Jump to content

Απαγορευμένο Βλέμμα


Recommended Posts

DinoHajiyorgi

Όνομα Συγγραφέα: Ντίνος Χατζηγιώργης
Είδος: Τρόμος
Βία; Όχι
Σεξ; Είναι σεξ αυτό;
Αριθμός Λέξεων: 1085
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Γραμμένο για το #Μένουμε Σπίτι - Flash Fiction

 

   

Άκουσε την καμπάνα από τον πύργο του Δημαρχείου να χτυπάει έντεκα φορές. Η τελευταία κωδωνοκρουσία απλώθηκε σαν ηχώ πάνω στις κεραμοσκεπές και δόνησε ως και την καρδιά του. Ένιωσε τον κόμπο στον λαιμό του να σκληραίνει και έτριψε τις παλάμες του νευρικά. Ήταν ιδρωμένες. Έμεινε καθισμένος δίπλα στο σβηστό τζάκι και αφουγκράστηκε τον αέρα στην καμινάδα. Επικρατούσε νεκρική ησυχία. Κανένας ήχος από κάρα, φωνές πραματευτάδων, τσακωμούς γυναικών και τσιρίγματα παιδιών. Μέχρι και τα σκυλιά είχαν λουφάξει. Δεν χρειαζόταν να ανοίξει τα παραθυρόφυλλα για να δει αυτό που του έδειχνε η φαντασία του. Τους άδειους δρόμους, τα σφαλιστά μαγαζιά και τα κλειδαμπαρωμένα σπίτια. Ο λαός του Κόβεντρυ είχε δώσει την υπόσχεση του και σήμερα δεν ξεμυτούσε έξω. Εύκολο. Μια μέρα ήταν. Μέχρι το απόγευμα θα τέλειωνε η συμφωνημένη απομόνωση. Μπορούσε να το κάνει αυτό. Ή όχι;

 

Οι χαραμάδες του σπιτιού και ο ήλιος που επέτρεπαν στο σπίτι ζωήρευε θαρρείς τις σκιές. Έβλεπε διαόλια και τριβόλια να του κάνουν γκριμάτσες και να του γνέφουν περιπαιχτικά από τις γωνίες. Του ψιθύριζαν στα εσώψυχα και ξυπνούσαν το κτήνος στα λαγόνια του. Πόσο χρόνο ήθελε ένα άλογο σε χαλαρό καλπασμό, να διανύσει την απόσταση από το κάστρο του Λεόφρικ ως την αγορά του Κόβεντρυ; Θα μπορούσε να απασχολήσει το μυαλό του με εργασία, είχε τόσα πουκάμισα να ράψει, από το να σκέφτεται εκείνη, την υπέροχη εκείνη, την πανέμορφη εκείνη, την οπτασία, τη γυναίκα, τη λαίδη. Πόσο αποσβολωμένος είχε μείνει την πρώτη φορά που την είδε να περνάει με την άμαξα από την πλατεία, με τον κόμη στο πλευρό της. Τι σχέση είχε αυτή η ομορφιά με όλες εκείνες της γυναίκες που συναντούσε στην καθημερινή του ζωή, με πρόσωπα μουτσούνες, γεμάτες σπυριά, στόματα στραβά και ξεδοντιάρικα, μαλλιά σαν από αγκάθια. Η λαίδη Γκοντάιβα ήταν ένας άγγελος, το δέρμα της έλαμπε λευκό και μια λαμπρή χρυσαφένια χαίτη έρεε στην πλάτη της ως τους μηρούς. Τη θυμόταν εκείνη την στιγμή, που είχε νιώσει το αγρίμι του πόθου να σαλεύει και να τον διεκδικεί. Τον είχε δικό του άπειρες ιδρωμένες νύχτες, βασανίζοντας την φαντασία του με λάγνες εικόνες που τον κατέστρεφαν λίγο-λίγο. Και ξαφνικά, σαν να επιβραβευόταν για τα μαρτύρια του, μπορούσε να αντικαταστήσει την τρομερή φαντασία με την εικόνα της πραγματικότητας. Η Λαίδη είχε βάλει εκείνο το στοίχημα με τον σύζυγο της. Θα περνούσε μέσα από την πόλη καβάλα στο άλογο της, γυμνή και ο Λεόφρικ θα μείωνε τους φόρους στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό. Οι κάτοικοι συνεννοήθηκαν και αποφάσισαν να κλειστούν στα σπίτια τους την συγκεκριμένη μέρα, για να επιτρέψουν την κυρά τους, που έκανε τέτοια θυσία γι αυτούς, να διατηρήσει την ευπρέπεια και την αρετή της. Ευγενή συναισθήματα για ανθρώπους του μόχθου. Δεν θα ήταν και καμιά ζημιά αν ο ίδιος γινόταν η μοναδική εξαίρεση. Βαθιά μέσα του ήξερε ότι ήταν άθλιος. Ότι η πράξη του θα ήταν επαίσχυντη. Ένα κομμάτι του, μια ρανίδα καλού που είχε ακόμα μέσα του, πάσχιζε να του δώσει εγκράτεια, να πράξει σωστά. Και τότε τα διαβόλια του άνοιξαν τα αυτιά και άκουσε τις οπλές να κροταλίζουν πάνω στο λιθόστρωτο.

