Jump to content

Recommended Posts

Γιώργος77

Όνομα Συγγραφέα: Γιώργος Αλυφαντής
Είδος: urban fantasy
Βία; Ναι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 2800
Αυτοτελής; ναι
Σχόλια: Για τον 52ο  διαγωνισμό διηγήματος με θέμα: Απαγόρευση

Ντρόντεκ__ΑΛΥΦΑΝΤΗΣ.pdf Ντρόντεκ__ΑΛΥΦΑΝΤΗΣ.doc

  • Like 1
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Roubiliana

Λοιπόν, Γιώργο, απόλαυσα πολύ την ιστορία σου. Συγκεκριμένα :

Spoiler

Τίτλος : μυστηριώδης, πετυχημένος

Ναι, ήσουν εντός θέματος.

Καλή η ιδέα με τα απαγορευμένα περιοδικά. Θα φέρει σε πολλούς αναγνώστες αναμνήσεις.

;Γλώσσα ταιριαστή με ήρωα. Με έπεισε η φωνή του.

Κοσμοπλασια : ρεαλιστική.

Τι κατάλαβα: στο υπόγειο ήταν κλεισμένη μια σκοτεινή οντότητα που κατελαβε το σώμα της μητέρας όταν βγήκε. 

Spoiler

 

 

Καλή επιτυχία!

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

Καλησπέρα Γιώργο, damn you’re good.

Τα σχόλιά μου για την ιστορία σου:

Spoiler

Κοσμοπλασία: Μου άρεσε πάρα πολύ, πώς το υπερφυσικό μπλέκεται με την καθημερινότητα ενός αγοριού από τα Πατήσια. Η μίξη είναι αβίαστη, πετυχημένη, ούτε που την παίρνεις χαμπάρι δηλαδή. Οι περιγραφές σε μεταφέρουν εκεί, βλέπεις τους πιτσιρικάδες να ψειρίζουν τις τσόντες από τα περίπτερα και μυρίζεις το παλιό χαρτί των κόμιξ της εποχής. Και τη νοοτροπία της μάνας, αυτό το φοβερό “θα σου κόψω τα πόδια” που λέγαν οι μεγάλοι άμα δεν ξαπλώναμε για ύπνο το μεσημέρι και τα λοιπά. Πολύ μα πολύ εντός κλίματος, μπράβο.

Ιστορία: Εδώ τώρα. Οπωσδήποτε θέλεις αποσαφήνιση συγκεκριμένων πραγμάτων. Η μάνα, κατά την άποψή μου, δεν είναι τρελή, αλλά όντως ζευγάρωσε με τον Ντρόντεκ, που την άφησε έγκυο και την έκανε να ανοίξει θυγατρικές και σε άλλες διαστάσεις. Δεν έβγαζε τόσο νόημα το να μην μπορεί ο μικρός να εντοπίσει τα κόμιξ εφόσον πρακτικά μπροστά του ήταν και μάλιστα πολύ κοντά, από όσο κατάλαβα, στο επίμαχο αποθηκάκι. Θα ήθελα μία υποψία έστω εξήγησης γιατί δεν μπορούσε να τα βρει. Βέβαια πολύ έξυπνα βάζεις και τον ίδιο τον ήρωα να αναρωτιέται, οπότε έχεις κάνει πρακτικά τη μισή δουλειά. Αλλά ίσως να μπορούσες να σκαρφιστείς, αν το έψαχνες λίγο ακόμη, μία ωραία εξήγηση που να δένει με το σύνολο. Προσωπικά δεν εισέπραξα ότι κρυβόταν μία άυλη οντότητα που κατέβαλε τη μητέρα. Εκείνο που είχα μονίμως στο νου μου ήταν ότι η μητέρα έκανε κάποια ύποπτη δουλειά, ξέρεις, που λέγανε στις παλιές ταινίες δουλεύω νυχτερινή σε νοσοκομείο ενώ δούλευαν σε σπίτι. Βασικά περίμενα ότι ο αλητάμπουρας θα τον έσερνε σε κανένα χαμαιτυπείο όπου θα ερχόταν μούρη με μούρη με τη μάνα του. Μου άρεσε ο Ντρόντεκ, μου άρεσε που ανακάλυψε, ίσως, ποιος ήταν ο πατέρας του σε ένα κόμιξ. Πώς ωστόσο είχε βρεθεί αυτό εκεί; Και μάλλον, όχι τόσο πώς όσο γιατί. Ο πατέρας το άφησε, με κάποιον τρόπο; Για να τον καθοδηγήσει κάπου; Όχι ότι ενδιαφέρει τόσο αυτό, αλλά μπορεί να σου έρθει καμία ιδέα σχετική και να ξαναδούμε τον Ντρόντεκ ξαναδουλεμένο. Και μετά από την αποκάλυψη πώς κύλησε η ζωή του αγοριού; Η μάνα συνήλθε; Αν και με είχε πείσει ότι έτσι ήταν βασικά ο χαρακτήρας της. (Γκόλεμ ήταν δηλαδή, ή κάτι τέτοιο;)

