Jump to content

The Wandering Earh (2019)


Blacksword
 Share

Recommended Posts

«Καθώς ο ήλιος πεθαίνει, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο φτιάχνουν γιγάντιους πλανητικούς προωθητήρες για να μεταφέρουν τη Γη έξω από την τροχιά της και να πλεύσουν τη Γη σε ένα νέο αστρικό σύστημα. Ωστόσο, το ταξίδι 2500 χρόνων έρχεται με απροσδόκητους κινδύνους, και προκειμένου να σωθεί η ανθρωπότητα, μια ομάδα νέων σε αυτή την εποχή μιας περιπλανώμενης Γης μάχεται σκληρά για την επιβίωση της ανθρωπότητας.»

 

Το νέο Κινεζικό επίτευγμα που έχει σπάσει τα ταμεία τόσο στην Κίνα όσο και παγκοσμίως έρχεται για να μας συναρπάσει. Η ταινία, βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Liu Cixin, μας ταξιδεύει σε ένα μέλλον, όπου η μόνη λύση της ανθρωπότητας για να επιβιώσει είναι να μετακινήσει την σε ένα άλλο σύστημα, και σε μια περιπέτεια διαστημικής όπερας που συνδυάζει την Κινεζικής κουλτούρας με αυτή της Αμερικάνικης που στιγμάτισαν το κινηματογραφικό χώρο, με τα πιο εμφανή μάλιστα να είναι το κλασικό 2001 του Stanley Kubrick και το Interstellar του Christopher Nolan.

Αν και προσωπικά δεν έχω δει ξανά κάποιο ανάλογο σενάριο, η ιδέα μια περιπλανώμενης Γης με συνάρπασε από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, όσο καλή κι αν είναι αυτή η ιδέα, η ταινία είναι αρκετά επικεντρωμένη στα εφέ και το γενικότερο σύνολο της Γης, και λιγότερο στην πλοκή και στους χαρακτήρες (ειδικά μερικοί είχαν λίγο «τραβηγμένες» εκφράσεις), κάνοντας ναι μεν μια οπτικά ευχάριστη και φανταστική περιπέτεια, αλλά δε μια όχι τόσο ουσιώδης και συναισθηματική ταινία που να σε κάνεις να νιώσεις τους πρωταγωνιστές.

7.5/10

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..