 

Το άλογο πρέπει να περνούσε την αψίδα δίπλα στο κρασοπωλείο και να κατηφόριζε τώρα προς το σπίτι του. Σε τρεις δρασκελιές θα ήταν μπροστά στο παράθυρο του. Δεν χρειαζόταν καν να ανοίξει στο ελάχιστο τα παραθυρόφυλλα. Το ένα είχε έναν φυσικό κόμπο στο ξύλο που με την πολυκαιρία έβγαινε αθόρυβα προς τα μέσα, με το πιο απαλό σπρώξιμο. Δεν υπήρχε πλέον χρόνος να σκεφτεί τις επιλογές του. Πάτησε τον κόμπο με τον αντίχειρα του και άνοιξε την σχισμή προς την κόλαση. Έβαλε το μάτι του στην τρύπα και άπλωσε τις παλάμες του στο παραθυρόφυλλο. Το γουρλωμένο του μάτι αγνόησε το κάψιμο μιας σταγόνας ιδρώτα και είδε την απόκρυφη σάρκα της Λαίδης που εντυπώθηκε παντοτινά στο μνημονικό του. Είχε κρατήσει τόσο λίγο. Πισωπάτησε συγκλονισμένος και κατέρρευσε στο πάτωμα. Τι είχε κλέψει παρά μόνο μια εικόνα, από ένα κορμί που ένας άλλος άντρας είχε στη διάθεση της αφής του κάθε βράδυ. Η φαντασία του τόσον καιρό είχε αποδειχτεί φτωχή, συγκρινόμενη με την πραγματικότητα. Είχε κοιτάξει η Λαίδη προς το μέρος του, ή το είχε φανταστεί; Ήταν δυνατόν να τον είχε δει την στιγμή που την κατασκόπευε; Το μάτι του ήταν μια μικροσκοπική λεπτομέρεια που είχε περάσει φευγαλέα από την πορεία της. Στην σύγχυση του δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι δεν έβλεπε πλέον μπροστά του. Δεν έβλεπε τον τοίχο του καθιστικού του, ούτε το κλειστό παράθυρο, ούτε το σβηστό τζάκι. Δεν έβλεπε ούτε σκοτάδι. Έβλεπε μόνο την γυμνή Λαίδη, τα χρυσαφένια μαλλιά της να ανεμίζουν στην πλάτη της, το στήθος της έκθετο να λικνίζεται στον ρυθμό του αλόγου, η ξανθή της ήβη σχεδόν αόρατη κάτω από τον αφαλό της. Και τα γαλάζια μάτια της πάνω του.

 

Άφησε μια κραυγή. Μια ζέστη γέμισε τα σώβρακα του. Δεν του είχε συμβεί ποτέ χωρίς να αγγίξει τον εαυτό του. Ζαλισμένος προσπάθησε να σηκωθεί και ήταν τότε που κατάλαβε ότι η μόνη εικόνα που του έδιναν τα μάτια του ήταν εκείνη της Λαίδης πάνω στο άλογο. Μια ιδέα πανικού πετάρισε στο μυαλό του. Ένιωσε την καρέκλα του και απλώνοντας το χέρι του στηρίχτηκε στην πλάτη της. Εκείνη τη στιγμή άλλο ένα κύμα ηδονής σάλεψε στα μπατζάκια του και πριν προλάβει να πει κάτι, άδειασε πάλι μέσα στο παντελόνι του. Διπλώθηκε και έπεσε στα γόνατα. Η γλύκα που τον γέμιζε είχε κάτι πολύ ανησυχητικό να έρπει αθέατο στον νου του. Ανοιγόκλεισε τα βλέφαρα του, έτριψε τα μάτια του, εξακολουθούσε να βλέπει εκείνη, να τον κοιτάζει. Αντιλήφθηκε με αγωνία ότι ο πόθος του δεν έλεγε να καταλαγιάσει. Κραύγασε ολοκληρώνοντας τρίτη φορά και τώρα ένιωσε έναν πόνο ανάμεσα στα πόδια του. Δεν ακύρωσε την ηδονή του. Είχε αρχίσει να καταλαβαίνει. Αυτή τη φορά ήταν έτοιμος για την τέταρτη εκσπερμάτωση. Και την πέμπτη. Πώς να φωνάξει για βοήθεια; Ποιος μπορούσε να τον βοηθήσει; Θα μάθαιναν τι είχε κάνει. Σε λίγο σφάδαζε στο πάτωμα και σερνόταν, αδυνατώντας να περπατήσει. Και όσο μεγάλωνε ο πόνος του, τόσο μεγάλωνε και η ηδονή του.

