Jump to content

Κυκλοθυμική Παράνοια


Recommended Posts

Βασίλης

Όνομα Συγγραφέα: Θεοδωρίδης Βασίλειος
Είδος:  Τρόμος κατα κάποιον τρόπο
Βία;  Όπως το πάρει κανείς
Σεξ; Μπα!
Αριθμός Λέξεων:  2757
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Μάλλον επίκαιρο θα έλεγα
Αρχείο

 

Άαααχ, με ένα μόνο παρήγορο αναστεναγμό, η Σοφία άφησε την ένταση και την απογοήτευση μιας ολόκληρης στραβής ημέρας καθώς γλίστρησε μέχρι το πηγούνι στο ευχάριστο ζεστό νερό. Ο αρωματικός αφρός γαργαλούσε το σώμα της και οι μικρές φουσκάλες έσκαζαν απαλά στα αυτιά της. Ένοιωσε μια ευχάριστη ανακούφιση και έκλεισε τα μάτια της χαλαρώνοντας.

''Θα μείνω εδώ ξαπλωμένη, μέχρι να κρυώσει το νερό ...'' σκέφτηκε.

Κάποια στιγμή άνοιξε τα μάτια της και βλέμμα της περιπλανήθηκε τεμπέλικα πάνω στο κοκκινωπό μοτίβο των πλακιδίων - ένα ήρεμο, χαλαρωτικό μοτίβο, χωρίς ενοχλητικές αντιθέσεις ή εικόνες ντεκόρ. Διακοπτόταν μόνο από τα φωτεινά μονοπάτια των αρμών.

Ξαφνικά κοίταξε φανερά ενοχλημένη. Υπήρχε κάτι που έσπασε τη λευκή αρμονία των αρμών - ακριβώς πάνω από τον αριστερό αγκώνα της, που στηριζόταν στην άκρη της μπανιέρας. Έσκυψε προς τα εμπρός με περιέργεια. Ήταν ένας καφέ-γκρι λεκές ακριβώς πάνω στον αρμό - όχι μακρύτερος από σπιρτόξυλο. Δεν ήταν απλώς χρωματισμός, αλλά αναμφίβολα μια επίστρωση που κόλλησε πάνω στο αθώο λευκό. Πρέπει να είναι βρωμιά!

Έσμιξε τα φρύδια της με μια έκφραση αηδίας στο πρόσωπό της. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είχε παραβλέψει μια τέτοια κρούστα βρωμιάς. Καθάριζε καλά το μπάνιο της τρεις φορές την εβδομάδα μέχρι και την τελευταία γωνία - αλλά φαινόταν ότι αυτή εδώ η βρωμιά είχε συσσωρευτεί πολλές εβδομάδες - αν όχι μήνες.

Η μήπως ήταν κάτι άλλο; Είχε μεγάλο βαθμό μυωπίας, σε σημείο που χωρίς τα γυαλιά της ήταν σε θέση να βγει από το σπίτι με δυο διαφορετικά παπούτσια.

Στο μπάνιο βέβαια δεν φορούσε ποτέ τα γυαλιά της, γιατί άλλωστε, γι' αυτό πλησίασε το πρόσωπό της για να δει τι ήταν αυτό το σκούρο πράγμα πάνω στον αρμό. Έμοιαζαν σαν παλιοί ξεραμένοι ιστοί αράχνης. Σχεδόν είχε ακουμπήσει την μύτη της πάνω στα πλακάκια, όταν πετάχτηκε αηδιασμένη πίσω. ''Μύκητες!'' φώναξε δυνατά!

''Παράξενο,'' σκέφτηκε, ''μοιάζει με ένα μικρό τοπίο. Με βουνά, σπήλαια και κοιλάδες. Σχεδόν σαν ένα μικροσκοπικό ινδιάνικο pueblo.'' Ανατρίχιασε στην ιδέα ότι αυτός ο μικρός κόσμος κατοικήται από μικρά κόκκινα μικρόβια. Τα μικρόβια σέρνονται προς τα πάνω στις σπηλιές των ιστών αράχνης, εξαφανίζονται μέσα τους και ασχολούνται με τις απαίσιες δραστηριότητές τους εκεί.

