Jump to content

Αξίζει να στείλω το βιβλίο μου σε κάποιον εκδοτικό (μετά την αυτοέκδοση);


domaze
 Share

Recommended Posts

Θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα θέμα που με απασχολεί έντονα αυτές τις ημέρες που έχω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο:

Το 2017 προχώρησα στην έκδοση ενός βιβλίου μόνος μου. Εννοώ ότι ο ίδιος το έγραψα, έκανα την επιμέλεια, την έκδοση, τη διανομή κλπ., καθώς λόγω του επαγγέλματός μου μπορούσα να εξασφαλίσω όλα τα νόμιμα παραστατικά, ασφάλιση κλπ. Μέσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του βιβλίου το διέθεσα σε όλο το δίκτυο βιβλιοπωλείων -αλλά και άλλων καταστημάτων- που μπορούσα, σχεδόν το σύνολο των αντιτύπων  που είχα τυπώσει.

Τελευταία, οι πωλήσεις τόσο από τα βιβλιοπωλεία όσο και από τα άλλα καταστήματα είναι ελάχιστες. Η αλήθεια είναι ότι λόγω φόρτου εργασίας και προσωπικών θεμάτων (τα κλασικά δηλαδή) δεν το κυνήγησα ιδιαίτερα. Να διευκρινίσω ότι το βιβλίο δεν είναι λογοτεχνικό, αλλά ένας, ας πούμε, οδηγός που αφορά σε ένα συγκεκριμένο χόμπι. Αυτός είναι και ο λόγος που το διέθεσα και σε άλλα καταστήματα εκτός από τα βιβλιοπωλεία.

Τα επόμενα βήματα που θα ήθελε το βιβλίο θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, με τη σειρά που τα αναφέρω τα εξής: διάθεση από πολύ περισσότερα βιβλιοπωλεία, διαφήμιση, μετάφραση, προώθηση στο εξωτερικό. Το ερώτημά μου είναι: αξίζει να κάνω κρούση σε μεγάλους εκδοτικούς ρωτώντας εάν θέλουν να κάνουν κάποια δεύτερη, πιθανότατα ανανεωμένη, έκδοση; Μήπως έτσι ουσιαστικά "χαρίζω" τον κόπο που έκανα έως τώρα σε αυτούς; Θα ήταν καλύτερο να περιμένω και να επενδύσω μόνος μου κόπο, χρόνο και χρήμα στην προώθησή του βιβλίου, όταν και αν τα βρω όλα αυτά; 

 

Υ.Γ.: Είδα ένα παρόμοιο παλιότερο θέμα εδώ, όμως μιας και κοιμάται εδώ και δέκα χρόνια και δεν είναι και ακριβώς το ίδιο με αυτό που ρωτώ εγώ, είπα να μη το αναστήσω, παρόλο που κάτι τέτοιο θα ήταν στο κλίμα των ημερών!

Υ.Γ.2 / disclaimer: Θεωρώ ότι το γεγονός ότι το βιβλίο δεν είναι λογοτεχνικό ή σχετιζόμενο με fantasy, horror κτλ., δεν αντιμετωπίζεται διαφορετικά στο συγκεκριμένο θέμα που με ενδιαφέρει, γι' αυτό παίρνω το θάρρος και το ρωτάω εδώ. 

Edited by Mesmer
Διόρθωση τίτλου
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Ιρμάντα featured and unfeatured this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..