Jump to content

Τέρας, Ξανά

Cassandra Gotha

Recommended Posts

Φοβερή ιστορία! Πολύ μου άρεσε παρότι το υποψιάστηκα ότι πήγαινε προς μια τέτοια εξέλιξη.

Αχ σε φαντάζομαι να τη λες αυτήν την ιστορία νύχτα δίπλα στη φωτιά! 

• Like 3

Πολύ καλή ιστορία. Μου άρεσε η ονειρική του ατμόσφαιρα κ ο τρόπος που τελείωσε.

• Like 3

Καλησπέρα κι από εμένα :) 

Spoiler

Έχω και καλά και κακά νέα. Θα ξεκινήσω με τα κακά. 
Αρχικά η ιστορία είναι αρκετά προβλέψιμη. Οι χαρακτήρες είναι τελείως κλασικοί και στερεοτυπικοί. Θα έβρισκα πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν τα φύλα  για παράδειγμα των δύο πρωταγωνιστών ήταν ανάποδα. Θα γούσταρα πολύ μια φόνισσα που την φοβούνται όλοι και έναν (επιτέλους!) κακό μάγο. Αυτά έχοντας πάντα κατά νου και την ιστορία των μαγισσών και τους λόγους για τους οποίους προέκυψε το άγριο κυνήγι τους αλλά και το έντονα έμφυλο στοιχείο όλης αυτής της υπόθεσης. 
Για όσες και όσους αναρωτιέστε, οι μάγισσες αλλά και οι μάγοι (γιατί κυνηγούσαν και άντρες απλά πολύ λιγότερο) ήταν οι βοτανολόγοι της εποχής, που με γιατροσόφια και ματζούνια, π.χ. με αφέψημα φρέσκου δυόσμου γιάτρευαν τον στομαχόπονο κ.α. Τέτοιοι άνθρωποι, που ήταν πράγματι κυρίως γυναίκες, που πέρα από μαίες και με αφορμή αυτό, αναλάμβαναν και τον ρόλο ενός γιατρού στην κοινότητα, απέκτησαν δύναμη και λόγο και δεν βόλευαν καθόλου την καθολική εκκλησία που εκείνη την περίοδο πουλούσε συγχωροχάρτια και θαυματουργές ιάσεις στις διάφορες ασθένειες. Έτσι τις κυνήγησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ο πάπας Γρηγόριος ο ένατος το 1233 άκουγε τις γάτες να έχουν οίστρο και μάλλον κάτι γινόταν μέσα του και λέει «διάολος!!» και τις κυνήγησε ασύστολα μέχρι θανάτου και ακολούθησε ένα φοβερό ξέσπασμα πανούκλας στην Ευρώπη, από τα ποντίκια που δεν κυνηγούσαν πια οι γάτες γιατί δεν υπήρχαν. 
Στα σημεία τώρα, οφείλω να ομολογήσω ότι την πρώτη φορά που το διάβασα, μέχρι τα μισά με είχε πιάσει ήδη ανυπομονησία για το αν θα γίνει τελικά κάτι ενδιαφέρον ή όχι. Νομίζω ότι μεγάλο ρόλο σ' αυτό έπαιξε το κομμάτι με τη μάχη του φονιά με τους πρώην συντρόφους του, που, κατά τη γνώμη μου, κράτησε πολύ και χωρίς ουσιαστικό λόγο. 
Στα καλά τώρα. Αμέσως, μετά από αυτή τη μάχη, ξεκινάει το καλό. Μου αρέσει πάρα πολύ όλο το σκηνικό στον τάφο. Ο τρόπος που δένουν τους φονιάδες αλλά και η φλόγα που απλώθηκε από το κεφάλι στους ώμους και έκαψε την μάγισσα είναι αμφότερες πολύ δυνατές και πολύ ζωντανές εικόνες που χαράχτηκαν στον μυαλό μου. Το ίδιο ισχύει και για το τέλος. Μου άρεσε πολύ που η τριτοπρόσωπη αφήγηση σταματάει να είναι επικεντρωμένη στον φονιά και μας δίνει μια άλλη κλίμακα των γεγονότων, πηγαίνοντάς μας μέχρι τους τρομοκρατημένους κατοίκους. Δίνει χώρο στην φρίκη. Πραγματικό χώρο. Έγινα για λίγο η κραυγή την μάγισσας που ταξιδεύει στον αέρα, είδα το τοπίο από ψηλά. 
Συνοψίζοντας, αυτή η ιστορία είχε μια χλιαρή αρχή και ένα δυνατό, φρικιαστικό τέλος. 
Με λίγη δουλίτσα ακόμα, πιστεύω, θα μπορούσε να είναι πολύ καλή και στο σύνολό της. 

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία :) 

• Like 4

Τέρας! Έγραψες Πάλι!

Όμορφη και χορταστική η ιστορία σου, με την γνωστή μαεστρία σου να φτιάχνεις ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μην έχοντας διαβάσει πολλά του είδους δεν το είδα πού πήγαινε. Μου φάνηκε πρωτότυπη η ιδέα – πλοκή σου.  