Η Σοφία έβγαλε πάλι μια φωνή. Δεν μπορούσε να το αφήσει να παραμείνει έτσι. Με τέτοιο λεκέ δίπλα της, δεν μπορούσε να απολαύσει το μπάνιο της. Με κανένα τρόπο.

Βγήκε από την μπανιέρα, στέγνωσε το σώμα της, πήρε ένα νέο σφουγγαράκι καθαρισμού από το ντουλάπι και το μούσκεψε με καθαριστικό αρμών.

Η έντονη μυρωδιά του υγρού και η κρεμώδης υφή του την ηρέμησαν λίγο. Υποσχέθηκαν αγνότητα και καθαριότητα. Η Σοφία πίεζε το σφουγγάρι στον αρμό και το έτριβε έντονα μπρος-πίσω. Πω πω, ο λεκές ήταν ζόρικος - σαν να είχε ρίζες στην μάζα του αρμού. Σιγά σιγά έγινε πιο ανοιχτόχρωμος και έπρεπε να αλλάξει χέρια αρκετές φορές μέχρι να φύγει τόσο, που δεν μπορούσε πλέον να δει κανένα αποχρωματισμό, ακόμη και όταν κοίταξε προσεκτικά.

Ικανοποιημένη, μπήκε πάλι πίσω στην μπανιέρα και ένιωσε να χαλαρώνει. Τώρα όλα ήταν εντάξει. Αυτό ήταν το μπάνιο της και ήταν όπως έπρεπε να είναι και τώρα μπορούσε να νιώσει όπως ήθελε να νιώθει στο μπάνιο της.

Όταν πήγε για ύπνο μια ώρα αργότερα, το είχε σχεδόν ξεχάσει και κοιμήθηκε επί τόπου.

"Σοφία!"

Η φωνή ήταν χαμηλή, και ευχάριστη, αλλά τόσο απόμακρη και έντονη στη σιωπή του ύπνου της που τα μάτια της διευρύνθηκαν σε συναγερμό.

«Ναι» ... ήθελε να πει, αλλά η φωνή της δεν την υπάκουσε. Όλο το σώμα της είχε παραλύσει. Ήταν ο κλασικός εφιάλτης - ονειρεύεστε ότι είστε ξύπνιοι και δεν μπορείτε να κινηθείτε - και παρόλο που γνωρίζετε ότι ονειρεύεστε, δεν μπορείτε να ξυπνήσετε.

Η Σοφία το ήξερε αυτό, της είχε συμβεί δύο ή τρεις φορές. Αλλά δεν είχε ακούσει ποτέ φωνές τότε.

"Σοφία!"

«Ναι;» σκέφτηκε.

«Δεν χρειάζεται να φοβάσαι. Λυπάμαι αν σε ανησυχώ, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Πρέπει να σου μιλήσω. "

Της φάνηκε πως ένευσε καταφατικά, ένα διστακτικό νεύμα.

''Ωραία. Ο λαός μου βρίσκεται σε κακή κατάσταση Σοφία- και δυστυχώς αυτό έχει να κάνει με εσένα.''

"Με εμένα;"

''Δεν ξέρεις τίποτα για εμάς, οπότε δεν σε κατηγορούμε. Αλλά δυσκολευόμαστε να επιβιώσουμε μαζί σου. Χθες το βράδυ κατέστρεψες το Μύκαθρον, μια από τις μεγαλύτερες και πιο υπέροχες πόλεις μας. Κανένας δεν επέζησε. Στην πραγματικότητα δεν είναι συνηθισμένο να το γνωρίζει το άτομο με το οποίο ζούμε. Αλλά αν δεν θέλουμε να καταστραφούμε, πρέπει να επικοινωνήσουμε μαζί σου. Μπήκα βαθιά στο κεφάλι σου - κάτι που συνήθως μας απαγορεύεται - έτσι μπορώ να σου μιλήσω.''

''Δεν έχω καταστρέψει καμιά πόλη. Είναι ένα ηλίθιο όνειρο. "

''Θυμάσαι το λεκέ στο μπάνιο σου; Περίπου πενήντα χιλιάδες του είδους μου ζούσαν μέσα στα σπήλαια. Γυναίκες, παιδιά, νέοι και γέροι - θα μας λείψουν πάρα πολύ.

