Jump to content

Θεματολογία των ιστοριών σας


Vikar
 Share

Recommended Posts

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Υπάρχουν πολλές κατηγορίες θεμάτων (π.χ. πόλεμος/ειρήνη, αξίες, κοινωνική αδικία κτλ). Είναι σαν να ρωτάς τι χαρακτήρες παίζω στο d&d, τη στιγμή που υπάρχουν άπειρα κριτήρια (θα μπορούσες να αναφέρεσαι στην κλάση, στο alignment ή και γω δεν ξέρω σε τι άλλο)

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;

Basika, oxi. :blush: Dev n8ela va kavw sugkekrimevn erwtnsn, n8ela va kavw apln erwtnsn.

Link to comment
Share on other sites

-Κοινωνικά θέματα και μέρη ανθρώπινης ψυχολογίας.

-Ιστορικά μυθιστορήματα ή μεσαιωνικής προέλευσης ιστορίες φαντασίας που περιστρέφονται γύρω από συγκεκριμένες αναλύσεις προσώπων, φαινομένων και γεγονότων.

-Ηθοπλασία με φανταστικά ή πραγματικά στοιχεία και σκοπό τη διδακτική και την εξαγωγή συμπερασμάτων τόσο πάνω σε ανθρώπους και προσωπικότητες όσο και σε καταστάσεις. Ανάλυση εσωτερικών συγκρούσεων, προσδοκιών και ονείρων.

Link to comment
Share on other sites

1. Ιστορίες φαντασίας με μεσαιωνικό, σύγχρονο ή τελείως φανταστικό περιβάλλον

2. Μια απ' τα ίδια με την Ίσιδα

3. Καμιά φορά ιστορίες σε συνέχεια από κάποιο όνειρο που είδα

4. Ό,τι μου έχει βάλει για το σπίτι η καταραμένη η φιλόλογός μου :)

Link to comment
Share on other sites

Τώρα, τι να απαντήσω; Δύσκολη ερώτηση.

 

Η θεματολογία μου είναι η ζωή. Ίσως να πούμε ότι με απασχολεί περισσότερο η κοινωνία και η ψυχολογία. Αλλά δεν είναι απόλυτα αλήθεια: έχω γράψει και για διάφορα άλλα θέματα. Και πάντα προσπαθώ να συμπεριλαμβάνω και κάποια πρωτότυπη (δηλαδή, δικής μου επινόησης) ιδέα, αλλά όχι και τόσες ιδέες ώστε η ιστορία να πνίγεται κάτω από τόνους μαγείας και υπερφυσικού στοιχείου.

 

Βασικά, οι ιστορίες μου είναι κανονικές, αν και περιπετειώδεις, ανθρώπινες ιστορίες, οι οποίες διαδραματίζονται σε φανταστικό κόσμο.

Link to comment
Share on other sites

Συναισθήματα και ψυχολογία χαρακτήρων, I suck in the rest. :p

Καλά ίσως όχι και τόσο χάλια, αλλά κάπως έτσι. Προτιμάω να γράφω πράγματα που εξερευνούν τον ψυχισμό κάποιου οδηγώντας τον αναγνώστη να εξερευνήσει τον δικό του. Γράφω συμβολικά, αλληγορικά συνήθως. Βέβαια είμαι τόσο επιρρεπής σε αλλαγές που μπορεί να αλλάξει η θεματολογία από μέρα σε μέρα... αλλά πάντα ξαναγυρίζει στα παλιά καλά μονοπάτια.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αυτό που θα ήθελα ή τουλάχιστον που στοχεύω να γράφω έτσι όπως η Νιέννα. Μου αρέσει να γράφω ιστορίες που αφήνουν ερωτηματικά, χωρίς να έχει σημασία αν είναι σε φανταστικό ή πραγματικό κόσμο. Τέλος μ' αρέσει να μπλέκω αυτούς τους δύο!

Link to comment
Share on other sites

Ότι μου κατέβει. Ακούω απλά την εκάστοτε έμπνευσή μου.

Link to comment
Share on other sites

Teleutaia blepw oti grafw arketa favera gia tnv koivwvia kai pio sugkekrimeva gia tnv epikoivwvia (tolega kai sallo 8ema). Pavtwc suvexizw va grafw gia tnv apogonteusn, tnv apotuxia kai tic sxeseic avdra-guvaikac kai avdra-avdra. Dev eivai ta mova fusika, oute kai me safnveia diaxwrismeva.

 

Eivai pavtwc evdiaferov oti ta 8emata pou diapragmateuomai, ta avtilambavomai ka8ara afou exw prwta grayei to keimevo. Auto omwc spavia mou sumbaivei pia me ta poinmata. :hmm:

Edited by Vikar
Link to comment
Share on other sites

Το μυστήριο της ύπαρξης, το κρυμμένο βάθος τις ψυχής, θρησκευτικός και πολιτικός προβληματισμός, η αγάπη, ο έρωτας, η ομορφιά και η τέχνη... τα παραπάνω μπορεί καταλάθος να βρεθούν στα κείμενά μου. Αλλά εγώ γράφω για ΞΥΛΟ(όχι αυτό που έχουν τα δέντρα, το άλλο).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 18 years later...
On 5/13/2005 at 9:54 PM, Vikar said:

Ti 8emata diapragmateueste suvn8wc sta keimeva sac;

 

Αχ αυτή η φεϊσμπουκική γραφή με τους αριθμούς και το c αντί για σ. Πόσο νοσταλγία.. 🥺

 

Στο θέμα μας: στα κείμενά μου διαπραγματεύομαι κυρίως την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων με τρόπο εναρμονισμένο ως προν την ιστορία, δηλαδή αναλογικά, θα μιλήσω εξίσου για κάτι που έγινε όσο και για το πως αυτό επηρέασε την ψυχολογία του πρωταγωνιστή.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..