• Like 3

• 2 weeks later...

Ωραία ιστορία. Ζόρικη.

Από την αρχή φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με την καλύβα που είναι τόσο στενή και τον πνίγει, αλλά όσο πάει και βαραίνει το τοπίο, και παρ' όλο που υποψιαζόμαστε διάφορα πράγματα,

Spoiler

το τέλος στον λόφο με τις φλόγες και με όλα τα σχετικά ήταν μια πολύ δυνατή σκηνή και μού άρεσε πολύ.

• Like 3

Πολύ ωραία, πολύ γεμάτη. Ήτανε λες και διάβασα κάτι πολύ μεγαλύτερο όταν τελείωσα. Δεν ξέρω πότε πρόλαβες σε τόσες λίγες λέξεις να το στήσεις όλο αυτό. + 1 στο "Ζόρικη" της Βάσως, είναι πραγματικά η σωστή λέξη.

Έχω τρεις προτάσεις:

Spoiler

1. Να εξηγήσεις λίγο καλύτερα το τι ακριβώς παίζει με τα φύλλα και το γιατί είναι φύλλα που κάνουνε αυτή τη δουλειά (γιατί έχω μια συγκεχυμένη εντύπωση ότι εσύ βασικά ξέρεις πάρα πολύ καλά, αλλά εγώ είμαι ακόμα αβέβαιη λίγο.

2. Να δώσεις λίγο περισσότερο πόνο (και χώρο - μόνο στο διήγημα όχι στην ίδια) σε αυτή την εκπληκτική στενή κάμαρη που κλείνει πάνω του. Είναι το πιο πρωτότυπο στοιχείο του διηγήματος και δουλεύει πάρα πολύ καλά, θα το ήθελα να διατρέχει λίγο περισσότερο το σύνολο.

3. Να δώσεις λίγο περισσότερη έκταση πριν το τέλος, σωματωματωποιημένη, έτσι που να μην είναι όλα στο διάλογο.

Σε άφησα τελευταία για να σε ευχαριστήσω που μας τράβηξες από το αυτί ❤️ Έκανες πάρα πολύ καλά ❤️ Να μας τραβάς κι όταν γράφεις κάτι καινούργιο και μόνο για να διαβάζουμε, please.

• Like 3

Δυνατό συναίσθημα, δυνατές εικόνες, δυνατό μήνυμα. Μου τα χάλασες στο μοντάζ. 

Τι θα πει αυτό: ενώ είναι λιτές όσο πρέπει οι σκηνές δίνουν τόσο όσο σε πληροφορία, ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένες κάπου με μπερδεύει, ειδικά στο σημείο με τους τρεις και τον μύλο. Δεν φταίνε οι ίδιες οι σκηνές, αλλά το πού ξεκινάνε και το πού τελειώνουνε και τι σχέση έχουν με τις προηγούμενες και τις επόμενες.

Κάτι ακόμη που μου περίσσεψε ήταν το ξυλίκι στον μύλο. Τρεις παράγραφοι δίνουν πολύ σημασία σε κάτι που είναι δευτερεύον στην εξέλιξη της ιστορίας.

• Like 1

Ευχαριστώ ρε παιδιά!

Αυτό με το ξυλίκι στον ανεμόμυλο το σκαραβιάστηκα, αλλά ήταν η σκηνή που διασκέδασα πιο πολύ γράφοντάς την. Παίζει να απλώσω το διήγημα μόνο και μόνο για να μείνει αυτή η σκηνή. :lol: (Επίσης, εκεί φαίνεται ότι γνωρίζονται αυτοί οι τέσσερις πολύ καλά και, αν και δεν το συνειδητοποιεί ακριβώς, ξέρει τις συνήθειές τους στη μάχη και τι να περιμένει, όπως και το αντίθετο).

• Like 1

• 5 months later...

Να πω πως το slow motion ξεκαθάρισμα στον μύλο για μένα ήταν μια πρώτης τάξεως σκηνή.
Διάβαζα χωρίς να παίζει ούτε βλέφαρο, μια χοντρή στάλα ιδρώτα κύλησε στο μέτωπό μου και στο βάθος σαν να άκουγα κάτι σε Morricone (στα πολύ, πολύ epic του όμως).
Κατά τα άλλα sex, sleep, food, drums, and pain!

Πάμε στα αρνητικά τώρα:
Τι μόνο αυτό ήταν;
Παίζει ν' αναστήσεις τη μάγισσα για κάνα sequel;
Ολο και κάποιος θα είχε τολμήσει να την στραβοκοιτάξει στο παρελθόν.
Από κεφάλια no problemo, υπάρχουν μπόλικα.
Εννοείται πως τα όποια τεχνικά θέματα τα κατάπια αμάσητα (ε, με ένα καλό χτενισματάκι...)

• Thanks 1