"Ποιος είσαι;"

«Είμαι Σλάμ, από της φυλής των Σμαγκρόν. Για να είμαστε πιο ακριβείς: ένας από τους Σοφία - Σμαγκρόν. Κάθε ανθρώπινο σπίτι φιλοξενεί έναν απ' τους λαούς μας. Και τα άτομα που ζουν στο σπίτι αυτό, είναι οι θεοί αυτού του λαού.

Επομένως, έρχομαι σε εσένα με μεγάλη ταπεινοφροσύνη. Όχι ως επαναστάτης και όχι για να σε κατηγορήσω - όσο βαριές και αν είναι οι απώλειες μας. Απλώς δεν ήξερες τίποτα για εμάς μέχρι τώρα, διαφορετικά θα ήσουν πιθανόν πιο προσεκτική. Θέλουμε απλώς να σου ζητήσουμε να μην κάνεις την ύπαρξή μας αδύνατη. Ας έχουμε μερικές μικρές γωνίες στο διαμέρισμά σου όπου μπορούμε να ζήσουμε ανενόχλητοι και να σε εξυπηρετούμε.''

''Να με εξυπηρετήτε; Είστε έξυπνα ακάρεα σκόνης ή κάτι τέτοιο ... παράσιτα; "

''Τα ακάρεα σκόνης; Χα! Αυτά εμείς τα κυνηγούμε! Ο αδερφός μου έχει ένα μανδύα υφασμένο εξ ολοκλήρου από τις κεραίες ακάρεων σκόνης.''

"Στο τέλος είστε κάτι σαν χρήσιμα δηλαδή!"

"Χμ, κάπως έτσι. Κυνηγούμε τα ακάρεα για τους εαυτούς μας επειδή ζούμε από αυτά. Για εσάς ... θα κάνουμε κάτι άλλο.''

"Κάτι άλλο; Ακούγεται περίεργο, πώς το εννοείς. Τι είναι αυτό; "

Η φωνή δίστασε πάλι με την απάντηση:"Λοιπόν, φροντίζουμε να νιώθεις λίγο πιο άνετα στη ζωή σου και στον δικό σου μικρό κόσμο - ίσως ακόμη πιο ευτυχισμένη - χωρίς να ξέρεις γιατί ..."

"Αχά", σκέφτηκε η Σοφία τεντωμένη. "Και πώς ακριβώς το κάνεις αυτό;"

Ο Σλάμ σταμάτησε ξανά.

''Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς συμβαίνει ότι όταν καθαρίζετε τα παράθυρα, τα παράθυρα δεν γίνονται ποτέ εντελώς διάφανα ή ότι η κρεβατοκάμαρά σας μυρίζει πάντα λίγο μούχλα, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό αερίζετε;

Ή ξέρετε γιατί τα ποτήρια στο ντουλάπι θαμπώνουν ακόμη και αν δεν τα χρησιμοποιείτε.

Αυτή είναι η υπηρεσία μας που κάνουμε για εσάς.

Βεβαιώνουμε επίσης ότι το ύφασμα γύρω από τα κουμπιά δεν γίνεται ποτέ ομαλό και λείο όταν σιδερώνετε πουκάμισα και ότι ακόμα κι αν μόλις κάνατε ντους, μπορείτε να μυρίσετε απαλά κάτω από τις μασχάλες σας μετά από μισή ώρα. Τα κάνουμε όλα αυτά για εσάς επειδή είστε οι θεοί μας. ''

''Είσαι τρελός; Γιατί το κάνεις αυτό; "

''Το κάνουμε έτσι ώστε οι φίλοι σου να αρέσκονται να σε επισκέπτονται - και επίσης να σε προσκαλούν επειδή δεν χρειάζεται να έχουν ένοχη συνείδηση όταν τα δικά τους διαμερίσματα δεν είναι τόσο καθαρά όσο το δικά σου και γιατί ...«

"Και πρέπει να τα ανεχτώ όλα αυτά στο διαμέρισμά μου;"

Ο Σλαμ συνέχισε να μιλάει, συμπληρώνοντας σε αυτά που είπε:

''Και το κάνουμε έτσι ώστε να μυρίζει σαν «σπίτι» για εσένα, όταν επιστρέφεις από τη δουλειά το βράδυ. Να νιώθεις οικεία στο περιβάλλον σου, ...''

