άλλων στοιχείων, όπως είναι οι σκηνές με ένταση. Μου άρεσε πάρα πολύ το σκληρό τέλος και με σόκαρε. Κι επειδή κάποιες φορές στη ζωή ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα, όσο κι αν προσπαθήσεις, τελικά μπορεί να τα κάνεις σκατά και να μείνεις και με τις ενοχές, αυτό το τέλος είναι που έδωσε νόημα στην ιστορία. Πολύ καλό. 

 

 

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Roubiliana
Spoiler

Για αρχή, η ιστορία σου μου άρεσε και την βρήκα απολαυστική στην ανάγνωση. Μάλιστα σε κάποια σημεία ένιωσα αγωνία, ειδικά στο σημείο που η ηρωίδα τρέχει να σώσει την πόλη. Μου άρεσε το προφητικό όνειρο. Ναι, τα προφητικά όνειρα ίσως είναι κλισέ, αλλά αυτό δε μας εμποδίζει να τα αγαπάμε. Ωραία στήθηκε η πλοκή και είχε ανατροπές, αλλά συμφωνώ με τους παραπάνω ότι ήθελε πιο πολλές λέξεις ή και κεφάλαια για να αναπτυχθεί καλά. Το ίδιο ισχύει και για τους χαρακτήρες. Ήθελαν χώρο για να αναπτυχθούν σωστά. Είχες κάποιες δυνατές εικόνες, όπως η αγωνία της μάνας, που στις βάζω στα συν. 

 

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Spoiler

Μου άρεσε το τέλος στην ιστορία, το οποίο ήταν μη αναμενόμενο.

 

Κατά τα λοιπά ισχύουν αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

 

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Θα το ξαναδιάβαζα ευχαρίστως. Ενδιαφέρον σύμπαν που αποκαλύπτεται βήμα βήμα στον αναγνώστη (κοσμοπλασία), ωραία πλοκή στην οποία βλέπουμε μια νεαρή πολεμίστρια να "ενηλικιώνεται" καταλαβαίνοντας ότι δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιες απώλειες και χαρακτήρες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με τρόπο που να δείχνει ότι οι σημερινοί εχθροί δεν είναι απαραίτητα κακοί. Απλά η σύγκρουση πρέπει να δώσει λύση σε κάτι που έχει ξεκινήσει χρόνια πριν.
Τα ορθογραφικά λάθη όμως ήταν αρκετά και μου αποσπούσαν την προσοχή, ενώ κάποιες φορές μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και πιο εύστοχες λέξεις για να εκφραστείς. Σίγουρα με κάποιες βελτιώσεις το κείμενο μπορεί να γίνει πολύ πιο ευχάριστο. Ο τίτλος ήταν εύστοχος αλλά προβλέψιμος. Μου άρεσαν σημεία όπως "σαν μικρό παιδί που κατέστρεφε μια μυρμηκοφωλιά" καθώς και το ότι έχεις μέσα στο μυαλό σου κόσμους που όταν παρουσιαστούν στον αναγνώστη με το σωστό τρόπο, θα τον κρατήσουν μέχρι τέλους. Καλή σου επιτυχία

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Unicron
Spoiler

Θετικά στοιχεία: Η ιστορία σου μου άρεσε και μάλιστα πάρα πολύ! Επιτέλους διάβασα κάτι στο οποίο βρήκα αρκετά κοινά στοιχεία με το δικό μου στυλ. Ο τρόπος που ξεκινάς την ιστορία, το πως δίνεις τις πληροφορίες αλλά και η πλοκή της είναι όλα άρτια. Και φυσικά θα πρέπει να αναφέρω την ύπαρξη μπόλικης δράσης και αγωνίας. Το κείμενό σου δείχνει ξεκάθαρα σε όλους πως γράφεται σωστά μια ιστορία με μάχες μεταξύ ανθρώπων και γιγάντων. Από την αρχή του διηγήματος που γίνεται λόγος για τις μάχες ο αναγνώστης περιμένει να βιώσει μια τέτοια μάχη. Και ευτυχώς στη δική σου ιστορία συμβαίνει αυτό. Επίσης η ανατροπή στο τέλος είναι ένα ακόμα πολύ θετικό στοιχείο!

Αρνητικά στοιχεία: Εκτός από κάποια γραμματικά και συντακτικά λαθάκια, που διορθώνονται πολύ εύκολα, δεν βρήκα τίποτα άλλο αρνητικό.

Γενικό σχόλιο: Μια άρτια ιστορία, εντός του θέματος του διαγωνισμού,  που ανταμείβει τον αναγνώστη με την πλούσια δράση και πλοκή της.