 

Μετά την εικοστή φορά σταμάτησε να μετράει. Με το βλέμμα της πάντα πάνω του, ψαχούλεψε στα τυφλά και βρήκε επιτέλους το μαχαίρι στην κουζίνα. Έκλαιγε, βογκούσε, έτρεμε αλλά δεν υπήρξε στιγμή δισταγμού όταν ευνούχισε τον εαυτό του. Με το κομμένο του μέλος ακόμα ζεστό μέσα στη χούφτα του, άρχισε να ουρλιάζει όταν εκσπερμάτωσε ξανά και συνέχισε να εκσπερματώνει. Είχε κάνει λάθος, έπρεπε να κόψει τους όρχεις του. Δεν ήταν το ίδιο εύκολο, κατέρρευσε πριν το ολοκληρώσει. Αιμορραγούσε πλέον ακατάσχετα. Έπεσε στο ξύλινο πάτωμα και έμεινε εκεί να περιμένει καρτερικά το τέλος. Τα κύματα ηδονής συνέχιζαν να τον συγκλονίζουν μέχρι να σβήσει η εικόνα της Λαίδης από τα μάτια του.

 

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
Starbuck

Καλησπέρα :)

Ντάξει, κάθετί που αποκαλύπτεται σε αυτή την μικρούτσικη ιστορία είναι πραγματικά απρόσμενο. Με συνεπήρε μέσα σε τόσες λίγες λέξεις. Και με αντάμειψε για την προσοχή που του έδωσα. Αυτή είναι, τελικά, η επιτυχία ενός κειμένου.  

 

Spoiler

Λίγα κόμματα και τέτοια πράματα θέλανε περισσότερη προσοχή, μια καλύτερη επιμέλεια σε λεπτομέρειες, δηλαδή, αλλά μέχρι εκεί. Να πω, εδώ ότι αυτό που με φόβισε είναι το τι θα συμβεί με αυτό το κρυφοκοίταγμα. Αγχώθηκα περισσότερο για την γυναίκα και για το σώμα της, μήπως έρθει ένας μεγαλύτερος εξευτελισμός της. Μου αρέσει η στάση του κειμένου απέναντι στην γυναίκα, απέναντι στο γυμνό και απέναντι στον «ματάκια». Ταυτόχρονα, όμως, η ηθική ικανοποίηση έρχεται μόνο επειδή μοιάζει κάπως δίκαιο αυτό που συνέβη, χωρίς ωστόσο να το ευχαριστιέμαι κι αυτή η αντίφαση μου προκαλεί ερωτήματα σε σχέση με το τι και πόσο είναι κάτι σωστό ή λάθος. Κι αυτό είναι πολύ καλό. Πάντως, στην όλη υπόθεση αυτό που με απαλλάσσει κάπως από κάποιο επιπλέον βάρος είναι ότι ο ίδιος είναι το αίτιο, ο ίδιος είναι και το αποτέλεσμα. 

 

Link to post
Share on other sites
Old man & SiFi

Το ευχαριστήθηκα. Ωραία ιδέα, αναμενόμενο πως θα ήταν καλογραμμένη. Αν είναι να γκρινιάξω για κάτι, θα πω ότι η ιδέα του στοιχήματος είναι λίγο θολή και δεν με έπεισε.

Spoiler

Θα έβρισκα πιο λογικό κάτι άλλο: Να ήθελε η Λαίδη να κυκλοφορήσει ελεύθερα γυμνή και ο σύζυγος να μην δεχόταν για να μην την δουν οι χωρικοί. Για να κάνει το δικό της, τού λέει πως θα πείσει τους χωρικούς να μείνουν μέσα για να μην την δουν και αν αυτοί το κάνουν, θα πρέπει να τους ανταμείψει μειώνοντας τους φόρους. Έτσι όλοι έχουν ένα κίνητρο και μια ανταμοιβή. Η Λαίδη κάνει το καπρίτσιο της, ο άντρας της τής κάνει το χατίρι και γλυτώνει την κρεβατομουρμούρα,  οι χωρικοί έχουν σοβαρό λόγο να κλειστούν. Αν αυτό είναι το στοίχημα που εννοείς ή δεν είναι ξεκάθαρο ή εγώ δεν το κατάλαβα

.

Link to post
Share on other sites
Starbuck
Spoiler

Καμία γυναίκα, ποτέ. Επίσης έτσι, το απαγορευμένο βλέμμα δεν ήταν δα και κάτι τρομερό γιατί δεν θα ήταν ασεβές και παραβιαστικό. 