"Είσαι τρελός, μετατρέπεις το διαμέρισμά μου σε χοιροστάσιο, ... επιδημική εστία!"

Παρά την έκρηξή της, η φωνή του Σλαμ κράτησε τον σχεδόν υπνωτικά απαλό ήχο της:

''Ξέρω ότι αυτές οι αποκαλύψεις σε μπερδεύουν και σε εκπλήσσουν. Φυσικά, πρέπει να το σκεφτείς πρώτα και να κατανοήσεις το βαθύτερο νόημά τους.

Για να σου το κάνω πιο εύκολο και να αναγνωρίσεις πόσο σε αγαπάμε και σε λατρεύουμε, σου εμπιστεύομαι υπέροχα νέα:

Αν βεβαιωθούμε ότι δεν χρειάζεται να φοβόμαστε για τη ζωή μας, θα σου χτίσουμε έναν υπέροχο ναό."

''Ένας ναός; Πού; "

''Στην κουζίνα σου. Μια υπέροχη, αρχαία κρούστα βρωμιάς κολλάει κάτω από την άκρη του καπακιού του κάδου απορριμμάτων. Σαν να φτιάχτηκε για ένα ιερό. Οι εργαζόμενοί μας έχουν ήδη ξεκινήσει τα θεμέλια. ''

"Στο κάδο απορριμμάτων;"

''Είναι κάδος απορριμμάτων για εσένα. Για εμάς είναι μια ήπειρος. Μια ήπειρος που κατακτούμε για λογαριασμό σου και της οποίας οι θησαυροί χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη δόξα σου. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι και καλλιτεχνικοί και οι καλλιτέχνες μας… ''

"Φτάνει, είσαι απλά ένας συνηθισμένος, αηδιαστικός βακίλλος."

"Κάνεις λάθος, εμείς ..."

''Θα σας εξοντώσω, με χημικά! Δεν ανέχομαι τέτοιες καταστάσεις στο διαμέρισμά μου ούτε για ένα δευτερόλεπτο. "

Σχεδόν φυσιολογικά, με μόνο ένα μικρό τίναγμα και ρίγος, η Σοφία ένιωσε ότι ξύπνησε και μπορούσε να κινηθεί ξανά. Παράξενο - συνήθως τα όνειρά της εξασθενίζουν μόλις ανοίγει τα μάτια της. Το αργότερο στο πρωινό της, δεν μπορούσε μετά να θυμηθεί τίποτα. Μόνο τα ορισμένα συναισθήματα παρέμειναν για λίγο. Αλλά αυτή τη φορά μπορούσε να θυμηθεί κάθε λέξη - και το ότι κοιτούσε το ταβάνι όλη την ώρα.

Σηκώθηκε από το κρεβάτι και κατευθύνθηκε προς το μπάνιο. Αλλά στα μισά της σταμάτησε, σκέφτηκε για μια στιγμή, συνοφρυώθηκε, και έπειτα έτρεξε γρήγορα κάτω τις σκάλες προς την κουζίνα.

Το δοχείο απορριμμάτων βρισκόταν στη θέση μεταξύ του τοίχου και του νεροχύτη - ταυτόχρονα αθώο και απειλητικό. Από έξω φαινόταν καθαρό - γυαλισμένο χρώμιο και το βελούδινο μαύρο καουτσούκ των διακοσμητικών προφίλ. Όταν είδε το είδωλο της πάνω στην γυαλιστερή επιφάνεια, στο στόμα της σχηματίστηκε ένα ειρωνικό χαμόγελο.

''Δε πας καλά,'' είπε στον εαυτό της, αλλά ενώ το σκεφτόταν αυτό, είχε ήδη γύρει προς τα εμπρός και άνοιξε το καπάκι.

