Jump to content

«Ιστορίες Αίματος» - Ευάγγελος Ζώτος


Mournblade
 Share

Recommended Posts

 Καλώς ήλθατε στις «Ιστορίες Αίματος»... 

You who enter, beware...

Η νέα συλλογή διηγημάτων του συγγραφέα Ευάγγελου Ζώτου, ένα βιβλίο με οκτώ χορταστικά διηγήματα που καλύπτουν ένα εύρος κατηγοριών, τρόμου, ΕΦ - space opera.

Το βιβλίο ακολουθεί το γνώριμο ύφος του συγγραφέα: γραφή που παραπέμπει σε χολλυγουντιανές ταινίες τις οποίες όλοι αγαπήσαμε, με γρήγορη και απρόσκοπτη ροή, δράση, πλούσια φαντασία, τρόμο, ατμόσφαιρα, δύσκολες καταστάσεις, σκηνές βίας και σε ορισμένες περιπτώσεις 80s αισθητική. Όσοι αναγνώστες αγαπούν τα συγκεκριμένα στοιχεία θα εκτιμήσουν τις ώρες ψυχαγωγίας και χαλάρωσης (αυτό βέβαια είναι σχετικό, καθώς έχουμε να κάνουμε με τρόμο!) που το συγκεκριμένο έργο προσφέρει.

Σίγουρα θα το διασκεδάσουν, θεωρώ, αν αποζητούν ένα βιβλίο που μένει πιστό στο περιεχόμενο της ποπ κουλτούρας. Θα συναντήσουν μια συλλογή διηγημάτων που πρωταγωνιστής είναι η φαντασία. Αξίζει να σημειώσω την πεποίθησή μου πως αν ένας ανυποψίαστος αναγνώστης διάβαζε κάποια από τα διηγήματα δίχως να γνωρίζει την καταγωγή του συγγραφέα, άνετα θα μπορούσε να πιστέψει πως είχε να κάνει με αμερικανό πολίτη, ή έστω, με Έλληνα ομογενή που ζει στην αντίπερα όχθη του ωκεανού. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που πλασάρει το υπόβαθρο των ιστοριών του. Πραγματικά, είναι σαν να μεγάλωσε εκεί, σε κάποια άγνωστη επαρχιακή πόλη της Αμερικής. Το στήσιμο των ιστοριών, το όλο feeling, το μεγαλεπήβολο των πραγμάτων σε κάνει να πιστεύεις πως έχεις να κάνεις με Αμερικανο συγγραφέα και όχι με Έλληνα.  

Όλες οι ιστορίες μου άρεσαν, μα οι αγαπημένες μου ήταν ''Ο δαίμονας της ασφάλτου'', η ''Αίθουσα 302'' και το ''Starhammer''.

Εύχομαι το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και ευχαριστώ θερμά τον συγγραφέα για την τιμή που μου έκανε να παρουσιάσω το έργο του.

 

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± «ÎÏÏοÏÎ¯ÎµÏ ÎίμαÏοÏ» - ÎÏÎ¬Î³Î³ÎµÎ»Î¿Ï ÎÏÏοÏ

 

fa91cb_b2d08fc51e8049929293860c8207a8dd~mv2_d_2894_1265_s_2.webp

 

Links για το βιβλίο:     «Σελίδα βιβλίου από τις Συμπαντικές Διαδρομές»

 

                                   «Σελίδα βιβλίου στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας»

 

 

Από το οπισθόφυλλο:

 

«Αγαπητέ αναγνώστη,

 

Το βιβλίο που κρατάς αυτή τη στιγμή στα χέρια σου είναι η πύλη που οδηγεί σε έναν καινούριο και μυστηριώδη κόσμο. Τον κόσμο της φαντασίας μου. Οι ιστορίες που κρύβονται στις σελίδες του βιβλίου οδηγούν σε μέρη πολύ μακρινά και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνα. Αν το θελήσεις, μπορώ να σε ξεναγήσω σε όλα αυτά τα περίεργα μέρη. Μαζί θα περπατήσουμε τα σκοτεινά μονοπάτια και θα ανακαλύψουμε, ένα προς ένα, όλα τα μυστικά που κρύβουν. Θα ταξιδέψουμε σε μέρη επικίνδυνα, εκεί που κατοικούν μερικά από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα. Θα είμαι μαζί σου σε όλη τη διαδρομή, κρατώντας σου σφιχτά το χέρι. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σε προστατέψω από τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτά τα μέρη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φοβηθείς. Πολύ, θέλω να πιστεύω. Άλλωστε, δε θα είχες τώρα αυτό το βιβλίο στα χέρια σου αν δεν επιζητούσες τον τρόμο. Δυστυχώς όμως, δεν είμαι σε θέση να σου εγγυηθώ πως θα ολοκληρώσεις με ασφάλεια το ταξίδι αυτό. Ακόμα κι αν καταφέρεις να φτάσεις στο τέρμα της διαδρομής ίσως να μην είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ξεκίνησε το ταξίδι. Ίσως να έχεις αλλάξει για πάντα. Η ευθύνη της επιλογής είναι μόνο δική σου. Πίστεψέ με όμως, το ταξίδι μας αξίζει το ρίσκο. Τι λες λοιπόν, ξεκινάμε

 

 

Στοιχεία Βιβλίου:

Η συλλογή περιέχει οκτώ διηγήματα με τους εξής τίτλους:

- Starhammer
- Αίθουσα 302
- Ένοχο παρελθόν
- Ζολτάν Βόρος
- Η κόκκινη λίμνη
- Η μάχη των κόσμων
- Το σημάδι
- Ο δαίμονας της ασφάλτου

Σελίδες: 402
Διαστάσεις: 21
x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 13 ευρώ
Κατηγορία: Λογοτεχνία του φανταστικού, υπερφυσικός τρόμος

ISBN: 978-960-607-146-1

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,

universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com

Edited by Mournblade
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..