 

Link to post
Share on other sites
DinoHajiyorgi
42 minutes ago, Old man & SiFi said:

Το ευχαριστήθηκα. Ωραία ιδέα, αναμενόμενο πως θα ήταν καλογραμμένη. Αν είναι να γκρινιάξω για κάτι, θα πω ότι η ιδέα του στοιχήματος είναι λίγο θολή και δεν με έπεισε.

  Hide contents

Θα έβρισκα πιο λογικό κάτι άλλο: Να ήθελε η Λαίδη να κυκλοφορήσει ελεύθερα γυμνή και ο σύζυγος να μην δεχόταν για να μην την δουν οι χωρικοί. Για να κάνει το δικό της, τού λέει πως θα πείσει τους χωρικούς να μείνουν μέσα για να μην την δουν και αν αυτοί το κάνουν, θα πρέπει να τους ανταμείψει μειώνοντας τους φόρους. Έτσι όλοι έχουν ένα κίνητρο και μια ανταμοιβή. Η Λαίδη κάνει το καπρίτσιο της, ο άντρας της τής κάνει το χατίρι και γλυτώνει την κρεβατομουρμούρα,  οι χωρικοί έχουν σοβαρό λόγο να κλειστούν. Αν αυτό είναι το στοίχημα που εννοείς ή δεν είναι ξεκάθαρο ή εγώ δεν το κατάλαβα

.

 

 

Η Λαίδη Γκοντάιβα (Lady Godiva, ; - 1067) ήταν ευγενής αγγλοσαξονικής καταγωγής, γνωστή για τη θρυλική έφιππη εμφάνισή της στους δρόμους του Κόβεντρυ στο Γουέστ Μίντλαντς. Ήταν σύζυγος του Λεόφρικ (Leofric), κόμη της Μερκίας (11ος αι.), με τον οποίο ίδρυσε ένα μοναστήρι στο Κόβεντρυ.

Ο χρονικογράφος Φλόρενς του Γούστερ (πέθανε το 1118) αναφέρει με σεβασμό τον Λεόφρικ και την Γκοντάιβα, αλλά δεν κάνει λόγο για τη θρυλική εμφάνισή της. Η αρχαιότερη καταγραφή του περιστατικού βρίσκεται στα «Χρονικά» (Chronica) του χρονικογράφου Ρότζερ του Ουέντοβερ. Αναφέρει ότι ο σύζυγός της Λεόφρικ, απηυδισμένος από τις ικεσίες της, με τις οποίες του ζητούσε να μειώσει τους βαρείς φόρους που είχε επιβάλλει στους πολίτες του Κόβεντρυ, της δήλωσε ότι θα ικανοποιούσε την επιθυμία της, αν ολόγυμνη πάνω στο άλογό της περνούσε από την πολυσύχναστη αγορά της πόλης.

Η Γκοντάιβα αποδέχτηκε την πρόταση του άντρα της και, με τα μαλλιά της μόνο να καλύπτουν το γυμνό κορμί της, περιδιάβηκε τους δρόμους του Κόβεντρυ. Ο Ράναλφ Χίτζεν (πέθανε το 1364) λέει στο «Πολυχρονικό» του, ότι η γυμνή εμφάνιση της Γκοντάιβα είχε ως αποτέλεσμα να απαλλάξει ο Λεόφρικ την πόλη από όλους τους φόρους. Μεταγενέστερο χρονικό αναφέρει ότι η Γκοντάιβα είχε ζητήσει από τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους την ώρα που θα γυρνούσε γυμνή στην πόλη.

Από ευγνωμοσύνη για την πράξη της αυτή, όλοι οι κάτοικοι κλειδώθηκαν στα σπίτια τους την καθορισμένη ώρα και μόνο ένας ράφτης, ο Τομ, την παρακολουθούσε κρυφά από το παράθυρό του. Ο Πήπινγκ Τομ (Peeping Tom) έγινε από τότε συνώνυμο του ηδονοβλεψία. Η ιστορία του ράφτη έγινε μέρος του θρύλου κατά το 17ο αιώνα, όπου σύμφωνα με τις περισσότερες περιγραφές, για τιμωρία, τυφλώνεται επιτόπου.

 

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
Starbuck

easter eggs 
πολλά τέτοια, πολλά! και στο Στάχτη στα Μάρμαρα πολλά! Κάποια δεν θα τα 'χω καταλάβει καν!

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
WILLIAM

Τι μπορεί να κάνει κάποιος με έναν θρύλο, τον πήγες και ένα βήμα πιο πέρα, κάτι που εξέπληξε εμένα που ήξερα το πως πάει. Όπως πάντα άψογος σε γραφή και διήγηση.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..