Ένοιωσε ένα σφίξιμο στην καρδιά της. Υπήρχε λεκές! Μια μικρή λωρίδα από κοκκινωπό-καφέ κάτι που γέμισε τη γρατσουνιά μεταξύ του λαστιχένιου προφίλ και του μετάλλου. Ήταν πιθανώς ένα υπόλειμμα αποξηραμένου κέτσαπ.

Η Σοφία κατάπιε σκληρά. Το όνειρο ...; Όχι όχι, αυτό ήταν ανοησία. Σίγουρα είχε δει τον λεκέ σε κάποιο σημείο, αλλά δεν το είχε παρατηρήσει συνειδητά. Και στο υποσυνείδητό της είχε υφανθεί το όνειρο γύρω του. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα και κάποιο δυνατό καθαριστικό, απομάκρυνε τον λεκέ από τον κόσμο της.

Αλλά έλαβε το περιστατικό ως ευκαιρία να ψάξει σε ολόκληρο το διαμέρισμά της, σε όλα τα ύποπτα σημεία και γωνίες. Όλα όσα έμοιαζαν με βρωμιά, σκόνη, ή λεκέδες σκουπίστηκαν, και βουρτσίστηκαν.

Το βράδυ, κουρασμένη και με πόνους στα γόνατα, αλλά και με την ικανοποιητική αίσθηση ότι αυτή τη φορά δεν παράλειψε τίποτε, ξάπλωσε στο κρεβάτι και κοιμήθηκε αμέσως ...

"Σοφία;"

"Ναι;"

«Ήταν μια κακή μέρα για τον λαό μου. Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν πεθάνει από την οργή της θεάς τους. Ο ναός και η εικόνα σου  γκρεμίστηκαν από το χέρι σου. Εμείς, ο λαός σου, δεν ξέραμε σε τι οφείλουμε αυτόν τον θυμό, αλλά τελικά καταλάβαμε.

Δεν θέλεις πλέον να είσαι η θεότητα μας και επειδή κανένας από τους ιερείς μας δεν είναι ζωντανός, δεν υπάρχει κανένας στον λαό μου που θέλει να σε λατρεύει.

Για εμάς, πρόκειται για γυμνή επιβίωση. Αποφασίσαμε λοιπόν να εγκαταλείψουμε τις υπόλοιπες πόλεις στο διαμέρισμά σου και να μετακινηθούμε σε μια ασφαλέστερη περιοχή. "

"Πού;"

«Στο σώμα σου. Αυτή είναι η μόνη μας ευκαιρία. Δεν μπορείς να το χειριστείς όπως τα δάπεδα ή τα έπιπλα σου. Γι 'αυτό είμαστε ασφαλείς μόνο εδώ. Ξέρω ότι είναι ένα μοναδικό ιερό ... "

"Θα σάς πιάσω παντού !!!"

Η Σοφία ξυπνώντας απότομα, τρόμαξε όταν είδε ότι στεκόταν όρθια στο κρεβάτι και φώναζε στον τοίχο. Με μια πνιχτή κραυγή, πήδηξε κάτω και έσπευσε στο μπάνιο. Στο ζεστό ντους, άρχισε να τρίβεται, έως ότου ολόκληρο το σώμα της έγινε κατακόκκινο και έλαμπε σαν να είχε πυρετό.

Στη συνέχεια, το άλλοιψε με μια απολυμαντική αλοιφή, η οποία στην πραγματικότητα προοριζόταν για μυκητιασικές λοιμώξεις και ήλπιζε να δώσει στα μικρά θηρία τα ρέστα.

Αλλά επειδή δεν ήταν σίγουρη, επανέλαβε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα, πολλές φορές

Το συνεχές πλύσιμο και τα απολυμαντικά δεν έκαναν καλό στο δέρμα της Σοφίας. Αρχικά είχε μια πολύ έντονη φαγούρα, και το συνεχές ξύσιμο δημιούργησε αμυχές και ραγίσματα στο ήδη ξερό και ταλαιπωρημένο δέρμα της. Στη συνέχεια, οι ρωγμές διευρύνθηκαν, οι άκρες έγιναν φλεγμονώδεις, δημιούργησαν πύον και η υγρή κόλαση εξαπλώθηκε παντού σ' όλο της το σώμα.