Από εμένα έχεις ένα μεγάλο μπράβο. Συνέχισε έτσι και θα χαρώ πολύ να διαβάσω κάποιο επόμενο κείμενό σου!

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα
Spoiler

Πλοκή

Ωραία σε γενικές γραμμές. Αν και υπερβολικά στριμωγμένη θα έλεγα. Επίσης χρησιμοποιείς πολλά κλισέ, αν μου επιτρέπεις. Χωριό, νεαρό κορίτσι που εκπαιδεύεται, μητέρα μάγισσα, κρυμμένς δυνάμεις κρυφής μάγισσας κόρης, γριά σοφή που κατοικεί σε δέντρο. Η ιστορία είναι μάλλον προβλέψιμη, σαν να πηγαίνει από μόνη της. Το ασημένιο φύλλο και ο αιχμάλωτος γίγαντας ήταν από τις καλύτερες ιδέες σου.

Κοσμοπλασία

Σίγουρα έχεις στο μυαλό σου πολλά περισσότερα από όσα μας λες, μέχρι και το χάρτη του χωριού. Έχεις πλάσει ένα έντονα ξενικό περιβάλλον που προσωπικά δεν προτιμώ. Η συμβουλή μου θα ήταν, αν επιτρέπεται, να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε κάτι λιγότερο χιλιοπαιγμένο. Να δοκιμάσεις να ξεφύγεις από τα τόσο γνώριμα πρότυπα και μοτίβα της φάντασυ. Έχει τόσες ιδέες εκεί έξω. Η φάντασυ είναι τεράστιος και αχαρτογράφητος τόπος, η πεπατημένη είναι καλή μονάχα για τα πρώτα μας βήματα.

Χαρακτήρες

Οι αναμενόμενοι. Κινείσαι πάνω στα μοτίβα. Και σίγουρα χρειάζεται να προσπαθήσεις να εμβαθύνεις περισσότερο στο πώς πλάθεις έναν χαρακτήρα.

Γλώσσα

Απλή, βατή, κατανοητή. Θέλεις λίγο δουλίτσα σε μικρολαθάκια, ασυνταξίες και λοιπά.

Διεκπεραίωση

Μία τίμια προσπάθεια παρά τις όποιες αδυναμίες. Εντός θέματος βέβαια. Χρειάζεσαι πολύ διάβασμα και πολύ γράψε σκίσε. Φαντασία υπάρχει, μπορείς να κάνεις και πολύ καλύτερα πράγματα και θα χαρώ να τα διαβάσω.

Καλή επιτυχία και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου!

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
gismofbi

Πλοκή: Είχε κάποια κλισέ αλλά δεν με ενόχλησαν ιδιαίτερα. Μου άρεσε αρκετά. Να σου πω πως ξετρελάθηκα με το ανατρεπτικό τέλος και τη φανταστική ιδέα του αιχμάλωτου γίγαντα που χρησίμευε ως πηγή μαγείας.

Κοσμοπλασία: Φάνηκε πως το έχεις δουλέψει στο μυαλό σου αλλά επίσης φάνηκε ότι μας είπες λιγότερα από όσα ήθελες. Είναι ένας κόσμος που θέλει περισσότερη ανάπτυξη για να αναπνεύσει. Θα γινόταν άνετα μυθιστόρημα.

Γλώσσα: Δεν θα επαναληφθώ σε θέματα όπως ορθογραφικά λάθη και συντακτικές ατασθαλίες καθώς λύνονται με ένα προσεκτικό χτενισματάκι. Το κείμενο σου διαβάστηκε απνευστί, ήταν όμορφο και ένιωσα ότι το παρακολούθησα στο μυαλό μου σαν ταινία αλλά μου φάνηκε λίγο πιο παιδικό από όσο ήθελα.

Χαρακτήρες: Κι εδώ χρειάζονταν περισσότερο χώρο να αναπτυχθούν. Ήταν ημιτελείς όλοι και ακόμα και η Έιντα που ήταν η πρωταγωνίστρια του έργου δεν αποδόθηκε ολοκληρωμένα. Ήταν λίγο χάρτινοι και κάποιοι θεωρώ πως υπήρχαν μόνο και μόνο για να προχωρήσει η ιστορία. Επίσης να σταθώ λίγο στο ότι με ξένισε το πόσο εύκολο ήταν για την κοπέλα να βρει την μάγισσα όπως και ο καταιγισμός πληροφοριών της μάγισσας σε μια κρίσιμη στιγμή όπου έξω χαλούσε το σύμπαν.

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..