Jump to content

A dream came true...


Unicron
 Share

Recommended Posts

Λένε πως όταν θες κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν μερικές φορές συνωμοτεί για να σε βοηθήσει. Άλλες φορές πάλι, κάνει ό,τι μπορεί για να σε παιδέψει. Εγώ, δυστυχώς ή ευτυχώς, βίωσα και τις δύο καταστάσεις.

 

Ποτέ δεν έκρυψα την ιδιαίτερη αγάπη μου για τις ταινίες του Αμερικανικού κινηματογράφου. Όσοι έχουν διαβάσει έστω και μία ιστορία μου ξέρουν πολύ καλά το ιδιαίτερο στυλ γραφής που χρησιμοποιώ. Σε μερικούς αρέσει, σε άλλους όχι, όμως αυτό δεν είναι το θέμα. Ποτέ δεν ήταν άλλωστε.

 

Όταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν 21 χρονών, και ακόμα εντελώς άφραγκος, είχε πει στους φίλους του πως αν μέσα σε έναν χρόνο δεν καταφέρει να βγάλει 1 εκατομμύριο δολάρια θα αυτοκτονήσει. Πίστεψε στον εαυτό του και τελικά τα κατάφερε. Έβγαλε πολλά περισσότερα και σύμφωνα με ένα σχετικό βιβλίο που είχα διαβάσει, περίπου 2 δις δολάρια σε χαρτονομίσματα κατέληξαν να φαγωθούν από ποντικούς και αρουραίους στις υπόγειες κρυψώνες! What a waste...!

 

Κάπως έτσι κι εγώ, πριν από περίπου 2 χρόνια ξεκίνησα να μεταφράζω μαζικά στα Αγγλικά κείμενά μου (ή ακόμα να γράφω και απ’ ευθείας στα Αγγλικά) με την ελπίδα να καταφέρω να πουλήσω έστω ένα από αυτά σε κάποιο στούντιο παραγωγής της Αμερικής. Είπα στον εαυτό μου πως αν τελικά δεν τα καταφέρω θα σταματήσω να ασχολούμαι με τη συγγραφή.

 

Στο ίντερνετ υπάρχουν διάφορες σελίδες που υπόσχονται να προωθήσουν τα κείμενα φιλόδοξων σεναριογράφων σε παραγωγούς, με το αζημίωτο φυσικά. Έχοντας δοκιμάσει αρκετά από αυτά, μπορώ να πω πως μοιάζουν με απάτη, καθώς πρώτα θα σκουριάσει ο Ρόμποκοπ και μετά ίσως απαντήσουν σε κάποια πρόταση.

 

Δυστυχώς η πραγματικότητα ακολουθεί, λίγο έως πολύ, τη νοοτροπία του «I know a guy, who knows a guy, who knows another guy...». Την περίοδο 2007-2008 ήμουν στην Αμερική για το μεταπτυχιακό μου και εκεί είχα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο για το πως να γράφεις σενάρια για ταινίες από άτομα του χώρου. Τότε με ενδιέφεραν άλλα πράγματα (έρευνα, αγώνες, ...) και δεν το είχα πάρει στα σοβαρά, όμως ευτυχώς είχα κρατήσει τα στοιχεία από αυτά τα άτομα. Και 10+ χρόνια μετά τα χρειάστηκα.

 

Πριν από λίγες μέρες έλαβα με το ταχυδρομείο κάτι που περίμενα για χρόνια. Ένα όνειρο ζωής έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Το δύσκολο και κοπιαστικό ταξίδι επιτέλους τελείωσε. Ή μήπως τώρα αρχίζει...;

 

4y4JYHW.jpg

 

Edited by Unicron
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια!!! :clap: Μπράβο σου, κυρίως γιατί χάρη στο πείσμα σου κατάφερες να κάνεις πραγματικότητα το όνειρό σου! Εύχομαι όοο,τι μα ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια!!!

And keep us posted! 😊

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, WILLIAM said:

Συγχαρητήρια!

Και να μας καλέσεις στην πρεμιέρα ε;

Φίλε William, κάτσε να είμαι πρώτα καλεσμένος εγώ!

Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες (για ευνόητους λόγους) μα η συμφωνία είναι όπως λένε one-way all, που σημαίνει πως ο συγγραφέας παραχωρεί το 100% των δικαιωμάτων του πρωτότυπου έργου και δυστυχώς δεν έχει καμία περαιτέρω αξίωση από το τελικό παραγόμενο προϊόν... 😟

Link to comment
Share on other sites

Ε καλά εσύ θα έχει φτιάξει το σενάριο, αν μη τι άλλο θα σε καλέσουν!

Εμπρός για την υστεροφημία!

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, WILLIAM said:

Ε καλά εσύ θα έχει φτιάξει το σενάριο, αν μη τι άλλο θα σε καλέσουν!

Εμπρός για την υστεροφημία!

Η μάχη δόθηκε για να υπάρχει έστω μια αναφορά του τύπου «Based on a novelette by ... ».

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, buteto said:

Συγχαρητήρια. Τι θέμα έχει;

Δεν είναι μία ιστορία αλλά πολλές!

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο ρε φιλε για την υπομονη σου. Να σου πανε ολα καλα! Εισαι φαρος για ολους μας.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια Βαγγέλη, εύχομαι να πάνε όλα όπως επιθυμείς. Κι όταν μάθεις τίτλο ταινίας, να μας πεις να τη δούμε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..