Η Σοφία είχε πάντα προβλήματα με το ευαίσθητο δέρμα της, αλλά το κρατούσε υπό έλεγχο με λοσιόν και πούδρες υψηλής ποιότητας. Τώρα οι λοσιόν δεν βοήθησαν. Συνδυάστηκαν με το πύον για να σχηματίσουν αντιαισθητικά κίτρινες-καφέ κρούστες που άφηναν άσχημους λεκέδες στα ρούχα. Μόνο στο πρόσωπο κατάφερε να διατηρήσει το δέρμα άψογο και απαλό με τη βοήθεια δαπανηρών ιατρικών κρεμών και πολλών μακιγιάζ.

Για την Σοφία, αυτός δεν ήταν λόγος να σταματήσει τις προσπάθειές της. Ειδικά, τις βαθιές, απρόσιτες ρωγμές του δέρματος, τις φρόντιζε πιό έντονα. Ήταν πιθανώς ιδανικά κρησφύγετα για τα Σμαγκρόν.

Η Σοφία γνώριζε τις βλαβερές παρενέργειες των ενεργειών της και ήξερε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι για πάντα. Οι φίλοι και οι συνάδελφοί της μίλησαν επίσης για την ανησυχητική κατάσταση των χεριών της. Πάντα με τον απαιτούμενο σεβασμό και ευαισθησία, αλλά όλο και πιο συχνά . Έτσι έθεσε προθεσμία. Εάν τα όνειρα δεν επέστρεφαν, τότε, θα θεωρούσε το θέμα τελειωμένο και θα ξαναγύριζε στις κανονικές της συνήθειες.

Αλλά τα όνειρα συνέχιζαν!

"Σοφία;"

''Είστε πάλι εδώ; Σκέφτηκα ... ''

''Μόνο εγώ, ο Σλομ. Αλλά μιλάω για όλον τον λαό μου - τουλάχιστον για τους λίγους που είναι ακόμα ζωντανοί.''

''Ήλπιζα να σας έχω ξεπαστρέψει όλους. Πού είναι οι υπόλοιποι; "

''Δεν λυπήθηκες ούτε το σώμα σου για να μας καταστρέψεις. Σίγουρα δεν το περιμέναμε. Έτσι έπρεπε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Τώρα θα πολεμήσουμε και θα εκδικηθούμε! ''

"Τι άλλο θα μπορούσες να μου κάνεις;"

''Οι υπόλοιποι του λαού μου έχουν βρει καταφύγιο στις πτυχές και τους πόρους του προσώπου σου. Τώρα θα σου δείξουμε τι σημαίνει πόλεμος χαρακωμάτων!''

''Ρυτίδες; Πολεμικός χαρακωμάτων; Τι σημαίνει αυτό; "

"Μην εκπλαγείς αν στο εγγύς μέλλον διαπιστώσεις και στο πρόσωπό σου ακάθαρτο δέρμα,σπυράκια και πύον...'

"Καταραμένοι μπάσταρδοι !!!"

"Έστω, ξέρουμε όμως πού πονάς!"

"Και εγώ ξέρω που πονάτε εσείς, να είστε σίγουροι γι αυτό!"

Αυτή τη φορά ξύπνησε κλαίγοντας. Το γεγονός ότι έπρεπε να εγκαταλείψει την αψεγάδιαστη όψη της, το πανέμορφο πρόσωπό της για το οποίο ήταν τόσο περήφανη, της έκοψε την ανάσα, σχεδόν έκλεψε από το μυαλό της κάθε λογική και έσπασε όλη τη θέληση προς το παρόν. Αλλά ήξερε ότι αν ήθελε να ξαναβρεί ηρεμία, δεν θα είχε άλλη επιλογή.

Και - έτσι παρηγόρησε τον εαυτό της- ήταν η τελευταία τιμή που έπρεπε να πληρώσει για να γίνει ξανά κύριος του εαυτού της. Τότε όλα θα ήταν καλά - όμορφα, αγνά και ... και ... όπως παλιά.