Χαρακτήρες: Αν λοιπόν δεν υπήρχε κάποια οντότητα κλεισμένη στο υπόγειο, τότε γιατί η μητέρα δεν ήθελε να το ανοίξουν; Αν υπήρχε, θα ήθελα να το καταλάβω λίγο πιο ευκρινώς. Να μυρίζει κάπως το υπόγειο. Να αποπνέει μία αίσθηση. Να είναι οι τοίχοι καλυμμένοι με σύμβολα, να μοιάζουν γεμάτοι στρεβλές γωνίες, δεν ξέρω. Κάτι. Επίσης. Πολύ γρήγορα ψήθηκε ο μικρός να φέρει φωτογραφίες της μάνας του. Δηλαδή, εντάξει. Στην αρχή τον διαλολοστέλνει, σε μία βδομάδα ωστόσο φέρνει τις φωτογραφίες ενώ παράλληλα του φαίνεται κακό και μη πρέπον να εξασφαλίσει ο ίδιος μια βαριοπούλα. Λίγο αλλοπρόσαλλο, θα συμφωνήσεις. Επίσης το πώς εισάγεις τον χαρακτήρα (φυλακόβιος, μακαρίτης και τα λοιπά) ενώ είναι πολύ πειστικό και επιτυχημένο σαν εισαγωγή (μην σου πω είχα κι εγώ έναν τέτοιο συμμαθητή, Θεός ‘σχωρέστον). Ωστόσο σε σχέση με τα παρακάτω, που ο τυπάς είδε το Χριστό φαντάρο στο σπίτι του, που έγλειψε το πάτωμα, που έγιναν τόσα κι άλλα, είναι σαν να μην τα είχες υπόψη σου ότνα εισήγαγες το χαρακτήρα. Είναι σαν να σου ήρθαν γράφοντας. Πράγμα όχι απαραίτητα κακό και τώρα σου μιλάω για τη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας. Ίσως σου χρειαζόταν μισή φράση, δυο τρεις λέξεις που να προϊδεάζουν ότι ο τύπος θα υποστεί κάτι καίριο στο σπίτι του ήρωα.

Γλώσσα: Damn you’re good. Και κάθε φορά είσαι και καλύτερος. Είσαι όπως και όσο πρέπει. Ισορροπημένος, δεν φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις σκληρή γλώσσα αν χρειάζεται και επίσης δεν το παρακάνεις για λόγους εντυπωσιασμού. Να προσθέσω επίσης ότι τα ονόματα, όσα αναφέρεις δηλαδή, είναι πολύ πετυχημένα.

Εν κατακλείδι: Είσαι στο θέμα, στο κλίμα, είσαι πολύ σωστός. Ναι, ίσως ήθελα κάποια ξεκαθαρίσματα ακόμη, αλλά σε γενικές γραμμές μπράβο σου. Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!

 

Edited by Ιρμάντα
Τα σχόλια μπήκαν σε hide
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

Α και κάτι που μου θύμισες:

Spoiler

.

...κι από την άλλη του πατέρα μου η φωνή

"Νομίζω πως τον κρύβει στην κουζίνα...."

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..