Πήγε στον γιατρό και έγραψε αναρρωτική με μια ψεύτικη δικαιολογία νευροπάθειας, και πήρε ισχυρά απολυμαντικά από το φαρμακείο. Τράβηξε το βύσμα του τηλεφώνου από τον τοίχο και κλείδωσε τη πόρτα του διαμερίσματος από μέσα. Τουλάχιστον κανείς, ούτε τυχαία, δεν πρέπει να ξέρει τι της συνέβαινε τώρα. Τότε ξεκίνησε να καταστρέφει τα Σμαγκρόν στο τελευταίο τους καταφύγιο.

Έβλεπε τα μάτια της που διογκώνονται σε στενές σχισμές και τα μαλλιά της να πέφτουν τούφες – τούφες. Ότι οι γωνίες του στόματος της μολύνθηκαν και το δέρμα του όμορφου προσώπου της έγινε σαν κόκκινη περγαμηνή. Δεν είχε σημασία, αυτό ήταν το τίμημα. Αυτό που ήταν σημαντικό ήταν ο σκοπός και η βεβαιότητα να απαλλαχτεί από αυτήν την κατάρα μια για πάντα. Κάτι νέο και όμορφο θα μπορούσε μετά να χτιστεί πάνω στα συντρίμμια ενός ερειπίου.

Δεν κοιταζόταν πλέον στον καθρέφτη. Την τελευταία φορά που κοίταξε - πότε ήταν άραγε, είχε ξεχάσει, - αυτό που αντίκρισε την είχε τρομάξει. Το όμορφο πρόσωπό της ήταν γεμάτο ρωγμές, φουσκάλες και πληγές γεμάτες πύον.

Ένιωθε να πεθαίνει. Το ταλαιπωρημένο, φλεγμονώδες δέρμα και τα απολυμαντικά δηλητηρίασαν το σώμα της. Η κυκλοφορία της έγινε όλο και πιο αδύναμη και έπρεπε να αναγκάσει τον εαυτό της να φάει κάτι. Και μόνο μυρωδιά του φαγητού την αρρώσταινε.

"Σοφία!"

Η απάντησή της ήταν ένας απαλός, αδύναμος λυγμός. Αυτή τη φορά υπήρχε μια αδυσώπητη σκληρότητα στη φωνή του Σλαμ που την έκανε να φοβηθεί.

''Τα κατάφερες σχεδόν. Αλλά μόνο σχεδόν. Έχουμε μείνει λίγοι. Αλλά θα επιβιώσουμε. Θα μείνουμε μέσα στο κεφάλι σου από τώρα και στο εξής. Και θα πολλαπλασιαστούμε, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γρήγορα θα πολλαπλασιαστούμε. Κι εγώ θα είμαι στο μυαλό σου, θα είμαι ασφαλής αφού δεν θα έχεις την δυνατότητα να μου κάνεις κακό. Θα σου μιλώ για το μίσος και την απελπισία μου ... και τη θλίψη μου. Θα μοιράζομαι τα συναισθήματά μου και θα νιώθεις πώς τα αισθάνομαι. Και θα είμαι μαζί σου - κάθε βράδυ! ''

 

Ο Χανδρής, ο επιθεωρητής έρευνας, κοίταξε κουνώντας το κεφάλι του τον βοηθό του.

" Το κατάλαβα σωστά; Έμπηξε την σιδερένια λαβή μιας χτένας μέσω του αυτιού της στον εγκέφαλο; "

Ο βοηθός έγνεψε καταφατικά και σηκώθηκε .

" ''Έτσι είπε ο ιατροδικαστής, αφεντικό. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. "

"Και όλα τα απολυμαντικά που χύθηκαν;"

"Δεν ξέρουμε ακόμα. Ο ψυχολόγος μας πιστεύει πως πιθανόν να έχουν συμπεριληφθεί σε κάποιο παράξενο τελετουργικό. "

"Και τι νομίζετε προσωπικά;"

''''Ίσως αυτοκτονία. Πρέπει να είναι ένα τεράστιο βάρος για μια νεαρή γυναίκα, έτσι…," δίστασε για λίγο… "να μοιάζει έτσι ".

Ο Χανδρής έβαλε τα χέρια του στους γοφούς του και κούνησε ξανά το κεφάλι του.

''''Ω ρε φίλε," είπε. Και ξανά: "ω ρε φίλε..."

Edited by Βασίλης
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..